Problém v grafické kartě , kabelu nebo v monitoru?

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Problém v grafické kartě , kabelu nebo v monitoru?

Příspěvek od Lokomotiva »

Tak to vypadá.
Když to vezmu od spodu desky - 4-pinový SYS FAN, pak baterie v pouzdře (průměr 20 mm, tloušťka 3,2 mm, tj. baterie CR2032), kde ji zdola po části obvodu drží plast a nahoře kovové perko, pak 2 piny, které slouží také k vyresetování BIOSu do základního nastavení (CLR CMOS).
Nemáš doma třeba bráchu, nebo někoho s lepším zrakem?
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Lokomotiva píše:Tak to vypadá.
Když to vezmu od spodu desky - 4-pinový SYS FAN, pak baterie v pouzdře (průměr 20 mm, tloušťka 3,2 mm, tj. baterie CR2032), kde ji zdola po části obvodu drží plast a nahoře kovové perko, pak 2 piny, které slouží také k vyresetování BIOSu do základního nastavení (CLR CMOS).
Nemáš doma třeba bráchu, nebo někoho s lepším zrakem?
Díky teď se na to zkusím ještě jednou podívat. Mám sice sestry bohužel v počítačích se orientují nanejvíš tak na příhlášení na FB a používání Skypu.
EDIT: Tak jde se na to.
Moje vykopávka: CPU: INTEL Q6600@2,4 @2,7 , RAM: 4GB , GPU: Nvida 550 Ti , MTB: Gigabyte GA-73PVM-S2H , a zdroj: 400W Forton
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

jako obvykle viz. http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=9&t=172997 nějáký konflikt AMD SW a SW vybavení tvého PC. Problém pravděpodobně v korektním čtení EDID informací skrz DVI (http://en.wikipedia.org/wiki/Display_Data_Channel a http://en.wikipedia.org/wiki/Extended_d ... ation_data)
Jak už bylo řečeno, po ozkoušení kabelu je na čase vyzkoušet nejnověkší drivery pro GPU a monitor na čisté instalaci woken
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Takže úspěch.. :)
Jenže já to mám propojený skrze VGA nikoli DVI. Jinak drivery jsem zkoušel a stále nic. Nebo respektivě po reinstalci to fungovalo , ale po dalším restartu už ne..
Moje vykopávka: CPU: INTEL Q6600@2,4 @2,7 , RAM: 4GB , GPU: Nvida 550 Ti , MTB: Gigabyte GA-73PVM-S2H , a zdroj: 400W Forton
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Co to znamená úspěch?
Jaký je současný stav?
Co máš jak zapojené a jaký operačnáí systém jsi aktualizoval jakými novinkami?
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Úspěch znamená , že se mi podařilo resetnout BIOS. Současný stav je, že stále blbne rozlišení , stále to nestandartní.
Zkusil jsem jak odinstalovat tak i nainstalovat ovladače monitoru (jediný který jsem sehnal byly ty co mám na CD) a GPU (nyní jsou oba systémy pod 11.7) , bohužel bez úspěchu. Nebo spíš něco mezi do restartu se vrátilo vše do pořádku po něm už zas vše při starém
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Vzpomeneš si ještě v souvislosti s čím ten problém vznikl?
Něco jsi instaloval, nebo x měsíců dobré a pak jsi jednou ráno spustil PC a tohle?
Jak to vlastně bylo?
Kapacitátor+
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kapacitátor+ »

nedávno jsem měl problém přesně s tímto. windowsy mi nechtěli zobrazit 1920x1080. sice jsem pomocí nvidia driverů dokázal vynutit 1080p, ale v některých hrách už to tak nešlo. taky mě to zobrazovalo Monitor nepodporující technologii PnP a nakonec byl opravdu jen problém v tom že jsem jen neměl ovladače na monitor, teď už funguje vše skvěle
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Lokomotiva píše:Vzpomeneš si ještě v souvislosti s čím ten problém vznikl?
Něco jsi instaloval, nebo x měsíců dobré a pak jsi jednou ráno spustil PC a tohle?
Jak to vlastně bylo?
Ano vzpomínám si.
Možná to s tím nebude mít souvislost ,ale pro jistotu i to napíšu. Takže je to tak 2 až 3 týdny zpět ,když jsem spouštěl hru BFBC 2 ta mi běžela na rozlišení (tuším) 13xx na 10xx (buhužel na přesný rozlišení si nevzpomenu). Každopádně jsem hru spustil blikl monitor a hra z ničeho nic běžela sice v tom rozlišení jenže obraz byl dost neostrý, to jsem nijak nebral jako důležitou věc a změnil jsem ho na rozlišení kde se to dalo. Pak bylo několik týdnů klid ,až do doby než jsem otevřel PC abych se podíval jak to vypadá ohledně těch RAMek. Po zavření PC a jeho následným spuštění následuje to co píšu na začátku tohodle tématu.
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Kapacitátor+ píše:nedávno jsem měl problém přesně s tímto. windowsy mi nechtěli zobrazit 1920x1080. sice jsem pomocí nvidia driverů dokázal vynutit 1080p, ale v některých hrách už to tak nešlo. taky mě to zobrazovalo Monitor nepodporující technologii PnP a nakonec byl opravdu jen problém v tom že jsem jen neměl ovladače na monitor, teď už funguje vše skvěle
Bohužel u mě toto nepomohlo :x
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Tak to už mě nic rozumného nenapadá.
Asi bych zkusila odinstalovat hru a po restartu:
Lokomotiva píše:aspoň v jednom systému:
aktualizovat drivery chipsetu desky
aktualizovat rozhraní DirectX
aktualizovat drivery grafiky
aktualizovat driver monitoru.
Kdyby ani to nepomohlo, nainstalovala bych si jeden systém znovu - načisto.
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Dobře jdu na to..
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Takže aktualizace bez úspěchu (teda až na ovladače GPU a tam se to zas opakovalo , nejdřív dobře , po restartu se však vše vrátilo do starých kolejí). Bohužel na instalaci nového OS ted nemám čas , odjíždím na týden na dovolenou. Takže za týden se ozvu jak jsem dopadl s reinstalací OS.
alfel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alfel »

Takže se hlásím zpět s velkým úspěchem :)
Půjčil jsem si od kamaráda LIVE CD (s ubuntu) a problém není , tedy do té doby než spustím Windows. Takže po následné reinstalaci Windows 7 se vrací zpět vše do normálu. Díky všem , obzvlášť Lokomotivě za pomoc.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

..ATi nemám rád a jejich control center taky, většina PC které jsme přijímali na RMA byli převážně s ATi, nVidia Controll Panel se tak nese*e, nebo nevím :| ..Software no :( ....
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

kotas píše:..ATi nemám rád a jejich control center taky, většina PC které jsme přijímali na RMA byli převážně s ATi, nVidia Controll Panel se tak nese*e, nebo nevím :| ..Software no :( ....

Tohle je věc života jak se co vyvrbí časem a praxí. Já zase nemám problémy u ATi Control centra, dneska už Vision control, protože vím kde co hledat a jak přesně. U nVidie kterou jsem neměl hodně dlouho ,tak tam jsem nevěděl jak klonovat obraz nebo vůbec nastavit různé K-PAL P-PAL na s-video výstup atd. To že někdo nemá něco rád neznamená, že je to špatný, je to jenom věc zkušeností.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“