ADSL modem / router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: ADSL modem / router

Příspěvek od Shit »

Risknul jsem to a mám na stole Linksys WAG160N. :)

První poznatky:
+ připojení zatím zcela stabilní
+ zdá se mně na netu "svižnější" než můj minulý D-Link 2641B, zejména u P2P
+ krásný vzhled
+ relativně netopí
+ mininální počet restartů při změně konfigurace routeru
+ změny v admině jsou akceptovány "rychlostí blesku"
+ "dostřik" wifiny patří k těm lepším

- docela "chudá" admina
- hodnoty SNR a útlumu jsou dostupné pouze přes skryté menu
- zcela chybí chybové statistiky linky
- uzamčený telnet (nepomáhá k odblokování ani "debug" režim) => nelze použít DMT a pod.
- nelze rezervovat IP adresu ke konkrétní MAC adrese
- aktuální firmware (1.00.10 pro annexB) má pár chybiček (QoS, DHCP), pro annexA je řeší FW 1.00.12, pro annexB ještě není dostupný
- chybí podpora pro SNMP
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

zdravim,

chci doma aktualne udelat wifi sit a stale se rozhoduji co koupit.
Koupil jsem si klienta USB linksys n.

Chci wifi router ale aby byl N + 1GB.

Bojim se toho ale take ze kdyz koupim treba DLINK, ze by to nemuselo 100% fungovat.
http://www.chip.cz/cs/testy/nove-wi-fi-routery.html

nejaky navrh ? pripadne rady?

díky
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jediný ADSL modem/router, který umí 4x1G síť + 802.11n (o kterém vím) je Belkin N1 Vision Wireless Modem Router. Bohužel existuje pouze pro Annex A.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

já bych doporučil koupit normoš linksys router a modem si nechat od ISP v režimu bridge.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

chci se zeptat, kdyz tady tvrdite ze FW se dela namiru podle ISP... tak kde najdu teda ten svuj idealni FW pro ADSL od spolecnosti Terms? :) protoze mam ted modem TD-8810B od TP-linku a internet mam 8mbit... pada to skoro kazdou hodinu takze mam vecne nedostazene soubory protoze se stahovani v pulce zastavi :(
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ja bych hledal tady, ale spis bych to videl bud na problem s linkou, nebo problem s HW ktery firmware tezko vyresi.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

jednoduše Terms žádnou vlastní technologii xDSL nemá takže doporučené jsou modemy dodávané O2.Na míru samozřejmě mají FW jen velcí ISP.
linku klidně do SZ - můžem se na to mrknout ..
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

LiveBomb píše:Ja bych hledal tady, ale spis bych to videl bud na problem s linkou, nebo problem s HW ktery firmware tezko vyresi.
mam tam ten posledni FW a protoze je to TD-8810B tak tam mam tu B verzi
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dogg píše:...kdyz tady tvrdite ze FW se dela namiru podle ISP...
Kouzlo FW "na míru" je v tom, že FW modem/routeru je snad "vyladěn" s FW DSLAMu ISP. Nic víc v tom nehledejte - maximálně to, že nemusíte nic vypisovat do adminy v sekci připojení.
=>
Pokud ISP změní FW na DSLAMu, může nastat situace, že "FW na míru" je k ničemu.
Dogg píše:...tak tam mam tu B verzi
B verze = Annex B => DSL over ISDN.
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

Shit píše:...B verze = Annex B => DSL over ISDN.
nerozumim tomu, ale kdyz rozkliknu "TD-8810 Annex B" tak ten FW co tam nabizi je pro TD-8810B. u Annex A je to pro TD-8810 :)
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Annex A a Annex B se liší frekvencemi US/DS .Ačko má frekvenci na upstreamu bliž k hovorovému pásmu než Bčko.
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

me vypadava pripojeni na adsl skoro kazdou hodinu i casteji, ale tak ze vypadek trva treba 2 sekundy a na prohlizeni webu to skoro nepoznam. kdezto kdyz stahuju 900MB soubor z free rapidsharu a zastavi se to na 899 MB tak to uz jjde pocitit....

no tak sem smejdil na netu co se s tim da delat a muj problem muze vyresit bud snizeni synchronizacni rychlosti nebo koupeni kvalitnejsiho modemu jako je D-Link DSL-2641B, ktery vsichni velmi chvali, ale kdo mi da zaruku ze mi ten modem pomuze? stoji cca 1600 Kč

kdyby tu mel nekdo zkusenost s odstranenim meho problemu pomoci tohoto modemu tak mi dejte vedet prosim.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dogg píše:...koupeni kvalitnejsiho modemu jako je D-Link DSL-2641B, ktery vsichni velmi chvali, ale kdo mi da zaruku ze mi ten modem pomuze? stoji cca 1600 Kč..
Záruku Ti nedá nikdo, ale je fakt, že se DSL-2641B D-Linku opravdu povedl a v kategorii do 1600Kč těžko najdeš lepší ADSL modem+wifi router. WAG160N je ještě stabilnější (alespoň u mě), ale to už je jiná cenová kategorie a přitom některé funkce, které umí DSL-2641B, tak Linksys neumí.
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

modem sem dostal za 1kc (smlouva na 2 roky...), ale wifi router me stal 600 a takle bych tech 600 vyhodil z okna, jinak nevaham.... kezbych si mohl ten DSL-2641B nekde pujcit a vyzkouset :)
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

co si myslite o tomhle
http://img297.imageshack.us/img297/1001/systemlog.jpg

je to vypis ze system logu za 1 hodinu (cas a datum je tam spatne nastaveny)

ted se mi ozval jeden clovek ze v modemu/sitove karte je bug a ze by se mel reklamovat? muze to byt pravda?
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

jen se to podivuje nad tím že v ATM to neodpovídá - což nemusí jelikož můžeš být na ethernet REN .... nicméně je pravda že tp-link je totální srač*a která spíš nefunguje než funguje ...
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

teda dneska uz sem z toho byl zase na mrtvici... prijdu k PC zkontrolovat jak frci torrenty a sahnu po mysi, ale kurzor se nehybe. takze tvrdy reset. nacita, nacita stale v textove forme a najednou nejaky 2 radky textu s copyright Intelu a nVidia (?) a pod tim "DHCP....." a nejak to pracovalo. pak to skoncilo a pod tim vyskoci hlaska, presne si to nepamatuju, abych vlozil bootovaci CD

tak tam strkam CD od zakladni desky, ale nepomaha to, zkusim CD od win, taky nic. tak se na to uz vykaslu kopnu do toho, vypnu bednu pres tlacitko, vytahnu kabel ze sitovky a du k TV... neda mi to a za 2 hodiny opet zapojim kabel od routeru do sitove karty, zapnu PC a hle je po problemu....

no a ted sem musel vyradit router, protoze sem se jinak nedostal na net...

co si o tom myslet?
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

asi pujdu do D-Link DSL-2641B, kdyz by to nepomohlo s vypadkama, tak by mi to aspon mohlo usetrit nervy s tim, ze stridave nejde internet na PC nebo na notebooku, kterej je napojenej pres wifi router a kdyz uz se povede, ze jede oboji naraz, tak to moc dlouho nevydrzi..
Dogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dogg »

omlouvam se ze zase pisu, ale vsiml sem si ze nektere modemy maji jen Annex A a nektere jen Annex B verzi.... jak poznam kterou potrebuju?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

V CZ se používá Annex B.

Pokud máš zájem o ten D-Link, tak pro Annex B je to DSL-2641B, pro Annex A je určen 2640B.
Písmeno "B" značí v tomto případě použitý chipset Broadcom (konkrétně Broadcom BCM6348).
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“