regulace otáček ventiltoru
- NEONET
- Středně pokročilý
Re: regulace otáček ventiltoru
to je taky reseni
ad ventilatory: da se koupit i 10mm tlusty
jinak pokud jinou grafiku, tak uz bych bral neco so vzduch fouka ven ze skrine prez zaslepku, jinak se u ni bude teplo drzet, nema kam odejit, ale bylo by to o trosku chladnejsi
ad ventilatory: da se koupit i 10mm tlusty
jinak pokud jinou grafiku, tak uz bych bral neco so vzduch fouka ven ze skrine prez zaslepku, jinak se u ni bude teplo drzet, nema kam odejit, ale bylo by to o trosku chladnejsi
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ok,mamtam ještě integrovanou,ale nejde mi ji nějak zapnout,v BIOSU jsem dal UMA zapnout,ale pořád to nejde
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
už jsem to našel,ale teď mi to pořád hází modrouobrazovku smrti v XP a to konkrétně page_fault_in_nonpaged_area,prohledám google
EDIT: udělal jsem oprau systému a pořád tam je modrá smrt a restart,ani se nedostanu do win,prostě při startu win v nouzovém režimu chvilku to jde,ale pak to stejnak spadne
zkusim novou instalaci windowsů
EDIT: konkrétně jde o chybu:
STOP: 0,0000007E(0x0000005,0xB8258750,0xB84c34c,0xB84c3128)
a tu jsem na netu nenašel
EDIT: přeinstaloal jsem a už to jde
jinak jsem dal na grafiku 80tku větráček a už neni tak horká,z druhý strany dám 120tku,10mm na výfuk a bude to snad OK
jak tak koukám po tech slim 120 a 100mm ventilátorech,tak mají hodně malý průtok to radši koupim 80mm s 25mm tloušťkou
EDIT: udělal jsem oprau systému a pořád tam je modrá smrt a restart,ani se nedostanu do win,prostě při startu win v nouzovém režimu chvilku to jde,ale pak to stejnak spadne
zkusim novou instalaci windowsů
EDIT: konkrétně jde o chybu:
STOP: 0,0000007E(0x0000005,0xB8258750,0xB84c34c,0xB84c3128)
a tu jsem na netu nenašel
EDIT: přeinstaloal jsem a už to jde
jinak jsem dal na grafiku 80tku větráček a už neni tak horká,z druhý strany dám 120tku,10mm na výfuk a bude to snad OK
jak tak koukám po tech slim 120 a 100mm ventilátorech,tak mají hodně malý průtok to radši koupim 80mm s 25mm tloušťkou
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Chyby systému bych doporučil řešit v sekci systému, protože tady asi moc nepochodíš...
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- NEONET
- Středně pokročilý
to bych tam dal normalne 120 mm s 25mm tloustkou, nerikej ze se tam nevleze, popripade radsi nez 80-ku nejakou 90-kubystryi píše: jak tak koukám po tech slim 120 a 100mm ventilátorech,tak mají hodně malý průtok to radši koupim 80mm s 25mm tloušťkou
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
vim,kdybych to neviřešil přeinstalováním určitě bych to tam dal
jinak jsem koupil na bok u CPU ventilátor 80mm,na grafickou kartu jsem dal 80mm
a už jsem přišel proč ten ventilátor na CPU se roztáčí až na 6000ot,konkrétně je to tento ventilátor s termistorem http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44083
a asi je ten termistor nějaký ciltivý,protože při 50°C je na nějakých 2000ot a když se zvíší teplota na 55°C tak hned jede na maximální otáčky(6000ot),moje otázka je jak ho odpojit?
jinak ta 120 normalní se tam nevejde fakt,90mm b šla,ale už jsem koupil 80mm tuto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70140snad bude stačit
jinak jsem koupil na bok u CPU ventilátor 80mm,na grafickou kartu jsem dal 80mm
a už jsem přišel proč ten ventilátor na CPU se roztáčí až na 6000ot,konkrétně je to tento ventilátor s termistorem http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44083
a asi je ten termistor nějaký ciltivý,protože při 50°C je na nějakých 2000ot a když se zvíší teplota na 55°C tak hned jede na maximální otáčky(6000ot),moje otázka je jak ho odpojit?
jinak ta 120 normalní se tam nevejde fakt,90mm b šla,ale už jsem koupil 80mm tuto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70140snad bude stačit
- Jeltík
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180 a je po problému. Ta Akasa je dost zbytečná a za ty prachy...
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
?? a na co ten regulátor? jinak tu Akasu mam na chladiči CPU.
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak už mam doma tu 80mm artic a pak jsem našel doma nějakou starou 90mm,ale ta 80ka více fouká,tak ji tam dam
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak už jsem ho tam dal,docela fuška,ta bočnice je z obou stran hliníkavá a mezi nimi je plast 0,5mm,ale nakonec jsem uspěl,dal jsem tam tu 80ku artic a dal jsem,aby foukala dovnitř,řekl bych,že je to lepší a větrák na CPU už se vůbec neroztočí na tech 6000ot,ale maximálně na 2000ot a teploty nejsou vyšší jak 50°C u CPU a GPU
- NEONET
- Středně pokročilý
no tak si to udelal jinak nez sem psal, ale budiz, pokud skrin nema zadne nasavaci diry... sem myslel aby foukal horky vzduch ven, ale jak sem napsal, pokud nema kudy vtahovat vzduch.
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
po jednom testovani v obýváku jsem musel otočit ten ventilátor na odfuk,prože je tam větší teplo(svítí tam po celou dobu slunce ) předtim jsem zkoušel testovat s pokoji,kde je zima .
po delší době začal dovnitř foukat místo studenýho vzduchu teplý a už se to vařilo
Jak si řikal,je to o dost lepší,když je to na odfuk,uvnitř skříně už neni pařák ale stejnak to zvedá otáčky až na 4000ot,nevim proč,teploty jsou do 55°C,nejspíš budu ještě měnit 70ku na CPU,nebo nějak vyřadit ten termistor
po delší době začal dovnitř foukat místo studenýho vzduchu teplý a už se to vařilo
Jak si řikal,je to o dost lepší,když je to na odfuk,uvnitř skříně už neni pařák ale stejnak to zvedá otáčky až na 4000ot,nevim proč,teploty jsou do 55°C,nejspíš budu ještě měnit 70ku na CPU,nebo nějak vyřadit ten termistor
- NEONET
- Středně pokročilý
no a co rika regulace v biosu? nekde se nastavuje podle hranicni teploty, nekde normalne navolis PWM, Voltage apod... zkusil bych regulace pomoci napeti
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jj to tam všechno je,hranice teploty je na 90°C,ale to je asi,že se to potom vypne a u toho druhýho mam voltage(dale mužu PWM,AUTO) ale takto už to mam nastavrny pořád,zkusim PWM
- NEONET
- Středně pokročilý
no ale vymenit fan na CPU za neco tichsiho neni spatnej napad...
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Vyměnil jsem ho za ventilator na starších AMD procesorech,který se už nemůže roztočit na 4000ot,ale jsou trochu hlučnější ložiska.
Na tom ventilátoru s těma 6000ot,co kdybych vypnul v BIOSU tu regulaci?
Na tom ventilátoru s těma 6000ot,co kdybych vypnul v BIOSU tu regulaci?
- Jeltík
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
moc bystriy teda nejsi... místo vymýšlení nějakých kravin s automatickou regulací tam prdni ten reg. o zalmana a dělej si s otáčkama co chceš sámbystryi píše:?? a na co ten regulátor? jinak tu Akasu mam na chladiči CPU.
- NEONET
- Středně pokročilý
jenomze ten prave nemuze pouzit jak uz psal...
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
a co teda kdybych tu regulaci vypnul v BIOSU?
- Jeltík
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Proč by ho nemoh použít nějak mi to uniklo? Kdyby nevymýšlel kraviny a nekupoval předraženou s**čku s termoregulací, ale normální Fan, tak si to tam moh dát bez problémů