Odkaz na MSI - http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=474
MSI KT6 Delta
L - 100Mbit LAN
I - FireWire
R - RAID
S - SATA
F - 1Gbit LAN
Zjistene problemy a doporuceni:

edit Wilik
Moderátor: Eddward
Rency píše:Tuhle desku jsem kupoval po té co jsem si přečetl dost recenzí a věřil jsem, že se jedná o dost dobrou desku. Opak je bohužel pravdou!!!
1) AMI Bios - nastavení pamětí a přetaktování je na vysoké úrovni, ale využitelnost tohoto nastavení je na nulové úrovni. Stabilně fungují jenom standartní hodnoty, časování FAST nebo ULTRA - o tom si může nechat deska jenom zdát.
2) Všude je zobrazována s aktivním chlazením NorthBridge, ale u nás se prodává jen se stříbrným pasivem. V praxi teplota klidně přes 60 stupňů v dobře chlazené skříni (in-take, out-take, Tube Cooling, out-take u VGA)
3) AMI Bios neumožňuje žádné další nastavování na které jsem byl zvyklý z Award Biosu (ECC checking, Video Bios Cachable... atd.)
4) Po pracném nastavení chipsetu, aby to konečně jelo, jsem z hrůzou zjistil, že když počítač zapnu, tak se 3x - 4x zrestaruje, než skutečně naběhne. To by ani tak nevadilo, kdyby ten poslední restart nepřicházel až po téměř minutě, kdy už jsem dávno nabootovanej do Windows...
5) Zatím se mě to stalo 3x a nechápu proč, ale systém se prostě sekne a reaguje jen na tvrdý restart. Doufám, že už se to nestane, jinak deska půjde na reklamaci...
Dík za za první reakci, vypadá to, že si budeme rozumět...Jája píše:ad1) To že vám to nejede s nastavenim na ultra nezáleží ani tak na desce ale na pamětech které používáte a jestliže máte nějaké shity tak se nemužete divit.
Když stavím novej komp a nemám vše odzkoušeny tak hned nenastavuju vše na nejlepší výkon ale na standart apotom když to běží vpohodě tak to mužete ladit.
AD2) to je fakt , ale pasivák je někdy lepší protože je větší a bezproblému sa na něj dá přidat malej větráček,
těch 60c bylo na NB jo? jestli to měří správně (řeklbych že ne) tak je to fakt hoodně.
AD3) ECC checking, Video Bios Cachable .... naco?
AMI má dobrý třeba butovací menu.
AD4) viz. 1. co tam máš za paměti a na jaké freqenci?, zdroj?
Zdravím,Jája píše:Nadpoloviční většina všech nestabilit je denes zapříčiněná pamětmi (nemusejí být vadné ale prostě si nerozumí s deskou)
Je to do jisté míry zapříčiněno tím že výrobci se snaží vyhulit výkon desky na maximum a pak klesá kompatibilita.
Je zajímavé že když stavím PC s MB od ECS tak se mi ještě nikdy nestalo aby tam nějaké paměti nejely (pokud nebyly vadné) - ale je to zaplaceno trochu nižším výkonem těchto desek.
Stejný problémy mají všichni renomovaní výrobci u svých nových modelů, kde ještě není odladěný bios.
Rozhodně bych naflešoval poslední bios, a zkusil to s jiným zdrojem těch 3,01V není až tak málo, ale v určitých případech to může dělat desce problémy. je to aspoň 300w?
Ty teploty NB (druhý čidlo) se mi nezdají, pár PC jsem s touhle deskou postavil a nevzpmínám si že by to měřilo tolik, můžeš na tom northbridge udržet ruku?
Ty větráky co nejsou monitorovaný kolik mají mýt otáček? jestli mají pod 2k tak některé desky s prvnímy biosy s nimi mají problémy.
Jája píše:Nadpoloviční většina všech nestabilit je denes zapříčiněná pamětmi (nemusejí být vadné ale prostě si nerozumí s deskou)
Je to do jisté míry zapříčiněno tím že výrobci se snaží vyhulit výkon desky na maximum a pak klesá kompatibilita.
Je zajímavé že když stavím PC s MB od ECS tak se mi ještě nikdy nestalo aby tam nějaké paměti nejely (pokud nebyly vadné) - ale je to zaplaceno trochu nižším výkonem těchto desek.
Stejný problémy mají všichni renomovaní výrobci u svých nových modelů, kde ještě není odladěný bios.
Rozhodně bych naflešoval poslední bios, a zkusil to s jiným zdrojem těch 3,01V není až tak málo, ale v určitých případech to může dělat desce problémy. je to aspoň 300w?
Ty teploty NB (druhý čidlo) se mi nezdají, pár PC jsem s touhle deskou postavil a nevzpmínám si že by to měřilo tolik, můžeš na tom northbridge udržet ruku?
Ty větráky co nejsou monitorovaný kolik mají mýt otáček? jestli mají pod 2k tak některé desky s prvnímy biosy s nimi mají problémy.
Takže v podstatě celkem pohoda až na tu teplotu - no pokud je to stabilní tak bych si s tím moc hlavu nelámal, ještě bych ale vyzkoušel zda deska zvládne 200 MHz FSB stabilně - nastavit co nejhorší timing na ty 333ky aby to vzdržely, nebo od někoho vypujčit 400ky - jestli to snima pojede stabilně tak je deska O.K. a s těma teplotama si nemusiš lámat hlavu.Rency píše: Zdravím,
BIOS mám poslední (verze 5.2). Zdroj byl součástí skříně EUROCASE a je 300W. V BIOSu se rychlost ventilátorů neukáže, ale Motheboard Monitor ji načte (teda jen z CPU a teď jsem nově zjistil, že i z NB, ale z třetího ventilátoru to už nenačte...). Ventilátory jsou sice nízkootáčkové (chladič na CPU je SPIRE FalconRock II), ale oba mají nad 2000RPM - konkrétně 2280 a 2360...
Co se teploty týče, skutečně to ukazuje (jak v BIOSU - po restartu a po zátěži - tak v měřících programech pod Windows XP - PC Alert, Motherboar Monitor... kolem 60 stupňů na NB!!!) Na vrcholu chladiče ruku udržím, ale celkem topí. Zkoušel jsem nasadit větráček a teplota klesla na 50 stupňů, ale nevěděl jsem jak ho na pevno připevnit, tak jsem ho zase sundal - nechci mít převětráčkováno...
Současnej stav je: Paměti na 2,75V při 174MHz při časování 2.5 - 2-6-2 a už to jede stabilně. Paradoxní ale je, že GoldMem i MemTest hlasí, že jsou paměti OK i při 180MHz FSB. Prime95 ale padá a procesorem to není, protože v rámci testování pamětí jsem změnil násobič na 8x, takže jedu v podstatě na poddtaktovaným procesoru...
Dneska jsem volal na info linku MSI a ptal jsem se na ty otáčky ventilátorů a tam mě řekli, že je to normální, že to některý větráčky dělaj... Snad další revize biosu...
Zatím zdar a ladičům zvláště
Ako som pisal hore tie teploty, vsetky boli pri otvorenej skriny.Victor píše:Na čipu 54 °C a na CPU 64 °C??? Tak to tipuju, že ve skříni je tak 45 °C. Chce to pořádný průvan v kejsu.Přídavné větráky, vrtačku, pilník a jiné nástroje.
A to je právě chyba. Vzduch stojí a rychle se zahřeje. Je potřeba, aby cirkuloval. To bys do té otevřené bedny musel nasměrovat stolní větrák, aby to mělo smysl. Mám zkušenost, že s otevřeným kejsem je teplota CPU vyšší.Mario píše:Ako som pisal hore tie teploty, vsetky boli pri otvorenej skriny.Victor píše:Na čipu 54 °C a na CPU 64 °C??? Tak to tipuju, že ve skříni je tak 45 °C. Chce to pořádný průvan v kejsu.Přídavné větráky, vrtačku, pilník a jiné nástroje.
Len ako poznamka