-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #3 -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Tomekkk_17
- Nováček

-
Re: -!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #3 -!-
uz se stalo karta dela to samy,prehrivanim to neni ptze ma na skrini monitoring teploty GPU a telota nevystoupla nad 50 stupnu,takze holt asi vadny kus coz znamena ze ji muzu vyhodit,nebo jeste neaky napad ma nekdo?
- lirmir
- Začátečník

zdravím,
mám jen takový skromný dotaz,
Dá se vůbec přetaktovat 1950GT?
Zkoušel jsem taktovací utility, které jsou uvedeny ve FAQu a bohužel neúspěšně.
V Ati Tool, mi to po jakémkoliv jiném nastavení než defaultních gpu500/mem594, zatuhlo zčernáním obrazovky, byť jsem chtěl nastavit jen o 3MHz na jádře či na pamětech navíc. A v Ati CCC 7.12 či 8.9 vůbec nemůžu nalézt položku Ati Overdrive, protože se mi vůbec nezobrazuje.
Jinak karta na default šlape jako hodinky. Ale rád bych ji alespoň trošku na zkoušku polechtal.
Systém 32bit XPsp2,sestava E2160, GA-965P-S3, 2GB DDR2, Powercolor 1950GT 256MB, Seagate 400GB SATAII/16MB, Fortron FSP-400PN.
Dík
mám jen takový skromný dotaz,
Dá se vůbec přetaktovat 1950GT?
Zkoušel jsem taktovací utility, které jsou uvedeny ve FAQu a bohužel neúspěšně.
V Ati Tool, mi to po jakémkoliv jiném nastavení než defaultních gpu500/mem594, zatuhlo zčernáním obrazovky, byť jsem chtěl nastavit jen o 3MHz na jádře či na pamětech navíc. A v Ati CCC 7.12 či 8.9 vůbec nemůžu nalézt položku Ati Overdrive, protože se mi vůbec nezobrazuje.
Jinak karta na default šlape jako hodinky. Ale rád bych ji alespoň trošku na zkoušku polechtal.
Systém 32bit XPsp2,sestava E2160, GA-965P-S3, 2GB DDR2, Powercolor 1950GT 256MB, Seagate 400GB SATAII/16MB, Fortron FSP-400PN.
Dík
- glu
- Začátečník

-
Taky jsem mel stejnou kartu od Powercolor, taktovat mi sla zhruba na uroven 1950pro (600/700). Taktoval jsem v Ati tray tools a mel jsem na ni jinej chladic-zalman vf900, na pametech pasivky.
- gamb!t
- Začátečník

Teploty Radeonu X1950Pro
Dobrý den, už přes rok mám sestavu s Radeonem X1950Pro od Sapphire, ale až teď sem na ní začal hrát. Bohužel vždycky tak po 15ti minutách mi hra spadla (Gears of War, Fallout 3), tak sem se kouknul na teplotu GPU. Jen ve windows má jádro stabilně teplotu cca 58 stupňů, po 10ti minutách hraní dosahuje teplota až 98mi stupňů, větráčky jedou na 100%. Tak sem vyčistil všechny větráčky v case, vyměnil pastu na grafice a teplota se snížila tak o 5 stupňů, což zdaleka neni dost. Co bych pro to ještě měl udělat? Může to bejt vadná grafika? S kartou sem nikdy nic nedělal, netaktoval nebo něco podobýho. Dík za odpověď.
//edit Don: Slouceno
//edit Don: Slouceno
- Galileo
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
mám tuto kartu od Gigabyte.
V poslední době se mi při hraní začaly objevovat chyby v zobrazení. Používám Catalysty 8.11. Teplotní čidlo karta nemá, ale zdá se mi, že se přehřívá. Na místě GPU z rubu karty a na některých pamětech při hraní neudržím ruku. Z testovacích programů mi vykazoval chybu jen VideoCardStabilityTest. Třeba 3DMark06 projde několik cyklů bez problému.
Poradí mi někdo co zkusit nebo jestli je to na reklamaci. Existuje nějaký test, kterým bych mohl při reklamaci argumentovat?
Díky za rady.
mám tuto kartu od Gigabyte.
V poslední době se mi při hraní začaly objevovat chyby v zobrazení. Používám Catalysty 8.11. Teplotní čidlo karta nemá, ale zdá se mi, že se přehřívá. Na místě GPU z rubu karty a na některých pamětech při hraní neudržím ruku. Z testovacích programů mi vykazoval chybu jen VideoCardStabilityTest. Třeba 3DMark06 projde několik cyklů bez problému.
Poradí mi někdo co zkusit nebo jestli je to na reklamaci. Existuje nějaký test, kterým bych mohl při reklamaci argumentovat?
Díky za rady.
MB: ASUS P5B Deluxe,i965,sk775, CPU: Q9400 2,66GHz, RAM: 2xTRANSCEND DDR2 2GB 800MHz 5-5-5-16 + 2x AXE RAM DDR2 2GB 1066MHz 5-5-5-15, GK: GIGABYTE Radeon R7 260X 2GB DDR5, HDD: 2xSAMSUNG F1 1TB SATAII + SEAGATE 500 GB BARRACUDA SATAII, DVD-RW: LG GH22LP20, Zdroj: SEASONIC PFC, 500Watt
- Blue Storm
- Odborník PCT

pokud se ti zdá, že se přehřívá, tak bych jí zkusil reklamovat...pokud ti reklamaci nevezmou, tak bych zkusil nalepit pasivy na paměti, případně na napájecí kaskádu 
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Galileo
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za radu, udělám to jak píšeš. Neporadil bys mi ještě nějaký průkazný test stability grafiky?Blue Storm píše:pokud se ti zdá, že se přehřívá, tak bych jí zkusil reklamovat...pokud ti reklamaci nevezmou, tak bych zkusil nalepit pasivy na paměti, případně na napájecí kaskádu
MB: ASUS P5B Deluxe,i965,sk775, CPU: Q9400 2,66GHz, RAM: 2xTRANSCEND DDR2 2GB 800MHz 5-5-5-16 + 2x AXE RAM DDR2 2GB 1066MHz 5-5-5-15, GK: GIGABYTE Radeon R7 260X 2GB DDR5, HDD: 2xSAMSUNG F1 1TB SATAII + SEAGATE 500 GB BARRACUDA SATAII, DVD-RW: LG GH22LP20, Zdroj: SEASONIC PFC, 500Watt
- Krteq
- Čestný člen

-
FurMark 1.5.0 - Stability Test v Xtreme Burning módu
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Sry že obnovuju tenhle topic, ale taktéž mám tuhle kartu
http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA ... uctID=2395 a taktéž se před nějakou dobou ve hrách začaly oběvovat chyby textur, třeba najednou "trčí" kus asfaltu nad, černé trojůhelníky atd. A světe div se, dal jsem PC do servisu a prý to bylo "slabým" 400W zdrojem. Dali tam 500W a stejně občas grafická chyba je. A taky jsem měl problém s VPU Recover, hlavně u všech ned for speed. Vyřešilo to vypnutí AVG Control Center.
Ale teď mám jiný problém. Zkoušel jsem jí přetaktovat pomocí ATI Tool 0.26 a vše šlo podle plánu, dokud se to nějak nezaseklo. Teď to je takhle
a nejde s tím nic dělat. Ať dám set clock, nebo default, nebo save, nebo load, zčerná obrazovka na cca minutu, někdy restart, nekdy návrat do systému, core i memory pořád stejný a hlásí chybu VPU Recovery. Nevíte někdo co s tím? Vím že je tu speciální topic na taktování ATI, ale když už jsem sem psal.... 
EDIT: Tak jsem odinstaloval ATI Tool 0.26 a nainstaloval ATI Tray Tools a ukazuje to tohle
a v 3D Marku to už nepadá. Tak snad vyřešeno. Teď už jen zkoušet a zkoušet a zkoušet 
Ale teď mám jiný problém. Zkoušel jsem jí přetaktovat pomocí ATI Tool 0.26 a vše šlo podle plánu, dokud se to nějak nezaseklo. Teď to je takhle
a nejde s tím nic dělat. Ať dám set clock, nebo default, nebo save, nebo load, zčerná obrazovka na cca minutu, někdy restart, nekdy návrat do systému, core i memory pořád stejný a hlásí chybu VPU Recovery. Nevíte někdo co s tím? Vím že je tu speciální topic na taktování ATI, ale když už jsem sem psal.... EDIT: Tak jsem odinstaloval ATI Tool 0.26 a nainstaloval ATI Tray Tools a ukazuje to tohle
a v 3D Marku to už nepadá. Tak snad vyřešeno. Teď už jen zkoušet a zkoušet a zkoušet PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Dragonsten
- Nováček

-
Cerna obrazovka
Zdravim mam takovy problem kdyz hraju jakoukoli hru tak mi po chvilce zcerna obrazovka sekne se zvuk a ukaze se jako kdyz je vyplej pc takze se vypne monitor a pak se zas zapne a zpet naskoci obraz zkousel sem reinstal grafiky ale nepomohlo nevite cim to muze bejt??Predem dekuji za odpoved
Grafiku mam Powercolor Radeon X1950 PRO 512MB

//Krteq - přesun do správné sekce a tématu
Grafiku mam Powercolor Radeon X1950 PRO 512MB
//Krteq - přesun do správné sekce a tématu
- glu
- Začátečník

-
Jestli je ta grafika do agp, tak vyzkousej ati agp hotfix 8.12 (nebo i starsi) nebo na strankach vyrobce primo ovladac pro tuhle grafiku, bude sice starej (7.2) ale fungovat by mohl. Podle chipsetu na desce si stahni posledni ovladace na desku, zkus snizit v biosu agp na 4x a vypni fastwrites. Pokud nic z toho nepomuze, tak si procti tuhle diskuzi. Vseobecne receno, zalezi na chipsetu desky, jak se "popere" s novejsi grafikou (vetsinou od ati) do agp, ja jsem treba podobny problem nevyresil.
- Krteq
- Čestný člen

-
Ale tohle je karta do PCI-Express slotu.
- glu
- Začátečník

-
Na obrazku je grafika asi do PCI-Express, ale na krabici je napsano agp, musi rict autor prispevku jakou ma, nebo jeste lepe celou sestavu vcetne zdroje
.
- mirroj
- Nováček

-
Ja mam tuto grafiku tiez. Sapphire Radeon X1950 PRO 512MB AGP. A mam s nou furt problemy. Prehrieva sa mi v zatazi aj na 110° a to je myslim ze dost. A vzdy po nejakej chvili hrania sa mi s obrazom spravi nieco taketo:

Riesim to tym ze je v ATI Tool podtaktujem jadro na nejakych 460MHz (z povodnych 580MHz) a ide to. Akurat ze sa strasne hreje. A ten ventilator ma fukat von? Mam presne TAKUTO. Dam pod tu grafarnu ruku a fuka mi na nu studeny vzduch. Nemal by mi radsej fukat na grafiku? Dikes za kazdu odpoved. Odpovede typu: precitaj si stranku predtym by som si moc neprosil, lebo uz som dosdt toho precital ale nic mi nepomoholo
.

Riesim to tym ze je v ATI Tool podtaktujem jadro na nejakych 460MHz (z povodnych 580MHz) a ide to. Akurat ze sa strasne hreje. A ten ventilator ma fukat von? Mam presne TAKUTO. Dam pod tu grafarnu ruku a fuka mi na nu studeny vzduch. Nemal by mi radsej fukat na grafiku? Dikes za kazdu odpoved. Odpovede typu: precitaj si stranku predtym by som si moc neprosil, lebo uz som dosdt toho precital ale nic mi nepomoholo
- Krteq
- Čestný člen

-
Vyndej kartu a někde venku profoukni od konce s výstupy žebroví chladiče (ne od ventilátoru). Podle všeho jsou u ventilátoru tak zanešena prachem, že nepustí nic vzduch chladič a karta se peče.
- Galileo
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Takže reklamaci mi uznali a vyměnili mi ji za ASUS EAX1950PRO.Galileo píše:Díky za radu, udělám to jak píšeš. Neporadil bys mi ještě nějaký průkazný test stability grafiky?Blue Storm píše:pokud se ti zdá, že se přehřívá, tak bych jí zkusil reklamovat...pokud ti reklamaci nevezmou, tak bych zkusil nalepit pasivy na paměti, případně na napájecí kaskádu
Teď mám pro změnu problém s tím, že mi nejede OpenGL 2.0. GPU Caps Viewer vypisuje verzi OpenGL 1.1. Přitom karta 2.0 má podporovat. Tím pádem mi nejedou některé programy, třeba FurMark.
Zkoušel jsem instalovat drivery přímo od Asusu i Catalysty 8.12 a 9.1 a nepomohlo to.
Může mi někdo poradit, co dělám špatně nebo co zkusit?
Díky moc.
- mirroj
- Nováček

-
Dikes moc Krteq. Ze bude prach aj v tych kanalikoch na nenapadlo
. A nemal som to ako vycistit. Este som musel ist k tete do optiky pozicat srobovak lebo take ultra male srobiky... Kazdopadne dikes moc. V zatazi to teraz nepresiahne 70 stupnov a to si myslim ze je v pohode.
- Galileo
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem to zkoušel na čisté instalaci Win Vista 64bit a tam jede OpenGP 2.0 i s defaultním ovladačem z windows (8.11) i s catalysty 9.1. Tak proč mi to nejede pod WinXP 32bit. Že bych měl XP nějak nabořené? Nenapadá někoho jak to opravit?Galileo píše:Takže reklamaci mi uznali a vyměnili mi ji za ASUS EAX1950PRO.
Teď mám pro změnu problém s tím, že mi nejede OpenGL 2.0. GPU Caps Viewer vypisuje verzi OpenGL 1.1. Přitom karta 2.0 má podporovat. Tím pádem mi nejedou některé programy, třeba FurMark.
Zkoušel jsem instalovat drivery přímo od Asusu i Catalysty 8.12 a 9.1 a nepomohlo to.
Může mi někdo poradit, co dělám špatně nebo co zkusit?
Díky moc.
- Mirek E.
- Začátečník

-
Ahoj, mám problém s touto kartou.
Po cca. půl hodině hraní nebo zátěže Furmarkem se vypne monitor a napíše No Signal, je to na reklamaci, nebo to řeší nějaký soft? Karta to dělá i na default. Do nedávna to nedělala.
Po cca. půl hodině hraní nebo zátěže Furmarkem se vypne monitor a napíše No Signal, je to na reklamaci, nebo to řeší nějaký soft? Karta to dělá i na default. Do nedávna to nedělala.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- Maddogg
- Čestný člen

Mrkni při jaké teplotě k tomu dojde? Tohle byl celkem častý problém X1950. Vypadá to na reklamaci...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W