Kterou skříň?
Moderátor: L4mka
- Abcd1234
- Nováček

-
Kterou skříň?
Ahoj, kterou skříň by jste mi doporučili z těchto:
Fractal Design R3
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80735
LIAN-LI PC-7FNB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71386
Nexus Prominent 9
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84147
CoolerMaster HAF 912 PLUS, black
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=81120
Děkuji všem za rady.
Fractal Design R3
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80735
LIAN-LI PC-7FNB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71386
Nexus Prominent 9
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84147
CoolerMaster HAF 912 PLUS, black
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=81120
Děkuji všem za rady.
- TOC
- Začátečník

Re: Kterou skříň?
Podle toho, co preferuješ. 
Ticho/chlazení
Za sebe doporučím FD R3.
Ticho/chlazení
Za sebe doporučím FD R3.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
- Abcd1234
- Nováček

-
No samozřejmě ticho a kvalitní chlazení -> dobrá airflow. Podle vzhledu se mi líbí všechny.
Jenom chci se te zeptat u toho Fractalu Design R3, ta bedna ma vepředu dvířka, a má tam 2 fany, že?Moc nechápu odkud to nasává, když je to uzavřené, ale určitě tam musí být jiný fígl, když jsou na tuto bednu tak dobré ohlasy.
Jenom chci se te zeptat u toho Fractalu Design R3, ta bedna ma vepředu dvířka, a má tam 2 fany, že?Moc nechápu odkud to nasává, když je to uzavřené, ale určitě tam musí být jiný fígl, když jsou na tuto bednu tak dobré ohlasy.
- TOC
- Začátečník

Ano, je.
Skříň má na bocích nasávací průduchy.
Skříň má na bocích nasávací průduchy.
- Abcd1234
- Nováček

-
Na bocích?To je trochu v rozporu s dobrou airflow ne? Nevím, jen se ptám, protože zatím sem se všude dočetl, že jakákoli perforace, otvory atd na boku case jsou jen ke škodě.
PS: Chhtěl jsem se ještě zeptat, fany na těchto case by meli být dostatečně kvalitní, že, proto když mám doma fan 120mm Noctuu, je to zbytečné vyměňovat za fan za jeden z těchto case?
PS: Chhtěl jsem se ještě zeptat, fany na těchto case by meli být dostatečně kvalitní, že, proto když mám doma fan 120mm Noctuu, je to zbytečné vyměňovat za fan za jeden z těchto case?
- TOC
- Začátečník

Asi jsi to nepochopil. Přední ventilátory nasávají pře perforaci na bocích, těsně za dvířky, vlastně právě v tom prostoru mezi ventilátory a dvířky.
Jsou zde i pozice pro ventilátory na boku a nahoře, ale ty jsou zaslepené z výroby. Je možné tuto záslepku odstranit.
Jsou zde i pozice pro ventilátory na boku a nahoře, ale ty jsou zaslepené z výroby. Je možné tuto záslepku odstranit.
- HentaiRush
- Začátečník

Když nejedou na 12V, tak jsou docela tichý (ve srovnání s Noctuou)..
A vzduch to nasává na stranách předního panelu.. otvory to jsou dostatečné o to se neboj..
A vzduch to nasává na stranách předního panelu.. otvory to jsou dostatečné o to se neboj..
Wannabe dickface... :]
- Abcd1234
- Nováček

-
Aha, uz chápu, díky za upřesnění
. Já jen sem myslel tu perforaci na bočnici, naproti cpu + - jak je, na obrazku, tak ta mi prijde zbytecna nebo ne?
A kterou teda vybrat?Asi kdyz vyberou jakou koli ze tedle 4 tak neudelam chybu ze?
Naky zastance Lian-Li?
A kterou teda vybrat?Asi kdyz vyberou jakou koli ze tedle 4 tak neudelam chybu ze?
Naky zastance Lian-Li?
- HentaiRush
- Začátečník

Já mám Fractal R2 (což je v podstatě R3) a nestěžuju si.. Jen jedna velká nevýhoda jsou dvě 5.25" pozice... Pokud chceš mít více jak 2 disky v silentboxech (nebo mechaniku + disk v silentboxu), tak máš problém..
Wannabe dickface... :]
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Na fractalu se mi velice nelíbí právě ty dvířka, mám podobnou case doma a je věčně zasviněná od prachu, hádej kde.
Bral bych Lian-Li, ale jestli chceš fakt dobrý chlazení, tak LIAN-LI ARMORSUIT PC-P50 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66678
Bral bych Lian-Li, ale jestli chceš fakt dobrý chlazení, tak LIAN-LI ARMORSUIT PC-P50 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66678
Co je na tom decentního a uhlazenýho, když to každej 3. den musíš luxovat od prachu?TOC píše: Dvířka jsou pro mě velké +, protože není vidět např. na nevzhlednou mechaniku nebo něco podobného.
Vypadá to decentně a uhlazeně.
Naposledy upravil(a) Jeltík dne pát 22. dub 2011, 09:08, celkem upraveno 1 x.
- TOC
- Začátečník

Ale za tu cenu můžeš mít stejně ventilátorově nebo i lépe vybavený Fractal R3. Jediný problém jsou ty 5,25" pozice, vejde se ti tam max 1 mechanika + něco jiného (disk v slientboxu nebo třeba regulátor ventilátorů s monitoringem).
Dvířka jsou pro mě velké +, protože není vidět např. na nevzhlednou mechaniku nebo něco podobného.
Výtkou k Lian-Li by mohl být nelakovaný interiér a mírná nevzhlednost (viděl jsem tu skříň, takže vím o čem mluvím.
Pak zase váha, zde má navrch Lian-Li, díky hliníkové konstrukci- Lian-Li vs FD, 6,6kg vs 12,5kg, FD je těžká, obzvlášť s komponentami a třeba Noctuou NH-D14 apod.
Za mě Fractal Design Define R3.
Dvířka jsou pro mě velké +, protože není vidět např. na nevzhlednou mechaniku nebo něco podobného.
Výtkou k Lian-Li by mohl být nelakovaný interiér a mírná nevzhlednost (viděl jsem tu skříň, takže vím o čem mluvím.
Pak zase váha, zde má navrch Lian-Li, díky hliníkové konstrukci- Lian-Li vs FD, 6,6kg vs 12,5kg, FD je těžká, obzvlášť s komponentami a třeba Noctuou NH-D14 apod.
Za mě Fractal Design Define R3.
- srna
- Středně pokročilý

- Bez_n1ck
- Pokročilý

Já jsem všema deseti pro Liana. Dodávané fany je sice potřeba regulovat alespoň na 70% (50% je lepší), ale vypadá absolutně dokonale. Co nemusí bejt z podstaty věci plastové je kovové a eloxovanej hliník vypadá o několik tříd lépe, než sebelepší lak. Jediné co mi chybí je filtr pod zdrojem, ale mám skříň na stole, tak mi to moc nevadí.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- brudr
- Nováček

-
- Abcd1234
- Nováček

-
Jezis to je hnus
No rozhod jsem se, že pujdu do Lian-Li díky.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Super, gratuluju 
- Butch
- Středně pokročilý

Daji se za ty mrizky vecpat 12cm ventilatory kdyz v 5,25 pozicich bych mel 5x HDD v Silentmaxxu?Jeltík píše: Bral bych Lian-Li, ale jestli chceš fakt dobrý chlazení, tak LIAN-LI ARMORSUIT PC-P50 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66678
To ze tam jdou ventilatory dat je jasne, jde mi o to jestli se tam daji dat v kombinaci se chladicim boxem aby na nej foukal ten predni ventilator. Prichyceni uz si udelam jak budu potebovat jde jen o to ze pokud se tam da disk v chladici, tak jestli tam bude mezi tim chladicem a derovanou zaslepkou alespon tech 2,5cm mista. Vize je ta ze to bude jako to mam ted, dva 12cm ventilatory budou pred 5 ti boxy s diskem a treti predni fan bude foukat bez prekazek primo do prostoru case.
Diky za info
Na case nijak setrit extra nechci, preci jen vydrzi/prezije vetsinou nekolik sestav a neni problem ji mit treba 10let kdyz je kvalitni. Najit totiz case kde se vejde minimalne 5x silentmaxx pod sebe a pred nej jeste vetrak je docela obtizne. Muj Baydream mi celkem vyhovuje, ale ma napr. vyrizly obdelnik do stropu a ventilatory jsou nahore na case misto zabudovani do case a jeste dalsi detaily co mi na nem vadi. Uz jsem se smiril ze nenajdu kvalitni skrin co ma otocenou desku aby grafika byla nahore + to ze ta skrin bude mit stropni fan na odvod tepla.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Čistě teoreticky by to jít mělo, ale vyzkoušené to bohužel nemám.
Zkus napsat moderovi Igoreso, dělá technika v jedný velký firmě.
BTW nechápu, proč zrovna silentmaxxy, když stačí bohatě Nexus DoubleTwin : http://www.alza.cz/antivibracni-kit-nex ... d84203.htm
Všechny nový HDD jsou tak tichý, že je nepotřebuješ zavírat do nějaký krabice, spíš je problém s případnými vibracemi, které ti tato kombinace spolehlivě odstraní.
Zkus napsat moderovi Igoreso, dělá technika v jedný velký firmě.
BTW nechápu, proč zrovna silentmaxxy, když stačí bohatě Nexus DoubleTwin : http://www.alza.cz/antivibracni-kit-nex ... d84203.htm
Všechny nový HDD jsou tak tichý, že je nepotřebuješ zavírat do nějaký krabice, spíš je problém s případnými vibracemi, které ti tato kombinace spolehlivě odstraní.
- Butch
- Středně pokročilý

To proto, ze ty Silentmaxxy uz mam dlouho a nechci se jich zbavovat, resp 2x tyhle a pak 3x levnejsi varianty od konkurence. Disky v nich se pohybuji do 32°C v zatezi a navic je absolutne neslysim 
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Dvorix
- Začátečník

Jetlík, tak to absolutně nemáš pravdu, protože obyčejný 7200 ot. disky prostě slyšet v noci jsou i v boxu. Řešením je jedině SSD + NAS/5400ot. disk v boxu a i to někdo hodně slyší. Jasně, můžeš mi napsat, že to neslyšíš (šťastný to člověk). Ale já ano a moc dobře.