MSI KT6 Delta (VIA KT600) - rady a tipy

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
AlderMan
Nováček
Nováček

Příspěvek od AlderMan »

Mi to nefunguje ani s nejnovějším CoreCenter :-( A se SpeedFan se mi to funguje jenom pri 0% (vypne se). Při ostatních jede naplno. BIOS mám nejnovější. Drivery taky.
MSI KT6V-LSR (chipset VIA KT600), Barton 2600+, RAM A-DATA 512MB 400MHz, ATI (Sapphire) Radeon 9600 + VGA Silencer, Seagate Baracuda II 30GB
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Na MSI KT6 Delta se sekaji hry

Příspěvek od Martinsix »

Nevím kam s tím. Týká se to asi desky tak je to tady.

Na desce MSI KT6 Delta, AMD Barton 2600+, Maxtror 80GB na SATA, MSI GF FX5200 a 512MB DDR 400Mhz PQI nejdou vůbec žádný strategie. Hry jako Call Of Duty, UT2003, U2, ... jdou úplňe nádherně. Vše bylo v pohodě dokud jsme nerestli BIOS na desce SWITCHEM. Od tý doby se u her jako Blitzkrieg, Medival Total War, Rise of Nations ... vyskutuje tento problém:

Po spuštění hry (zdlouhavém, disk nic nedělá a proc. taky ne) naběhne menu a hra se začne kousat tak že si mezi pohnutím kurzoru myši v menu můžete dojít na záchod. V BIOSu jsme nastavili snad všechno. U známého kterému na stejné konfiguraci (krom pamětí) jdou ty hry v pohodě jsem opsal nastavení každý záložky v BIOSU (úplně všeho krom disků, pamětí a datumu) a stále nic. Windows XP jsem úplně přeinstaloval (naformátoval disk a čistá instalace) a nahrál nejnovější ovladače kromě zvukovky a síťovky. Všechny druhy ovladačů a nastavení zkoušeny. Nejdo to furt. Jsem z toho na bednu. CO TO JE? PROČ TO NEJDE? Fast Writes ON/Off, AGP 8X/4X bylo taky zkoušeno. Dík.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Na MSI KT6 Delta se sekaji hry

Příspěvek od Shit »

Martinsix píše:Nevím kam s tím. Týká se to asi desky tak je to tady.

Na desce MSI KT6 Delta, AMD Barton 2600+, Maxtror 80GB na SATA, MSI GF FX5200 a 512MB DDR 400Mhz PQI nejdou vůbec žádný strategie. Hry jako Call Of Duty, UT2003, U2, ... jdou úplňe nádherně. Vše bylo v pohodě dokud jsme nerestli BIOS na desce SWITCHEM. Od tý doby se u her jako Blitzkrieg, Medival Total War, Rise of Nations ... vyskutuje tento problém:

Po spuštění hry (zdlouhavém, disk nic nedělá a proc. taky ne) naběhne menu a hra se začne kousat tak že si mezi pohnutím kurzoru myši v menu můžete dojít na záchod. V BIOSu jsme nastavili snad všechno. U známého kterému na stejné konfiguraci (krom pamětí) jdou ty hry v pohodě jsem opsal nastavení každý záložky v BIOSU (úplně všeho krom disků, pamětí a datumu) a stále nic. Windows XP jsem úplně přeinstaloval (naformátoval disk a čistá instalace) a nahrál nejnovější ovladače kromě zvukovky a síťovky. Všechny druhy ovladačů a nastavení zkoušeny. Nejdo to furt. Jsem z toho na bednu. CO TO JE? PROČ TO NEJDE? Fast Writes ON/Off, AGP 8X/4X bylo taky zkoušeno. Dík.
Verze BIOSu? Buď tam dej 5.2 nebo 5.5 a mělo by to bejt OK. :wink:
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martinsix »

Podívám se jaká je to verze. Uvidíme. Ale předtim to šlo dobře než se restnula CMOS.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ta 5.5 má funkčnější "CPU halt..." Doporučuji. :wink:
Kraki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kraki »

souhlas se Shitem, posledni bios 5.5 a melo by to byt v pohode
CPU: Athlon XP Barton 2500+ BOX@2000MHz|MB: MSI KT6 Delta-FISR|RAM: 2x512MB DDR400|VGA: MSI NX6600-VTD128 Diamond@GT|HDD: Seagate 60+8.5GB, Maxtor 30GB|DVD: Toshiba SD-R5372|Monitor: ADI E75|Dalsi: Audigy2PEX + Genius 5.1HT, Logite MX1000, APC CyberFort 500
Archandel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Archandel »

riesil som podobny problem u fotra, stejna deska, axp2500+ bart, a fx5700, vsetko mu strasne trhalo, nakoniec som nieco ponastavoval v biose, viacero veci, z hlavy ti to nepoviem, a zrazu islo vsetko ako po masle :) treba sa pohrat z biosom. :P
Life is a joke, and it ain't funny.
CPU: E5200 R0 Costa Rica @ 2500MHz; max 4166MHz (CPU-Z Verified) COOLER: Scythe Ninja 2 ~ Passive MB: ASUS P5B Premium P965/ICH8R RAM: 2 x 1GB Vitesta 800 GPU: HD3850 256 ~ Passive HDD: 7200.7 80G; 7200.10 160G; Ext 250G; DVD PSU: Corsair CX 400W TEMP: Akasa AK-FC-03 LCD: HP 22" w2216 PC: All Passive + LowNoise PSU Fan [ KUPIM: Pentium 4 Extreme Edition ~ Gallatin 2MB L3 ]
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: VIA KT600 - zapojení "mic" na přední panel - N

Příspěvek od svaca »

Arcao píše:staci ve windowsich v tom Volume Control zapnout upresnujici nastaveni a u mikrofonu dej Upresnit a Mic2 Select.
Nestaci, fungovat to nebude....

Ten front panel NENI kompatibilni s temi piny na desce.

2Gulage: vsiml sis, ten jumperu co jsi vyndal, tak misto jednoho musit zapojit: 5 a 6 (podle manualu) a a do druheho 9 a 10 (podle manualu) a to te front panel NEMA.

Ma pouze 1 a 5 (jak sam pises) v tom je problem ....
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
Arcao
Nováček
Nováček

Příspěvek od Arcao »

svaca píše:Nestaci, fungovat to nebude....

Ten front panel NENI kompatibilni s temi piny na desce.

2Gulage: vsiml sis, ten jumperu co jsi vyndal, tak misto jednoho musit zapojit: 5 a 6 (podle manualu) a a do druheho 9 a 10 (podle manualu) a to te front panel NEMA.

Ma pouze 1 a 5 (jak sam pises) v tom je problem ....
Ach jo. ty 2 jumpery jsou tam jen proto, aby LineOUT sel na zadni vystup. Takze kdyz ty jumpery vyndas, tak do 5 aud_fpout_R a 9 aud_fput_L narves ty kabliky z predniho panelu.

Kdyz to me funguje tak to musi fungovat i ostatnim, neee????

PS: Je to tam i v manualu napsany. Staci cist.

//edit wilik - panove, rika vam neco uprava delky citace?
Nový: Intel C2D E7200, GA EP45-DS3R, 2x2GB A-DATA 800@4-4-4-12, Sapp. ATI RADEON HD4850 512MB, HDD SEAGATE ST3500320AS 500GB + SEAGATE ST3320620AS 320GB + SEAGATE ST3120026A IDE 120GB + MAXTOR One Touch USB+FW 160GB, DVDRW ASUS DRW-2014L1T SATA, Case CoolerMaster Elite 334 + Corsair vx450w + Noctua NF-S12-1200, LCD HP LP1965, Genius SW5.1HT, MS Win Vista x64 SP1
Starý: AMD Athlon XP Barton 2500+ BOX, Asus A7V600, 2x512MB DDR Kingston CL3@CL2.5 400Mhz, Sapp. ATI RADEON 9600PRO 128DDR, TV AverMedia TVCapture 98, HDD SEAGATE ST3320613AS 320GB, DVD LITE-ON LTD163, DVDRW NEC ND-3500A, Case KME CX-2759 400W, ADI P750, MX Win XP Pro SP3
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

Ne. U Gigabyte to napriklad takhle nefunguje, nehrajou pak zadni.....
Myslim jako zadni repraky, normalne na vystupu zvukovky .....
Funguje pak jen front panel ...
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
Peta
Začátečník
Začátečník

MSI KT6 Delta (VIA KT600) - zatuhy ve hre

Příspěvek od Peta »

Hraju, Hraju, hraju - dám ESCape, protoze si du pro piti, a přijdu a nejde hnout z krysou - nevim čim to je, ale to se mi stává řídčeji i vjinejch smažbách :(

- Microstar(obcas s**e) KT6 Delta(VIA Apolo KT600;v.2 6590), CPU 2500+Baron@181x11=2,00Ghz(víc nejde) - 1,650Voltíků, Grafika Club 3D Ati Radeon 9600 128MB DDR 128bit, Catalyst 4,6 Full Version, Pamět 1x 512MB DDR CL3 64x64 Kingston - časování původní FAST, zdroj MaxPower 400Watíků

- jinak Rychlý zápis OFF, AGP 4x
- když byla nová verze těch Catalystů, tak sem ty staré nemazal, ale hned přes ně dal ty nové

- doufám, že když jsem to dal do VIa čipové sady tak to zas tak nevadí SORRY
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

jo, tak asi takto 8)
Nechaj komp prebehnut memtestom a prime95, odkazy najdes tu http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ov ... ?CatID=246

tak zistis ci je tvoj system stabilny.A co ine hry?tiez sa seknu? :?

btw: ten procesor nepretaktovavaj, daj to naspat na 166 a skus tak :wink:
Peta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peta »

Tak ja to teda udelam

- stava se mi to i v jinych hrach ale pouze vlastne skoro vubec, i kdyz
mam nakou hru, jmenuje se snad Besieger a když dám New Game, tak zatuhne taky(vypne se monitor jakoby, pak restart)
- obcas zatuhne Castle Strike
- kdyztak Dam Format uplnej vsechno znova nainstaluju - od ovladacu az po Aplikace
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

no, tak to potom ako som napisal hore, skus ten prime95 a memtest, ta zostava je nestabilna :) .To fsb vrat nazad na 166
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Peta píše:... i kdyz mam nakou hru, ... tak zatuhne taky(vypne se monitor jakoby, pak restart)
tohle by naznacovalo problem nekde mezi grafikou/jejima ovladacema/zdrojem... jakakoli cast z toho by to mohla byt...

ale z toho cos napsal nelze postupovat jinak nez vylucovaci metodou... vyzkousej ty testy, pokud nic, tak se podivej jestli se ti neprehriva grafika... zkus jinou grafiku nebo aspon jiny ovladace a pokud ani to nezabere, zkus jinej zdroj... pak se uvidi co dal :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Teplota chipsetu? Já tam měl přídavný větrák - doporučuju :)
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Taky se občas stává, že když přeplácáš ovladače přímo na sebe, bez odstranění předchozích verzí, tak se to MŮŽE prát. Kdyby Prime ani Memtest nezjistil problémy, zkus odinstalovat ovladače a vyčistit registry Drivercleanerem a pak znova nahodit načisto nový ovladače...
svaca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od svaca »

Peta píše:Tak ja to teda udelam

- stava se mi to i v jinych hrach ale pouze vlastne skoro vubec, i kdyz
mam nakou hru, jmenuje se snad Besieger a když dám New Game, tak zatuhne taky(vypne se monitor jakoby, pak restart)
- obcas zatuhne Castle Strike
- kdyztak Dam Format uplnej vsechno znova nainstaluju - od ovladacu az po Aplikace
Otestuj to poradne tim prime a memtest a pak zkoumej dal, neco mas spatne, zkousels ty hry vubec bez OC ???

Restart = pameti
zatuh= procesor (jestlize bezi sotva na 2G (spatny kousek) tak neverim, ze mu staci tak maly proud .....
Hugo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hugo »

Uz som pouzil niekolko verzii CoreCenter, ale ako tak to fungovalo len v pripade jednej starsej verzii, ktoru teraz neviem zohnat. Ten program je zatial nafigu :x
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
killerek
Začátečník
Začátečník

MSI KT6V vs. Manli Radeon 9600

Příspěvek od killerek »

Mam problem s touto kombinaci komponent. Kdyz nainstaluju ovladace od grafiky Catalyst 4.3, tak hned po restartu uz nenajedou Win XP, zacinaj bootovat, ale pred zobrazovanim Vitejte se mi vypne monitor. Nainstaloval jsem C 4.4 , WinXP najedou, ale v jakykoliv hre se monitor po chvilce stejne vypne (pritom v pozadi ta hra stale bezi). Na me druhe desce ta grafika jede bez problemu. Neda se nekde neco nastavit (vypnout), aby to fungovalo.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“