nove firmware pre Hitachi 7K250
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- strenkp
- Nováček

nove firmware pre Hitachi 7K250
v teste diskov na svethardware.cz ale aj rozne inde na forax sa da docitat ze niektory ludia mali velmi neprijemnu skusenost s tymito diskami a to tu, ze priblizne po 10 minutovyx intervalox bolo pocut neprijemny zvuk http://home.t-online.de/home/d.daeumler/hitachi.mp3 kvoli istej teplotnej rekalibracii disku a zivotnosti
nastastie na moj disk bol stale tixy, avsak pre tyx co maju "macku" v PC:
PATA verzia: http://www.dawsonscreeknews.de/firmware.zip
SATA verzia: http://www.dawsonscreeknews.de/firmware_s.zip
tieto nove firmware podla ohlasov uspesne odstrania neprijemny zvuk a mozte si v tixosti uzivat svoj najryxlejsi 7200rpm disk
nastastie na moj disk bol stale tixy, avsak pre tyx co maju "macku" v PC:
PATA verzia: http://www.dawsonscreeknews.de/firmware.zip
SATA verzia: http://www.dawsonscreeknews.de/firmware_s.zip
tieto nove firmware podla ohlasov uspesne odstrania neprijemny zvuk a mozte si v tixosti uzivat svoj najryxlejsi 7200rpm disk
CPU: Intel i7 2600K@4,1Ghz | Cooler: Noctua NH-D14 | Mainboard: ASUS P8P67 PRO | RAM: Kingston 8GB 1333Mhz DDR3 | GK: GIGABYTE 770 GTX GV-N770OC-2GD | PSU: Seasonic X760 | HDD: 2xSamsung F1 640GB - Raid0 | SSD: Samsung 850 EVO 500GB | Monitor: Eizo Foris FG2421 | Mouse: SteelSeries Rival 310
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
pro všechny, kdo ten zvuk chtějí odstranit - počkejte na pondělí nebo na úterý. pak se totiž Hitachi ofic. vyjádří, o co jde...
zatím je to unofficial a svoje data mám docela rád
zatím je to unofficial a svoje data mám docela rád
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Hi friend,
Yes, it is possible to make the drives less noisy by using a different firmware, but is not so easy - i need to ask our technical department for the proper version of firmware. But before i do this, i need to know, what firmware level hdd have now, i need to know the s/n of harddisk and i need to know version (capacity, cache, interface). The firmware of each revision of 7k250´s is often slightly modified then previous version of FW and same for each hdd version (as you already know). So it is possible (but as you already wrote me, it will be probably very rare thing to happen) to destroy yout hdd by flashing wrong firmware. I don´t know exactly for which 7k250 is the FW in the link you send me (pozn. autora - dával jsem odkaz na ty firmwary) - i don´t even try to find it, because i think that it isn´t necessary. If you would like (or somebody else would like) to find proper "no-noise" firmware, e.g. for your (numerous) Hitachi 7k250´s, just fill-in the e-mail support form, which is located on www.hitachigst.com and ask for proper version of FW based on version of hdd, version of FW and s/n, and technical support will send it to your email.
See you...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Me vsichni upozornovali na "predouci kočku" pod stolem, zvuk to melo delat priblizne jednou za hodinu, me prekvapilo, ze to dela kazdych 10 minut. Ani mi to nevadí, zvyknul jsem si, ale mohlo by to bejt min častý 
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
časem to přestane. mě to dělá už jen jednou za den...a jak je napsáno výše, lze to oficiálně odstranit.Sentenced píše:Me vsichni upozornovali na "predouci kočku" pod stolem, zvuk to melo delat priblizne jednou za hodinu, me prekvapilo, ze to dela kazdych 10 minut. Ani mi to nevadí, zvyknul jsem si, ale mohlo by to bejt min častý
- Lord Skullhead
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja to mám tiež..ale keď som to prvý raz počul, myslel som si že naša mačka zaobstaráva potomstvo pod oknom
a ten nový firmware nemá žiadny negatívny vliv na výkon?
ináč počujem presne v 12 minutových intervaloch.je ale dosť nový...
a ten nový firmware nemá žiadny negatívny vliv na výkon?
ináč počujem presne v 12 minutových intervaloch.je ale dosť nový...
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

- Belgarion
- Začátečník

-
- Lord Skullhead
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
firmware funguje, flashnul som HDD a teraz nič.žiadny zvuk.a aj RAS mám lepší

PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
- wink
- Nováček

-
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
na stránkách není...to aby ho nesosla každá lama a pak se jim nevracelo moc disků na reklamaceBelgarion píše:Vyskytuje se tento nový firmware i na stránkách Hitachi? Mně se ho nepodařilo najít...
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky probehnul flesh a vsechno ok..neprede.Je to dost nezvyk,ale casem je to nakonec lepsi..
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
- Crus
- Začátečník

-
Takze je tech druhu firmwaru nekolik? Na jakej model HDD jsou ty dva linky nahore?MaWa píše:na stránkách není...to aby ho nesosla každá lama a pak se jim nevracelo moc disků na reklamaceBelgarion píše:Vyskytuje se tento nový firmware i na stránkách Hitachi? Mně se ho nepodařilo najít......on se totiž ten firmware liší podle verze původního firmware, revize disku atd...stačí napsat na support všechny údaje a pošlou ti ho mailem.
Ted jsem posilal mail na support, tak jsem zvedav co mi poslou.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
no na jakej model je ten FW nahoře ví asi jenom bůh...a pak taky ten, pro koho byl ten FW původně určen a kdo ho dal na web.Crus píše: Takze je tech druhu firmwaru nekolik? Na jakej model HDD jsou ty dva linky nahore?
Ted jsem posilal mail na support, tak jsem zvedav co mi poslou.
- Belgarion
- Začátečník

-
Mám velký problém! Po flashnutí nového firmwaru mam docela velký problém s diskem. Flashnul jsem disk SATA 160 firmwarem, který je uvedený nahoře. Bohužel nevím jestli pasoval přímo na tento typ disku. Vše bylo v pořádku, ale teď asi po týdnu začal tento problém. Disk normálně běží a najednou jako by se chtěl přepnout(podobné jako když kalibroval teplotu) zní to jako vypínání a zapínání. Jenomže to trvá třeba půl minuty(vše se zasekne) a někdy už nenaskočí-objeví se modrá smrt! Pokud někdo máte starý firmware k mému disku prosím dejte vědět. Nerad bych přišel o svá data...Případně uznali by mně reklamaci, pokud by se disk kousnul úplně?