Výběr brašny/batohu
- Holda
- Středně pokročilý
Re: Výběr brašny/batohu
Je to určite super brašna, ale představa těch kil na rameni ve mě moc pozitivního nevyvolává. Navíc mít to na kole...no
.
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
8-9kg pro mě je tahle brašna na přenesení výbavy z bodu A do bodu B ... případně občas do města, kde buď neberu vše (ale pro tenhle případ mám teď už National Geographic Medium NG-2475), a nebo půlka věcí je v ruce/na krku (klidně 40D s jedním objektivem v ruce a 350D s druhým přes rameno ).Holda píše:Je to určite super brašna, ale představa těch kil na rameni ve mě moc pozitivního nevyvolává. Navíc mít to na kole...no
Na hory a nějaké tůry mám batoh, tam je jakákoliv brašna nepoužitelná.
A kolo nevedu, buď auto nebo pěšky
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- cabman
- Středně pokročilý
Ohledně baterie - podle mě je grip pro mou 40D docela brutalita. Ten foťák je velkej jako kráva normálně. Základní baterie v něm vydrží možná celou dovolenou a tak si ssebou beru pro úsporu místa a váhy jen náhradní baterii. Mám těch pár sekund na výměnu baterie. U D80 to bude podobný. Ale grip se tam urcite nevejde. Druhej objektiv se tam taky nevejde, ale to vlastně není moc problém. Protože pokud jdu s krosnou na zádech, tak ho schovám dovnitř. Já jsem v ní míval C17-85 a bylo to skoro jen tak tak. To samé se nechá udělat s extra harampádím.HentaiRush píše:Jaké v té brašně máš sklo? Vejde se tam tělo aj s gripem?
Právě se docela rozhoduju jestl baťoh nebo brašnu, právě z důvodu který jsi uvedl.. když jdu na tůru někam do prdele (modi snad prominou ) tak se baťoh opravdu nehodí.. Chci do toho vměstnat D80 s gripem, nikkora 18-70 a sigmu 120-400 + klasický harampádí.. Do téhle brašničky asi ne, co..
Jako jestli uvažuješ o tůrách a cestování, tak stejně musíš koupit něco malého - na zádech už máš krosnu. Já osobně ssebou tahám co jenmíň vybavení. Jako táhnout fotobatoh je dobrý na výlet do lesa za barákem, ale když máš na zádech celý den 15kg plus fotovýbavu tak se to pronese. A já bych ten fotobatoh netahal ani tady po okolí - to si raději vezmu normální a do zbytku místa dám něco k jídlu nebo oblečení až se večer ochladí. Preferuji praktičnost před profesionalitou.
Moje kombinace pro cestování je krosna "Deuter AirContactPro 60+15" a fotobrašna "Lowepro Rezo 160 AW". Super věc je, že tak krosna má přístup z předu i z vrchu. Z předu na věci a nahoře pod stavitelným víkem mám pohodlně schovanou tu brašničku a můžu tam ulejt extra objektiv. Takže foťák je v pohotovosti, zloději ho nevidí a já mám volné ruce.
Na kole jí mám přez rameno a krk na zádech (ne moc praktické), a pokud jedu dálkové jízdy tak mám v zádu brašny a tudle přidělám na vrch - nepřekáží, v bezpečí a poruce.
... no jako nějaký rok už se těmahle věcma zabývám a mám ozkoušeno hodně možností - tadle mi vychází nejlépe.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, že 40D je sama o sobě dost velká, hlavně při porovnání s 350D... ale s gripem se zas drží o něco líp.cabman píše:Ohledně baterie - podle mě je grip pro mou 40D docela brutalita. Ten foťák je velkej jako kráva normálně. Základní baterie v něm vydrží možná celou dovolenou a tak si ssebou beru pro úsporu místa a váhy jen náhradní baterii.
Co se týče akumulátoru, tak jeden vydrží na cca 1000 fotek ... zatím se mi snad nestalo, že bych akumulátory dobíjel úplně vybité (možná jednou a to si moc jistý nejsem ), vždycky jen pro jistotu ... 2000 fotek už je celkem slušná výdrž
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
- HentaiRush
- Začátečník
Mě se ještě nestalo, že by mi něják došla v ruce baterka... Nevím jak u 40D, ale u D80 grip podstatně zpohodlní úchop.. Velkoruccí (jak se to slovo píše sakra.. ) vědí..
Wannabe dickface... :]
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem začal používat batterygrip, a je pravda že je to už tak trochu moc velké. Tak když ho potřebovat nebudu, tak ho taky nechávam doma. Ale proč jsem ho koupil, je vetrikální focení. Je to uplně o něčem jiném, když máš na těle tele a blesk, a teď chceš vertikální fotku, tak to není jen tak. A použít pak MF je doslova sebevražda. Díky BG se i nějaké to kylo navíc lépe drží (na vertikálku). Navíc při focení v davu na výšku bez gripu dáš leda jen někomu loktem po hu*ě
Ramenní brašnu taky mám, a pokud ji celej den taháš třeba vlakem, a denně sní několik kilometrů nachodíš, a je vní tak kolem 7-8 kg, je velmi nevhodná. Proto jsem koupil batoh. Ale pohotovost focení s brašnou je k nezaplacení. To stim báglem jak napsal Holda, je to díky tomu pohotovější, ale brašně se to nevyrovná
HentaiRush - to se mi taky nestalo, nepočítaje v blesku, nebo kdysi u kompaktů. Grip je spíše hlavně o té vertikální spoušti. Uvítal bych, kdyby byly do něj nějaké speciální baterky, a grip mohl být menší. Ale takhle si člověk nevybere
Ramenní brašnu taky mám, a pokud ji celej den taháš třeba vlakem, a denně sní několik kilometrů nachodíš, a je vní tak kolem 7-8 kg, je velmi nevhodná. Proto jsem koupil batoh. Ale pohotovost focení s brašnou je k nezaplacení. To stim báglem jak napsal Holda, je to díky tomu pohotovější, ale brašně se to nevyrovná
HentaiRush - to se mi taky nestalo, nepočítaje v blesku, nebo kdysi u kompaktů. Grip je spíše hlavně o té vertikální spoušti. Uvítal bych, kdyby byly do něj nějaké speciální baterky, a grip mohl být menší. Ale takhle si člověk nevybere
All I know is that I know nothing.
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- HentaiRush
- Začátečník
Určitě by šel něják šikovně "modnout" s tím, že by se do něj narval nějákej li-pol placatej malej akumulátor..JvtDeSiGn píše:Uvítal bych, kdyby byly do něj nějaké speciální baterky, a grip mohl být menší. Ale takhle si člověk nevybere
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jinak ještě batoh vs. brašna, často potřebuju vzít normální bágl, a chci si něco nafotit, když někde čekam. Tak mam malou brašničku i do něj. Na tělo a 1-2 objektivy. Musí se trochu upravit, aby člověku sedla přesně do báglu, ale Hama Spirit na aukru za 99 korun se tedy muže taky občas hodit
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
našiel som jeden web, kde je množstvo fotiek batohov/vakov/kufrov na fototechniku a väčšinou aj s fototechnikou takže krásne vidieť čo sa tam zmestí. dúfam že to tu ešte nebolo
http://www.taschenfreak.de/indexlisteart.htm
http://www.taschenfreak.de/indexlisteart.htm
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- Blue Storm
- Odborník PCT
Fotobatoh, brašna...poraďte s výběrem
zítra mi příjde nový Nikon D40 a potřebuju k němu vybrat nejlépe fotobatoh, případně brašnu...mělo by to být do 1500kč...počítám, že v budoucnu ještě přibudou nějaké objektivy, filtry, baterie, apod...takže bych chtěl něco trochu prostorného...zalíbil se mi tento batoh http://www.fotoskoda.cz/eObchod/p106457 ... -fotobatoh ale vůbec netuším, jak je na tom s kvalitou
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fotobatoh, brašna...poraďte s výběrem
Tuším, že thead o vyběru brašny/fotobatohu už tu je...
Každopádně pro výběr doporučuji projít tenhle web http://www.cambags.com/
Každopádně pro výběr doporučuji projít tenhle web http://www.cambags.com/
- Blue Storm
- Odborník PCT
díky moc za odkaz...nakonec se rozhoduji mezi tím Cullmann Como Crosspack 300, Lowepro Flipside 200 a Lowepro FastPack 250...nemá někdo s nimi zkušenosti?
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- HentaiRush
- Začátečník
Já mám zkušenost s tím, zajít si do prodejny a zkusit si..
e: Jinak, jestli budeš zatí mít jen d40 a seťák, nestačilo by ti zatím jenom nějáký pistolový pouzdro?
e: Jinak, jestli budeš zatí mít jen d40 a seťák, nestačilo by ti zatím jenom nějáký pistolový pouzdro?
- Holda
- Středně pokročilý
Smith tuší správně - sloučeno
Já mám Lowepro Flipside 400AW - větší brácha tebou zvažované 200. Zatím jsem spokojený maximálně. Hlavně systém přístupu je super. V davu se ti do něj nikdo nedostane a možnost batoh jenom otočit na těle a otevřít má hodně kladů. Při chůzi nejsi omezovaný plandáním brašny, můžeš ho vzít jako každý batoh na kolo, zároveň ale nepřicházíš o pohotovost brašny. Rozepneš prsní pásek, otočíš batoh, rozepneš a seš uvnitř. I plně naložený batoh se stativem stále bezvadně držel, u menší verze nevidím problém už vůbec. Navíc získáš pracovní plochu např. na výměnu skel nebo filtrů. Blbě se to vysvěluje, koukni na nějaká videa na youtube.
Já mám Lowepro Flipside 400AW - větší brácha tebou zvažované 200. Zatím jsem spokojený maximálně. Hlavně systém přístupu je super. V davu se ti do něj nikdo nedostane a možnost batoh jenom otočit na těle a otevřít má hodně kladů. Při chůzi nejsi omezovaný plandáním brašny, můžeš ho vzít jako každý batoh na kolo, zároveň ale nepřicházíš o pohotovost brašny. Rozepneš prsní pásek, otočíš batoh, rozepneš a seš uvnitř. I plně naložený batoh se stativem stále bezvadně držel, u menší verze nevidím problém už vůbec. Navíc získáš pracovní plochu např. na výměnu skel nebo filtrů. Blbě se to vysvěluje, koukni na nějaká videa na youtube.
.
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ako píše holda. tiež som si nakoniec kúpil flipside 400aw a je to super batoh. Pohotovosť je rovnaká ako u brašní a ešte k tomu sa pohodlnejšie nosí. dať do neho 2 telá a 4-5 objektívov (aj nejaké tele) nieje problém.
- Blue Storm
- Odborník PCT
to sice zatím mít budu, ale ne moc dlouho...v létě přibudy nějaké tele a možná ještě nějaký další objektiv a nerad bych potom kupoval další brašnu/batoh, takže koupím teď už něco do budoucnaHentaiRush píše:Já mám zkušenost s tím, zajít si do prodejny a zkusit si..
2Holda a busy:díky, tak asi vezmu ten Flipside 200
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
S tím bych docela nesouhlasil, musíš sundat z ramen, vpřípadě ještě zapnout pás přes břicho, pak batoh otočit, rozepnout, a pak teprve vyndat sklo... To je vážně na dlouho, do brašny šáhneš a jedeš. Jinak pokud by šlo o pohotovost, tak by byl nej pás (dělá lowepro i tamrac)busy píše:Pohotovosť je rovnaká ako u brašní
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
brašňu väčšinou tiež nenosím úplne porozopínanú, tiež si ju dám predseba (pootočím na brucho) aby som mal kde dať objektív dole a nahodiť druhý. Takže minimálne pre mňa je tá pohotovosť toho vaku slušná. Nehovorím o tom že aj v tých najväčších brašniach keď toho máš veľa tak to nosíš naukladané pod sebou a v tom vaku je predsa väčšia plocha takže aj väčšia výbava sa tam zmestí bez nejakého tlačenia. Určite sú plusy na jednej aj druhej strane. Keď idem niekde kde len potrebujem autom preniesť foťák a 2-3 objektívy tak so sebou nebudem ťahať celý vak ale len to hodím do brašne a idem. Ideálne mať všetko a vyberať podľa situácie
- HentaiRush
- Začátečník
Nevíte, jestli je nějáká nová lepší možnost v ceně do dvou litrů, než ten Flipside 400AW?