Které NTB určitě koupit, a kterým se radši vyhnout
Moderátor: Don
- Benja
- Nováček

-
Re: Které NTB určitě koupit, a kterým se radši vyhnout
Pavel.P.: máš někde nějakej s full HD? já právě chtěl dát do ntb max těch 22tisic. Mas něco lepšího co bych si mohl vybrat? Nebo kde bych raději nasel s tim hul HD?
Moje požadavky jsou duo 2 core, nejlepe DELL nebo HP, cena max max 23tisic., budu ho mít do školy, takze aby vydrzel pracovat s wifi+office+nějakej programek aspon 2.5hodiny, resp, 3 ... a abych ho mohl pouzivat i na nějake ty hry, i kdyz ty málo, aby měl minimalne 250gb hdd, a budu ho mít i místo stolního pc, tak aby i něco umel a zvládal trošku zatížení. Co bych teda měl vzít?
Moje požadavky jsou duo 2 core, nejlepe DELL nebo HP, cena max max 23tisic., budu ho mít do školy, takze aby vydrzel pracovat s wifi+office+nějakej programek aspon 2.5hodiny, resp, 3 ... a abych ho mohl pouzivat i na nějake ty hry, i kdyz ty málo, aby měl minimalne 250gb hdd, a budu ho mít i místo stolního pc, tak aby i něco umel a zvládal trošku zatížení. Co bych teda měl vzít?
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Tak já sem myslel toho Della s full HD rozlišením, ale pokud do něj nechceš tolik dat, tak ber jenom to HD rozlišení. Výdrž má dobrou, pokud nic neděláš tak přes 5 hodin, kancelář bez wifi nad 4 a půl hodiny. S wifi to vychází kolem 4 hodin -> záleží kolik na stránkách bliká flash aplikací.
...
- Benja
- Nováček

-
Pavel.P.: to je ten 1555 akorat s full HD? To je myslim kolem 25-26to výjde ne? To je pro mě moc. Chci nejlepší alternativu do těch 22, max 23. Víc si hold nemuzu dovolit. Koukal jsem že by mohl vyjít i méně. Bude tento obraz proti tomu full HD poznat rapidně?
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jak uz jsem psal jednou - co clovek, to nazor. a proto dle me (a dle mych zkusenosti) neni toshiba natolik kvalitni znacka, abych ji mohl "s klidem v srdci" doporucit.Pavel.P. píše:...
no flame, ale Studio je plastak se vsema nectnostma, ktery k tomu patri. subjektivne se ti mozna muze zdat, ze je chassis v pevnosti srovnatelne s Txxx (sice nechapu podle ceho tak soudis, ale budiz), nicmene skutecnost bude pochopitelne jina.
ale abych jen nahanel - Studio s 3-letou zarukou a full HD LCD by jako desktop-replacement asi vylozene spatna koupe nebyla. otazkou ale zustava, proc chtit desktop-replacement a proc davat 25k do plastaka, kdyz za stejnou cenu muzes mit refurbished M4400 coz je uplne jina liga.
a posledni vec - mit 25k tak si za 6-10k koupim do skoly nejaky lehce jety business HP-cko ci DELL-a s alespon rocni zarukou a za zbytek upgradnu desktopa. notebook totiz NIKDY nebude v komfortu hrani (coz je asi jedinej duvod, proc kupovat booka a la Studio) srovnatelnej s desktopem..
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Soudím pole toho, že oba mám vedle sebe-- DiL -- píše: no flame, ale Studio je plastak se vsema nectnostma, ktery k tomu patri. subjektivne se ti mozna muze zdat, ze je chassis v pevnosti srovnatelne s Txxx (sice nechapu podle ceho tak soudis, ale budiz), nicmene skutecnost bude pochopitelne jina.
T500 dokonce ten plast prohneš a pak narazíš na vyztužení a dál se nedostaneš, právě toto u dellu nepozoruji.
Ale je jasné, že T500 je pevnější
...
- Unnamed
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, proc nekoupit misto Studia M4400 - protoze Studio koupis za tu cenu normalne v obchode a bez problemu se shanenim a taky Studio nevypada jako krabice (jako pracovni notas je to jasne, ale notas do skoly proste musi vypadat.
).
Toshibu bych taky nedoporucil, sice zpracovani docela dobre, ale jejich obliba v lesklych (HODNE lesklych) plastech a prehrivani je dost blba.
Toshibu bych taky nedoporucil, sice zpracovani docela dobre, ale jejich obliba v lesklych (HODNE lesklych) plastech a prehrivani je dost blba.
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kua, a ja proc slicny spoluzacky koukaj po kamosovi s cervenym MSI-ckem a ne po me a mym osuntelym HP nc2400Unnamed píše:(jako pracovni notas je to jasne, ale notas do skoly proste musi vypadat.).
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
- Benja
- Nováček

-
-- DiL --, Pavel: je mi jasny že se nikdy NTB nebude rovnat desktopu, ale desktop uz nemam, a chci prostě notebook na kancelarskou praci, net, nějakou tu hru, filmy.
Koukněte sem, at tu neflejmujem. Díky !
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 9#p7874989
Díky!
Koukněte sem, at tu neflejmujem. Díky !
Díky!
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
možná tak pro člověka, který musí machrovat s lesklým plasťákemUnnamed píše:jako pracovni notas je to jasne, ale notas do skoly proste musi vypadat.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- Unnamed
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nikdo tady nemluvi o machrovani. nerikam zrovna leskly plastak, ale treba neco typu sony vaio nebo macbook.
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale vzhled ja hlavne o "machrovani", ne? Nebo te s "nevypadajicim" ntb nevpusti do budovy skoly? Zasekne se pri pouzivani ve skole? Pri skolnich ulohach? 
Vzhled ntb je podle me az jeden z poslednich pozadavku pri vyberu. Kdy uz mam kandidaty splnujici dalsi dulezitejsi pozadavky.
Vzhled ntb je podle me az jeden z poslednich pozadavku pri vyberu. Kdy uz mam kandidaty splnujici dalsi dulezitejsi pozadavky.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Unnamed
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo, kdybych prisel s lenovem tak me ukamenujou. 
Myslim, ze kazdy kdo ma aspon trochu smysl pro design by si nekoupil lenovo. ja osobne bych trpel kdybych se cely den divat do krabice. uz na zacatku jsem rikal ze chapu lidi co si takovy notas koupi, ale at ho prosim nevnucujou ostatnim. Pro ostatni je treba design dulezity
Myslim, ze kazdy kdo ma aspon trochu smysl pro design by si nekoupil lenovo. ja osobne bych trpel kdybych se cely den divat do krabice. uz na zacatku jsem rikal ze chapu lidi co si takovy notas koupi, ale at ho prosim nevnucujou ostatnim. Pro ostatni je treba design dulezity
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pro někoho je důležitý design, pro někoho funkčnost ... proto mám Thinkpad (a mně osobně se design Thinkpadu líbí - jednoduchý, nenápadný), ale rozhodně nikomu Thinkpad nevnucuji.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Thinkpad je velice pro mě pohledný notebook a velice kvalitní, ale pro mě je použitelný až min. T500, což je otázka 32 000 Kč a někdo to prostě do toho nedá, tak není tak rozlezlý no.
...