Intel Core 2 Duo E7x00 - přetaktování, rady

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
$luk
Začátečník
Začátečník

3600 (3800)

Příspěvek od $luk »

Tak se chytám přejít po dlooooouhé době na intel a vybral jsem si právě tento procesor, a musím říct že to byla dobrá volba 8-)
Zatím taktuju na Gigabyte EP35-DS3, maximum 3800MHz, ale asi jej budu provozovat na 3600 kvůli hlučnosti.

Obrázky + detaily v threadu Pochlubte se svým nejvyšším přetaktem zde

Jakmile skončím s testování tak přihodím další info.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nejvyssi pretakt a Orthos stable?Klidne poslu screen s 4,5GHz se stabilitou nula..
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

...no ono záleží hodně na tom, jakou má člověk k taktování motivaci. Jestli chce honit čísla a pak se chlubit šílenými výsledky :bigups: , i když je PC v tomto stavu nepoužitelné, a nebo chce zvýšit výkon poměrně levného procesoru na úroveň dražších a počítač používat mimo jiné taky na práci. :comp:
Já bych sám sebe s dovolením zařadil spíše do té druhé skupiny 8-) a přetaktování o 42% se 100% stabilitou mi bohatě stačí.

edit: ..snad ani samotný RH by to nenapsal lépe :-D
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Já mám PC také na práci
(a je pro mě podstatná právě ta stabilita)
a tak jsem spokojen s tím, že E7200 chodí místo na 2,53GHz
na těch mých "cílových" 3,17GHz
:-)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ja pouzival 3,6 a cca 1,28V tusim.Pri 4GHz uz chtel 1,46V cili proto jsem presedlal na Xeon 3110 a 4Ghz mam pri 1,28V cca.
Edit:
2Rousini.. jes :razz:
Naposledy upravil(a) godlike dne stř 28. kvě 2008, 16:17, celkem upraveno 1 x.
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

godlike píše:Ja pouzival 3,6 a cca 1,28V tusim.Pri 4GHz uz chtel 1,46V cili proto jsem presedlal na Xeon 3110 a 4Ghz mam pri 1,28V cca.
Takže mám utebe panáka... :-D
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

godlike píše:Ja pouzival 3,6 a cca 1,28V tusim.Pri 4GHz uz chtel 1,46V cili proto jsem presedlal na Xeon 3110 a 4Ghz mam pri 1,28V cca.
Edit:
2Rousini.. jes :razz:
Proc tento xeon a ne E8400 ???? Co te k tomu vedlo?
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Mě - cena.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Je levnejsi nez E8400(samo nekde se da najit E8400 za 3,7-3,8kc).Za 3,9 je uz Xeon.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

tak pánové... trochu jsem ulítl a koupil si dva procíky... 7200 a 8400... budu testovat, kterej kam přetočím a jakej výkon z nich vymačkám a podle toho se rozhodnu, kterej si nechám....

protože poslední příspěvek v 8xxx serii tu na foru je můj, tak to vypadá, že se tam do toho nikdo nijak moc nehrne, takže se zeptám tady: čím to nejlíp otestovat, když na tom budu chtít časem něco zapařit, ale primárně to bude wokstation na převod a práci s videem, komprimace a podobný a pak 3D CAD programy?

potřebuju zjistit, jestli se mi investice do 7200 za 2375 vyplatí víc než do 8400 za 3345, respektivě, kterej je pro mne zajímavější a kterej pak (ten druhej) pustit zase do světa... chtěl bych to celý zvládnout v horizontu max dvou týdnů s tím, že vzhledem ke zkouškovýmu a že na tom taky budu potřebovat pracovat (mám jen jednu desku) tak bych to rád zplácal do konce června... a taky dřív, než bych to prodal pod tou nákupkou - o to fakt nestojím...

předem díky... ;)
kdyžtak nějaký (málo) foto:
http://4majkl.wz.cz/45nm_1.JPG
http://4majkl.wz.cz/45nm_2.JPG
http://4majkl.wz.cz/45nm_3.JPG
omlouvám se za neprofesionalitu fotek způsobenou rychlym focením z důvodu slabejch baterií (jak ve foťáku, tak i mejch - už se těším do postele ;) )

EDIT: kdyžtak prosím o vyjádření k těm revizím CPU, jestli to vypadá na dobrej kus, špatnej kus a podobný.. dík ;)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

majkl_l: vzdycky to prodas pod nakupkou :wink: , ty bys chtel snad vic?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kdybych si dal cilovou hranici 4Ghz tak ji snaze dosahnu s E8400 a mensich voltech.Mel jsem E8400 co dal stable 4GHz pri 1,3V a E7200 to nedal stabilne ani pri 1,45V.Ted mam Xeon E3110 a stabilne to vypada 4Ghz pri 1,28V.Pokud neresis 1000kc ber E8400.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

tak jako řeším neřeším.. jsem študák a každá koruna dobrá...
měl jsem dřív E8400 jen tak na vyzkoušení za 4325 i s dopravou a šel do světa za 4600 a spokojeni oba... :P
každopádně mám to na DS3ce a měl jsem revizi 2 a teď mám jedna a když jsem tam hned narval bez přemejšlení 3,5G, tak to jelo se vším na automat, tak snad se k tomu dnes dostanu, abych to pošteloval... jak je to jinak s těma revizema? někde jsem četl, že E7200 jsou dobrý nějaký Ačkový, ale nevím přesně a u E8400 nevím vůbec... dík
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

majkl_l píše:tak jako řeším neřeším.. jsem študák a každá koruna dobrá...
woe na stole dva prociky a malem zebrak joo? :D Jdi do E8400.Moje volba.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

co na to rict, pak ze studentu nemaj penize :D, Ber tu E8400
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

tak si hraju a nejsem schopen jít s E8400 (měl jsem ho o týden dřív) s násobičem 9x na víc než na 3600MHz, pak už je nestabilní...
snížil jsem násobič a zkoušel dál a max co jsem z toho vyždímal bylo 39(asi)20MHz s napětím v biosu 1,45 (víc si nelajsnu kvůli inteláckýmu doporučení) a v reálnu na nějakejch 1,42V... stabilně mi to jede na 3800MHz při 8x násobiči, jen nevím, zda kdybych vzal E8200, tak jestli bych se na tu hodnotu dostal taky.... každopádně teplotu teď měřím nejnovějším speedfanem...

používáte někdo nejnovější speedfan, abych věděl, jak moc reálný jsou ty hodnoty z něj? teplota jader (kterou už verze 4.34) umí měřit mi vylezla až na 65 stupňů a nevím, kolik 45nm jádra snesou, tak proto se chci zeptat...
jinak zvažuju, že bych do toho už dnes narval tu E7200 a zjistil, co dokáže...

jinak co se PCmarku týče, tak zatím jsem naměřil výkon přímo úměrnej přetaktování, takže pak už půjde nejspíš jen o spotřebu... tady nastává můj další problém... mám měřák, ale nějak se zbláznil a nad 100W mi ukazuje blbosti... :( asi bude muset jít na reklamaci... :( takže spotřebu vám bohužel neřeknu...

jakýkoliv rady a doporučení uvítám, jinak testy byly dělaný s pamětma na klasickym násobiči na dvojce... při vyšším násobiči (2,4 nejbližší vyšší a nižší nejde) a vyšším fsb při výsledný frekvenci pamětí mi to už házelo chyby nebo vůbec neprolezl bios... zlobí mi to nad frekvencí 1048MHz na paměti i když jim dávám 2,25V
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

na netu sem nasel dalsi srovnani 2MB vs. 3MB. vs. 6MB http://www.gameshot.net/common/con_view ... _pg=3&pg=1 na konci recenze je i mereni spotreby.
NTB: ProBook 4740s
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

Hah 4GHz při 1.328

445x9 zitra zkusim 500x8 zatím jede v poho, teploty 45 idle a 70 burn..na to že to chladim obyčejnym Arctic Cooling Freezer 7 Pro to de.
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
Romanius
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Romanius »

za par dni ho budu testovat tak dam vedet
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

tak já nevim.. asi jsem měl blbej kousek... nechápu.. já z něj nevytáhl ani 3600 :(
mám DS3ku...
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“