Sempron 64 2800+ - kus na nic?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zjistil sem ze me procak jde na defaultu do 2300 mhz ..a ja kvuli 100mhz navic musim mit nastaveno napeti v biosu na 1.575 (ale ukazuje me bios 1.6v tak nevim) aby to bylo stable co myslite neni to blbost kvuli 100mhz?
game-Přechod na xbox ,už me ten upgrade pěkne .....
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
proc by to byla blbost? jinak tech 100Mhz skoro zadnej rozdil....bych to nechal na 2,3GHz...nebude ti to tak topit vzhledem k tomu napetipajin.r píše:zjistil sem ze me procak jde na defaultu do 2300 mhz ..a ja kvuli 100mhz navic musim mit nastaveno napeti v biosu na 1.575 (ale ukazuje me bios 1.6v tak nevim) aby to bylo stable co myslite neni to blbost kvuli 100mhz?
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
predtim proc 2400 -1.575 v ram 400mhz default delicka 133Stepa píše:proc by to byla blbost? jinak tech 100Mhz skoro zadnej rozdil....bych to nechal na 2,3GHz...nebude ti to tak topit vzhledem k tomu napetipajin.r píše:zjistil sem ze me procak jde na defaultu do 2300 mhz ..a ja kvuli 100mhz navic musim mit nastaveno napeti v biosu na 1.575 (ale ukazuje me bios 1.6v tak nevim) aby to bylo stable co myslite neni to blbost kvuli 100mhz?
Tak ja si stim skusil jeste pohrat a svete div se podarilo se mi..
dal sem delicku tu 150
procesor na 2400 mhz -1.5 v
pameti jedou ted na 482 mhz - default napeti
chipset default
takze jen diky ze sme dal jinou delicku mohl sem snizit napeti procaku + pretaktovat ramky o 80mhz....coz nechapu:-)
takze stimto jsem nadmiru spokojen coz si myslim na plne 3 sloty ram je slusny vysledek(diky blbnuti radicu atd.)prime zatim hoinu stable tak uvidim
- Funda
- Začátečník

-
To je výborným, že si tady někteří lidi stěžujou, že jim to nejede na FSB300MHz, ale jenom na 295. Tomu se můžu jenom zoufale smát. Já mám Semprona 3100 (viz podpis) a nerozjedu to ani na 205MHz. Bootovací sekvence jede pořád dokola, až to nakonec zatuhne úplně. Občas to jde taktnout ve Windowsech přes gigabajtí utilitu EasyTunes. Takhle jsem to dostal na FSB250 a projelo mě to stabilně Prime95 po dobu 8 hodin, ale když jsem pak restartoval a zkusil tam tu frekvenci hodit znovu, tak to prostě vytuhlo a konec. Zajímalo by mě, jestli je to procákem nebo deskou. V poslední době se mě ale zdá, že o tom, že na K8NE nic nenataktili, píše docela dost lidí.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
otec me psal ze kdyz nataktuje pise mu to pris startu jak nabiha id ,ramky atd cosi o tom ze ma pretaktovanej procak a nechce mu to naskocit ztoho pak mu to jede 3 dny v pohode...a to co mu to pise mu dela aji dkyz zvedne procak 50mhz ...ale envim presne ten nazev on tomu moc nerozumi budu to muset videt osobne...ma tu samou deskuFunda píše:To je výborným, že si tady někteří lidi stěžujou, že jim to nejede na FSB300MHz, ale jenom na 295. Tomu se můžu jenom zoufale smát. Já mám Semprona 3100 (viz podpis) a nerozjedu to ani na 205MHz. Bootovací sekvence jede pořád dokola, až to nakonec zatuhne úplně. Občas to jde taktnout ve Windowsech přes gigabajtí utilitu EasyTunes. Takhle jsem to dostal na FSB250 a projelo mě to stabilně Prime95 po dobu 8 hodin, ale když jsem pak restartoval a zkusil tam tu frekvenci hodit znovu, tak to prostě vytuhlo a konec. Zajímalo by mě, jestli je to procákem nebo deskou. V poslední době se mě ale zdá, že o tom, že na K8NE nic nenataktili, píše docela dost lidí.
- Funda
- Začátečník

-
No to se musím trošku bránit. Samozřejmě mám nastavenou nižší děličku a HTT, zkusil jsem zvýšit napětí na procesotu pamětech a chipsetu. PCI-E samozřejmě nastavený na 100MHz. Na těch 205MHz to občas naběhne, ale někdy se to restartuje pořád dokola až se to asi po 10. bootu sekne. Na 210MHz se mě to sekne už při prvním bootu a pomůže jenom reset BIOSu, protože je to úplně dead. Z Windowsů (EasyTune) to někdy jde nataktit cca. na těch 250FSB, ale jindy to prostě zatuhne a je konec. Fakt už nevím, co s tím. Je mě jasný, že GB je lepší než MSI a Asus, proto jsem si ji taky kupoval a že to na něm někdo vytáhne na FSB 300. Stejně tak ale nejsem sám, komu nejde Sempron na K8NE taktit, podívej se na dred o K8NE v sekci o MB.Highlander píše:to Funda......já bych rekl ze to bude problem mezi klavesnici a zidli![]()
pac já z te desky vytahl 345 FSB ...a to jsem zkousel 3 kusy tehle desky a v poho....gigabyte je sice sunt ale furt lepsi jak MSI nebo Asus..
- pan.streda
- Nováček

re
Highlander píše:to Funda......já bych rekl ze to bude problem mezi klavesnici a zidli![]()
pac já z te desky vytahl 345 FSB ...a to jsem zkousel 3 kusy tehle desky a v poho....gigabyte je sice sunt ale furt lepsi jak MSI nebo Asus..
Vzledem k tomu, že jsi zrejme nepřečetl všechny příspěvky ( s tim kolik lidem to nejde taktovat), tak bych být tedou raději mlčel. Protože tvrdit, že chyba je mezi židlí a klávesnicí je pěkná kravina.
Mam S64bit 2800+
Gigabyte K8NE
2x512Kingmax 433mhz
Gigabyte 6600 128/128
Fortron 400W
Skoncim vzdy na frekvenci 210MHz, kdyz dam vyzsi frekvenci tak to jenom napise, Over CPU clock Right Now!!
BIOS:
Zkousel jsem to taktovat, jak v BIOSU verze F4, tak F6.
(Bios tam byl puvodne nejdrive F4, ve Windows jsem ho flashoval na F6.
Pak jsem prez disketu flashoval zpet na F4, a ted jsem to prez disketu flashnul na F6.)
HT:
Samozrejme jsem snizil HT ze 4x na 3x a zkusil jsem i 2x a nic nepomohlo abych překročil 210Mhz.
PAMETI:
Delicku pameti, muzu dat 2:1,83, 2:1,66 ,2: 1,5, 2:1,33 ale stejne to proste nejede. Jak prektocim 210 MHz, tak se to vzdycky sekne.
(jeste bych rad podotknul, ze i kdyz casovani pameti nastavim na co "nejhorsi", tak se prez 210 Mhz nedostanu. )
Jinak jeste v programu easy tuner 5, kdyz to taktuju normalne pod windows, tak me to slape v pohode na 240Mhz. Vice jsem nezkousel.
GRAFIKA:
Mam gigabyte 6600 128/128, PCIe clock jsem uz daval na 101Mhz a nic. Zvedal jsem napajeni o tu nejmensi hodnotu +0,1V (tusim ze to bylo HT, RAMka, PCIe).
DESKA:
Trošku zlobila deska, tak jsem ji byl reklamovat. Dostal jsem novou a porad stejnou K8NE. Výsledek pořád stejný, max 210MHz.
PROCAK: Nakonec jsem ho vyzkousel u kamose, ma desku od MSI 754 s nforce3 (presny typ nevim) a tam mu to slape taky jenom 210Mhz, pri vyzsi frekvenci to ani nenabehne.
ZAVER: Chyba bude v procaku. Mam urcitou revizi, ktera neni overclock friendly. Hledal jsem i na eng forech ale nikde tenhle problem nevyresili.
Chlazenim to taky nebude, mam v kejsu 4 ventilatory, z toho jeden 12x12 je namireny na chipset a ten je vlazny.
Jo jasně, pár z vás tady bude raději tvrdit, že jsem dement co neumí ani nataktovat. A tečka
- Funda
- Začátečník

-
jj, to je přesně ono, hláška cpu overclock right now nebo kýho čerta a OC ani ťuk. Teplotou to určitě není, protože já jsem se s procákem ještě nedostal přes 30°C. Navíc, když ti systém startuje, tak je to přece všechno úplně studený - procák i chipset, takže teplota to přetaktování brzdit nemůže.
To mě dost s..e, že chyba je v CPU, já jsem to tipoval spíš na desku. No řešením by asi bylo vyzkoušet CPU v jiný desce (nebo na K8NE jiný CPU), ale k tomu já nemám příležitost.
To mě dost s..e, že chyba je v CPU, já jsem to tipoval spíš na desku. No řešením by asi bylo vyzkoušet CPU v jiný desce (nebo na K8NE jiný CPU), ale k tomu já nemám příležitost.
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
proc by to nekdo tvrdil, nejde ti to na dvou deskach tak je problem v procesoru(nebo delas stejnou chybupan.streda píše: Jo jasně, pár z vás tady bude raději tvrdit, že jsem dement co neumí ani nataktovat. A tečka
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
procakem to urcite nebude.....pokud tvrdis ze ses dostal ve woknech na 250 FSB ....nebo kdo to tady tvrdil a bylo to stabilni tak je problem v Biosu.....já newim ale já na tehle desce pouzil modnutej bios kde byli vsechny ty sracky odstraneny jako ze vam to tam pise tu hlasku ze je system pretaktovanej atd....
nawic bych zkusil dat vetsi napeti do procaku ...treba 5% ....pak bych zkusil newim co más za presnej typ desky ale jestli tam más S-ATA 3,4 tak zapojit na tohle.....
To stepa:
Me projde kazdej den v ruce cca 10 kusu procesoru a vsechny jdou taktovat aspon na 2.2 ghz...takze tady netvrd blaboly laskave..
nawic bych zkusil dat vetsi napeti do procaku ...treba 5% ....pak bych zkusil newim co más za presnej typ desky ale jestli tam más S-ATA 3,4 tak zapojit na tohle.....
To stepa:
Me projde kazdej den v ruce cca 10 kusu procesoru a vsechny jdou taktovat aspon na 2.2 ghz...takze tady netvrd blaboly laskave..
- pan.streda
- Nováček

Ahoj,Highlander píše:procakem to urcite nebude.....pokud tvrdis ze ses dostal ve woknech na 250 FSB ....nebo kdo to tady tvrdil a bylo to stabilni tak je problem v Biosu.....já newim ale já na tehle desce pouzil modnutej bios kde byli vsechny ty sracky odstraneny jako ze vam to tam pise tu hlasku ze je system pretaktovanej atd....
To stepa:
nemohl by jsi poslat link na ten modifikovany BIOS ?
Btw. ja jsem napeti zvedal pak az na 1.5V a bez efektu. Disky mam PATA.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: re
pan.streda píše:Highlander píše:to Funda......já bych rekl ze to bude problem mezi klavesnici a zidli![]()
Vzledem k tomu, že jsi zrejme nepřečetl všechny příspěvky ( s tim kolik lidem to nejde taktovat), tak bych být tedou raději mlčel. Protože tvrdit, že chyba je mezi židlí a klávesnicí je pěkná kravina.
Mam S64bit 2800+
Gigabyte K8NE
2x512Kingmax 433mhz
Gigabyte 6600 128/128
Fortron 400W
Skoncim vzdy na frekvenci 210MHz, kdyz dam vyzsi frekvenci tak to jenom napise, Over CPU clock Right Now!!
BIOS:
Zkousel jsem to taktovat, jak v BIOSU verze F4, tak F6.
(Bios tam byl puvodne nejdrive F4, ve Windows jsem ho flashoval na F6.
Pak jsem prez disketu flashoval zpet na F4, a ted jsem to prez disketu flashnul na F6.)
HT:
Samozrejme jsem snizil HT ze 4x na 3x a zkusil jsem i 2x a nic nepomohlo abych překročil 210Mhz.
PAMETI:
Delicku pameti, muzu dat 2:1,83, 2:1,66 ,2: 1,5, 2:1,33 ale stejne to proste nejede. Jak prektocim 210 MHz, tak se to vzdycky sekne.
(jeste bych rad podotknul, ze i kdyz casovani pameti nastavim na co "nejhorsi", tak se prez 210 Mhz nedostanu. )
Jinak jeste v programu easy tuner 5, kdyz to taktuju normalne pod windows, tak me to slape v pohode na 240Mhz. Vice jsem nezkousel.
GRAFIKA:
Mam gigabyte 6600 128/128, PCIe clock jsem uz daval na 101Mhz a nic. Zvedal jsem napajeni o tu nejmensi hodnotu +0,1V (tusim ze to bylo HT, RAMka, PCIe).
DESKA:
Trošku zlobila deska, tak jsem ji byl reklamovat. Dostal jsem novou a porad stejnou K8NE. Výsledek pořád stejný, max 210MHz.
PROCAK: Nakonec jsem ho vyzkousel u kamose, ma desku od MSI 754 s nforce3 (presny typ nevim) a tam mu to slape taky jenom 210Mhz, pri vyzsi frekvenci to ani nenabehne.
ZAVER: Chyba bude v procaku. Mam urcitou revizi, ktera neni overclock friendly. Hledal jsem i na eng forech ale nikde tenhle problem nevyresili.
Chlazenim to taky nebude, mam v kejsu 4 ventilatory, z toho jeden 12x12 je namireny na chipset a ten je vlazny.
Jo jasně, pár z vás tady bude raději tvrdit, že jsem dement co neumí ani nataktovat. A tečka
Over CPU clock Right Now!! jj toto je presne ta halska co pise otcovi
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
lidi kdyby ste byli z Brna tak bych se s vama na to mohl jednoduse podiwat pres vikend a zjistit kde je chyba ale takhle se tady radi docela blbe.....
bohuzel uz je to 3/4 roku co jsem posledni tyhle kusy tehle desky drzel v ruce a já si uz pohuzel nepamatuju kde byla chyba.....ale myslim si ze za vsechno mohl bios....
to pan streda:
jeste zkus prohazovat ramky do vsech slotu...
bohuzel uz je to 3/4 roku co jsem posledni tyhle kusy tehle desky drzel v ruce a já si uz pohuzel nepamatuju kde byla chyba.....ale myslim si ze za vsechno mohl bios....
to pan streda:
- pan.streda
- Nováček

Ahoj, bohuzel jsem z Prahy kde studuju, nebo ze Zdaru n.S. kde se povaluju domaHighlander píše:lidi kdyby ste byli z Brna tak bych se s vama na to mohl jednoduse podiwat pres vikend a zjistit kde je chyba ale takhle se tady radi docela blbe.....
to pan streda:
Jo ohledne Ramek jsem nedoplnil asi celou situaci.
Puvodne jsem mel jenom jednu 512 Kingmax 433MHz, s kterou jsem to zkousel taktovat. Pamet jsem zkousel ve vsech 3 slotech.
Za 2 tydny jsem prikoupil druhou 512 Kingmax 433MHz a zkousel jsem to taktovat jenom s touhle ramkou a starou jsem mel vyndanou. Bohuzel jsem se taky nedostal na vice jak FSB 210MHz.
Pak jsem zkousel taktovat jeste s obema, tedy 2x512MHz Kingmax 433Mhz. Samozrejme jsem se nedostal nad 210MHz.
Delicky jsem snizoval, ramky ruzne prohazoval, fakt jsem si s tim dost vyhral a celkem jsem s neslavnym taktovanim zabral cca tak 20 cistych hodin. Uz nemam moc chut nic zkouset
Na fakt, ze nejsem schopny se dostat prez 210MHz s procesorem se bylo podivat pomerne dost znamych, ktery stavy pocitace a urcite maji znalosti vetsi. Bohuzel jsem to nijak nevyresil u sebe.
- eXp10it
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zrovna fcera jsem resil temer stejnou vec...deska GB K8NS, sempron 64bit 2800+, kingston cl 2,5. Podle predchozich zkusenosti s taktovanim jsem tam vydrazdil hned z rozjezdu FSB na 267MHz, HTT 3× >> 800MHz, delicka 2/1,5 >> na 400MHz...zatuh hned v BIOSu. RAMky vypadaly sveze a vse ukazovalo na to ze je na vine CPU, takze postupne snizovani FSB az na 230MHz a teprv tady ukazoval ze jede prime stabilne. Je to kancelarsky stroj tak sem nad tim mavl rukou....vecer me to nedalo a jen tak z hecu jsem tam nasadil FSB 275MHz, HTT 3×, delicka 2/1,33, napeti na default. Rozjezd a prime v pohopan.streda píše:...
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
eXp10it píše:zrovna fcera jsem resil temer stejnou vec...deska GB K8NS, sempron 64bit 2800+, kingston cl 2,5. Podle predchozich zkusenosti s taktovanim jsem tam vydrazdil hned z rozjezdu FSB na 267MHz, HTT 3× >> 800MHz, delicka 2/1,5 >> na 400MHz...zatuh hned v BIOSu. RAMky vypadaly sveze a vse ukazovalo na to ze je na vine CPU, takze postupne snizovani FSB az na 230MHz a teprv tady ukazoval ze jede prime stabilne. Je to kancelarsky stroj tak sem nad tim mavl rukou....vecer me to nedalo a jen tak z hecu jsem tam nasadil FSB 275MHz, HTT 3×, delicka 2/1,33, napeti na default. Rozjezd a prime v pohopan.streda píše:...) a protoze jsem se s tim nechtel dal sr*t tak jsem tam nahodil po dalsim restartu FSB 300MHz + 5% napeti navic, pameti se tedy pri delicce 2/1,33 vratily na 400MHz + cl 2...opet stabiblni. Pro jistotu jsem overil znova puvodni nestabilni nastaveni a dosel k jedinemu zaveru: tohle CPU ma z pro me nevysvetlitelnych duvodu problem s delickou 2/1,5 a v pripade ze ji pouziju se nedostanu nad 230MHz...nevim presne co to zpusobuje a je mi to jedno, kazdopadne zvetseni deliciho pomeru za cenu napr. mirneho podtaktovani pameti by pro tebe mohlo byt reseni. BTW CPU jsem dal nazpet na 275MHz, default napeti a po osmi hodinovem prime mam s box chladicem a vetrakem na 5V 40°C (mereno speedfanem, externim cidlem, a teplmomerem na multimetru)...AMD RULEZZ
)
tohle neni CPUckem ale deskou a jejim skurwenym biosem......za wsechno muze deska a bios.....vsechno resi modnutej bios kterej nemuzu najit
ale nekde na netu je tak lidi hledejte:)...
- CyberDeath
- Začátečník

Tak ja sem sveho Semprona 64 2800+ Zatim dostal na 300x8 = 2400Mhz pri 1,5V na Biostar T-Force 6100 pameti mam na 400DDR (delicka na 133Mhz) casovani 2,5 8.4.4
A az mi pride Zalman 7000B AL-Cu tak mu pustim 1,65V pri kterem mi bezi na 2600Mhz (325x8) pameti na DDR na 325(delicka na 100) a casovani na 2 7.3.3 a pak skusim snad i vic
A az mi pride Zalman 7000B AL-Cu tak mu pustim 1,65V pri kterem mi bezi na 2600Mhz (325x8) pameti na DDR na 325(delicka na 100) a casovani na 2 7.3.3 a pak skusim snad i vic
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hm 1.65 bych se teda uz balCyberDeath píše:Tak ja sem sveho Semprona 64 2800+ Zatim dostal na 300x8 = 2400Mhz pri 1,5V na Biostar T-Force 6100 pameti mam na 400DDR (delicka na 133Mhz) casovani 2,5 8.4.4