Které NTB určitě koupit, a kterým se radši vyhnout

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

doonio
Nováček
Nováček

Které NTB určitě koupit, a kterým se radši vyhnout

Příspěvek od doonio »

Založil jsem toto téma, protože dost lidí včetně mě má v nabídkách různých značek trochu ,,hokej"
A tak bych vás chtěl poprosit které značky mi s klidem v duši doporučíte,a kterým by bylo lepší se vyhnout?Aby v tom byl pořádek, tak prosím zapisujte stylem:(takhle to vidím já, co vy na to?)
+:Dell,HP,Toshiba,Lenovo
-:Acer,Asus,MSI,Umax
Děkuji všem za názor
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Které NTB určitě koupit, a kterým se radši vyhnout

Příspěvek od Pavel.P. »

Tak já si myslím, že ty so jsi napsal do plus, jsou vskutku kvalitní (tak já si to nemyslím, já to vím).
Měl jsem možnost zkusit MSI a ty mně kvalitou konstrukce přišli celkem dobré, sice je to plasťák jak vyšitý, ale není to tak hrozné, jak mnozí píší, takže zatím bych msi umístil mezi plus a mínus příčku :)

...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Podle značky je to obtížné.

Většina výrobců má několik modelových řad, které se liší výbavou, kvalitou a pochopitelně cenou.

Řekla bych, že koupě nejlevnějšího noťasu z nejlevnější řady libovolného výrobce, bude problematický nákup vždycky.
doonio
Nováček
Nováček

Příspěvek od doonio »

Pokukuji po nějakém (12-14)", který má větší výdrž,avšak při zachované výbavě, tudíž cena krapet vyšší ,tj. do 30000,-
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Lenovo R400/T400(s) ale nevím, jestli se ta druhá možnost vejde do ceny. Vydrží opravdu dost (T400 na baterii se přiblíží klidně k 10ti hodinám s 9ti článkovou baterií).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
doonio
Nováček
Nováček

Příspěvek od doonio »

Díky za tip,ale abych se pravdu přiznal tak Trackpoint mě moc nepřirost k srdci,a rovněž řada ThinkPad mě přijde jako do nějaké firmy- přehršel zabezpečení,a to já jakožto student moc nevyužiju.
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Ako student vyuzijes ale perfektnu klavesnicu,chladenie,vydrz ci velmi odolnu konstrukciu...(ktoru ThinkPad R400/T400 ponuka)

Inac booky by som podla znaciek rozhodne nedelil dnes ma skoro kazda znacka v ponuke nieco co sa pre urcitu skupinu ludi da doporucit...
'Cause life is like a game sometimes
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Tak pozor, notebooky nelze jen tak rozdělit podle značek, spíše jde o řadu.

Tak třeba SL "Thinkpady" jsou vyráběny Asusem, kvalita jejich šasi je skoro na úrovni jeho typických produktů. U HP taktéž nejde říct, jestli jsou shit nebo ne... nižší řady HP550 apod. jsou těžké vykopávky, touchpad na nic, BIOS (tlačítka, etc) laguje... nějaký vyšší HP Compaq už je něco úplně jiného.

Jak již bylo řečeno, R/T řady Lenova/IBM jsou asi špička a klasika.

Celkem se rozmáhají poslední dobou MSI, kvůli numerickému bloku a vyššímu výkonu, ale je třeba si uvědomit, že je to vykoupeno o dost horší kvalitou té klávesnice (kdo porovnal s Thinkpadem, ví), konstrukcí šasi apod.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Výbornou klávesnici má starší HP 6715b, na tu se ani žádný Thinkpad nehrabe, ale bohužel nevím, jestli se montuje v dnešních HP notebookách.

Ano, Lenova jsou a byly "černé krabice", ale je to vykoupeno výborným šasi a chlazením. Lesklý displej ještě jde, ale lesklá klávesnice a touchpad je opravdu děs.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Thargas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thargas »

Ještě bych vyzdvihl Sony a jejich Vaio,nemají sice velké portfolio,ale co kus to kvalita. osobně vyzkoušeno.
Swarleey
Nováček
Nováček

Příspěvek od Swarleey »

osobne odzkouseno:
+ DELL, Lenovo, MSI
- Asus, Acer, HP, Sony
B.E.N.D.E.R.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.E.N.D.E.R. »

Podle mě:
+: ASUS,Sony, Lenovo
HP, MSI, DELL
-: Acer

Všimnul jsem si, že jsem jediný co má ASUS v "+". Měl jsem již dva ASUSy (nebyly teda přímo moje, ale domácí "PC" jsme měli ASUS NB a mama měla pracovní ASUS. Byl jsem s nima hodně spokojenej, kvalita zpracování byla super, nikdy mi tam nic nevrzalo nebo tak. (Asi je to i o zacházení).
Toť můj názor, mám ASUS rád, nikdy mě nezklamal.
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB
MT - Apple iPhone 6S 128GB
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

Maranov píše:Tak pozor, notebooky nelze jen tak rozdělit podle značek, spíše jde o řadu.

Tak třeba SL "Thinkpady" jsou vyráběny Asusem, kvalita jejich šasi je skoro na úrovni jeho typických produktů. U HP taktéž nejde říct, jestli jsou shit nebo ne... nižší řady HP550 apod. jsou těžké vykopávky, touchpad na nic, BIOS (tlačítka, etc) laguje... nějaký vyšší HP Compaq už je něco úplně jiného.

Jak již bylo řečeno, R/T řady Lenova/IBM jsou asi špička a klasika.

Celkem se rozmáhají poslední dobou MSI, kvůli numerickému bloku a vyššímu výkonu, ale je třeba si uvědomit, že je to vykoupeno o dost horší kvalitou té klávesnice (kdo porovnal s Thinkpadem, ví), konstrukcí šasi apod.
Presne tak jak HP ma svoji radu Elitebook spickovou ,nektere nizsi rady jsou celkem dost na prd.
Vyrobci vetsinou delaji vice rad ,treba bussines,multimedia,workstation,home user atd .V tom se musis orientovat a vedet ,ze za kvalitu se plati. Treba od Aceru nebo Asusu notebooky(nektere jejich rady)uz delsi dobu nejsou sracky a pomer vykon cena je velice dobry....V dnesni dobe se nemuzes ohlizet jenom po jmenu vyrobce ,ale divat se na vice aspektu.
AMD 9950X3D, Gigabyte X670E Aorus Master, MSI RTX 5080, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB- LG Oled42C2, Be quiet! Straight Power 11 850W Platinumm, Be quiet! Light base 900 FX
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
B.E.N.D.E.R.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.E.N.D.E.R. »

Jasně, že je nejde rozdělit podle výrobce. Ale jsou prostě i výrobci, kteří ty NB dělají jaksi méně kvalitní. Ty NB jsou pak většinou podezdřele levné. Ale je jasné, že v profi řadách snad všech výrobců nejde koupit nějaký vyloženě šunt.
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB
MT - Apple iPhone 6S 128GB
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Co koupit:

HP - "P" a "W" rada (eventualne i "B", ale to uz je plastak)
Dell - Latitude Exxx, Precision Mxxx
IBM - Txxx, Rxxx
idealne s 3-letou NBD zarukou

Co nebrat:

1) AMD platformu
2) NVIDIA grafiky s GPU G84 a G86
3) MSI
4) radeji bych nebral ani Acer, Asus a Toshiba
5) lowend od HP / Compaq ("S" rada, Pavilion, Probook), od Dell pak Inspiron, Studio a XPS a od IBM SL
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

-- DiL -- píše:Co koupit:

HP - "P" a "W" rada (eventualne i "B", ale to uz je plastak)
Dell - Latitude Exxx, Precision Mxxx
IBM - Txxx, Rxxx
idealne s 3-letou NBD zarukou

Co nebrat:

1) AMD platformu
2) NVIDIA grafiky s GPU G84 a G86
3) MSI
4) radeji bych nebral ani Acer, Asus a Toshiba
5) lowend od HP / Compaq ("S" rada, Pavilion, Probook), od Dell pak Inspiron, Studio a XPS a od IBM SL
urcite ti v kolonce co koupit chybi
Sony- nove rady Z,TT,AW(nebo starsi SZ,TZ)
AMD 9950X3D, Gigabyte X670E Aorus Master, MSI RTX 5080, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB- LG Oled42C2, Be quiet! Straight Power 11 850W Platinumm, Be quiet! Light base 900 FX
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
Benja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Benja »

-- DiL --: Proč se vyhnout Dell Studio (1555) ? ... :x
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

@ Dumar

sorry, ale SONY pro me neni spickou a kdyz uz mam neco doporucit, doporucim prave spicku. pokud mas jiny nazor - ok, proc ne. kazdy mame jine zkusenosti, jine nazory a jiny zebricek :wink:

@ Benja

jednoducha odpoved - plastak a prehrivani. neni to ale az takova "past" jako treba AMD platforma, proto je az na poslednim miste v zebricku "cemu se vyhnout" :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Benja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Benja »

-- DiL --: ja prave budu ted kupovat Dell Studio 1555. Mám ho do školy, ale i na doma místo normálního pc. 2.4-8600, 4GB Ram, 500hdd, 512MB ATI RADEON HD4570, 15.6" WXGA LED Displej (1366x766),... myslis ze udělam chybu? cena 22kk
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Benja píše:-- DiL --: ja prave budu ted kupovat Dell Studio 1555. Mám ho do školy, ale i na doma místo normálního pc. 2.4-8600, 4GB Ram, 500hdd, 512MB ATI RADEON HD4570, 15.6" WXGA LED Displej (1366x766),... myslis ze udělam chybu? cena 22kk
S tím rozlišením to neber, to rači vem s Full HD. Já ho mám a pevnost těla má vynikající, blbečci na fórech píšou, že je to plasťák. Jako pravdu mají, ale pevností těla je na tom jako kámošovo T500 (samo, že namá výztuhy). Jediné co mě sere je víko displeje, s tím si mohli pohrát více, ale pořád je pevnější než u jiných plasťáků.
Jinak Dil to bere jako spíše pracovní booky, které budeš přenášet každý den.
Jo a toshiba má velmi kvalitní zpracování, takže taky netuším proč nebrat...

...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“