Hračka na léto, aneb Běžte do GMka :-)
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Hračka na léto, aneb Běžte do GMka :-)
Pro ostatní: Fuse bity jsou pěkně popsané tady - http://pier.own.cz/index.php?text=14-ko ... ru-atmega8.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- termit256
- Začátečník

-
nejak moc nerozumim v cem je potiz, ale podivej se jak to vypada v asm, u takto jednoducheho programu by nemel byt problem najit kde to vazne.
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
arx, ATmega8 má z výroby frekvenci 1 MHz, proto pokud máš v programovacím prostředí nastaveno 8 MHz, tak ti zpoždění trvá 8x dýl...
Pro začátek na nastavení Fuses nešahej, v projektu nastav 1 MHz, a bude to fungovat správně.
Pro začátek na nastavení Fuses nešahej, v projektu nastav 1 MHz, a bude to fungovat správně.
- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sry že vytahuju starý derd ale nedá mi to se nezeptat když se blíží léto
poběží ty větráčky (viz. 1 příspvěvek) i na 9V? Ve škole se vždycky potim a tam mě napadlo udělat si mobilní verzi 
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
- srna
- Středně pokročilý

kdyz bezi na 5V tak pojedou i na 9V vzhledem k tomu ze jmenovity napeti je 12V....ale na napajeni 9V baterii bych zapomel, ma malou kapacitu 

- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Devítku ti to vymlaskne cca za hodinu, to není moc výhra.
//SRNA: viz post vyse....doporucil bych spis 6xD nebo 6xC nebo malou 12V gelovku
//SRNA: viz post vyse....doporucil bych spis 6xD nebo 6xC nebo malou 12V gelovku
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nebo mě ještě napadla 2x4.5v plochá baterka .. to by šlo ?
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
- srna
- Středně pokročilý

urcite, pokud ji jeste sezenes. ta ma pomerne solidni vydrz....nebo 6V zvonkova, ale ta uz se nesezene
nebo 2x3V(opet nevim jestli jeste jsou)
nebo 2x3V(opet nevim jestli jeste jsou)

- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jinak když rozebereš 4.5V baterku, tak v ní není nic jiného než 3 tužkovky... Ale jak psal srna, ta bude o dost lepšíkanecicq píše:Nebo mě ještě napadla 2x4.5v plochá baterka .. to by šlo ?
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- srna
- Středně pokročilý

tuzkovky v ni nejsou, clanky maji vetsi prumer. ale uznavam, jsou redukce 3xAA->plocha

- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pak se ale nabízí otázka, jestli není jednodužší koupit držáček na 4 tužky a mít po starostech 
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Spo.On
- Začátečník

-
nebo otevřít okno....
sry za OT
sry za OT
- Airm@n64
- Začátečník

Panove vy všichni programujete v Cčku co ? 
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Vodnik , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , Samsung 980 , RTX 5070 , Corsair RM850i
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Za mně - ano, psaní v céčku je rychlejší a program je přehledný a snáze přenositelný, tak proč se trápit s asemblerem?
- Airm@n64
- Začátečník

Mno ja začinal ve skole v assembleru ale klidne se vrhnu na Cčko kdyz me natrknete nejakym tutoriálem pro uplne newbiiiky 
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Vodnik , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , Samsung 980 , RTX 5070 , Corsair RM850i
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak ono céčko pro PC a pro uPC je velmi podobný. Zásadní rozdíl je jen v přístupu na jednotlivá rozhraní a k registrům. Ale tyhle srandy jsou vždycky popsaný v datashitu.
Návodů na obyč céčko je plnej net, co jsem tak koukal. Kdykoliv jsem cokoliv hledal, tak je to z 99% i v češtině.
Návodů na obyč céčko je plnej net, co jsem tak koukal. Kdykoliv jsem cokoliv hledal, tak je to z 99% i v češtině.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Airm@n64
- Začátečník

A nějakej základ?
Uplně pro noobiky
Mam AVR studio a tlačim to tam přes smd biprog upraveny(4x2 cm plosnak )
Třeba nemam vubec tušeni jak sprovoznit display na atmega8 proste takovy maly vytažek zakladů.
Du mrknout po knižkah v Cčku primo pro atmel
Mam AVR studio a tlačim to tam přes smd biprog upraveny(4x2 cm plosnak )
Třeba nemam vubec tušeni jak sprovoznit display na atmega8 proste takovy maly vytažek zakladů.
Du mrknout po knižkah v Cčku primo pro atmel
Naposledy upravil(a) Airm@n64 dne stř 13. dub 2011, 17:29, celkem upraveno 1 x.
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych ti spíš doporučil CodeVision AVR. Je to pro začátečníky lepší. A má poměrně rozsáhlou nápovědu a databázi příkladů.
Dobrou knížku maj u BENa. Základy se tam daj naučit.
Dobrou knížku maj u BENa. Základy se tam daj naučit.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Airm@n64
- Začátečník

Díky
Mrknu se naty knihy
Hned jak budu mit chvíli více času 
V plánu bych měl rozjet maly LCD displayek
pak přidavat čidla a dalši věci jak to máš natom videu 
V plánu bych měl rozjet maly LCD displayek
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na malý LCD displej doporučuju HD44780 displeje - to mají snad všechny 16x2 (20x2, ...). Jsou znakové, ne pixelové, ale o to jednoduššeji se s nima pracuje. Ten jsem ovládal programem psaným v ASM, dokonce jsem měl rozpracovaný i vstup z PS/2 klávesnice
.
Já si pořídil 480x320 18bit barevný displej (snažím se o 16bit režim barev), ale pořád jsem ho nezprovoznil. Pořád černý
.
A teď stavím hodiny s digitrony
.
Já si pořídil 480x320 18bit barevný displej (snažím se o 16bit režim barev), ale pořád jsem ho nezprovoznil. Pořád černý
A teď stavím hodiny s digitrony
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů