MSI KT6 Delta (VIA KT600) - rady a tipy

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
John Keats
Začátečník
Začátečník

MSI KT6 Delta (VIA KT600) - rady a tipy

Příspěvek od John Keats »

Obrázek
Odkaz na MSI - http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=474

MSI KT6 Delta

L - 100Mbit LAN
I - FireWire
R - RAID
S - SATA
F - 1Gbit LAN

Zjistene problemy a doporuceni:

:arrow: pri problemech s funkcnosti 3ks pameti, zkuste menit jejich poradi
:!: v prvnich revizich desky a s prvnimi verzemi BIOSu se obcas pri startu PC nezapl monitor
:arrow: pokud je problem s diskem (hlavne Seagate) a nebo nasledne nejde instalace/spustit system s chybovym hlasenim, zkuste prehodit disk na SECONDARY IDE

edit Wilik
Naposledy upravil(a) John Keats dne pon 15. pro 2003, 13:32, celkem upraveno 1 x.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Obyčejnej Seitec (400) mi jel vpohodě na 400.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
copper
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od copper »

no ja sem nasrany protoze MSI kt600 jsem cekal vice stabiliti : duvod ram
je problem nektere nejedou tak jak maj . proc atlon XP2500+ nez jsem rozchodil tak jsem prodil jezka : moj skusenost je tokova ze>>:
nast biosu stab ULTRA nemohu zap jeto shit... FAST je nestabilini...norm jede tak nevim co si ma mislet o teto desce :: moje rada vimnenit za
NNF2 slotek aneb jinou
Rency
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Stabilita a chlazení

Příspěvek od Rency »

Tuhle desku jsem kupoval po té co jsem si přečetl dost recenzí a věřil jsem, že se jedná o dost dobrou desku. Opak je bohužel pravdou!!!

1) AMI Bios - nastavení pamětí a přetaktování je na vysoké úrovni, ale využitelnost tohoto nastavení je na nulové úrovni. Stabilně fungují jenom standartní hodnoty, časování FAST nebo ULTRA - o tom si může nechat deska jenom zdát.

2) Všude je zobrazována s aktivním chlazením NorthBridge, ale u nás se prodává jen se stříbrným pasivem. V praxi teplota klidně přes 60 stupňů v dobře chlazené skříni (in-take, out-take, Tube Cooling, out-take u VGA)

3) AMI Bios neumožňuje žádné další nastavování na které jsem byl zvyklý z Award Biosu (ECC checking, Video Bios Cachable... atd.)

4) Po pracném nastavení chipsetu, aby to konečně jelo, jsem z hrůzou zjistil, že když počítač zapnu, tak se 3x - 4x zrestaruje, než skutečně naběhne. To by ani tak nevadilo, kdyby ten poslední restart nepřicházel až po téměř minutě, kdy už jsem dávno nabootovanej do Windows...

5) Zatím se mě to stalo 3x a nechápu proč, ale systém se prostě sekne a reaguje jen na tvrdý restart. Doufám, že už se to nestane, jinak deska půjde na reklamaci...
AMD Athlon XP 1800+ (Thoroughbred - B0) @ 2197MHz, FSB 175 MHz, 12,5x, MSI KT6 DELTA LSR, 512MB 333MHz DDR SDRAM (350MHz, CAS 2.5), LEADTEK WinFast 280LE (GF4 Ti 4200).
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

ad1) To že vám to nejede s nastavenim na ultra nezáleží ani tak na desce ale na pamětech které používáte a jestliže máte nějaké shity tak se nemužete divit.
Když stavím novej komp a nemám vše odzkoušeny tak hned nenastavuju vše na nejlepší výkon ale na standart apotom když to běží vpohodě tak to mužete ladit.

AD2) to je fakt , ale pasivák je někdy lepší protože je větší a bezproblému sa na něj dá přidat malej větráček,
těch 60c bylo na NB jo? jestli to měří správně (řeklbych že ne) tak je to fakt hoodně.

AD3) ECC checking, Video Bios Cachable .... naco?
AMI má dobrý třeba butovací menu.

AD4) viz. 1. co tam máš za paměti a na jaké freqenci?, zdroj?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Mario
Nováček
Nováček

Re: Stabilita a chlazení

Příspěvek od Mario »

Rency píše:Tuhle desku jsem kupoval po té co jsem si přečetl dost recenzí a věřil jsem, že se jedná o dost dobrou desku. Opak je bohužel pravdou!!!

1) AMI Bios - nastavení pamětí a přetaktování je na vysoké úrovni, ale využitelnost tohoto nastavení je na nulové úrovni. Stabilně fungují jenom standartní hodnoty, časování FAST nebo ULTRA - o tom si může nechat deska jenom zdát.

2) Všude je zobrazována s aktivním chlazením NorthBridge, ale u nás se prodává jen se stříbrným pasivem. V praxi teplota klidně přes 60 stupňů v dobře chlazené skříni (in-take, out-take, Tube Cooling, out-take u VGA)

3) AMI Bios neumožňuje žádné další nastavování na které jsem byl zvyklý z Award Biosu (ECC checking, Video Bios Cachable... atd.)

4) Po pracném nastavení chipsetu, aby to konečně jelo, jsem z hrůzou zjistil, že když počítač zapnu, tak se 3x - 4x zrestaruje, než skutečně naběhne. To by ani tak nevadilo, kdyby ten poslední restart nepřicházel až po téměř minutě, kdy už jsem dávno nabootovanej do Windows...

5) Zatím se mě to stalo 3x a nechápu proč, ale systém se prostě sekne a reaguje jen na tvrdý restart. Doufám, že už se to nestane, jinak deska půjde na reklamaci...

Ahtivny chladic na NB ma len najdrahsia verzia FISR2
Athlon 2500+BARTON BOX@2100Mhz, MSI KT6 DELTA FISR(VIA KT600), 512 MB DDR400, FX 5600 128MB, 80 GB Maxtor Serial ATA
John Keats
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od John Keats »

tak jsem ji koupil a jsem zklaman

sestava MSI KT6 delta LSR
Barton 2500+ volcano 7+ otevreny bigtower 350W bez zateze 60 stupnu
Kingstone Volue 512MB DDR400

NO OC

sandra 2002 standard vysledky CPU pod urovni 2200+ ... kde sme
memory 800 bodu pod urovni KT333 !!! ... co toeee

hyperiony ma predposledni nejaky tusim 1448...

obcas se stane, ze se mi komp vypne a ani nevim proc !!!!

BIOS puvodni

S ATI 9800 non PRO (no OC) 3dMark 2001SE 13500 bodu ! ...bida

poradte nebo budu vrazdit !!!
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Zkus se podívat, zda pro MB není nový bios a zda máš vše dobře nastaveno. Můžeš požádat prodejce o radu, v ČR je HotLine MSI na čísle 800 10 10 10.
Rency
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

MSI KT6 Delta - reakce

Příspěvek od Rency »

Jája píše:ad1) To že vám to nejede s nastavenim na ultra nezáleží ani tak na desce ale na pamětech které používáte a jestliže máte nějaké shity tak se nemužete divit.
Když stavím novej komp a nemám vše odzkoušeny tak hned nenastavuju vše na nejlepší výkon ale na standart apotom když to běží vpohodě tak to mužete ladit.

AD2) to je fakt , ale pasivák je někdy lepší protože je větší a bezproblému sa na něj dá přidat malej větráček,
těch 60c bylo na NB jo? jestli to měří správně (řeklbych že ne) tak je to fakt hoodně.

AD3) ECC checking, Video Bios Cachable .... naco?
AMI má dobrý třeba butovací menu.

AD4) viz. 1. co tam máš za paměti a na jaké freqenci?, zdroj?
Dík za za první reakci, vypadá to, že si budeme rozumět...

AD1) Máš pravdu, paměti mám celkem shit - PC2700 CAS2.5, jo tenkrát nebyly prachy, no ale mám odzkoušeno na jiný desce (s chipsetem nForce2), že jdou stabilně při 2,7V i na 2x180MHz s CAS2.5 a zbytek agrisevně časovanej. Pro info - výrobce je Micron Tech. a koupil jsem je v CzechComputers za 3 litry (512MB) před půl rokem.

No ale abych nepředbíhal, desku jsem samozřejmě zkoušel na poprvé se standartním nastavením. K těm restartům, který popisuju, docházelo vždy, ale jen když jsem počítač předtím vypnul ze sítě (na tvrdo - mám ve zvyku přez noc počítač vypínat spínačem na prodlužce...).

AD2) Pasivak je tichej, ale aktiv by byl chladnější. Jo k těm teplotám a vůbec monitoringu hodnot počítače. Voltage nijak nezměřím, tak nevím, jen mě zaráží, že místo +3.3V mám pořád okolo 3.01V. Zbytek napětí je OK. Otáčky ventilátoru se mě v BIOSu vůbec nezobrazujou, píše to pořád 0 - nemá to regulaci otáček v závislosti na telpotě, což mě jsem očekával. MBM sice umí hodnoty zobrazit, ale jen u větráku na CPU, mám ještě další dva, který monitoring otáček taky zvládaj (odzkoušeno), ale na týdle desce, ač se točí, nezobrazí nic než 0 RPM. Nechápu. No a napětí Mám na CPU kolem 60 stupňů a na NortBridge - to je tuším ta druhá hodnota, kterou deska měří, jiný se nezobrazujou je kolem 55, při zátěži klidně přes 60...

AD3) ECC checking byl možná blbej příklad, ale našel bych minimálně 5 hodnot, který mě z Awarďáckýho biosu chyběj.

Takže doufám v další diskuzi, jinak uznávám, že deska zase neni tak nejhorší, už si na ni začínám pomalu zvykat a odlaďovat nedostatky, ale čekal jsem že MSI bude lepší (měl jsem KT133A a nebyla tak špatná). Nedávno jsem měl v ruce totiž ECS L7VTA (Via KT400) a ta mě přišla mnohem lepší a stabilnější. Hlavně se nechovala zákeřně jako tadle. A ukazovala rychlost ventilátorů atd... Jen neuměla měnit násobič a zvyšovat napětí uměla jen v procentech - na CPU + 2% a na RAM + 9% max.

Toť zatím vše
AMD Athlon XP 1800+ (Thoroughbred - B0) @ 2197MHz, FSB 175 MHz, 12,5x, MSI KT6 DELTA LSR, 512MB 333MHz DDR SDRAM (350MHz, CAS 2.5), LEADTEK WinFast 280LE (GF4 Ti 4200).
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Nadpoloviční většina všech nestabilit je denes zapříčiněná pamětmi (nemusejí být vadné ale prostě si nerozumí s deskou)
Je to do jisté míry zapříčiněno tím že výrobci se snaží vyhulit výkon desky na maximum a pak klesá kompatibilita.
Je zajímavé že když stavím PC s MB od ECS tak se mi ještě nikdy nestalo aby tam nějaké paměti nejely (pokud nebyly vadné) - ale je to zaplaceno trochu nižším výkonem těchto desek.
Stejný problémy mají všichni renomovaní výrobci u svých nových modelů, kde ještě není odladěný bios.

Rozhodně bych naflešoval poslední bios, a zkusil to s jiným zdrojem těch 3,01V není až tak málo, ale v určitých případech to může dělat desce problémy. je to aspoň 300w?

Ty teploty NB (druhý čidlo) se mi nezdají, pár PC jsem s touhle deskou postavil a nevzpmínám si že by to měřilo tolik, můžeš na tom northbridge udržet ruku?

Ty větráky co nejsou monitorovaný kolik mají mýt otáček? jestli mají pod 2k tak některé desky s prvnímy biosy s nimi mají problémy.
Rency
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rency »

Jája píše:Nadpoloviční většina všech nestabilit je denes zapříčiněná pamětmi (nemusejí být vadné ale prostě si nerozumí s deskou)
Je to do jisté míry zapříčiněno tím že výrobci se snaží vyhulit výkon desky na maximum a pak klesá kompatibilita.
Je zajímavé že když stavím PC s MB od ECS tak se mi ještě nikdy nestalo aby tam nějaké paměti nejely (pokud nebyly vadné) - ale je to zaplaceno trochu nižším výkonem těchto desek.
Stejný problémy mají všichni renomovaní výrobci u svých nových modelů, kde ještě není odladěný bios.

Rozhodně bych naflešoval poslední bios, a zkusil to s jiným zdrojem těch 3,01V není až tak málo, ale v určitých případech to může dělat desce problémy. je to aspoň 300w?

Ty teploty NB (druhý čidlo) se mi nezdají, pár PC jsem s touhle deskou postavil a nevzpmínám si že by to měřilo tolik, můžeš na tom northbridge udržet ruku?

Ty větráky co nejsou monitorovaný kolik mají mýt otáček? jestli mají pod 2k tak některé desky s prvnímy biosy s nimi mají problémy.
Zdravím,

BIOS mám poslední (verze 5.2). Zdroj byl součástí skříně EUROCASE a je 300W. V BIOSu se rychlost ventilátorů neukáže, ale Motheboard Monitor ji načte (teda jen z CPU a teď jsem nově zjistil, že i z NB, ale z třetího ventilátoru to už nenačte...). Ventilátory jsou sice nízkootáčkové (chladič na CPU je SPIRE FalconRock II), ale oba mají nad 2000RPM - konkrétně 2280 a 2360...

Co se teploty týče, skutečně to ukazuje (jak v BIOSU - po restartu a po zátěži - tak v měřících programech pod Windows XP - PC Alert, Motherboar Monitor... kolem 60 stupňů na NB!!!) Na vrcholu chladiče ruku udržím, ale celkem topí. Zkoušel jsem nasadit větráček a teplota klesla na 50 stupňů, ale nevěděl jsem jak ho na pevno připevnit, tak jsem ho zase sundal - nechci mít převětráčkováno...

Současnej stav je: Paměti na 2,75V při 174MHz při časování 2.5 - 2-6-2 a už to jede stabilně. Paradoxní ale je, že GoldMem i MemTest hlasí, že jsou paměti OK i při 180MHz FSB. Prime95 ale padá a procesorem to není, protože v rámci testování pamětí jsem změnil násobič na 8x, takže jedu v podstatě na poddtaktovaným procesoru...

Dneska jsem volal na info linku MSI a ptal jsem se na ty otáčky ventilátorů a tam mě řekli, že je to normální, že to některý větráčky dělaj... Snad další revize biosu...

Zatím zdar a ladičům zvláště
Rency
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rency »

Jája píše:Nadpoloviční většina všech nestabilit je denes zapříčiněná pamětmi (nemusejí být vadné ale prostě si nerozumí s deskou)

Mario
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mario »

Ja mamtuto dosku 1 tyzden, teplota na NB je okolo 41°C a na CPU priemer 54°C, procesor mam boxovany takze standardny chladic. Rychlost otacok na chladici okolo 3050 za min. Tiez sa mi niekedy stane ze zmrzne ale mam ho taktnuty na 200x10,5 a standardnu voltaz. Dnes sa pozrem na presne hodnoty pamati anapisem. Ale okrem nastaveni pamati na 400Mhz mam zatial vsetko v BIOS-e na AUTO.
BIOS mam este povodny. V najblizsich dnoch ho chcem flashnut.
Zatim
Athlon 2500+BARTON BOX@2100Mhz, MSI KT6 DELTA FISR(VIA KT600), 512 MB DDR400, FX 5600 128MB, 80 GB Maxtor Serial ATA
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Rency píše: Zdravím,

BIOS mám poslední (verze 5.2). Zdroj byl součástí skříně EUROCASE a je 300W. V BIOSu se rychlost ventilátorů neukáže, ale Motheboard Monitor ji načte (teda jen z CPU a teď jsem nově zjistil, že i z NB, ale z třetího ventilátoru to už nenačte...). Ventilátory jsou sice nízkootáčkové (chladič na CPU je SPIRE FalconRock II), ale oba mají nad 2000RPM - konkrétně 2280 a 2360...

Co se teploty týče, skutečně to ukazuje (jak v BIOSU - po restartu a po zátěži - tak v měřících programech pod Windows XP - PC Alert, Motherboar Monitor... kolem 60 stupňů na NB!!!) Na vrcholu chladiče ruku udržím, ale celkem topí. Zkoušel jsem nasadit větráček a teplota klesla na 50 stupňů, ale nevěděl jsem jak ho na pevno připevnit, tak jsem ho zase sundal - nechci mít převětráčkováno...

Současnej stav je: Paměti na 2,75V při 174MHz při časování 2.5 - 2-6-2 a už to jede stabilně. Paradoxní ale je, že GoldMem i MemTest hlasí, že jsou paměti OK i při 180MHz FSB. Prime95 ale padá a procesorem to není, protože v rámci testování pamětí jsem změnil násobič na 8x, takže jedu v podstatě na poddtaktovaným procesoru...

Dneska jsem volal na info linku MSI a ptal jsem se na ty otáčky ventilátorů a tam mě řekli, že je to normální, že to některý větráčky dělaj... Snad další revize biosu...

Zatím zdar a ladičům zvláště
Takže v podstatě celkem pohoda až na tu teplotu - no pokud je to stabilní tak bych si s tím moc hlavu nelámal, ještě bych ale vyzkoušel zda deska zvládne 200 MHz FSB stabilně - nastavit co nejhorší timing na ty 333ky aby to vzdržely, nebo od někoho vypujčit 400ky - jestli to snima pojede stabilně tak je deska O.K. a s těma teplotama si nemusiš lámat hlavu. :)
Yan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

MSI KT6 DELTA FISR a problem s teplotou

Příspěvek od Yan »

Nejak se mi prehriva deska (MSI VIA KT6 Delta FISR - 54°C; procesor AMD Athlon XP2500+ - 64°C) a nevim proc, protoze vetracky bezi (jak u zdroje tak na procesoru; u grafiky nevim, protoze mam zapecetenou sestavu). Nemuze to byt topenim u RADEONU 9600PRO.Co s tim mam delat. Pameti i FSB jsou nastaveny na 166Mhz*2, pokud to s tim ma co delat. Poradte pleeeaase.
Mario
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mario »

Predpokladam ze odcitavas teplotu z programu CORE CENTER.
Pre priklad mne ukazuje v tomto programe teplotu 54°C, v BIOS-e 49°C,a vcera som si pustil AIDA a ten mi ukazoval teplotu 50°C.
Hovoril som o teplote CPU.

Teplota systemu je na tom rovnako, len vsetky hodnoty su o 7°C nizssie.

Teoreticky by mohlo pomoct novy BIOS, tiez sa na to chystam.
Jay
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jay »

Na tejto doske mam teplotu CPU o 10 stupnov vyssiu ako na starej Abitke. V biose a v MBM vzdy o 4 stupne menej ako v Core Center ->ze by sa MSI tato utilitka nevydarila 8-). Pri zatazi mi CC hlasi az 64! NB je celkom v pohode - okolo 45.
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Intel Q6600 (2.40@3.33 GHz), 2*2GB DDR2, Sapphire Radeon HD5850, Samsung 320GB SATA, Samsung 215TW 21" S-PVA
Hi-Fi: Atoll + Sonus Faber
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Na čipu 54 °C a na CPU 64 °C??? Tak to tipuju, že ve skříni je tak 45 °C. Chce to pořádný průvan v kejsu. 8-) Přídavné větráky, vrtačku, pilník a jiné nástroje. :twisted:
Mario
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mario »

Victor píše:Na čipu 54 °C a na CPU 64 °C??? Tak to tipuju, že ve skříni je tak 45 °C. Chce to pořádný průvan v kejsu. 8-) Přídavné větráky, vrtačku, pilník a jiné nástroje. :twisted:
Ako som pisal hore tie teploty, vsetky boli pri otvorenej skriny.
Len ako poznamka
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Mario píše:
Victor píše:Na čipu 54 °C a na CPU 64 °C??? Tak to tipuju, že ve skříni je tak 45 °C. Chce to pořádný průvan v kejsu. 8-) Přídavné větráky, vrtačku, pilník a jiné nástroje. :twisted:
Ako som pisal hore tie teploty, vsetky boli pri otvorenej skriny.
Len ako poznamka
A to je právě chyba. Vzduch stojí a rychle se zahřeje. Je potřeba, aby cirkuloval. To bys do té otevřené bedny musel nasměrovat stolní větrák, aby to mělo smysl. Mám zkušenost, že s otevřeným kejsem je teplota CPU vyšší.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“