Návrh změn v sekci bazar

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
Odpovědět
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh změn v sekci bazar

Příspěvek od bubanek »

Pravidlo na to je. Když to uvidíš tak report nebo PM moderátorovi
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Já to tam nevidím…
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Je zakázáno:
  • odkazovat na jakékoli kontakty (emaly, tel. čísla, ICQ čísla, atp.) - obchodujte v inzertním tématu
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Jak takhle, odkazovat na obchod po jiných kanálech, jo? A nešlo by to přepsat jasněj? :up:
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Obchod po SZ je stejny jako obchod v ICQ/emailu/... - tj. "jinde" - protoze neprobiha v inzertnim tematu. Taktez k tomu patri, ze v pripade problemu tito obchodnici nemaji zadne dovolani a pomoc ze strany fora (posledni podvodnik tu byl pred 14 dny, nekolik uzivatelu napalil a prisli o penize).

A to, ze psat ruzne zpravy typu "mam X nabidek v SZ" nebo "posilam SZ" nepatri do inzerniho tematu je zrejne a jsou, resp. mohou byt, mazany jako OT - neni na to urcite potreba zadne dalsi pravidlo.
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Dobrý, OK, stačí mi tohle vědět :)
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Stáří nabídek v bazaru

Příspěvek od StepanPepan »

Někdo si stěžoval, že už neprodávám věc, kterou jsem tu před 2,5 měsíci nabídnul a nikdo na nabídku nereagoval.

Je realistické čekat, že za takovou dobu je věc stále k mání?

Nestálo by za to nastavit automatické zamykání nabídek bez reakce po nějaké době, například po měsíci?
Wilik
Administrátor
Administrátor

Re: Stáří nabídek v bazaru

Příspěvek od Wilik »

Citace z Pravidel bazaru:
"Jestliže je obchod uzavřen, napište SZ libovolnému moderátorovi a nebo napište do tématu velkými písmeny PRODANO/KOUPENO."

Byt je to formou doporuceni, tak jiste nic nebrani inzerentovi takto ucinit - v ten moment bude tema uzamknuto a "problem" s pozdnimi nabidkami vyresen. Ucinil jsi tak? Ne...

Jinak odpoved na tvoji otazku - urcite nechystame zadne automaticke zamykani.
pm74
Začátečník
Začátečník

navrh: zluta karta "bazar"

Příspěvek od pm74 »

vzhledem k narustu poctu bazarovych vychcanku, kteri soustavne porusuji pravidla prodeje, plus obecnemu trendu prehlizeni pravidel bazaru dalsimi uzivateli navrhuji rozsireni postihu o zlutou kartu s oznacenim "bazar". bezna VZK, nebo ZK neni dostatecnym varovanim pro ostatni uzivatele obchodujici v bazaru - v threadech neni hned jasne za co karty jsou (jasne lze to dohledat, ale kdo to dela?) a jejich odstrasujici ucinek je evidentne nulovy. "bazarova" karta bude v prodejnim threadu jasnym signalem.
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: navrh: zluta karta "bazar"

Příspěvek od michal.kolesa »

Jsem pro

Už jsem dříve navrhoval, aby se do karet psalo, proč ji uživatel má.

Možná by stačilo to jen dopsat do podpisu, aby to bylo pro Don, Wilíka, Lmru, Thexwala jednoduché
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

@pm74 Takze kdyz jsem dostal VZK/ZK za nabidku v informacnim tematu, tak me to nejakym moralnim zpusobem diskvalifikuje z obchodovani?
pm74
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pm74 »

proste pokud nectes/nerespektujes pravidla, musis nest nasledky a je v zajmu fora, aby o tom ostatni uzivatele vedeli. co je na tom nepochopitelne?
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

N_o_c_l_a_f píše:@pm74 Takze kdyz jsem dostal VZK/ZK za nabidku v informacnim tematu, tak me to nejakym moralnim zpusobem diskvalifikuje z obchodovani?
Souhlas

"Žlutá karta Bazar" má stejnou vypovídací hodnotu jako "žlutá karta" každý kdo obchoduje v bazaru s někým se žlutou kartou ať už je udělena za cokoli, by měl být obezřetný, pokud není - jeho chyba!

Nejsme v Americe abychom potřebovali na mikrovlnce nápis "NESUŠIT KOČKY A DOMÁCÍ ZVÍŘATA"
Nejsme idioti a kdo jím je, nechť jím zústane, nebo ať se ze svých chyb poučí.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nějaké upřesňování přímo na kartě, za co byla udělena momentálně neplánujeme. Těch karet není zase tolik aby byl problém si dohledat v tématu o kartách, za co byla udělena.
Goldnoob team proud member!
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Žlutá karta

Já bych pravidla trochu upravil, aby byl uživatel trestán jen POKUD má v ÚMYSLU někoho podvést, pokud ne, tak je to zbytečně přísné.

Člověk není robot, aby nepochybil a trestat za "lidské selhání" se mě z hloubě duše nelíbí. Od toho je technika, která má selhání nedokonalého jedince zabránit.

Proč se třeba montují závory před železniční přejezdy, když ,může řidič sledovat světla a rozhlédnout se ?
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Pravidla bazaru jsou nastavena pomerne jednoduse: jestlize mam registraci starsi 3 mesicu a vice nez 20 prispevky, tak mohu zalozit inzerat, ktery pri prodeji musi splnit 5+1 pravidel - prefix, bydliste, cenu, popis a zaruku + info, pokud prodavam jinde.

Je predpoklad, ze kazdy kdo chce inzerovat, zvladne napocitat do 6 a splnit dana pravidla. Nevim jak dopredu odhadnout, ze nekdo chce podvadet a kdyz uz podvede, tak dostane postih.
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nebudu se hádat, ale info prodej jinde mě připadá zbytečný.

To už hraničí s exkluzivitou jako mají realitky
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Hádat se nemusíš, diskuze je vítána. Celé to je hlavně kvůli ochraně uživatelů před podvody. Takové případy řešíme neustále. Podívej do tématu o udělených kartách, kde je co stránka bazarový podvod. Všichni admini máme docela plné SZ stížností a problémů v bazaru. To, že pak uživatel nedodržuje pravidla ho stojí poměrně dost peněz. Slušní "bazarníci" to berou někdy jako otravování lidu, ale je vidět, ze skoro 100% podvodů je po SZ. Velice zřídka je tomu jinak.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dík za vysvětlení Done

A co takhle udělat na bazar formulář, aby člověka navigoval co má vše uvést, aby na něco nezapomněl a pak nedostal zbytečně kartu.

Já jsem technik, a ze školy jsem zvyklý navrhovat BLBOVZDORNĚ.

Např. proč jsou přes silnice závory pro železnici, když se může každý řidič rozhlédnout ?

Prostě fotmulář, kde by bylo název zboží, cena, prodávám jinde (zaškrávátko) a ještě uvést kde, ... postot pro nahrání fotky a hned u políčka nahráj nějaké stručné info jak má fotka vypadat, pak pole pro adresu, opak atzškrátávátka na platbu - karta, převod, dobírka, osobka, PayPal

Já raději předcházím "lidskému selhání".
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Teď vařím z vody, ale myslím si, že phpbb nic takového neumožňuje.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“