XCOM: Enemy Unknown

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: XCOM: Enemy Unknown

Příspěvek od jiricek_k »

Svata_Oresky píše:Nová laboratoř jenom přidává lidi a urychluje výzkum nebo i umožňují více výzkumů nejednou?
laboratoře vedle sebe mají bonus na rychlost výzkumu, víc vědců můžeš získat za umístění satelitů u některého státu nebo za plnění bonusových úkolů...
Obrázek Obrázek
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

Prometheus píše:Může voják v jedné misi promovat o víc jak jeden lvl?
Specializace se generuje náhodně?
ještě se mě nestalo, že by voják za jednu misi měl hodnost zvýšenou o dva levely, možná to jde...zvýšit úroveň zároveň jde jak u hodnosti tak u psi úrovně...
Obrázek Obrázek
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

Prometheus píše:Může voják v jedné misi promovat o víc jak jeden lvl?
Specializace se generuje náhodně?
myslim ze muze promovat max o jeden rank, nicmene zkusenosti se neztraceji, stalo se mi ze po brutalni bitce jsem povysil snajpra, pak nasledovala jednoducha mise kde si snajpr jednou vystrelil a po ni dostal dalsi rank

specializace se vygeneruje nahodne kdyz vojaka najmes, ty ji jen nevidis dokud se nedostane na prvni rank, nemuzes ji nijak ovlivnit
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

2 huhla Celkem škoda, chtěl jsem zkusit skupinu 4-5 sniperů a scouta + případně support.
Hodnota vůle a "pohybové body" se také generují náhodně?
Vždy prodávám i jinde.
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

Prometheus píše:2 huhla Celkem škoda, chtěl jsem zkusit skupinu 4-5 sniperů a scouta + případně support.
Hodnota vůle a "pohybové body" se také generují náhodně?
mě se osvědčili tři útočníci + tři snajpři...cizáci neměli šanci...snajpři s plazmovými odstřelovačkami dávali i 20-ti bodové kritické zásahy
Obrázek Obrázek
Derec
Začátečník
Začátečník

STPV nejde vyzbrojit

Příspěvek od Derec »

Vyrobil jsem si létající SHIV (S.T.P.V) a nemohu ho nijak vyzbrojit. Stalo se vám to někomu?
Jinak se mi hra hodně líbí, ačkoliv oproti původní předloze se mi to zdá hodně zjednodušené, což je trochu škoda.
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

jiricek_k píše: mě se osvědčili tři útočníci + tři snajpři...cizáci neměli šanci...snajpři s plazmovými odstřelovačkami dávali i 20-ti bodové kritické zásahy
ja jel 2x sniper, 2x heavy kvuli tem dvema utokum co muzou mit na ranku 2, 1x assault, ktery delal pruzkum = pulku casu v nemocnici, takze je potreba dalsi 1-2 do zalohy a nakonec jeden support co delal medika
jinak taky me prislo, ze na max ranku jsou sniperi nejsilnejsi trida
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2 huhla Jsou docela op, pokud mají dobré perky a palebnou pozici, tak vystřílí nepřítele v jednom kole. :wink:

2 jiricek_k Mě teda dávají zpravidla 15-19 kritické, 20 snad ještě žádnej nedal, to bude asi tím, že jsou to buď ženský nebo topinky. :lol:
Vždy prodávám i jinde.
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

snajpra je ideální dát někam kde dobře vidí a nechat ho jenom hlídkovat, při perku dvojtý kohoutek může při hlídce dvakrát střílet, což se hodí proti protivníkům, kteří mají 20 a více bodů života...

nejvíc mě na hře štvalo, že při vyhlášení teroru na třech místech zároveň se musím rozhodnout pro jedno a zbytek nechat na pospas. Díky tomu mě odešly z aliance tři státy a ztratil jsem od nich peníze...
Obrázek Obrázek
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejen peníze, ale i bonusy za kompletní sektor! Tj levnější údržba letadel, okamžité pitvy a výslechy...
První 3-4 měsíce jsou nejdůležitější, pokud je poděláš tak se vezeš. Cílem je dát saty, pokud možno tam kde dost vyděláš a zároveň získáš dost inženýrů na zbudování dalšího uplinku. Jak máš saty nad každou zemí, už je to hračka.
Co se týká snipera, je asi lepší být "v ráži", tj když někoho "oneshotne" může střílet dokud mu nedojde munice :) nebo nemine. Zrovna včera, 98% šanci na hit a on musí minout :lol: no a díky němu skapal jeden scout, což pořešil load a pokropení těžkou plasmou.
Vždy prodávám i jinde.
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiricek_k »

nj, ty bugy s procentuelní přesností střelby jsou...bohužel
Obrázek Obrázek
sierpe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sierpe »

Můžete mě někdo prosím poradit ..mám problém ve hře při hraných sekvencích mě vždy po určité době vyskočí na sekundu zvuk :( ..děla to pořad v určitém intervalu..Nechápu proč PC mám silný a hra je originál systém je win7 ...děkuji za každou radu

.tady je ukazka jak zvuk vynechává natočeno frapsem
http://www.youtube.com/watch?v=0Ynvnoj9 ... e=youtu.be
CPU: Intel Core i7-9700K / NOCTUA NH-D15S + NF-S12A PWM, MOTHERBOARD: ASUS ROG Maximus XI Hero, GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 Ti O12G, RAM: Kingston HyperX Predator 16GB DDR4 3333MHz, SSD: M.2 Samsung 970 EVO PLUS 500gb, Samsung SSD 850 EVO 1TB, HDD: WD Black 1TB, 3x WD Blue 4TB, POWER: Corsair RM850x, CASE: FRACTAL DESIGN Define 7 - XL / 6x NOCTUA NF-A14 PWM upgrade, MOUSE: Logitech G700s, AUDIO: Logitech Z323 2.1, HEADSET: Logitech G633 Artemis Spectrum 7.1, KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum, GAMING: 2x Microsoft XBOX ONE Controller, IPS: ASUS ProArt PA329C / ASUS ROG Strix XG349C
jiricek_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: STPV nejde vyzbrojit

Příspěvek od jiricek_k »

Derec píše:Vyrobil jsem si létající SHIV (S.T.P.V) a nemohu ho nijak vyzbrojit. Stalo se vám to někomu?
Jinak se mi hra hodně líbí, ačkoliv oproti původní předloze se mi to zdá hodně zjednodušené, což je trochu škoda.
měl by jsi postavit slévárnu a v ní vyzkoumat zbraně pro s.t.p.v...nevím to přesně, protože jsem je nepoužíval, hrál jsem jenom s vojáky
Obrázek Obrázek
Derec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Derec »

Jasně, to už vše vyzkoumané mám, klasický tan kmi vyzbrojit jde ale létající ne. Možná další bug?
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

http://xcom.nexusmods.com/mods/18/ skvela vec stoji za vyzkouseni. Ja uz Xcom dojel 2x :-D coz semi uz dloho nestalo abych si hned po dohrani hru rozjel znovu.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Mám dotaz ohledně paniky a členských států. Kvůli tomu, že mi hra stále předhazovala mise všude jinde jen ne v Asii mi vypukla v Číně panika. Je nějaké možnost, že by se Čína opět stala členem rady třeba v pozdější fázi hry?
Svata_Oresky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Svata_Oresky »

Krteq píše:Mám dotaz ohledně paniky a členských států. Kvůli tomu, že mi hra stále předhazovala mise všude jinde jen ne v Asii mi vypukla v Číně panika. Je nějaké možnost, že by se Čína opět stala členem rady třeba v pozdější fázi hry?
Pokud stát vystoupí z rady, tak už se nevrátí.
CPU:AMD Ryzen 7 5800X3D + Be quiet! DARK ROCK PRO4 MB:ASUS ROG STRIX X570-F GAMING RAM:G.SKILL 32 GB DDR4 3600MHz CL16 TRIDENT Z GPU:ASUS DUAL GeForce RTX 4070 12 GB OC Zdroj:Be quiet! PURE POWER 12 M 850W SDD:Samsung 870 EVO, M.2 250 GB + Samsung 860 EVO 1 TB HDD:WD -Blue EX 1 TB CASE:Be quiet! SHADOW BASE 800DX Black Periferie: ASUS ROG STRIX Flare Cherry MX Red, CZ + Corsair Scimitar PRO RGB
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Pripada mi to moc tezky a to hraju jen na normal.Nemyslim souboje, ale ekonomika...
Prvni satalit sem dal nad japonsko, ale jelikoz mam zakladnu v evrope, tak tam stejne nedolitnu.... a ted uz je cerveny, takze asi brzo odejde.
Za dalsi-mam strasne malo penez a to plnim vsechno co se da.Ted vydelavam nakych 180dolaru za mesic a s tim se proste neda hrat.
Mam vyzkoumany laserovy pusky a naky lepsi brneni, ale je to tak strasne drahy, ze to proste nemuzu vyrobit.
Za 180dolaru si koupim 1 novou budovu a vydoluju 2 dalsi mista pro stavbu a tim to konci.Do konce mesice pak nemam nic.
Porad teda beham se zakladnima puskama a zacina prituhovat a je mi jasny, ze se uz vezu....

Jo a tak mi strasne vadi, ze kdyz do vojaku jednou strelej, tak je pak treba 10dni v nemocnici a ja je nemuzu pouzit na dalsi misi..

Jinak postavil sem zezacatku 2 laboratore + vyslechovou mistnost.Ted sem pridal budovu na satalit + dilnu a slevarnu.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ty jsi nehrál původní X-COM, co :lol:
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

HEAD píše:Pripada mi to moc tezky a to hraju jen na normal.Nemyslim souboje, ale ekonomika...
mas to bohuzel spatne rozjete, hra ze zacatku nedava zadne hinty a da se to cele posrat spatnym poradim budov, na normal se to jeste da ustat, ale stejne bych na tvem miste uvazoval o tom, ze zacnes znovu a klidne muzes rovnou i na vyssi obtiznost, takze:
- ze zacatku stav jen satelity, comlinky a elektrarny a to tak abys mel prvni a pak i druhy mesic maximalni pocet satelitu
- satelity muzes vypoustet az pred koncem mesice, ze zacatku hlavne nad staty ktere davaji nejvic penez, pripadne jsou nejvic nespokojene a hrozi ze odejdou, protoze satelit pri vypusteni resetne nespokojenost
- na comlinky si vyhrad 2x2 policka u sebe, u ostatnich budov ten bonus za sousedstvi neni tak velky, kdyz to jinak nejde, tak se da i obetovat, no mozna se jeste hodi kdyz mas vedle sebe prvni 2-3 elektrarny
- do vyzkumu a vyroby se dej az treti mesic, ale stale prubezne stav dalsi comlinky a satelity i kdyz ted uz nemaji absolutni prioritu
- nezapomen prodavat nasbirane ufonske artefakty/nadbytecne ufony/pozkozene stroje a kdyz je nejhur tak muzes sem tam prodat i nejaky neposkozeny motor atp, ale tady pozor par jich budes potrebovat pro vlastni letectvo

- co se tyce komanda, tak je potreba mit ke kazde tride nahradni osobu/osoby, ktere prubezne trenujes, coz samozrejme ze zacatku moc nejde, protoze zkratka zadne vycvicene nahradniky nemas, me se v teto fazi osvedcilo mit v tymu jednoho nevycviceneho kanonenfuttera, ktery jde v cele a hleda, muze i strilet ale nesmi dorazet, aby nevyziral zkusenosti, no a kdyz to koupi tak mas plne kasarna dalsich :-D
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“