Když máš pravěký krumply, tak ano. Já HDD měním pravidelně po 2 letech, takže mě to netrápí.
BTW nejhlučnější věc v PC je neustále zdroj, HDD neslyším ani při seeku. Žeby kvalitní case?
E: a je klid, takový machýrky dávám do ignore, jestli se ti nelíbí, co píšu, udělej taktéž
Naposledy upravil(a) Jeltík dne pát 29. dub 2011, 15:44, celkem upraveno 1 x.
Já mám 2x Seagate 500GB (jednoplotna a dvouplotna), normálně na gumičkách v FD Define R3 a neslyším je!
Když k nim dám ucho, tak malinko slyším šustění při seeku, ale jinak nic.
U zdroje to samé..... neslyším.
Asi mámm špatný sluch a Dvorix je asi nějaká kočka s ultrasluchem.....
Navíc Dvorixovi vidím v podpisu WD Black 1TB a ten mám vedle v PC a jeho koupě byla špatná volba, dělá pěknej bordel a výkonově bych řekl, že je se Seagate nastejno, nebo mírně zaostává....
Musím se zastat Dvorixe. Asi nejste nároční. To, že disky neslyšíte vysvětluje asi to, co máte za zdroje (Fortron je hlučný a ten Seasonic je spíše tichý než neslyšitelný). Prošlo mi pod rukama pár Samsungů 5400 ot. a 7200 ot. a všechny byly slyšet. To, že 5400 byl tišší je pravda, ale pokud je někdo hodně náročnej, tak ho prostě slyší (hodně dobrá skříň umístěná dál o monitoru s dobrým systémem uchycení by možná hluk pohltila ). Zda se vyplatí kupovat box nevím. Rozlišujte ale mezi slovy TICHÝ a NESLYŠITELNÝ.
Nejsem netopýr, ale jsem velice náročný na hluk, proto si nekupuji WD.
CHtěl bych podotknout, že mám HDD v Nexus DoubleTwin a koš na mechaniky mám udělaný z 3mm AL plechu, vibrace nehrozí. A Case mám dost velkou a hodně vycpanou Silentmaxxem.
A v tom SS mám vyměněný FAN, takže to dál nebudu komentovat.
Jsem se jen zeptal jestli se do te Lian - li vejdou Silentmaxxy a pred ne ventilatory, zbytecne tu delat ot jestli nekomu staci obyc redukce a jinemu zase ne a tak...Kdo jak slysi nebo neslysi.
Jsem to porizoval v dobe kdy disky opravdu moc tiche nebyly(puvodne tam byly disky s pomerne hlasitym seekem, ale zase na druhou stranu to byly skvele disky.. Hit Sata 160GB), to ze v nich mam momentalne 3x Samsung F3 1TB a 2x WD Green 1TB je ciste moje vec. Disk mi v nich prijde pomerne tichy ze nevnimam seek ani otaceni ploten, hlavne je studeny kdyz se efekt jeste povzbudi fanem vepredu a navic chraneny v tom fyzickem obalu.
Je to muj nazor tak jak to mam ja a nikomu ho necpu ani se s nikym nechci hadat jestli je to zbytecne takto disky mit nebo ne. Hlavne necitim vubec potrebu obhajovat se proc mam disky takto resene kdyz prece dnesni disky jsou uz tiche a staci je mit primo v case nebo pouzit x-krat levnejsi reseni...
Zkuste se drzet tematu a tyhle sluchove valky nechat na smetak nebo do jineho tematu
Tak jiny tip krome Lian-li na novy case kam by se vesly disky v boxech a pred ne 12cm fan?
dalsi moznost co jsem koukal: CoolerMaster Centurion 590, sice levna skrin ale jedna co me zaujala svym rozvrzenim, akorat se mi nelibi ten prilis derovany bok.
Tam jsem na nejakych screenech videl ze mel nekdo 3x 12cm fan pod sebou
Se skrini bych se chtel vejit kolem tech 3500Kc max, preci jen case vydrzi treba 10 let...
nebo Fractal Design DEFINE XL se mi taky hodne libi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Kup Define, je to dobrá volba.
Centurion 590 není špatná case, ale nějaký skvost také ne. Je to prostě průměrná skříňka se zajímavým návrhem.
A hlavně není dělaná na ticho a ani Silentmaxx to nezmění...
@st3nl3y: Slyšel jsi už nový Aurum? Asi ne, protože bys tohle jinak nenapsal. Měl jsem PC rozložené na stole a všechny ostatní ventilátory běžely na 500ot./min a i ve Full LOAD (i7 870@ 4,5GHz; GTX460@ 1GHz) jsem ten zdroj slyšel jen s uchem přímo u mřížky.
Já jsem na ticho náročnej a to hodně...
Na CM zabudni a zober tu Lian Li. Ten venitl. by sa mal vojsť pred tie boxy, ale bol by problém s uchytením toho fanu. Preto by som kúpil Lian Li BZ-502B.
shelby_nr píše:Na CM zabudni a zober tu Lian Li. Ten venitl. by sa mal vojsť pred tie boxy, ale bol by problém s uchytením toho fanu. Preto by som kúpil Lian Li BZ-502B.
Super diky za tip. Co se tyce tech Lian-li skrini, libej se mi stale vice. Takove jednoduche bez zbytecnych "okrasnych" prvku
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
To TOC: Neslyšel, ale čtu recenze (dirkvader.de, pc.sk,..) . Ze zdrojů, které mi prošli rukou za neslyšitelný považuji pouze Enermax ECO 80+, který se ale už neprodává.
Jinak na odstanění vibrací mohu Nexus DoubleTwin také jen doporučit.