Pri bližšom porovnaní sa mi zdá tak, že S verzia vychádza z PCB Deluxky a PRO z A verzie aspoň na druhý letmý pohľad.
Tak neviem čo sa s týmto threadom teraz stane, lebo začína mať trošku bipolárny charakter.
Hmmm, to Sko vypadá docela solidně, ani neni moc drahý... je mi ale líto se zbavit ozkoušený X79 a suprovýho kusu 3970X ale držet doma obě platformy, tak to bych si už asi neobhájil
Tak iluzie si robit nemusíme 4.4 cakam a 4.6 by som rad dal
Tak vodou ine chladenie na cpu ani nemám
Ale vraj tie crepne crucialy davaju niekedy aj 3ghz
Tak už mám Asus X99S doma včetně i7 5930k a ostatních věcí a čekám jen na vodníka a RAM (Kingstone DD4 3000 16 GB). Do pátku by to mělo všechno být, tak pak nahodím postřehy.
Bude to Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 DDC/XT, koupil jsem kvůli tomu i novou skříň Corsair Obsidian 750D, aby se ten radiátor dal do horních pozic. Jen u něj vyměním ventilátory za Noctuu, protože dle testů uchladí tento vodník s ventilátory na 750 ot i7 3960X@4,5 GHz na 60°C v max zátěži.
Tak jsem do Asus X99-S usadil i7 5930k, dal na něj Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 DDC/XT, 16 GB Corsair DDR 2666 CL16 1,2v a pustil to.
Už na druhý pokus jsem se dostal na 4,5 GHz při 1,36v (CPU input 1,95), kdy toto je po hodině v LinX uchlazeno na 70°C.
Ty VRM mě docela trápí, při OC mají v dlouhodobé zátěži i 75°C. Dal jsem 120 mm Noctuu tak, aby foukala přímo na VRM, ale v zátěži to mělo efekt 1°C. Jak to lépe chladit?