Norton Ghost - návod

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
hencuska
Nováček
Nováček

Re: Norton Ghost - návod

Příspěvek od hencuska »

Som tomu všetkému venovala podstatne viac času než tu vidno :D
Ale veľmi rada som sa niečo o tom dozvedela!

Začala som to celé s tým, že si chcem vyrobiť devedečko tak, aby som ho v prípade potreby mohla dať do počítača a urobiť všetko nanovo, robiť ho až sa mi to tu rozsype by asi nebol dobrý nápad :D

Videla som že je to urobené s Norton Ghost, tak som si to chcela tak isto urobiť, myslela som že to tam na niečo je a že to s tým ide :(
Naposledy upravil(a) hencuska dne sob 10. bře 2012, 17:25, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pozor, tady je třeba uvědomit si jednu věc, Ghost existuje ve více verzích, tuším že poslední verze použitelná pro tohle hraní je 11.5, novější verze i některé starší (!) fungujou tak že se nainstalujou do systému a fungujou v rámci něj (což je zhovadilost)
ignorelist: kremrole a dezoláti
hencuska
Nováček
Nováček

Příspěvek od hencuska »

Moja by mala byť 11.5.1, dúfam že je to správne, je teda nádej že dokážem s ňou vyrobiť ten image si nejako?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

zombux píše:...novější verze i některé starší (!) fungujou tak že se nainstalujou do systému a fungujou v rámci něj (což je zhovadilost)
Proč?
To je to, co mě na Ghostu fascinuje nejvíc - že za běhu operačního systému přestěhuje ten systém, všechny programy a jejich nastavení a dokonce i sám sebe.
Šikovná věc.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Jo, to je zrovna věc, kterou každý dělá každý den ... a mimo to, on to více méně umí i přímo Windows.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
hencuska
Nováček
Nováček

Příspěvek od hencuska »

Smith píše:Jo, to je zrovna věc, kterou každý dělá každý den
My menej zdatni chceme tiež rozumieť :D
hencuska
Nováček
Nováček

Příspěvek od hencuska »

Čím sa tu viac píše, tým viac tomu všetkemu okolo tohto rozumiem, to preto som taka zvedavá :D
a tiež ďakujem za trpezlivé rady :D

Už som sa do toho pustila, vyrobila som si image systemovej particie. Keďže v napalovačke som mala cedečko s Norton Ghost tak som umiestnenie image súboru nasmerovala dočasne na Déčko kde mám dosť miesta. Chcela by som to teraz s Nerom napáliť na devedečko, aby to bolo radšej tam, keby sa mi niečo stalo s diskom. Potom v budúcnosti v prípade potreby (po výmene disku) by som to prekopirovala do počítača a z napalovačky pusteným Norton Ghost by som to nainštalovala do počítača. Dúfam že mienim správne.

Lenže mám problém, je toho vyše 5giga. Keď sa ma to pýtalo pri výrobe image ako chcem zvoliť Compress image file, dalo mi to 3 možnosti No Fast High, dala som podla rady Fast. Zvolila som správne, aby mi to vyrobilo čím menšiu velkosť? Tiež načo je tam High?
Naposledy upravil(a) hencuska dne ned 11. bře 2012, 20:54, celkem upraveno 1 x.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

btw. samotny Win7 to dokaze tiez, naco Ghosta?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

High je tam pro nejlepší kompresi, ale je nejpomalejší. Chce to vyhodnotit, kolik mám času a zda bude mít úspora pár set MB pro mne nějaký význam (oproti Fast), třeba že se to pak vejde na jednovrstvé DVD.

Něco nad 5 GB můžeš vypálit na DVD+R DL.

Ostatní závěry jsou správné. :)
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
hencuska
Nováček
Nováček

Příspěvek od hencuska »

Ten image sa nevydaril, proste nemal koncovku a keď som mu ju v zúfalstve na skúšku pripísala, aj tak ním obnova nešla. Chcela som sa to naučiť tak som vyrobila potom 3ximage: bez kompresie, fast , high. Ten posledný sa už vojde na jednovrstvove DVD. Každým som si aj obnovu vyskúšala a išlo to so všetkymi. Myslím že už si s tým okolo toho v každom smere ako užívateľ poradím,

mohla by som sa ešte raz opýtať na toto?
zombux píše:logicky: pokud vytvářím image, jedná se o soubor, tedy je nutné ho ukládat na nějaký již existující oddíl. ve všech ostatních případech se jedná o zápis dat na prázdné místo na disku bez oddílu.
V podstate na tú druhú vetu? Na ten princíp? Žeby som rozumela či a prečo je teda to rozdelenie disku na particie potrebné urobiť. Nejako si to neviem v sebe uložiť :D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“