Výběr brašny/batohu
- Holda
- Středně pokročilý
Výběr brašny/batohu
Ahoj, nějak se mi poslední dobou rozrostla výbava a současné řešení jedné malé brašny + menší polstrované pytlíky už nedostačuje. Blbě se to transportuje, o výbavu se bojím.
Otázkou je, zda batoh, nebo brašnu. Batoh jsem už měl, vyhovuje mi tím, že se lépe přenáší, nevýhoda zase v menší pohotovosti. To bych se ale už asi rozhodnul podle jednotlivých modelů.
Potřebuju, aby se mi tam vešlo:
450D s gripem, časem asi větší (40D?) s gripem
Tokina 11-16/2,8
Canon 18-55 IS, časem 17-40L či Tamron 17-50/2,8
Tamron 90/2,8
Canon 70-300 IS USM
pár drobností jako karty, filtry, baterky
s tím, že plánuju ještě nákup blesku a určitě jednoho (pevná 50), možná dvou skel
Nejsem omezený nákupem v ČR, takže i nabídky ze zahraničních obchodů, nebo E-bay mě nejsou cizí.
No a cena kolem 2500-3000Kč, snad se něco do téhle ceny vejde, nečekám hi-end.
Líbílo by se mi možná řešení podobné tomu co mám teď, jen lépe provedené. Jedna hlavní brašna (batoh) na to, co nosím stále + k tomu připínatelná pouzdra na skla, co bych nemusel tahat stále.
Díky za každou radu
Otázkou je, zda batoh, nebo brašnu. Batoh jsem už měl, vyhovuje mi tím, že se lépe přenáší, nevýhoda zase v menší pohotovosti. To bych se ale už asi rozhodnul podle jednotlivých modelů.
Potřebuju, aby se mi tam vešlo:
450D s gripem, časem asi větší (40D?) s gripem
Tokina 11-16/2,8
Canon 18-55 IS, časem 17-40L či Tamron 17-50/2,8
Tamron 90/2,8
Canon 70-300 IS USM
pár drobností jako karty, filtry, baterky
s tím, že plánuju ještě nákup blesku a určitě jednoho (pevná 50), možná dvou skel
Nejsem omezený nákupem v ČR, takže i nabídky ze zahraničních obchodů, nebo E-bay mě nejsou cizí.
No a cena kolem 2500-3000Kč, snad se něco do téhle ceny vejde, nečekám hi-end.
Líbílo by se mi možná řešení podobné tomu co mám teď, jen lépe provedené. Jedna hlavní brašna (batoh) na to, co nosím stále + k tomu připínatelná pouzdra na skla, co bych nemusel tahat stále.
Díky za každou radu
.
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr brašny/batohu
brašna nebo batoh? obojí
většinou používám brašnu ... batoh více méně jen na hory (nebo na cesty jako letos po Francii, kdy jsem v něm musel tahat i notebook)
Asi bych doporučil (můj) Tamrac Pro 12, který je dělaný na 2 těla, blesk a tak 4-6 objektivů (podle velikosti) ... nebo o něco menší Tamrac Pro 8 ... přepážka pro druhé tělo se dá vyhodit a získáš tak prostor pro další věci (objektivy).
Nevím jestli znáš... http://cambags.com/ může to docela pomoct při výběru
většinou používám brašnu ... batoh více méně jen na hory (nebo na cesty jako letos po Francii, kdy jsem v něm musel tahat i notebook)
Asi bych doporučil (můj) Tamrac Pro 12, který je dělaný na 2 těla, blesk a tak 4-6 objektivů (podle velikosti) ... nebo o něco menší Tamrac Pro 8 ... přepážka pro druhé tělo se dá vyhodit a získáš tak prostor pro další věci (objektivy).
Nevím jestli znáš... http://cambags.com/ může to docela pomoct při výběru
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- Sinpa
- Mírně pokročilý
Nad něčím podobným teď špekuluju taky:
LOWEPRO MINI TREKKER AW
http://www.megafoto.cz/lowepro-mini-tre ... cerna.html
Lowepro Flipside 400 AW
http://www.cybex.cz/Foto-Kamery/Prislus ... 860130019/
LOWEPRO MINI TREKKER AW
http://www.megafoto.cz/lowepro-mini-tre ... cerna.html
Lowepro Flipside 400 AW
http://www.cybex.cz/Foto-Kamery/Prislus ... 860130019/
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- Holda
- Středně pokročilý
- Holda
- Středně pokročilý
Tak díky za tip na ten Flipside, moc krásně vymyšlený batoh. Na 99% můj nový batoh
.
- Sinpa
- Mírně pokročilý
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- Holda
- Středně pokročilý
jj už jsem četl
V tý recenzi ale vůbec nezmínili jeho schopnost přetáčet ho, je to nástupce Sling Shotu
V tý recenzi ale vůbec nezmínili jeho schopnost přetáčet ho, je to nástupce Sling Shotu
.
- cabman
- Středně pokročilý
Já mám Lowepro Rezo 160 AW. Dám do ní 40D, objektiv, makro kroužky, něco na čištění, druhou kartu, náhradní baterii a kabel.
Je to sice menší brašna, ale je to pro mě jediná rozumná možnost. Pro mě osobně je naprostý nesmysl velký foto batoh. Jo je super táhnout si ssebou hromadu vybavení, ale to je dobré tak na vycházku kolem baráku, nebo když vás do "hor" doveze autobus a čeká na vás. Já hodně cestuji a na zádech mám většinou normální batoh s všema k přežití (5 až 20 kg) a místo tak akorát na výše zmíněnou brašničku ... . Když jedu někam na kole a mám kolobrašny, tadle krásně sedne na ně a je pokoj. Ale celé to není tak profesionální, ale ... .
Je to sice menší brašna, ale je to pro mě jediná rozumná možnost. Pro mě osobně je naprostý nesmysl velký foto batoh. Jo je super táhnout si ssebou hromadu vybavení, ale to je dobré tak na vycházku kolem baráku, nebo když vás do "hor" doveze autobus a čeká na vás. Já hodně cestuji a na zádech mám většinou normální batoh s všema k přežití (5 až 20 kg) a místo tak akorát na výše zmíněnou brašničku ... . Když jedu někam na kole a mám kolobrašny, tadle krásně sedne na ně a je pokoj. Ale celé to není tak profesionální, ale ... .
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- HentaiRush
- Začátečník
Jaké v té brašně máš sklo? Vejde se tam tělo aj s gripem?
Právě se docela rozhoduju jestl baťoh nebo brašnu, právě z důvodu který jsi uvedl.. když jdu na tůru někam do prdele (modi snad prominou ) tak se baťoh opravdu nehodí.. Chci do toho vměstnat D80 s gripem, nikkora 18-70 a sigmu 120-400 + klasický harampádí.. Do téhle brašničky asi ne, co..
Právě se docela rozhoduju jestl baťoh nebo brašnu, právě z důvodu který jsi uvedl.. když jdu na tůru někam do prdele (modi snad prominou ) tak se baťoh opravdu nehodí.. Chci do toho vměstnat D80 s gripem, nikkora 18-70 a sigmu 120-400 + klasický harampádí.. Do téhle brašničky asi ne, co..
Wannabe dickface... :]
- Holda
- Středně pokročilý
Problém brašny zase je ten, že na kole je dost nepoužitelná i když jí chci k něčemu připnout. Minimální výbava, co sebou tahám je tělo + grip + Tamron 90 + záklaďák + všemožná havěť jako filtry a tak. Na to je už potřeba docela velká brašna, co do batohu nenarvu a připnutí mi na tom kole dvakrát bezpečný nepřijde.
.
- HentaiRush
- Začátečník
- Holda
- Středně pokročilý
Pro mě je to celkem kritický, nerad chodím pěšky - to je pomalý, nebo autem - to se nikam pořádně nedostanu. Kolo to do radiusu několika desítek km řeší solidně
Pravdou je, že nepojedu sice třeba 150km na kole, ale rýsuje se mi řešení. Koupím Flipside 400AW a nechám si mojí malou brašnu Lowepro s pouzdrama na skla, což je věc, kterou můžu vždycky hodit do "normálního" batohu.
Pravdou je, že nepojedu sice třeba 150km na kole, ale rýsuje se mi řešení. Koupím Flipside 400AW a nechám si mojí malou brašnu Lowepro s pouzdrama na skla, což je věc, kterou můžu vždycky hodit do "normálního" batohu.
.
- HentaiRush
- Začátečník
No, já někde v obchodě viděl takovou "ledvinku" kde bylo pouzdro pro tělo a nějáký kratší sklo a po stranách dvě odepínatelný kapsičky na dvě delší skla.. Celkem dobře polstrovaná a pevná.. Ale když jsem si to chtěl najít někde na webu, tak to ani na fotoškodě nebo megapixelu neměli..
Hle, našel jsem ji.. http://arcifoto.cz/foto/detail.asp?pid=2239
Hle, našel jsem ji.. http://arcifoto.cz/foto/detail.asp?pid=2239
Wannabe dickface... :]
- Holda
- Středně pokročilý
Tenhle Sliplock systém má Lowepro skoro na všem a ty malý brašničky jde dokoupit, o tom vím Ale má to taky svá úskalí. Já si říkám když už batoh, tak pořádně velkej. Ještě projdu nabídku Kata bags, ta dělá s Tenbou snad nejlepší batohy. Pokud tam nenajdu lepší alternativu, tak skončím u Flipside 400.
Už aby bylo pondělí a vyrazil jsem to koupit, to vybírání mě ubíjí
Už aby bylo pondělí a vyrazil jsem to koupit, to vybírání mě ubíjí
.
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Lepší alternativu za ty prachy rozhodně nenajdeš . Docela jsou koukal že se na googlu, flickru, ale hlavně youtube se snima roztrhl pytel. V době kdy jsem ho kupoval, google neznal ještě ani jeho ilustrační obrázek
Holda - jinak jak jsem mluvil o tom stativu, tady je krásně vidět jak mu tam lítá > http://www.youtube.com/watch?v=UKjAlWj1AmI > zlatě přidělávat na stranu, drží jak ulitej . A nebo pak připnout normálně, ale připnout ho ještě tima jak jsou nakrajích. Ale pak ti u zad lítaj dva volný konce
Holda - jinak jak jsem mluvil o tom stativu, tady je krásně vidět jak mu tam lítá > http://www.youtube.com/watch?v=UKjAlWj1AmI > zlatě přidělávat na stranu, drží jak ulitej . A nebo pak připnout normálně, ale připnout ho ještě tima jak jsou nakrajích. Ale pak ti u zad lítaj dva volný konce
All I know is that I know nothing.
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
len vak čo sa pohotovosti týka je na nič. Tiež teraz riešim ktorú brašňu lebo moja lowepro nova 4aw začína byť malá. Chvíľu som uvažoval aj o nejakom batohu (lowepro phototrekker či sliplock) ale mám už compudaypack a viem že nieje nič moc keď potrebujem vymeniť objektív či vybrať blesk. Ale zase nosiť 10 a viac kg na ramene tiež nieje žiadna výhra. Zatiaľ som k ničomu nedospel a vyberám medzi Tamrac PRO8, PRO12, Tenba protraveller II p675 či nejakým z batohov. Myslím že výber je veľmi zložitý a všetko má svoje pre aj proti
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- Holda
- Středně pokročilý
Nevím, jestli to víš, ale výhoda Flipside je zde - http://www.youtube.com/watch?v=DXCAMU2A2ws 0:25
Takže po výměně přesky za kovovou pro pocit většího bezpečí je pohotovost taky na velice dobré úrovni.
Podobný systém má i Kata 3N1-30, navíc víc místa pro osobní věci, ale nelíbí se mi to tolik, co systém Lowepro. Nejlépe bych bral nějakýho hybrida těchto dvou.
Takže po výměně přesky za kovovou pro pocit většího bezpečí je pohotovost taky na velice dobré úrovni.
Podobný systém má i Kata 3N1-30, navíc víc místa pro osobní věci, ale nelíbí se mi to tolik, co systém Lowepro. Nejlépe bych bral nějakýho hybrida těchto dvou.
.
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to som nevedel. Toto vyzerá už veľmi použiteľne, ale chcelo by to vyskúšať si to na koľko je to pohodlné
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- Holda
- Středně pokročilý
To ano, ale určitě nebude problém zkusit si ho ve velkém kamenném obchodě a pak objednat levněji z netu
.
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]