Internet = 1 linka zapojená do 4 kompů !!!

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

pedro píše:Tak jsem si to obědnal u AutoContu za cenu kolem 1200 s DPH. Ještě poslední otázka, i když je už an ni pozdě :oops: budu moct hrát po sítí (multiplayer) přes ten router (CounterStrike, StraCraft) :-D ???
ten router nieje len router :roll: ale aj switch cize bez obav si zahras :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

JanoF píše:ten router nieje len router :roll: ale aj switch cize bez obav si zahras :wink:
a co to s tím má jako společnýho? :? pokud myslíš pařby mezi sebou na lokále tak není problém, to na routeru nesejde a pokud myslíš pařby po netu, tak taky není problém a ten router je na to dělanej (některé speciální aplikace můžou mít problém, ale hry to nebudou)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

pavel.minarik píše:
JanoF píše:ten router nieje len router :roll: ale aj switch cize bez obav si zahras :wink:
a co to s tím má jako společnýho? :?
:? ????
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

Tak to mi spadl kámen ze srdce :). No a jinak díky. Určitě se asi ještě ozvu jak to budu zprovozňovat to by mělo být kolem 12.7. 8)
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

TAk už to mám doma a komp bude odpoledne na 100%, ale uz ted bych chtěl připojit aspoň jeden komp na ten router. Takže očekávejte určitě nějakou otázku :-D
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

Tak jsem se díval do toho manuálu a vše je OK(instalace zařízení), ale nastavení už je tam vysvětleno jenom na Macintoshe :?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nekecej, mám ten router doma a tom CD najdeš kompletní příručku
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

pavel.minarik píše:nekecej, mám ten router doma a tom CD najdeš kompletní příručku
Beru zpět na CD je už všechno :). Já jsem se díval jenom do toho papírového.
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

Ještě jsem se chtěl zeptat jestli musím ten software co je na tom CD nainstalovat všude :? - na všechny kompy, které jsou do toho routeru zapojeny !!
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

pedro píše:Ještě jsem se chtěl zeptat jestli musím ten software co je na tom CD nainstalovat všude :? - na všechny kompy, které jsou do toho routeru zapojeny !!
na tych cd byvaju len manualy a nejake video co ti ma "spestrit" den, takze ak toto nie je nejakou vynimkou, tak nie :)
Naposledy upravil(a) johny128 dne pon 12. črc 2004, 17:50, celkem upraveno 1 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jaký software zase? co jako bys chtěl z toho CD kam instalovat, na CD je snad jen uživatelská příručka, kterou si koukej přečíst radši než se vyptávat na každou ptákovinu, router prostě zapojíš a hotovo - nikam se nic neinstaluje

Edit: JJ mě předběhl :)
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

oukej oukej oukej už držím hubu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

pavel.minarik píše:jaký software zase? co jako bys chtěl z toho CD kam instalovat, na CD je snad jen uživatelská příručka, kterou si koukej přečíst radši než se vyptávat na každou ptákovinu, router prostě zapojíš a hotovo - nikam se nic neinstaluje
no abych se trochu zastal pedra, tak nejaky software na tom CD opravdu je. Je to jakysi wizard, ktery ma pomoci s tim nejjednodussim nastavovanim routeru bez toho aby bylo potreba otevirat stranky s nastavenim v prohlizeci. Nekteri lidi totiz opravdu nejsou schopni do internetoveho prohlizece zapsat http://192.168.2.1
:D
Toshiba Tecra A6
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

Tak jsem to doma zapojil a nainstaloval ten software co k tomu je (router setup), pak jsem ještě nastavil na všech kompech získat adresu IP automaticky + získat adresu DNS automaticky a bez dalšího nastavení v tom admin (http://...) jede vše OK. Zdá se mi to vcelku divné !!:? Nedokáže teďka ten ISP poznat že to tam mám ??
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ISP uvidí pouze vnější rozhraní routeru, nic víc - leda by si chytal packety a důkladně je analyzoval, to by mu třeba něco odhalilo.
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

Měl bych dotaz: :oops:

U nás ve městě respektive ve sídlišti je internet připojen takto:

Centrální server je umístěn někde na střeše jakéhosi paneláku a odtud vedou linky k jednotlivým panelákovým vchodům. Odtud ze vchodu přes switch (prej) už přímo do bytů. Ještě předtím než jsem si koupil ten router a měl tu linku připojenou přímo do komplu jsem mohl hrát s kamarádem od vedlejšího panelového vchodu po síti (LAN, Multiplayer), ale tedka už to nejde pouze můžu hrát jenom s lidmi co jsou napojení na ten router (kompy u nás doma). Otázka tedy zní jestli je to pouze nastavením toho routeru a nebo mám prostě smůlu :shock:
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Je to nastavenim toho routeru..aby pocitace, ktere za nim nejsou schovane vedely co se za nim deje... musis provest takzvane promapovani.
K tomu potrebujes vedet na jakych portech behaji ty hry, ktere chces zpristupnit tomu kamaradovi a taky jakou IP adresu ma herni server uvnitr vasi LAN.
Toshiba Tecra A6
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

presne tak, snad teraz nejdem mimo, ale ide o tzv port forwarding, nastavis urcity rozsah portov a ked pride poziadavka na tieto porty zvonka tak ich nevybavuje router ale automaticky preposiala na urcitu ip za routerom, v tomto pripade asi tvoje pc.
Ak nevies ako zistit tie porty, tak sa este pripoj priamo, pusti tu hru, zacni hrat a mrkni napr keria PF, tam uvidis na ktorych portoch to pracuje :wink:
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

O.K. díkec vyzkouším, zapojím, uvidím, ještě se určitě ohlasím :-D
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

A jak je to se sdílením souborů v systému ??? Odteďka tam už jenom vidím moje počítače (v sítí) ?? :oops:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“