slovenština

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět

Vadí vám slovenština v novinkách?

Ano, vadí.
60
30%
Ne, je mi ukradená.
41
21%
Naopak, vítám i jiný jazyk.
99
50%

Celkem hlasů: 200
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Slovenštinu vítám. Když v diskuzích vidíte, kolik zapšklých čecháčků to naštve, je to ještě lepší :-D
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

rad ti udelam radost :wink:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

axloth píše:Bohuzel mas pravdu. V podstate se tady stydim za spoluobcany.
Musíš chápat, že PCTuning má nějaké čtenářstvo a chce-li si jej zachovat, musí mu vycházet vstříc. A pokud by se většina čtenářů rozhodla, že jim slovenština vyloženě vadí (což ale nepředpokládám, když ty novinky můžou přeskakovat), v zájmu vedení magazínu by bylo slovenského redaktora vyhodit. Už to, že se o tom vedou takové sáhodlouhé diskuze, značí, že něco není zcela košér. Ale takovou malichernost nemá cenu hrotit...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

slovenština mi v zásadě nebaví. spíš mě děsí chrubky ve článcích jako S, Z a obligátní I/Y u shody :-(
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Celé dětství a mládí a i pak, jsem prožil V Československu, v radiu i televizi se běžně mluvilo česky i slovensky., slovenština mi tedy nijaké problémy nedělá (což u dnešních dětí je celkem problém, mám 10-letého syna - vím o čem mluvím)
Nedělá mi žádný problém číst slovenské články.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Lukfi píše:Už to, že se o tom vedou takové sáhodlouhé diskuze, značí, že něco není zcela košér.
Koser neni to, ze cesi neumi slovensky. Je to ostuda.

busy:
Mas pravdu, ale ja myslim, ze to ma trochu jinej duvod. Cesi se brani slovenstine, pac sou blbi a nerozumi tomu. Slovaci se brani cestine spis z nejake narodni hrdosti "jsme prece uz slovaci, tak cestina nas nezajima". Dost mozna to vidim blbe, ale myslim ze to tak je :roll:
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

busy píše:predpokladam priemerny vek odporcov slovenciny pod 18 rokov a vzdelanie skor podpriemerne. nechcem niekoho urazit to nie, ale pride mi velmi divne ked mate problemy citat slovensky text. ja osobne by som sa ani nepriznal ze mam problemy s ceskym textom. myslim si ze vzdelany clovek sa nad podobnou vecou ani nepozastavi.
Otazkou pak je, koho povazujes za vzdelaneho? Ja se jako negramot rozhodne necitim, ale taky nechapu, proc bych mel cist nejake slovenske novinky, kdyz je muzu cist cesky... to neni patriotismus, ale apatismus ke slovenskemu jazyku.
axloth píše:
Lukfi píše:Už to, že se o tom vedou takové sáhodlouhé diskuze, značí, že něco není zcela košér.
Koser neni to, ze cesi neumi slovensky. Je to ostuda....
Ja bych spise rekl, ze NECHTEJI rozumet, protoze podobnost jazyku je natolik zrejma, ze pouze lide, kteri nechteji slovenstine rozumet, neumi slovensky...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

me to teda vylozene vadi. dost na tom, ze je hromada slovaku u nas ve skole.
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

ICE píše:me to teda vylozene vadi. dost na tom, ze je hromada slovaku u nas ve skole.
Moje řeč 8-) ... Slovenské novinky přeskakuju. Lepší by bylo, kdyby je psal v EN než v slovenštině..
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

slovenština mi vůbec nevadí, ba naopak, jsem za ní docela i rád

a ty vaše řeči, že rozumíte daleko víc angličtině si laskavě odpusťte, dyť to není snad ani možné, v tom případě nemůžete umět ani česky
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ICE píše:me to teda vylozene vadi. dost na tom, ze je hromada slovaku u nas ve skole.
tak tu niekto hra na narodnostnu strunu. ale potom sa necuduj ked ti nejaky slovak ci obcan inej krajny zlomy nos len tak preto ze si cech. berie to tak ako ty az na to ze to haji inym sposobom :wink:
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Wilik píše:nejsem mala zapskla cech, abych se tu snazil hrat cosi na nacionalni strunu...
vyjimecne musim souhlasit :)
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nevim proc by se nekdo, vcetne me, mel stydet za to, ze mu slovensky clanky vadi a ze neumi dokonale slovensky. staci mi ze umim cesky a anglicky. naka slovenstina me muze vite co... :wink:
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Slovenština mi nevadí. Pokud je novinka zajímavá, přečtu si ji v jakymkoliv jazyce. Pokud není, nebudu ji číst ani česky, natož v jiném jazyce...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Flegy píše:nevim proc by se nekdo, vcetne me, mel stydet za to, ze mu slovensky clanky vadi a ze neumi dokonale slovensky. staci mi ze umim cesky a anglicky. naka slovenstina me muze vite co... :wink:
Ty umis dokonale anglicky? :lol:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Dneska se mi přihodila zajímavá věc. Někomu vadí, že do novinek píšu názvy měsíců česky a za lomítko slovensky :dontgetit:
http://www.extrahardware.cz/ati-chysta- ... vizi-rv670
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Lukfi píše:Dneska se mi přihodila zajímavá věc. Někomu vadí, že do novinek píšu názvy měsíců česky a za lomítko slovensky :dontgetit:
http://www.extrahardware.cz/ati-chysta- ... vizi-rv670
Jako me to taky prislo divny, kdyz jsem to videl... podle me snad kazdej cech i slovak umi jmena mesicu cesky i slovesnky (i kdyz jak tady na to koukam, tak zacinam pochybovat). Ale proc nekomu vadi fakt netusim.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Flegy píše:nevim proc by se nekdo, vcetne me, mel stydet za to, ze mu slovensky clanky vadi a ze neumi slovensky.
Protože je to od čecha(jakožto člověka s velice podobným jazykem) znak ignoranství? :?
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Dawe111
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Dawe111 »

axloth píše: Koser neni to, ze cesi neumi slovensky. Je to ostuda.
Češi samozřejmě rozumí slovenskému textu, až na vyjímky dyslektického charakteru, co neumí ani česky.
Většina lidí určitě rozumí i polsky a v tom je celý půvab věci. 8-)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Dawe111 píše:Češi samozřejmě rozumí slovenskému textu, až na vyjímky dyslektického charakteru, co neumí ani česky.
Většina lidí určitě rozumí i polsky a v tom je celý půvab věci. 8-)
Polsky rozumíš možná tak polovinu slov, z toho některé si musíš přečíst nahlas, poslechnout se, a pak teprve přijdeš na to, co ta zrůdnost plná spřežek znamená. Slovenština je oproti tomu daleko kompatibilnější, ale pořád ne na 100%, a když musíš přemýšlet nad významem slov, čte se to nepohodlně.
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“