šťastný to člověkhonny píše:Nidky se mi nestalo, že bych přišel byť jenom o panely...
Opera 9 - final
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak tahle to mam v podstatě pořád... a spotřeba RAM je +/- konstantní, vetsinou kolem 100-120MBBehemot píše:zkus mít 25 panelů po dobu několika dní a prolézt denně pár set stránek
nikdy jsem nepřišel ani o jediný panelOndraSter píše:"mela". Ano, v 75% pripadu drzi, v 25% ne.. Zkousel jsem to vypozorovat, ale neprisel jsem na to kdy ano a kdy ne
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

snažim se přejít z FF na operu (sám nevim jestli to má cenu, ale když jí všichni vychvalujou...) a narazil jsem na pár poblémů:
jdou importovat loginy a hesla z FF? (dost zásadní)
záložky mi to importovalo v pohodě, ale řadí je to podle jména a ne podle toho kdy sem je přidal jako v FF takže nemůžu nic najít a ve správci záložek s tim hejbat nejde, jde to nějak obejít?
se záložkama ještě jeden dotaz, chci spustit stránku ze záložky, jenže middle klik na myši neotvírá novej panel s tou stránkou, přitom jinak normálně funguje, i na spouštění z "osobní lišty" funguje, jen u těch záložek ne a zvyknout si pokáždý otevřít nove list...
pak jsem v nastavení nikde nenašel ani zmínku o mouse gestures, fungujou v pohodě to jo, ale já musim vidět tu čáru kterou maluju
a pak existuje nějakej rychlej způsob, jak naučit operu blokovat reklamy? učit jí ručně fakt těžce sux, adblock mi na FF dokonale vyhovuje
díky za odpovědi
\\edit: ještě jedna věc mě štve, stránky umístěný na "osobní liště" se ukládaj v záložkách do rootu a ne jak v FF do extra složky, v tom rootu mi ale fak vaděj, dá se to změnit aby měli vlastní složku jako ve FF "Složka lišty záložek"
záložky mi to importovalo v pohodě, ale řadí je to podle jména a ne podle toho kdy sem je přidal jako v FF takže nemůžu nic najít a ve správci záložek s tim hejbat nejde, jde to nějak obejít?
se záložkama ještě jeden dotaz, chci spustit stránku ze záložky, jenže middle klik na myši neotvírá novej panel s tou stránkou, přitom jinak normálně funguje, i na spouštění z "osobní lišty" funguje, jen u těch záložek ne a zvyknout si pokáždý otevřít nove list...
pak jsem v nastavení nikde nenašel ani zmínku o mouse gestures, fungujou v pohodě to jo, ale já musim vidět tu čáru kterou maluju
a pak existuje nějakej rychlej způsob, jak naučit operu blokovat reklamy? učit jí ručně fakt těžce sux, adblock mi na FF dokonale vyhovuje
díky za odpovědi
\\edit: ještě jedna věc mě štve, stránky umístěný na "osobní liště" se ukládaj v záložkách do rootu a ne jak v FF do extra složky, v tom rootu mi ale fak vaděj, dá se to změnit aby měli vlastní složku jako ve FF "Složka lišty záložek"
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
co se tyce mouse gestures, tak lepsi nez drzet pravy a jet doleva (ci doprava) pro z5 ci vpred, je lepsi dat rychle za sebou pravy-levy klik pro z5 ci levy-pravy klik pro vpred. Tam neni co malovat a je to rychlejsi
.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- Vivec
- Středně pokročilý

nepovídej
na vpřed, zpět mám čudly na myši, mouse gestures mám akorát na zavírání panelů
a jinal to co píše behemot, našel jsem akorát seznam gest, ale to je tak všechno, nastavení čáry nikde, nemluvě o např. tloušce nebo úhlopříčné tolerance
\\edit, ale mouse gestures je asi tam nejmenší problém...ty ostatní jsou zatim důvod přoč ne operu
na vpřed, zpět mám čudly na myši, mouse gestures mám akorát na zavírání panelů
a jinal to co píše behemot, našel jsem akorát seznam gest, ale to je tak všechno, nastavení čáry nikde, nemluvě o např. tloušce nebo úhlopříčné tolerance
\\edit, ale mouse gestures je asi tam nejmenší problém...ty ostatní jsou zatim důvod přoč ne operu
- myom
- Středně pokročilý

hesla logicky z bezpecnostnich duvodu nejdou (a to snad nikde)Gr8 Vivec píše:snažim se přejít z FF na operu (sám nevim jestli to má cenu, ale když jí všichni vychvalujou...) a narazil jsem na pár poblémů:
pak jsem v nastavení nikde nenašel ani zmínku o mouse gestures, fungujou v pohodě to jo, ale já musim vidět tu čáru kterou maluju![]()
díky za odpovědi
dej si spravce zalozek a nahore mas listu Jmeno/Adresa. klikni na ne a mas razeni vzestupne, sestupne a vypnuto. pak si s nima muzes libovolne pohybovat.
u tech zalozek v panelu to mylim nejde nastavit aby se ti to ukladalo do spesl slozky, ale muzes si to tam presunout... ten middle button jsem u zalozek nikdy neresil, ale prekvapuje me, ze ma tam jinou fci. pokud teda myslis otevreni zalozky za aktivni panel...
u tech gest myslim nejde zobrazit cara. proc by taky... nejak nechapu, proc to musis videt. ale podivej se do napovedy, ktera je dost propracovana...
klikni pravym a dej blokovat obsah... klikni a je to...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
no tam máš povely, čili když je tam např. GestureUp, GestureLeft tak je to nahoru>vlevo, správně bys měl dělat kolmý gesta, ale bere to i zakulacený či nakřivoGr8 Vivec píše:a jinal to co píše behemot, našel jsem akorát seznam gest, ale to je tak všechno, nastavení čáry nikde, nemluvě o např. tloušce nebo úhlopříčné tolerance
čáru si prostě představ
- Vivec
- Středně pokročilý

mno dobře, čáru budu muset asi oželet, to je to nejmenší
hesla- jasný chápu, myslel jsem třeba nějake program co by je vytáh, ale oni stejně budou asi v hashi
a záložky už jsou ok, jen mě štve že na nich nefunguje ani pravej čudl na myši kterej by rozbalil menu s volbama jako otevřít, otevřít v novym panelu, smazat a pod...
a ještě k tomu blokování reklam, neni něco jako ini soubor se seznamem blokovanejch objektů kterej bych někde stáhnul? a taky jak blokovat textovou reklamu v podobě adsense, adblock ve FF to blokuje spolehlivě ale opera to neumí, použít nějakej externí plugin?
hesla- jasný chápu, myslel jsem třeba nějake program co by je vytáh, ale oni stejně budou asi v hashi
a záložky už jsou ok, jen mě štve že na nich nefunguje ani pravej čudl na myši kterej by rozbalil menu s volbama jako otevřít, otevřít v novym panelu, smazat a pod...
a ještě k tomu blokování reklam, neni něco jako ini soubor se seznamem blokovanejch objektů kterej bych někde stáhnul? a taky jak blokovat textovou reklamu v podobě adsense, adblock ve FF to blokuje spolehlivě ale opera to neumí, použít nějakej externí plugin?
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
googli něco jako "opera filter.ini"Gr8 Vivec píše:a ještě k tomu blokování reklam, neni něco jako ini soubor se seznamem blokovanejch objektů kterej bych někde stáhnul?
Tools -> Advanced -> Blocked Content a přidej http://*.googlesyndication.com/*Gr8 Vivec píše:a taky jak blokovat textovou reklamu v podobě adsense, adblock ve FF to blokuje spolehlivě ale opera to neumí, použít nějakej externí plugin?
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
odkdy se da dehashovat jinak nez bf?Gr8 Vivec píše: ale oni stejně budou asi v hashi
Nebo server pochopi, ze to je ff hash a dohashuje to dal?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- Radkoff
- Začátečník

-

při startu se mi nenačítají ikony v panelu rychlýho spuštění. viz obr.
vzhledem k tomu, že sem se chtěl orientovat jen podle ikon bez popisu, což výrazně zvyšuje jejich počet v panelu, přijde mi to jako fatální problém. ikona se načte, až když na tu stránku najedu. de nějak nastavit, aby se to načetlo již při startu? a kde?
- Cujo
- Mírně pokročilý

- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Cujo
- Mírně pokročilý

- hlupak
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud by nekdo hledal, jak vypnout ten naseptavac, tak to je pod:
[url]opera:config[/url] -> User Prefs -> Addressbar Content Search (odskrtnout a ulozit).
[url]opera:config[/url] -> User Prefs -> Addressbar Content Search (odskrtnout a ulozit).
- bubanek
- Středně pokročilý

- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
je, ale dost lidi rika ze Operu zpomaluje a ze je narocny a ze ho vypinaji, ja ho pouzivam. To jen kdyby tu byl nekdo komu vadi.
Jinak ja si na rychlost nestezuju, ba naopak
Jinak ja si na rychlost nestezuju, ba naopak