Poraďte pls s přepínačem USB pro 2 PC

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte pls s přepínačem USB pro 2 PC

Příspěvek od Jindy »

Tak to je fajn :) Třeba bys mě mohl předběhnout, vychytat to, a postnout sem "step-by-step making of guide" :)

A jaký tomu plánuješ určení v tvém případě?

Každopádně s tim 12V externím zdrojem mi to úplně ideální a elegantní nepřijde, třeba by se to mohlo vytáhnout z PC zdroje, tam jsou 12V proudy, mimo těch menších 3V a 5V. Ale problém by asi byl v tom, že než se to USB zapne, tak do toho šťáva nepůjde, to nevim jestli by fungovalo, do toho nevidim (kromě toho některý USB porty mají funkci napájení i při vypnutém PC, ale moje deska to tuším neumí, tak tam snad nic neposílá).

Já teda na ten můj projekt chci mít právě (již zmiňovanou) MB, která má napájení výhradně na 12V, takže k ní bude buď připojen 12V AC>DC zdroj a nebo se to bude přímo napájet z autobaterie dobíjené solárním panelem. Takže já tam těch externích 12V před zapnutím jednoho či druhého PC budu mít asi pořád, to se ještě uvidí. Co mě ale štve je, že moje LCD samozřejmě na 12V vstup nemají, tudíž bych musel buď použít měnič, nebo nějak uvnitř monitoru obejít vestavěný zdroj, který pravděpodobně taky pak posílá 12V - do čehož se mi moc nechce, jelikož bych to asi zničil ;) Na těch mých monitorech se nejspíš zaseknu, ale to už je na jiné téma.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Poraďte pls s přepínačem USB pro 2 PC

Příspěvek od Fox_25 »

Tak ty to můžeš mít napájené z autobaterie vzhledem k malým proudovým odběrům. Mě to zase bude napájet PC.

Budu to mít na přepínání myši a klávesnice když servisuju PC. Moje pojede pořád protože opravovat PC bez druhého funkčního s netem už se mi opravdu nechce a monitor mám se dvěma vstupy.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“