Jestli mi někdo můžete poradit, co by pomohlo dostat fsb aspoň na 300, bylo by to supr. Samozřejmě HTT násobič mám nastavenej na 3x (pokud jsem si tedy správně vyložil položku 'LTD/FSB Frequency Ration' v BIOSu
Sempron 64 2800+ - kus na nic?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- mir77
- Začátečník

Sempron 64 2800+ - kus na nic?
Teda, nevim jestli něco dělám špatně, nebo jestli jsem prostě chytil kus na nic, což by mi bylo podobný, ale nejde pořádně taktnout. Mám DFI LanParty UT NF3 250Gb. Se dvěma paměťovejma modulama sem ho udržel sotva na 250*8... pak sem jeden vyndal a dostal jsem se až na 270*8, ale musel jsem napětí zvýšit na 1,5V (normální je 1,4V). Nevim, jestli můžu jít ještě vejš. Tak jsem paměť přesunul do druhýho slotu a dostal jsem to na 276. Zatim to prime hlásí jako stable. AGP mám samo nastavený na 67 a děličku na 200/150, to mi dává při fsb 275 nějakých 206 na paměti (DDR400 Samsung).
Jestli mi někdo můžete poradit, co by pomohlo dostat fsb aspoň na 300, bylo by to supr. Samozřejmě HTT násobič mám nastavenej na 3x (pokud jsem si tedy správně vyložil položku 'LTD/FSB Frequency Ration' v BIOSu
). Jakákoli rada je výtaná. Nevěřim tomu, že jen já sem takovej smolař, kterej z toho nedá ani 2400 MHz. Řekněte mi prosim vás, že někde dělám chybu
A ještě bych měl dodat, že jsem flashnul poslední BIOS (ta beta s podporou tohoto Semrponu) prakticky hned po koupení desky.
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
- MaTTo S
- Začátečník

-
Takze ja mam pamet v DIMM1 slote a idem na FSB 300 delicka pameti 133 pamet teda ide na DDR400 . HTT mam 3x , CPU VCORE je nastavene v BIOS-e na 1,45 V na 300 FSB mi to ide stabilne . Aky mas BIOS mas posledny BETA BIOS ?? Ten je jediny ktory detekuje spravne 64 bitovy sempron . najdes ho na www.dfi.cz ak ho nemas .
Inak doska detekuje CPU ako AMD Hammer Family Model : Unknown
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- mir77
- Začátečník

mám ten bios... HTT na 3x... paměť sem měl ve druhym diim slotu, fsb 276, napětí 1,5V a jak sem dal větší fsb konec... děličku na 150... jak sem koneckonců psal... teď sem hodil paměť do třetího slotu, tak uvidim, jestli to dá víc... ale asi je to shit kus :-\ bych se na to vysral :-\MaTTo S píše:Takze ja mam pamet v DIMM1 slote a idem na FSB 300 delicka pameti 133 pamet teda ide na DDR400 . HTT mam 3x , CPU VCORE je nastavene v BIOS-e na 1,45 V na 300 FSB mi to ide stabilne . Aky mas BIOS mas posledny BETA BIOS ?? Ten je jediny ktory detekuje spravne 64 bitovy sempron . najdes ho na www.dfi.cz ak ho nemas .
- MaTTo S
- Začátečník

-
Chcel by som ta poprosit este : skus v BIOSE ci ti funguje MEMTESTmir77 píše:mám ten bios... HTT na 3x... paměť sem měl ve druhym diim slotu, fsb 276, napětí 1,5V a jak sem dal větší fsb konec... děličku na 150... jak sem koneckonců psal... teď sem hodil paměť do třetího slotu, tak uvidim, jestli to dá víc... ale asi je to shit kus :-\ bych se na to vysral :-\MaTTo S píše:Takze ja mam pamet v DIMM1 slote a idem na FSB 300 delicka pameti 133 pamet teda ide na DDR400 . HTT mam 3x , CPU VCORE je nastavene v BIOS-e na 1,45 V na 300 FSB mi to ide stabilne . Aky mas BIOS mas posledny BETA BIOS ?? Ten je jediny ktory detekuje spravne 64 bitovy sempron . najdes ho na www.dfi.cz ak ho nemas .
mne zacne spustat memtest je modra obrazovka a reset a to furt dokola vobec nefunguje asi to bdue chyba toho BETA biosu .
A je mi trochu divne zeby si mal shitny kusok CPU ked tieto semprony vecsinou zvladli v pohode 300 FSB ved preto som si ho aj kupil .
Skus este toto : v nastaveniach DRAM nastav : delicka : 133
CAS : 2,5
Trcd : 03
Tras : 08
Trp : 03
Potom sa vrat spet do genie bios settings a tam nastav : FSB Bus : 300
AGP : 67
CPU VID : 1,45 V ak nepojde daj potom 1,5 V
Chipset Voltage Control : 1,70 V
DRAM Voltage : 2,8 V
HTT : 2,5x
takze toto je moje nastavenie CPU a dosku mam tu istu co ty ramku neviem aku mas a moja je v podpise ale na tychto nastaveniach by ti to malo ist tak vyskusaj a predtym este memtest pls , dik .
Naposledy upravil(a) MaTTo S dne ned 18. zář 2005, 22:23, celkem upraveno 1 x.
Think service engineer .
Think service engineer .
- mir77
- Začátečník

- MaTTo S
- Začátečník

-
No tkaze memtest nejde to som si mohol mysliet .mir77 píše:memtest v tý betě nejede.. zkusim kouknout, v čem se mi to liší... ale asi je to procem.. píči... připadám si jako člověk co si koupí oříškovou čokoládu bez jedinýho oříšku :-\
Preistoptu este nastav to co som ti sem napsial a uvidime potom . Som zvedavy ci ti to pojde .
Think service engineer .
Think service engineer .
- Anduril
- Začátečník

- mir77
- Začátečník

- MaTTo S
- Začátečník

-
Tak to vyzera ze si mal s tym CPU asi pravdu pretoze ja idem na 1,45 V a v pohode neviem ale 1,55 V by som na tom CPU dlhodobo neprevadzkoval .mir77 píše:udělal sem to přesně jak si to měl ty a před widlema to hodilo chybu... tak oki.. hodil sem na cpu 1,525V a už sem ve widlích, ale prime píše chyby... neustále Illegal Sumout... no... tak to ještě někde trochu poladit... nevim.. jak ten proc utáhne 1,55V?
Hod sem aj ty takyto screenshot z CPU-Z a mozno zistime kde je problem v tkatovani tvojho CPU-cka :

Think service engineer .
Think service engineer .
- mir77
- Začátečník

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=38894
a tady je to i s napětim
http://home.karneval.cz/103012814/sempron.bmp
a tady je to i s napětim
- MaTTo S
- Začátečník

-
No tka to sme nic nezisitli z toho .mir77 píše:http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=38894
a tady je to i s napětim
Sakra no tak ale ajtak sa mi zda divne ze ti to nechce slapat lebo ozaj vsetky semprony isli aspon na tych 2200 Mhz . Kedy si to kupoval ?
Think service engineer .
Think service engineer .
- mir77
- Začátečník

teď... v pátek sem si ho byl vyzvednout... sem teda pěkně nasranej...MaTTo S píše:No tka to sme nic nezisitli z toho .mir77 píše:http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=38894
a tady je to i s napětim
Sakra no tak ale ajtak sa mi zda divne ze ti to nechce slapat lebo ozaj vsetky semprony isli aspon na tych 2200 Mhz . Kedy si to kupoval ?
- MaTTo S
- Začátečník

-
Neviem ja som kupoval pred dvoma tyzdnami procesor v BGS Distribution a dosku z ALZASOFTU som si objednal .
Napis este zdroj , ake ti to ukazuje napetia napr. v evereste , sandre . Aku mas teplotu procesora ? Naptia teploty a otacky ventilatorov sa dobre sleduju v programe SMARTGUARDIAN je na CD co si doskal k doske .
Este jedna otazocka na doske mi nieco piska ked pouzivam ETHERNET 100 Mbps alebo USB zariadenia .
Mam TV Kartu v PCI a aj ked zapnem na PC telku aj vtedy neco na doske piska . Neni to nic hrozneho ale tak mohlo to byt aj bez toho skus to ci ti to bude tiez piskat stac neco pichnut do USB napr. flashku USB 2.0 a neco dat nanu kopirovat .. moj pripad a vtedy to piska .
Napis este zdroj , ake ti to ukazuje napetia napr. v evereste , sandre . Aku mas teplotu procesora ? Naptia teploty a otacky ventilatorov sa dobre sleduju v programe SMARTGUARDIAN je na CD co si doskal k doske .
Este jedna otazocka na doske mi nieco piska ked pouzivam ETHERNET 100 Mbps alebo USB zariadenia .
Mam TV Kartu v PCI a aj ked zapnem na PC telku aj vtedy neco na doske piska . Neni to nic hrozneho ale tak mohlo to byt aj bez toho skus to ci ti to bude tiez piskat stac neco pichnut do USB napr. flashku USB 2.0 a neco dat nanu kopirovat .. moj pripad a vtedy to piska .
Think service engineer .
Think service engineer .
- mir77
- Začátečník

tak teď sem dal napětí procu na 1,5 a fsb na 280.. nechám to na tom přes noc... a přes den.. třeba se zahoří.. uvidim, no 
a zdroj mám cyber 400W.. teplota se drží při primu kolem 40.. chladič z boxu... nic mi nepíská...
na tu sandru mrknu až zejtra... třeba se trochu zahoří a pude vejš.. bylo by to supr... těch 2400 MHz chci dát...
a zdroj mám cyber 400W.. teplota se drží při primu kolem 40.. chladič z boxu... nic mi nepíská...
na tu sandru mrknu až zejtra... třeba se trochu zahoří a pude vejš.. bylo by to supr... těch 2400 MHz chci dát...
- MaTTo S
- Začátečník

-
No pusti na tom nacelu noc a cely den prime95 nech sa zahori a potom pojde na tych 2400 Mhz .mir77 píše:tak teď sem dal napětí procu na 1,5 a fsb na 280.. nechám to na tom přes noc... a přes den.. třeba se zahoří.. uvidim, no
Think service engineer .
Think service engineer .
- mir77
- Začátečník

- MaTTo S
- Začátečník

-
Tak ale ked ti to teraz nejde na 300 FSB ani z jednou pametou tak neviem . Ja si este chcem zaobstarat jeden 512 MB modul DRAM tak som zvedavy ci mi to potom pojde v pohode na tych 2400 Mhz tak som zvedavy .mir77 píše:snad... navíc stejně budu měnit paměti... prodám mý 2 512MB DDR400 samsungy a koupim nějakou 1GB DDR400 nebo lepší.. podle prachů... taky může mít vliv...
Think service engineer .
Think service engineer .
- mir77
- Začátečník

to nedělej... s754 a víc paměťových modulů je prostě blbost.. to nejde.. radši tohle prodej a kup jeden 1024MB...MaTTo S píše:Tak ale ked ti to teraz nejde na 300 FSB ani z jednou pametou tak neviem . Ja si este chcem zaobstarat jeden 512 MB modul DRAM tak som zvedavy ci mi to potom pojde v pohode na tych 2400 Mhz tak som zvedavy .mir77 píše:snad... navíc stejně budu měnit paměti... prodám mý 2 512MB DDR400 samsungy a koupim nějakou 1GB DDR400 nebo lepší.. podle prachů... taky může mít vliv...
- Anduril
- Začátečník

- mir77
- Začátečník

tak mrkněte sem... pak použiju nějakej lepší soft co dodá víc informací.. teď nestíhám...
http://home.karneval.cz/103012814/proc.jpg
http://home.karneval.cz/103012814/proc.jpg