HTC Touch Diamond vs. Apple iPhone 3G

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC Touch Diamond vs. Apple iPhone 3G

Příspěvek od busy »

wallot píše:diamond se rozhodne s iphonem neda moc srovnavat. iphone je hracka pro ty co jim nevadi dost velka omezeni.
diamond by byl ok kdyby HTC nezkazilo docela dost veci :
kazdej otisk prstu je silene videt a to fakt silene na mem polarisovi se nic takoveho nekona
to je pravda otlačky sú hrozne vidieť. v lete komu sa potia aspoň trochu ruky tak bude mať ten telefón hrozný
internich 4GB je zalostne malo. navigace s par mapama a pulka je pryc
to mi málo osobne nepríde. na pracovné zariadenie určite nie. mám tam tom toma a igo8 (TT s mapami východnej Európy a IGO8 s mapami celej Európy) kopu softwaru a 1,2GB stále voľných a neviem čo s nimi. a pamäť je na to aby sa využívala nie na to aby som mohol niekomu hovoriť že tam mám 128GB ale z toho 126 voľných
pristroj je divne vyvazeny a spatne se drzi v ruce
toto vôbec nepociťujem
ovladaci kolecko nesmysl uprostred je uplne naprd
mne osobne tam vyhovuje
TouchFLo 3D je prisernost
nikto ťa nenúti ho používať. a čo je na ňom príšerné? Od rom 1.37 je použiteľné rýchle a hlavne v aute či pri chôdzi je to veľmi pohodlné, keď potrebuješ prečítať príchodzí email, sms, či len tak rýchlo kliknúť na web či si pozrieť aké bude počasie. Ja som si na to zvykol a vôbec mi to nepríde ako príšernosť
VGA na 2.8" displej nepatri. V prohlizecich to moc nepomaha a stejne tak v ostatnich aplikacich
naopak je to perfektná vec. to rozlíšenie je tak malé že prídem sem na fórum a vidím nespočítateľne viac ako na prístroji s 320x240 a nemusím toľko rolovať do strán a hore dole (pre človeka zo slabším zrakom to asi zmysel nemá, ale pre mňa čo vidím vynikajúca vec). v aplikáciach je to použiteľné ako kde. napr v exceli výborná vec. pretože často potrebujem vidieť veľa buniek naraz a pri rozlíšení 320x240 to od určitého zmenšenia neprečítaš kdež to tu úplne normálne
HTC posledni dobou chrli jeden model za druhym misto toho aby udelalo jeden dva poradne.
to je teda pravda. ale čo ma štve ešte viac je to že týmto smerom idú všetci.

inak diamonda používam niečo cez 3mesiace a stále som spokojný. občas mi trochu chýba HW klávesnica ale na druhú stranu hrúbku touch pro by som už teda nechcel
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Tflo3d - je to preplacany. ikonovy system je mnohem rychlejsi. docela me vyhovoval klasicky HTC Home.

jiste ze VGA je lepsi nez QVGA, ale nema to takovy prinos jako na 3.2" displeji. rozhodne diky velikosti displeje
nemuzu videt 4x vice nez na qvga jelikoz musim mit vse zvetsene abych poradne videl

4GB jsou malo. navigace par epizod serialu (koukam v aute v kolonach na cerveneho trpaslika/futuramu a it crowd) a 4GB jsou plne. V cruisovi mam 4GB kartu jelikoz sem nechtel den cekat na 8GB a je to malo. Ted uz asi pockam na 16GB.
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Ja pred rokem kupoval Kaisera a jsem docela rad. Kdyz vidim dnesni "bling-bling" komunikatory, moc nadsenej z toho nejsem, snad mi jeste nejakej patek vydrzi, nez na neco zase prejdu
.
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axeli_Machal »

Mezi HTC Touch Diamond a Apple iPhone 3G je vetsi rozdil, nez by se na prvni pohled mohlo zdat. Obe zarizeni maji naprosto rozdilne cilove skupiny.
HTC Touch Diamond je urceny predevsim pro evropsky trh a obecne pro lidi, kteri pouzivaji PC a prejimaji tak logiku ovladani systemu ze sveho osobniho pocitace a notebooku i do sveho mobilniho zarizeni. Vlastne vas tu nic neprekvapi, Windows Mobile prejimaji sve vyhody i nevyhody z Windows pro PC.
Apple iPhone je zarizeni vyrobene spolecnosti Apple, ze to je zrejme? Ocividne neni, protoze prave tohle velmi mnoho lidi opomiji. Apple iPhone si sebou nese svoji logiku ovladani z MacOS, stejne jako si nese HTC Touch Diamond tu svoji z WinOS. Kdyby si tohle lide uvedomili, neexistovali by pak s odpustenim tak debilni pripominky, jako "ono to nema funkci copy/paste" "ono to potrebuje Ajtůns"...apod. , nesrovnavejte zarizeni zalozene na Windows Mobile a OS X.
Cilova skupina produktu spolecnosti Apple je uzivatel, ktery se rano vzbudi, zapne svuj iMac, pripoji svuj iPhone. Do toho se mu stahne nova posta, fotografie z posledni oslavy, koupi si za par dolaru nove album skupiny Coldplay, vypne iMac, vezme svuj iPhone a jde do prace za poslechu novych pisnicek skupiny Coldplay, cte si nove e-maily a tesi se, az kolegum ukaze fotky z oslavy. Neresi vubec iTunes, protoze iTunes je soucasti jeho systemu. Neresi funkci copy/paste, protoze ji vubec nepotrebuje.
Tohle si uzivatel windows/windows mobile neumi predstavit, presto ze by to vsechno mohl mit z automatizovane jako to ma uzivatel Apple, neudela to, proc? Byla by udesna pakarna to vsechno nainstalovat a ozivit. Otevre si HTC Touch Diamond v total commanderu, otevre si firefox, jde na warez forum, najde si link na album ktere chce stahnout, stahne si ho, otevre si ho v nejakem archivatoru, zada heslo uploudera, rozbali ho, obsah nahraje do zarizeni....jaky bude jeho argument? Mam to album zadarmo, je to taky jednoduchy, je to taky rychly, citim se jako profik....bullshit, je to vsechno, jen ne jednoduche a rychle. Jasne ze vam to nevadi, protoze takhle provadite naprostou vetsinu operaci.
A ted si predstavte, ze takovyhle sebetriznitel dostane do ruky iPhone, jednoduche zarizeni, pro lidi co chteji zit, kteri nechteji mit 100 moznosti jak udelat jednu a tu samou vec...

HTC Touch Diamond, ac jsem ho nemel zatim v ruce, dle specifikace, recenzi a videi co jsem mel moznost videt, vypada velmi dobre a ovladani bez stylusu, po vzoru iPhone zvlada zda se velmi dobre, rozhodne o mnoho lepe nez napr. Samsung Omnia. V ocich evropskych zakazniku, mezi nez češi rozhodne patri, vypada toto zarizeni velmi dobre. Zakaznik z Ameriky ho urcite neoceni tak dobre, jako ten z Evropy.

Apple iPhone (3G) je at si kdo chce rika co chce :-D zarizeni primarne urcene pro Americky a Japonsky trh, zkratka trhy, kde je velke procento uzivatelu MacOS. I v ocich zakazniku z techto trhu, je iPhone zarizeni s mnoha chybami, ale ani z poloviny ne tolik, jako v ocich evropskeho zakaznika, potazmo kazdeho zakaznika zvykleho na windows.

Abych svuj prispevek uzavrel, at jste obycejny uzivatel nebo profesional, at chcete HTC Touch Diamond jako hracku nebo zarizeni na praci, budete spokojeny.
Pokud chcete iPhone a nejste ochoten zmenit svuj pristup k ovladani mobilniho zarizeni a vubec cele logice systemu MacOS (z nehoz iPhone vychazi), budete z tohoto zarizeni jenom nestastny.
iPhone neni profesionalni zarizeni, rozhodne ne pro evropskeho zakaznika :)

--------

Jeste na zaver chci rici, odmitam jakekoliv narceni z toho, ze jsem Apple maniak nebo tak neco, 10 let jsem pouzival a vlastne stale pouzivam (pracovne) windows a zarizeni, zalozene na tomto systemu.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

HTC s jeho Windows Mobile a speciální zpomalovací nástavbou je úplně na hovno. Nikdy se nebudes prohánět exceloveskejma tabulkama, powerpointem apod.

iPhone řeší vše elegantně, efektivně a rychle (narozdíl od deviců s WM).
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

a čo rieši? to že si nikdy nebudem môcť otvoriť ani tu blbú excelovskú tabuľku? či prezreť si rýchlo nejakú prezentáciu ktorú niekto zavesil na web v ppt či pdf. jasné robotník na stavbe to nevyužije a v krčme nemá taký štýl ale sú aj ľudia ktorý podobné veci využijú. iphone rieši všetko tak elegantne že má gps ale nemá software ktorý by ho využil, má bleutooth ktorý nedokáže skoro nič atď....
To znamená že je krásne rýchly ale dokáže to čo každý iný bežný telefón len iphone to ponúka vo väčšom štýle s veľkým dotykovým displayom a samozrejme za nehoráznu cenu.
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

A je to tady :lol: typicky neinformovany clovek, ktery se snazi mluvit o necem, co videl jen v reklame. Kdyz uz neco kritizuji, prectu si, jestli to je nahodou stale pravda a prectu si muj prispevek nahore :P
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Pánové uklidněte se trošku, nebo toto téma odešlu do věčných lovišť se zámečkem ;-) ... Děkuji za pochopení :) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
3Dmonk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3Dmonk »

Mněl jsem Iphona 3G vruce a přijdemi že je vše až moc (intuitivní) jedoduchý člověk si stim nemůže pohrát nic nastavit. Je to můj názor!
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 ;-)
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

Já osobně si telefon nekupuju na "štelování" ,ale kvůli tomu aby splnil svoji funkci bez čtení diskuzních fór kde se řeší jak co nastavit aby to doopravdy fungovalo tak jak má.
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

Naopak já si telefon kupuju, abych si měl s čím "hrát" (mimo jiné). Konkrétně u WM se mi líbí možnost programování aplikací pod .NET compact frameworkem :-D
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Takže včera táta dostal od firmy iPhone 3G. Abych to srovnal s mojím HTC, tak zprovoznení iPhonu trvalo dele než jsem čekal. U HTC jsem jednoduše vše vybalil, zapl telefon a naromalne fungoval. Kdezto u iPhonu jsem musel jeste k tomu stahnout z netu iTunes, protože v balení žádne cd s drivery neni ... Po nastavení v iTunes konečně trochu telefon začal fungovat, ale zarazily mě tyto věci: Není Čeština, nejde vypnout T9 + další známe problemy.

Abych to shrnul, HTC je mnohem lepší volba, i přesto že má o trochu menší rozmery a display (to ale zase nevadi, iPhone je velka krava a display stojí za nic).
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

ChrastyII píše:líbí možnost programování aplikací pod .NET compact frameworkem :-D
... ale řekl bych, že většina lidí nemá tu správnou verzi Visual Studia.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

Zkusim prekousnout svuj pocit z tve absolutni neznalosti a nezkusenosti s jinym OS, nez je Windows a zkusim ti to vysvetlit. Avsak nevim nevim, clovek co si troufne tvrdit, ze iPhonuv display stoji za nic a najde dokonce vadu v rozmerech, tomu se rika omezenost a loserstvi.
Nechapu lidi, co nemaji absolutne zadnou zkusenost s MacOS, poridi si iPhone a pak breci na forech, ze si museli stahnout iTunes a ze to neumi tohle, tohle a tohle. Porovnavas neporovnatelne, do ted si jezdil ve Skoda Octavia a ted, kdyz jsi si koupil Corvette, tak te stve ze nemas manual k autu v cestine, nemuzes si zapnout ESP a mas vyssi spotrebu, wtf?! Presne takhle na me pusobi tve vzlykani. Kdyz nejsi ochoten se ucit a prizpusobit, tak proc si to sakra kupujes/beres? Jak pisu v jednom postu nahore, iPhone je zarizeni primarne urcene pro uzivatele MacOS, kteri neresi iTunes...apod. (Uz vubec ne nejaky CD/DVD v baleni, jezisi, iTunes je soucasti MacOS).
Jeste se pozastavim k tomu vzlykani nad chybejici cestinou. Je to vubec mozny? Muze si snad vubec nekdo stezovat na chybejici cestinu? To ses takovej burák nebo si byl tak linej a nenaucil se za tech X let na skole ani zakladum anglictiny/nemciny/francouzstiny...?!
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

áno ale iphone nieje corveta. je to možno superb a k tomu chcem ten český manuál, chcem aby to fungovalo jednoducho (šak sám sa chváli že je všetko jednoduché a intuitívne). Iphone sa prezentuje ako luxusnejší telefón pre masy (corvetta rozhodne nie). ale je pravda že display iphone je výrazne lepší ako u skoro všetkej konkurencie (možno by chcelo vyššie rozlíšenie).
Inak tvoje posty o tom ako ostatný nemajú skúsenosť s ničím iným ako windows a preto ostatné kritizujú si už nechaj. na tomto fóre je kopa ľudí ktorá sa prešla všetkým (vrátane viacerých distribúcii linuxu), z toho zrejme väčšina na profesionálnejšej úrovni než ty (ak sa mýlim tak sa ospravedlňujem), takže si nechaj tých poznámok ohľadom neznalosti.
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

Da se rict ze ano, pro nas je to drahe, pro americany je to relativne za pakatel, tedy to srovnani je relativne trefne. :lol: Funguje to jednoduse :) .
Jenze ja o nezkusenosti mluvim v souvislosti s nim, ne s forem. Jiste, ze je tu spousta zkusenych uzivatelu, o tom nepochybuji, ale on mezi ne zcela ocividne nepatri, takze dal budu rikat o nekterych uzivatelich, ze jsou nezkuseni. Radim se take mezi lidi na profesionalni urovni ve znalostech IT, dekuji.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Axeli_Machal píše:(Uz vubec ne nejaky CD/DVD v baleni, jezisi, iTunes je soucasti MacOS)
A Evropské komisi to nevadí? A WMP vadí?

lol?

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Dívej, ja jsem napsal prosty srovnaní od uživatele, který není zaujatý na Mac a nebo Windows, který se mezi oběma telefony rozhodoval a nakonec se se štěstím sešli oba doma ... To, že ty používáš snad dokonce i Apple toaletní papír neznamena, že si nekdo nemuze postezovat na jedoduchost iPhonu ... Display je fajn, to je pravda, to ti neberu, ale na HTC se pise mnohem rychleji a kvalitneji nez na iPhonu ... Pokud ty jsi nikdy nemel vedle sebe na stole oba telefony a na displayi zobrazené stejně kvalitní obrazky, tak netvrd, že iPhone ma kvalitnejsi display. (Pokud by mel vyssi rozliseni tak ano) Angličtina mě osobne problem nedela, ale ocekaval bych, ze od ceskeho O2 bude telefon češtinu obsahovat ... Představ si že si iPhone koupí nejaka nezkušena mamina, myslíš že ji to nebude vadit?

Že si IT profik ti neberu, jen jsem napsal, jak asi vypada pohled na tyto telefony z pohledu normalniho uživatele ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Osobně si myslím, že pokud chce Apple ten telefon ve větší míře prodávat, tak se opavdu nemůže soustředit pouze na uživatele svejch počítačů (to by ho mohl dávat rovnou jako bonus třeba k MacBooku Pro :) ). Telefon má bejt uživatelsky přívětivej, to je imho jedna ze základních věcí, nevím jestli ta absence češtiny tohle zrovna zlepšuje... Na druhou stranu si nemyslím, že by WM (pravda poslední verze, se kterou jsem pořádně dělal byly WM 2003) bylo taky nějak extrémně uživatelsky přívětivý, takže v tomhle směru beru souboj mezi platformama na fifty-fifty :) ...

CD s iTunes není ani u iPodů, to si prostě musíš stáhnout, no - to už je taková Apple tradice (chápu, ale že u většiny iPodu by se nevešlo do tý pidikrabičky :) )...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
ciapka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ciapka »

Kašpec píše:ale zarazily mě tyto věci
Kašpec píše:+ další známe problemy.
ako ta moze zarazit znama vec? bud je to zname a vies to vopred, alebo to zname nie je a zarazi ta to... a tak ked vies do coho ides vopred
Kašpec píše:Představ si že si iPhone koupí nejaka nezkušena mamina, myslíš že ji to nebude vadit?
myslim si, ze ak si clovek kupuje nieco najprv sa na tu vec aspon pozrie a snad zisti, ze to cestinu neobsahuje a tak si to ani nekupi... tiez si nekupim Mac a bude mi vadit ze tam nie je Windows...
CPU Athlon64 3000+ (winchester) 1800@2208MHz + Zalman CNPS7000B-CU Led + Arctic Silver 5 (Idle:35°C|Burn:45°C) MB ASUS A8N-SLI Deluxe + Zalman ZM-NB47J RAM 2048MB (2x1024MB) Kingston CL3,4,4,8-2T Dual GPU XFX GeForce 6600GT (500/1000@580/1250) + Zalman VF700-CU (Idle:51°C|Burn:72°C) HDD Western Digital 640GB AAKS DVD-RW LG SuperMulti GSA-4163B Black Sound on board PSU Corsair HX620 Mouse Razer DiamondBack Chameleon System MS WindowsXP Professional
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“