Vista 64-bit verzus 32-bit

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows Vista.

Moderátor: Loki5567

karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

BRKO píše:Imho 32bit visty jsou pro bezneho usera naprosto dostacujici. Docela nechapu proc tolik lidi vubec ma 64bit. Hraju, cumim na filmy a pracuju na pc - nenasel jsem duvodpro 64bit.
Asi ze mit 64bit system je jakoze hustey pocin voe? :-D
CAD, CAM, MKP výpočty (minulej tejden jsem třeba dělal pitomou semestrálku do školy za pitomej zápočet a disk dostal docela nažrat. mít 64b a hafo paměti tak je spočteno, tipuju, tak za hodinu - místo 6ti :lol: )...ale třeba baštíš i Nvidii, že CPU je "zbytečný" a že megahustejtýnejdžrwoe si vystačí s nabušenou grafikou...od nich :lol:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

karf píše:
BRKO píše:Imho 32bit visty jsou pro bezneho usera naprosto dostacujici. Docela nechapu proc tolik lidi vubec ma 64bit. Hraju, cumim na filmy a pracuju na pc - nenasel jsem duvodpro 64bit.
Asi ze mit 64bit system je jakoze hustey pocin voe? :-D
CAD, CAM, MKP výpočty (minulej tejden jsem třeba dělal pitomou semestrálku do školy za pitomej zápočet a disk dostal docela nažrat. mít 64b a hafo paměti tak je spočteno, tipuju, tak za hodinu - místo 6ti :lol: )...ale třeba baštíš i Nvidii, že CPU je "zbytečný" a že megahustejtýnejdžrwoe si vystačí s nabušenou grafikou...od nich :lol:
Asi tak, teď jsem jednomu strojaři postavil PC s Core Quad, 8 GB RAM a Vista 64b. A nemohl si tu rychlost (simulace v Ansysu) vynachvalit.
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

Ja psal bezny user, ne geek, ajtak, cadar nebo podobna pakaz, ktera tvori zanedbatelne procento useru os vista. Ja se tesim, az bude i pro nas bezne usery 64bitovy system k necemu.

Lol a proc sem ten lojza taha nvidii?

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

BRKO píše:Ja psal bezny user, ne geek, ajtak, cadar nebo podobna pakaz, ktera tvori zanedbatelne procento useru os vista. Ja se tesim, az bude i pro nas bezne usery 64bitovy system k necemu.

Lol a proc sem ten lojza taha nvidii?
bude hodně brzy - paměti jsou čím dál levnější a průměrná spotřeba paměti hrami se zvyšuje. na limit se narazí hodně brzo, byť ten přechod bude trvat hodně dlouho, lidi jsou líní a blbí (to není urážka, to je konstatování stavu jejich vědomostí o IT)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

BRKO: bezny user je ale totalni neznaboh co se pc tyce :wink:
dcjutty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dcjutty »

Tak, protože nemám 64bitovej procesor tak sem šel do 32bitové verze. Dnes jsem si jí koupil a nainstaloval. Jede OK, zatím všechno v pořádku. S koupí sem spokojený! :D
Nilki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nilki »

No v dnešní době se vyplatí dle mého koupit 64bit a důvodů je hned několik.

- Je to investice do budoucna, protože vývoj směřuje směrem k 64bitovým aplikacím a stav je s každým dnem lepší, přičemž Vista 64bit nemá problémy se současnými 32bitovými aplikacemi. Systém si nekupuji každý rok a tak chci aby mi něco vydržel.
- Adresování paměti což je asi nejčastější důvod a je to v podstatě zakuklený bod předchozí.
- Ceny jsou téměř stejné a u krabicové verze si lze dokonce legálně nainstalova 32biovou verzi.

Podle mého mluví téměř vše pro 64bit. (až na pár kajních detajlů)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jistě, problém mají jen počítače bez 64bit procesoru
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Pro odpověď mrkněte sem:

http://4sysops.com/archives/vista-x64-v ... a-edition/

hlavně tedy pokud jde o ten Kernel Patch Protection a nutnost podepsaných ovladačů, což považuji za plusy oproti x86 verzi vedoucí k větší stabilitě a bezpečnosti (na druhou stranu na to možná může být pohlíženo jako na takový skrytý bič MS na všemožné alternativní open source vývojáře a jimi vyvíjené ovladače apod, ale nevím, přesně v čem ten certifikační "podpisový" proces spočívá (kdyžtak napište). Problémy, že by nějaká 32 bit. aplikace na Vistách x64 nešla, jsem nezaznamenal. Nevýhodou snad budiž pouze pro herní geeky nemožnost hrát staré dosovské 16 bit. vykopávky, ale to je zase řešitelné dosboxem nebo virtualizací třeba XP. Rozhodně se tedy přikláním k Vistám x64, i to i výhledově do budoucna. Třeba mně běží na pozadí snad více než 10 aplikací, paměti si to vezme nemálo, ale při 4 GB ram mám systém absolutně "responsive" a hlavně každý další proces si může vzít veškerou zbylou volnou RAM.

edit: doplněno.
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Windows Vista“