regulace otáček ventiltoru
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
regulace otáček ventiltoru
zdravim,
mam HTPC a v něm desku Gigabyte GA-MA78GM-S2H (rev. 1.1) na ní procesor AMD 4850e s nějakym chladičem a ventilatorem,který má 4 vodiče,potřebuju aby šel stále na nízký otáčky,ale pořád se mi to nedaří,mam aplikaci I-cool od gigabyte a speedfan,ale při přehrávání filmů se roztočí i na 5000ot.potřebova bych tedy nějaký lepší program nebo regultor jako je třeba tento zalman http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180,ale tam asi nepůjde 4pin
diky
mam HTPC a v něm desku Gigabyte GA-MA78GM-S2H (rev. 1.1) na ní procesor AMD 4850e s nějakym chladičem a ventilatorem,který má 4 vodiče,potřebuju aby šel stále na nízký otáčky,ale pořád se mi to nedaří,mam aplikaci I-cool od gigabyte a speedfan,ale při přehrávání filmů se roztočí i na 5000ot.potřebova bych tedy nějaký lepší program nebo regultor jako je třeba tento zalman http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180,ale tam asi nepůjde 4pin
diky
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: regulace otáček ventiltoru
A nastavoval jsi podrobně SpeedFan? V BIOSu by se měli jít otáčky taky regulovat...
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jo nastavoval,dal jsem,že bude maximálně na 50%,ale stejnak,to po nějaký době zvíší na tech 5000.
Mam ta XBMC,speedfan a i-cool při spuštění windows,nějakou dobu to běží na maximálně 50%,ale pak se to zvišuje,chce to fakt nějaký regultor
a v biosu jsem našel jenom aktivaci regulace a ještě něco,ale žádný otáčky jsem tam neviděl...
Mam ta XBMC,speedfan a i-cool při spuštění windows,nějakou dobu to běží na maximálně 50%,ale pak se to zvišuje,chce to fakt nějaký regultor
a v biosu jsem našel jenom aktivaci regulace a ještě něco,ale žádný otáčky jsem tam neviděl...
- marcelus
- Začátečník
-
Nechapem ako sa ti moze Freezer roztocit na 5000 rpm ked maximum je u toho ventilatoru 2500.Nemas v Biose nieco ako Smart fan Target a pri tom teploty? Ak ano tak to nastav na nejakych 40-45°c.Cim nizsie nastavis tym rychlejsie sa bude ventilator tocit,lebo sa bude snazit udrzat CPU na nizkych teplotach.Takze okolo 40 stupnov bude stacit.Nemal by ist vyssie ako 2000rpm.
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ja na tom nemam freezra to je jiný PC a stupně na procesoru je az 70-80°C při zátěži je to HTPC,je tam strašně málo místa
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
Se SppedFanem sei obcas clovek musi pohrat. Neni to tak ze nastavis 50% a ono to pojede na 50%. Třeba já to mám nastaveno takto:
- NEONET
- Středně pokročilý
bystryi, nicmene tato teplota je kazdopadne dosti spatna, a je jedno ze je to HTPC
jinak je jasne ze se bude tocit naplno pri takove teplote, ani bych to nezkousel ubrat!!!
spis bych patral co se deje, sundal chladic, ocistil procesor a chladic, nanesl novou pastu a zkusil potom, jinak myslim ze http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0AMQZ2 by se ti tam mohl vlest... zalezi na bedne...
ten neuslysis a o chlazeni se nemusis bat, jinak mohl bych poprosit o fotky otevreneho HTPC?
jinak je jasne ze se bude tocit naplno pri takove teplote, ani bych to nezkousel ubrat!!!
spis bych patral co se deje, sundal chladic, ocistil procesor a chladic, nanesl novou pastu a zkusil potom, jinak myslim ze http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0AMQZ2 by se ti tam mohl vlest... zalezi na bedne...
ten neuslysis a o chlazeni se nemusis bat, jinak mohl bych poprosit o fotky otevreneho HTPC?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- kocourleo
- Začátečník
A taky bych zajistil větší průvan ve skříni, je možné že se tam ten horký vzduch drží a proto to chlazení nestíhá.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
fotky hodim zitra,jinak ten chladic je trochu podobnej tomu v odkazu,pastu jsem tam dával novou,ale s tim průvanem to bude pravda,protože ten horký vzduch nemá kudy utéct jenom něco pře zdroj,grafiku tam mam pasivni geforce 8600GT ta ma 85°C,ale nevim kam přidal větrák,když tam neni místo
tady je ta skříň je na netu dost info o této skříni antec aria:
http://www.silentpcreview.com/article146-page1.html
tady je ta skříň je na netu dost info o této skříni antec aria:
http://www.silentpcreview.com/article146-page1.html
- NEONET
- Středně pokročilý
no tak to je teda desna bedna
ten ventilator do zaslepky PCI jsi pouzil?
ten ventilator do zaslepky PCI jsi pouzil?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ne nepoužil,musim koupit
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
fota,sry za kvalitu foceno mobilem
- NEONET
- Středně pokročilý
takze tady jiny chladic nez boc opravdu nehrozi, ale ty teploty nejsou dobre a skrin svym navrhem taky ne, teplo se spatne dostava ven, nevim co navrhnout, snad jenom to, ze do krytu v tehle mistech
vyrezat diru na 120mm outtake FAN, to by mohlo dost pomoct a i hluk by sel dolu
vyrezat diru na 120mm outtake FAN, to by mohlo dost pomoct a i hluk by sel dolu
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
sice se mi do toho nehce řezat,ale budu muset,jeste zkusim kolik to ma stupnu bez krytu
- NEONET
- Středně pokročilý
bez krytu nebo s... dulezite je mit v bedne podtlak a aby ten ventilator tahal vzduch ven
v tak titerne a precpane skrini se ti muze teplo drzet i pri otevrenem stavu, i kdyz urcite ne tolik, ale muze
v tak titerne a precpane skrini se ti muze teplo drzet i pri otevrenem stavu, i kdyz urcite ne tolik, ale muze
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem udělal pořádek ve skříni,ale teď nevim jaký teploty jsou k čemu ve speedfanu,stahl jsem core temp a tam to ukazuje CPU max 42°C,tak nwm
screen:
screen:
- NEONET
- Středně pokročilý
zkus pro mereni teploty everest
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak ten ukazuje jen GPU a teda tech 70-80°C jak jsem psal na začátku neni procesor,ale GPU a CPU mi ukazuje jenom ten core temp a tam je max 43°C a ty další hodnoty v speedfanu kromě hdd jsou nějaký divný,chtělo by to ale ještě jeden program na monitoring CPU teploty,abych je porovnal
- NEONET
- Středně pokročilý
no tak cpu neni horke (v idle) jinak gpu je pasivni, tam se te teplote nedivim, ikdyz nechci videt teplotu v burnu... to neni dobre
kdyby to byla moje skrin, tak tam kde je GPU bych vyrezal diru na jeden intake fan a u cpu diru na outtake fan a uz bych neresil chlazeni, na cpu bych klidne vypl regulaci v biosu a snizil to normalne rezistorem
kdyby to byla moje skrin, tak tam kde je GPU bych vyrezal diru na jeden intake fan a u cpu diru na outtake fan a uz bych neresil chlazeni, na cpu bych klidne vypl regulaci v biosu a snizil to normalne rezistorem
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
u GPU už neni místo pro fan,ale u procesoru by se tam vešel,možná vyměnim tu grafiu za nějakou s aktivním chlazením