Jak poznám, co dělá největší hluk

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Perry-
Nováček
Nováček

Re: Jak poznám, co dělá největší hluk

Příspěvek od Perry- »

Palec: Díky za obsažné info. Ta VGA je pořád pekně tichá, tam nic měnit nebudu.
Ad. zdroj. Nechtělo se mi to rozebírat, jelikož jsem to nikdy nedělal a zdroj sám o sobě byl starý již dva roky (minulý zdroj Fortron vydržel tři a pak se poroučel do kytek a vzal s sebou disk :( ). Ten Seasonic je krásně tichý... Fortrony jsem měl tři a ani s jedním jsem nebyl moc spokojený.

Jinak ten větráček. Kdybych místo těch dvou dal 1x 1300rpm... bude to stačit ?.. Nebo když dám dva 800rpm, ja to bude s hlučností ?

ten box, co byl dodaný s CPU je poměrně neslyšný, základní deska si jeho otáčky reguluje a jak psal vivec, občas ho zastaví úplně. Problém s deskou mám ten, že tam pořádný pasiv moc nedostanu. U téhle desky se strašně blbě přidělává jakákoliv patice zespodu (díky pasivům na desce tam není moc místa). Resp. sám jsem to nezkoušel, ale v pár recenzích jsem na to tehdy narazil.

Disky jsou sice hlučné... ale to mi tak nevadí.. nejvíc mi vadí konstantní zvuk větráku... navíc se mi disky zastavují (zpomalují ?) po urč. době nečinnosti, takže jeden z nich skoro není slyšet... a druhý se chová divně, takže brzo asi odejde a pak ho vyměním :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

dva větráky na 800ot. budou tišší jak jeden na 1300ot.
taky dost pomůže vyštípat kleštěma na plech mřížku u větráků a dát tam jen obyčejnou drátovou
jinak pokud bys chtěl na cpu nějaký jiný chladič tak není problém ten pasiv z druhý strany desky oddělat, skoro ničemu tam nepomáhá
Perry-
Nováček
Nováček

Příspěvek od Perry- »

Vivec: Ne, z druhý strany desky není pasiv, ale uchycení toho pasivu, co je vepředu.

Spíš než o to, kolik větráků, mi jde o to, jestli to 2x800 nebo 1x1300 uchladí
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Perry- píše:Jinak ten větráček. Kdybych místo těch dvou dal 1x 1300rpm... bude to stačit ?.. Nebo když dám dva 800rpm, ja to bude s hlučností ?
Hluk se nescita :)
Volil bych 2x 800 ot./min, uz kvuli nasavani cersveho vzduchu z venku..
Perry- píše:ten box, co byl dodaný s CPU je poměrně neslyšný, základní deska si jeho otáčky reguluje a jak psal vivec, občas ho zastaví úplně.
OK, tak to muzes nechat tak.. Ten procesor neni zadnej primotop..
BOX s PentiemIV - to byl ficak, to ale neni tvuj pripad..
Perry-
Nováček
Nováček

Příspěvek od Perry- »

Nakonec jsem zvolil 2x 1200ot, s tím, že to přes ULNA redukci hodím an 800
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“