HTC Touch Diamond vs. Apple iPhone 3G

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

HTC Touch Diamond vs. Apple iPhone 3G

Příspěvek od Kašpec »

Zdravím, řeším nový mobilní telefon, jelikož stavajici N70 dosluhuje ... Zpočátku jsem uvažoval o koupi iPhone 3G, jelikož kamarád o něm taky přemýšlí, ale pak jsem našel HTC ... Proto bych prosil lidi, co mají uvedené telefony (iPhone 3G asi nikdo, takže stačí starý typ), aby mi napsali jak jsou s telefony spokojeni a jak ne. Díky
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC Touch Diamond vs. Apple iPhone 3G

Příspěvek od Chang »

Taky by mě to zajímalo jelikož uvažuji o Iphonovi ... :wink:
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
Kaldo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaldo »

Behem poslednich par let jsem vystridal nekolik mobilnich zarizeni. Od klasickych (NK 6300, SE W910i..), prez symbianove(N70,N73) po "windowsove" (HTC touch, HTC kaiser)...
Telefon vyuzivam predevsim jako multimedialni zarizeni a iphone splnuje naprosto vsechny me potreby....
Hlavni vyhodou iphone (z meho hlediska) je jeho internetovy prohlizec. Safari proste nema chybu a kdyz ho srovnam s cimkoliv s cim jsem mel moznost pracovat pred nim, musim se proste jen usmat.
Pokud hledas multimedialni pristroj na prehravani videa, hudby a serfovani v terenu, neni v soucasne dobe nic lepsiho...

Ted k Diamondu: nevim proc se soudruzi z HTC snazi napodobit "iphonacke" prostredi a nejdou vlastni cestou. Diamond ma rychlej procesor, velkou operacni pamet, krasnej design, VGA display, ale je nechutne pomalej (par dni jsem ho mel k dispozici). Pokud by jsi se pro nej precejen rozhodl, Flashni si ROM a vypni si ten jejich "svetovej TAČ FLOU"..
Abych jen nehanil a iphone nechvalil. Diamond ma oproti jablku pouzitelne bluetooth a GPS modul (u iphone 3g je zatim k nicemu).
Pokud vyuzijes mobilni office, GPS, a obecne windows mobile, ktery je lepe uzpusobeny na "praci" jdi do diamondu....

P.S. vse ber s rezervou, je to pouze muj! subjektivni nazor po vyzkouseni obou pristroju....
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Tato diskuze je nesmyslná a akorát vyvoláš flame. Když už si téma založil, tak máš aspoň napsat, co od telefonu očekáváš.

Jinak Kaldo to shrnul docela dobře shrnul.

Chceš multimediální telefon na net, hudbu, videa ? Kup iPhone.

Očekáváš od telefonu plně funkční bluetooth, plně funkční GPS s kupou navigačních programů a tisíců aplikací? Kup Diamond

Ani jeden telefon neni dokonalej. Diamond má slabou výdrž baterky a ty plasty se zrovna 2x nepovedly a u iPhone je problém také s plasty, dělají se praskliny a údajně 3G moc dobře nefunguje. To ale většinu z nás moc netrápí (že operátoři ??!! :twisted: )
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

presne tak ak chceš pekný prehliadač obrázkov a videí a mať štýlový telefón ktorý všetci poznajú a budú ti ho závidieť tak choď do iphone.
ak chceš telefón na "prácu" tak jednoznačne diamond. Mám ho už cez dva mesiace a je to super telefón. novšie romky niesú vôbec pomalé ako všetci tvrdia a TF je dobre použiteľné pokiaľ potrebuješ pracovať na telefóne občas aj prstom. napríklad pozreť mail, zavolať kontakt, rýchlo sa dostať na nejaký web atď je TF veľmi dobré.
čo sa týka nepodarených plastov tak to neviem aký telefón si videl a výdrž baterky dva dni mi plne postačuje (hovory 10-20min denne, 0,5-1 hod web, každých 15min automatické sťahovanie emailov, plus práca ktorú akurát potrebujem čiže kalkulačka, office, navigácia atď) a väčšina ľudí používajúca podobné telefóny potrebuje synchronizovať každú chvíľu takže nabíjanie každý deň nieje žiadny problém.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Díky všem co tady napsali ... Rozhodl jsem se pro HTC, protože jak jsem viděl jak malo věcí jde dělat na iPhone a jaké má problémy při psaní SMS zpráv ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Jinak taky ti doporucil Diamonda a WM, ale musim rict, ze pro nekoho je WM peklo, chce to hodne nervu, odvahy, hledani a sikovnosti. Taky casu na vyladeni. A ne vse, co ocekavas, funguje tak, jak by melo
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Jasně, WM jsem jednou měl, takže zhruba vím do čeho jdu ... Každopádně si s tím raději pohraju, než abych měl jen telefon na parádu ...
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Kašpec píše: Každopádně si s tím raději pohraju, než abych měl jen telefon na parádu ...
njn. ale kopu ľudí si to neuvedomí do čoho ide a potom vyzerajú príspevky pod článkami ako vyzerajú a ľudia sa rozčuľujú že je to to najhoršie čo kedy videli. (len tak ma napadá ako sa veľká časť užívateľov sťažovala že im nesvieti dióda a pritom to nieje dióda ale senzor svetla kvôli podsvieteniu, prípadne že to zariadenie mu nevydrží ani do večera na baterke a on je len 6hodín cez wifi na icq atď.) sú to zariadenia pre ľudí čo tomu za prvé rozumejú a za druhé nemajú nervy na to aby tam niečo ponastavovali.
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

A tobě vydrří na baterku přibližně jak dlouho? Popř. co sis tam dohrával za aplikace? Používáš ten TF?
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Uz psal, kolem 2 dnu, coz je podle me nerealne. Smir se asi s tim, ze kazdy vecer budes davat na nabijecku (ja vecer koncim mezi 30-60%, ale i tak radeji nabijim, baterce je stejne jedno od kolika %)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja nabíjam zvyčajne niekoľkokrát denne ale nie preto že by som musel ale prídem k pc a mobil zastrčím na kábel (zvyk z pda) a aspoň mi zosynchronizuje poznámky, maily a kalendár. ale naozaj nemá problém vydržať dva dni ako som písal (keď som mimo domu nemám s tým problém, na net sa pripájam výhradne cez edge nie wifi a vydržím dva dni)

TF používam a je to výborné napríklad v aute keď potrebujem otvoriť mail čo prišiel prípadne keď kráčaš tiež nieje ideálne vyťahovať kvôli mailu či webu vyťahovať pero.
čo sa týka doinštalovaných programov tak ja osobne tam mám toho kopu. navigáciu, vedeckú kalkulačku, cestovné poriadky atď. na čo si zmyslíš to nieje problém zohnať (aj keď nie všetko je freeware ale tak za pár dolárov zoženieš všetko čo potrebuješ)
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

Prosimvás vysvětlíte mi to GPS u iphone pač tu řikáte že je nepoužitelný?! O bluetooth vim že nejde posílat ale jak je to stou GPS pač taky se rozhoduji mezi těmito!
ciapka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ciapka »

pretoze neexistuje poriadny SW ktory by tu GPS vyuzil... A google maps mi pls nespominajte... Inac GPS ako samostatne je dostacujuce...
CPU Athlon64 3000+ (winchester) 1800@2208MHz + Zalman CNPS7000B-CU Led + Arctic Silver 5 (Idle:35°C|Burn:45°C) MB ASUS A8N-SLI Deluxe + Zalman ZM-NB47J RAM 2048MB (2x1024MB) Kingston CL3,4,4,8-2T Dual GPU XFX GeForce 6600GT (500/1000@580/1250) + Zalman VF700-CU (Idle:51°C|Burn:72°C) HDD Western Digital 640GB AAKS DVD-RW LG SuperMulti GSA-4163B Black Sound on board PSU Corsair HX620 Mouse Razer DiamondBack Chameleon System MS WindowsXP Professional
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Pokud se nepletu, tak to nema ani GPS modul, ale pouze bere data z netu, podle rozestaveni BTS stanic
.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

nový iphone 3G už má myslím plnohodnotný GPS chip, ide len o to že nieje žiaden program ktorý by sa dal použiť
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

iPhone 3G ma plnohodnotnou GPS ,ale zatim neni zadny dostupny navigacni program to se ,ale brzy zmeni.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

MYTH píše:iPhone 3G ma plnohodnotnou GPS ,ale zatim neni zadny dostupny navigacni program to se ,ale brzy zmeni.
tak to je veľmi pekné že sa to brzy zmení ale zatiaľ môžme považovať gps v iphone za nepoužiteľný
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

HTC Diamonda muzu doporucit ...Ma sice taky nejake mouchy , ale po zkusenostech s telefony od Nokie a SE je tento opravdu nejlepsi. iPhone ma kamos(1 verzi) ,ktery je s nim celkem spokojeny...pujcil jsem mu na 2 dny diamanta a rekl,ze diamond je celkove lepsi....
CPU AMD Ryzen 7700 MB GIGABYTE X670E AORUS MASTER , VGA ASRock RX 7900 XT RAM G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 LG Oled42C2, Zdroj Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

diamond se rozhodne s iphonem neda moc srovnavat. iphone je hracka pro ty co jim nevadi dost velka omezeni.
diamond by byl ok kdyby HTC nezkazilo docela dost veci :
kazdej otisk prstu je silene videt a to fakt silene na mem polarisovi se nic takoveho nekona
internich 4GB je zalostne malo. navigace s par mapama a pulka je pryc
pristroj je divne vyvazeny a spatne se drzi v ruce
ovladaci kolecko nesmysl uprostred je uplne naprd
TouchFLo 3D je prisernost
VGA na 2.8" displej nepatri. V prohlizecich to moc nepomaha a stejne tak v ostatnich aplikacich
kdyby stal mene da se to prehlednout, ale to uz je teda podle me lepsi Omnia ikdyz tu jsem zatim v ruce nemel, diamonda tyden ano.

HTC posledni dobou chrli jeden model za druhym misto toho aby udelalo jeden dva poradne.
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“