Win10 - Obecná diskuze

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
mr.qeg
Začátečník
Začátečník

Re: Win10 - Obecná diskuze

Příspěvek od mr.qeg »

Já myslel, že ž jsi přešel na ten Linux, dle vedlejší sekce. Jinak bez ESU účtu můžeš zkusit pogooglit massgrave a Win10 LTSC IoT 2021 :-D
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

já nevím borci, přijde mi to ujetý, někteří se bojíte MS účtu (nikdo vám nebrání založit ho a nic tam nedávat) a nechcete MS šmírování...
a pak si obratem patchujete explorer neznámým toolem (security risk jak prase, navíc automaticky odklikáváte v defenderu, že dobrý, takže i když ten tool je safe, tak pokud se stane další supply chain attack jako s cpu-z, tak vám to tam patchne rovnou rootkit/trojana), nebo stahujete LTSC odněkud z hlubin internetu (protože normálně se bez licence od MS stáhnout nedá), a tam už může bejt zkompromitovanej celej OS od chvíle instalace. A kolik z vás ten hash kontroluje oproti správné hodnotě?

Jako už jsem viděl hodněkrát ve svým okolí, spousta lidí se "bojí šmírování", nechce účty a naprosto neškodný věci, aby pak stáhli 10 random aplikací co jim "někdo doporučil", a používali rusácký komunikační appky... :)

normálně si založte účet, zapněte aktualizace, aktualizujte appky pravidelně přes winget a nevymýšlejte blbosti, budete v bezpečí víc :wink:
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K

Quis custodiet ipsos custodes?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

marek16 píše: včera, , 22:31 normálně si založte účet, zapněte aktualizace, aktualizujte appky pravidelně přes winget a nevymýšlejte blbosti, budete v bezpečí víc :wink:
tak určitě.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Windows 10“