nove firmware pre Hitachi 7K250

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pamatuješ si revizi toho původního FW ? pokud ne, tak víš kdy a kde byl koupenej ? pokud víš verzi FW, opiš výr. čísla a tak a pošli na support, že chceš ten novej firmware na ztišení disku. pošlou ti ten správnej a mělo by se to opravit...a příště neflashuj hned když ti někdo na to dá link... :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

MaWa píše:pamatuješ si revizi toho původního FW ? pokud ne, tak víš kdy a kde byl koupenej ? pokud víš verzi FW, opiš výr. čísla a tak a pošli na support, že chceš ten novej firmware na ztišení disku. pošlou ti ten správnej a mělo by se to opravit...a příště neflashuj hned když ti někdo na to dá link... :roll:
Bohužel verzi starého firmwaru nevím. Stačí jim napsat typ a to že byl vyroben v lednu 2004?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Belgarion píše:
MaWa píše:pamatuješ si revizi toho původního FW ? pokud ne, tak víš kdy a kde byl koupenej ? pokud víš verzi FW, opiš výr. čísla a tak a pošli na support, že chceš ten novej firmware na ztišení disku. pošlou ti ten správnej a mělo by se to opravit...a příště neflashuj hned když ti někdo na to dá link... :roll:
Bohužel verzi starého firmwaru nevím. Stačí jim napsat typ a to že byl vyroben v lednu 2004?
máš ještě ten antistatický obal, ve kterym disk byl ? opiš všechny údaje, co na něm byly...a napiš že si flashnul ten blbej FW a že ti teďka takhle zlobí...jo a napiš jim taky KDE byl vyrobenej. myslim, že zatim byly jen 3 revize FW u hitachi...takže budou vědět, kterej byl ten tvůj.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Crus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crus »

Tak jsem napsal na Hitachi support s tim aby mi poslali nejnovejsi firmware a bylo mi odpovezeno ze ho posilaj jen v pripade nejake konkretni vady na disku, hmm :sad: .
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Crus píše:Tak jsem napsal na Hitachi support s tim aby mi poslali nejnovejsi firmware a bylo mi odpovezeno ze ho posilaj jen v pripade nejake konkretni vady na disku, hmm :sad: .
napsal jsi, že by jsi rád ten disk měl tišší ? pokud ne, tak opravdu posílaj jen když je nějaká vada...
Crus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Crus »

MaWa píše:
Crus píše:Tak jsem napsal na Hitachi support s tim aby mi poslali nejnovejsi firmware a bylo mi odpovezeno ze ho posilaj jen v pripade nejake konkretni vady na disku, hmm :sad: .
napsal jsi, že by jsi rád ten disk měl tišší ? pokud ne, tak opravdu posílaj jen když je nějaká vada...
Tak to jsem nenapsal.
BTW spozoroval si ze ten novej firmware je v necem jinym lepsi krom toho ztiseni?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Crus píše:
MaWa píše: napsal jsi, že by jsi rád ten disk měl tišší ? pokud ne, tak opravdu posílaj jen když je nějaká vada...
Tak to jsem nenapsal.
BTW spozoroval si ze ten novej firmware je v necem jinym lepsi krom toho ztiseni?
já ten firmware nepoužívám...takže jsem to nijak otestovat nemohl. ani nikde na netu jsem neviděl nějaký testy...takže nevim. ale myslim, že změny (pokud tam vůbec nějaký jsou) jsou spíš jenom nějaký detaily...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak jsem myslel, že tenhle problém se mě týkat nebude. Disk mi běžel tři týdny úplně bez problémů, žádný zvuky ... asi před třemi dny, ale začal při swapování vydávat takovej divenej zvuk, nejlíp se to dá popsat jako slabý vrzání. Stáhnul jsem si tu ukázku (link je myslím hned v prvním příspěvku), abych se ujistil, že to není to co se řeší tady ... krom toho, že u mě to není v desetiminutových intervalech (ani v jiných), ale pokaždý při swapování. Mimo toho zvuku jsem jinak žádnej problém nezaznamenal ... :(
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“