Half Life 2: Episode Two

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Thellwin píše:Ježiš jak mě ten konec nebaví. Jezdit tam jak vůl autem a lovit stridery ... :(
Opět souhlas ...

Pripomíná mi to to dementní prevadení chudáků v zaveru EP1, tyhle pasaže v hrach nesnašim, nulová invence, nulovej nápad. Za tohle a 3-4 hodiny hraní jeste platit ? Se nedivim, ze to kazdej torrentí ... :evil:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Mne sa ten koniec pacil, hlavne vyuzitie auta na prechadzanie hunterov (niesu to strazci ani mali stridery ale huntery :roll: ).
Bola to celkom sranda, skoda iba ze ta hudba ku koncu nehrala dlhsie, to ma vie vzdy vypumpovat k akcii.
Celkovo mi epizoda 2 zabrala asi tak 2 a pol dna. Nikam som sa neponahlal, jeden den som si presiel prve 2 kapitoly a kusok tretej, dalsi den som pokracoval. Som spokojny, vadi mi len to epizodicke delenie. Az bude pack Ep 1,2,3 tak nevidim dovod preco donho neist.

Sentected, nic v zlom ale tieto pasaze ako "dementní prevadení chudáků" su nutne k tomu aby hra posobila aspon trochu ako vojnova s nejakou vojenskou pasazou, kde je nejaka aj ked jednoducha uloha ktora ale dava zmysel v ramci pribehu alebo dalsieho postupu. Viem ze ty patris k hracom ktori najradsej v FPS vsetko rozstrielaju na sracky, cim viac krvi tym vacsie maso to je :twisted: . Toto ja zasa v Half-Life nemusim, od toho tu su ine hry. A strielanie demonov v chodbach Doomu 3 asi neoplyva invenciou alebo nejakym napadom.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak Episode Two padla. Slušná zábava na pár hodin, ale přesto šíleně krátké, trvalo mi to snad +/- stejně dlouho jako EP1. První 2/3 hry byly hodně fajn, ten konec už moc ne. V podstatě od chvíle kdy jsem získal to auto to bylo takový divný. O závěrečném boji už jsem se zmiňoval, mě nebavil. Nakonec jsem to udělal jak tu někdo psal a to tak, že jsem se nakempil k bráně a tam je sundaval. Základnu mi sejmuli jen jednou.

Proti původnímu HL2 i EP1 se mi EP2 zdá víc hádánková, ale stejně je to všechno pořád na jeden a ten samej způsob. Akorát, že v jiných hrách to není, tak tady se to musí vychvalovat. AI spolubojovníků je fajn, nepletou se a jsou i k něčemu platní, takže tady pochvala ode mě.

Po HW stránce nemám výtky. I na dnes silně podprůměrné sestavě - S64 @ 2.6GHz, 1 Gb Ram a X1950Pro @ 640/1600 jsem si to mohl vychutnat v 1280*1024 na max s 8xAF a 4xAA. Ke konci jsem si zapnul i HDR, abych se podíval, jestli to pořád vypadá tak šíleně jako kdysi a dalo se. Source engine vypadá pořád k světu.

Ode mě poctivých 8/10 -> mínus bod za ten konec a další za tu délku a také za to, že tohle všechno už tu 2x bylo.

Až za dva roky vyjde komplet HL2 + všechny tři episody jako nějaký pack za výhodnou cenu, tak to bude super koupě. To se dnes ovšem říct nedá.
Goldnoob team proud member!
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Thellwin píše:Až za dva roky vyjde komplet HL2 + všechny tři episody jako nějaký pack za výhodnou cenu, tak to bude super koupě. To se dnes ovšem říct nedá.
Podla mna je uz Orange Box super kupa.
HL 2 + prve 2 epizody + vyborne team fortress 2 a portal do 1k :)
http://eshop.megahry.eu/Valve/Half-Life ... _g439.html

Aj ked mna ako vlastnika HL 2 to moc nelaka, radsej by som uvital pack troch epizod alebo tak ako si napisal ty, HL 2 + 3 epizody (mam rad veci pokope).
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Tak toto je namakane video, hlavne ten koniec... :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=gKg3TUPQ8Sg

Cela sprava o pridani portalovej zbrane do HL2 je na Sector.sk: http://www.sector.sk/novinka/36324/port ... v_hl2_.htm
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

2MichiGen:

Ty se na to koukas absolutne nekriticky... Zaslepeně. Celá HL2EP2 už tu vlastne nekolikrat byla, novyho to neprineslo nic. Delali na tom dlouho, za cenu zabavy na par hodin .... Ze to bezí pekne i na starych strojích ?? No to je od nich opravdu hezky, kdyz je ten engine starej jak samo peklo.

Nemusim mít ve hrach tuny krve, v zadnym pripade. Ale po 15. stejna hadanka alá použij gravity gun a presun tohle, to už me nudí. Popojíždění autem po krajině - s občasnou absolutne čitelnou a bez prekvapení - strilečkou mezi barákama, to už tu taky bylo.

Kdepak, HL1- pecka. HL2 - velmi slušná zábava. Epizody ? - tahání peněz z lidí ...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jak napsal Sent, takhle to vidím i já.

A na to popojíždění jsem zapomněl. Sice to není tak moc jako v původním HL2, ale tahle pasáže je tak čitelná až to bolí. Jedeš, dojedeš k nějakým budovám, přepadnou tě nepřátelé, vytřílíš to a jedeš dál. Nuda.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Mozno sa nato tak pozeram prave preto ze som HL fan.
Kazdopadne je u mna HL stale spickovou FPS. Epizody maju tu nevyhodu ze rozstriestuju hru a nepriniesli nic moc nove. Od HL sa vzdy cakalo nieco revolucne, nejaka inovacia. HL 1 nastolil vysoku latku, HL 2 v tomto trende uspesne pokracoval, potom pride epizoda 1 a 2 ktore sa sustredia hlavne na pokracovanie pribehu a uz zabehnutej hratelnosti z HL 2 a zrazu je vsetko zle...
Skor by som nadaval na nekonecne pokracovania NHL a inych znaciek od EA, tomu sa hovori tahanie penazi od hracov.
Niektore hadanky s gravity gunom aj bez mi prisli celkom dobre, napr spominany sposob dostania sa pre raketomet alebo rozbitie podlahy v dome pod ktorou boli zasoby. Vo Valve sa snazia, je to vidiet aj na zmene prostredia ktore sme vo svete HL este nevideli, prvykrat sa hrac pozrie do sidla antlionov, prvykrat sa dostane do lesov v okoli mesta, zopar novych nepriatelov su tiez dobrym spestrenim, a nadavat na source engine?
Ved je to jeden z najlepsich enginov sucastnosti, beha dobre aj na starych strojoch a vyzera stale k svetu. Doom 3 engine napr na staruckej GeForce MX 440 nebehal skoro vobec, HL 2 vlastne bezproblemov.
A ktory engine ma dnes navrch je asi jasne.
V epizode 3 sa dostaneme do antarktidy takze sa mozme tiez tesit na nieco co vo svete HL este k videniu nebolo, skutocnu inovaciu prinesie asi az Half-Life 3 ak sa ho dockame. Ved Blue Shift k povodnemu HL tiez nebol ziadnou revoluciou.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

MichiGen píše:... a zrazu je vsetko zle...
Tohle nikdo neříká, i pro mě to je dobrá hra, ale nechápu to někdy až nekritické nadšení, protože není nad čím tak moc jásat. Vždyť ta hra nepřináší skoro nic nového.

Asi je to tím, že nejsem HL fan :roll:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Přesně tak - nechci tu na adresu tvůrců epizod hazet hnůj, ale zaroven to nebudu vynašet do nebes jako "must have" titul. Bez tohodle se kdejakej hráč obejde, protože už to vlastne hral, akorat v mirne jinym prostředí :roll:

Chválit, že nas autoři poslali i do doupěte antlionů a do lesa - hmm - no ješte aby nas nechali projít pasáže, kde už jsme opravdu jednou byli, to by bylo trochu moc. I tohle je pro me nepochopitelny, z pohledu doba "vyroby" - doba hraní.

HL1 jsem mel opravdu moc rád (až na ten konec, to byla tragedie). HL2 prinesl hratky s gravity gunem, slušnou zabavu, ale ty epizody nejsou neco, kde bych si sedl na zadek. Ani jednička ani dvojka. Je to bez překvapení, hadanek je pár a jsou lehoučký. Na bílý tunely jsem alergickej, na protahovaní herní doby prevadením lidí z bodu A do bodu B a čištění tuny nepratel (závěr dvojky) na jednom místě ještě víc.

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Btw, jak se pozná pravý HL fan ? Pokud po skončení hry ještě půl hodiny brečíte (nebudu prozrazovat proč, ať nepřijdete o překvapení) tak jím jste. Pokud ne a hned jak naskočí titulky je vám jedno co se stalo, tak naopak :)

Já jsem ten druhý případ :oops:
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

Mne se taky ten konec libi .... je suprovej , pokud se vam nelibi konec teto hry tak nehrajte zadnou hru mozna tak piskvorky ale pozor djte si prestavku ...noob
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

rostaxx píše:... pokud se vam nelibi konec teto hry tak nehrajte zadnou hru mozna tak piskvorky ale pozor djte si prestavku ...noob
A jakou má souvislost kone této hry a hraní jiných her ?
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Thellwin píše:
rostaxx píše:... pokud se vam nelibi konec teto hry tak nehrajte zadnou hru mozna tak piskvorky ale pozor djte si prestavku ...noob
A jakou má souvislost kone této hry a hraní jiných her ?
ten konce te tak znechuti, ze seknes s hranim her :lol:
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

Sentenced píše:Bez tohodle se kdejakej hráč obejde, protože už to vlastne hral, akorat v mirne jinym prostředí :roll:

Chválit, že nas autoři poslali i do doupěte antlionů a do lesa - hmm - no ješte aby nas nechali projít pasáže, kde už jsme opravdu jednou byli, to by bylo trochu moc.
Tohle myslim dokonale vystihuje podstatu "nalepování" všeho možnýho na dobrou značku Half Life...

Autoři maj jedinou a to velkou výhodu-hráli jste jedničku, super, dvojka Vás taky nadchla takže už si vlastně nemůžete dovolit nekupovat další "díly", protože přece nevíte jak to pokračuje ne?...Na to sází a myslim, zatim jim to vychází..taže velkou originalitu čekat nemůžem...

Na druhou stranu je fakt, že v tak koncipovaný hře jako HL je, neni lehký něco jen tak inovovat, protože s prostředím nebo příběhem nic moc neuděláte aby ste neodradily fandy...
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Sentenced píše:
Thellwin píše:Ježiš jak mě ten konec nebaví. Jezdit tam jak vůl autem a lovit stridery ... :(
Opět souhlas ...

Pripomíná mi to to dementní prevadení chudáků v zaveru EP1, tyhle pasaže v hrach nesnašim, nulová invence, nulovej nápad. Za tohle a 3-4 hodiny hraní jeste platit ? Se nedivim, ze to kazdej torrentí ... :evil:
Převádění chudáků byl doopravdy opruz ale tohle mě bavilo, ale je to subjektivní. Rozhodně si myslím, že zaplatit 1000,- za HL2,EP1,EP2,TF2,Portal je dost dobrý deal ;) A ep2 byla vyvíjená jeden rok, valve není moc velké studio, a tohle tempo víceméně plánovali, ale taky bych ocenil kdyby po ep3 přišlo něco minimálně 2 x delšího. :(
Mě na celém half life imponuje hlavně příběh (v kombinaci s super hw požadavky a možností tweakování, skvělou hudbou, environmentem a zvuky, grafikou a atmosférou vůbec a taky dobrým zasazením do mp), který většina hráčů vnímá jen povrchně, projedou hru a řeknou že to byla nuda a krátký. Pracuju na novém českém "portálu" zaměřeném pouze na half-life kde bude hodně informací, a podrobně rozebranej příběh s časovou osou, doufám že se to pro ty co příběh hl2 moc nepobrali pořádně využije :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sentenced píše: Nemusim mít ve hrach tuny krve, v zadnym pripade.
still it doesn't hurt :).
show must go on..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Samozřejmě, že je to hodnocení subjektivní, každymu se líbí jiny prostředí, jinej svět.

Problem u HL2Ep2 pro me byl hlavne v tom, že to opravdu bylo porad to samy jako HL a EP1, uplne to samy. Nevim, asi jsem zmlsnutej Bishockem a atmosferou, ktera pohltí... To se tomuhle nepodařilo a při epizodním pojetí to snad ani nejde. Za 3 hodky se človek ani nerozkouká a nevzpomene si na to, o čem to vlastne bylo, natož aby ho to pripoutalo k monitoru a nutilo žrat kazdej další screen, co nam novyho prinese.

Pro me porad z tohodle sveta zustava na prvním míste starej HL1. Ten byl přelomovej, vybornej. EP2 už je jen typickej obraz dnešního herního světa, hezky to vypadá, hodne se o tom kecá, ale hratelnost .. ta se nekde ztratila.

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Sentenced píše:... hezky to vypadá, hodne se o tom kecá, ale hratelnost .. ta se nekde ztratila.
Ta hratelnost tam pořád je, ale ... poprvé, je člověk nadšený, podruhé ho to ještě baví, potřetí si říká, neviděl jsem to všechno už někde ? Věřím, že pokud teď někdo kdo předtím o HL serii nesylšel dostane do ruky HL2 + EP1 + EP2 tak to projede se zatajeným dechem a bude ho to bavit.

Když už to člověk někdy předtím hrál a po roce přijde malý přídavek toho samého, tak už ta reakce musí být zákonitě jiná :)
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Ako tu uz bolo zmienene , tak zakomponovanie novych prvkov sa ale neda len tak lahko, malo by to davat nejaku logiku, pribeh sa nemoze posunut do puste len preto aby tam Gordon nasiel namiesto pacidla kopiu..

Mne hratelnost HL vyhovuje a je u mna stale spickou a ziadna ina FPS sa mu u mna nevyrovnala (nechodte namna s tvrdenim ze Bioshock je LEN FPS).

Ja to zhrniem, vsetko co som si vsimol nove v Epizode 2 oproti vsetkemu co bolo predtym:
- 2 nove druhy nepriatela + ten co na konci... (+ten prisavnik v podzemi :) )
- Vylepseny source engine o nove efekty, detailnejsie textury, motion blur,odlesky
- Z nepriatelov strieka po zasahoch viditelne dost krvi
- Vortigaunti maju novu slizsku texturu ktora im docela sekne
- prostredia doposial nevidene a obe posobia novotou, oproti episode 1 ktora sa odohravala vlastne cely cas tam kde uz aj povodny HL 2 len v trochu inych castiach citadely a mesta.
- Flexibilne vyuzitie noveho dopravneho prostriedku
- Novy prostriedok k likvidacii striderov, co sa ale az tak nepocita

Zhrniem to asi tak ze u EP 1 som mal pocit ze hram nejaky mod na HL 2, ale stale bola kvalitna. Z EP 2 su oproti 1 citit zmeny a ziari novotou vdaka zmene prostredia, zopar novym dobre navrhnutym nepriatelom, silnejsim posunom pribehu atd.Nehovorim ze je to must have titul, i ked ti co hrali vsetkych predchadzajucich HL si ju zahraju uz len kvoli tomu aby videli pokracovanie pribehu, pre tych co v zivote HL nehrali je ale Orange Box must have...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“