Zdroj s pasivom

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

@Honny: jj to je přesně ono...některý desky, už na nich maj pasivy od výroby (např. nový MSI), ale většina ne a to je chyba...aspoň ten malej pasiv, by tam mohl každej dát...je to určitě lepší (u lepších desek - nForce2 a lepší)
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Stoobi píše:@Honny: jj to je přesně ono...některý desky, už na nich maj pasivy od výroby (např. nový MSI), ale většina ne a to je chyba...aspoň ten malej pasiv, by tam mohl každej dát...je to určitě lepší (u lepších desek - nForce2 a lepší)
THX.
A to tak hreje? Ja mam pasivy skoro vsude (NB, SB, SATA radic, pameti na GK)... Tak ja to tam prilepim. :wink: Jeste jednou dik.

//EDIT: Uz to mam. Myslim, ze to bude stacit... Viz FOTO :wink:
Trochu prepasivovano... :lol:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Stoobi píše:@Jafido: Tohle všechno chápu, (deska tam je KT400, ale samozřejmě upgrade je možný) a chlazení mostef je samozřejmostí, ale já vůbec neřeším chlazení uvnitř case, tak je myslím dostatečné (4x80mm fan - 2xnahoře, 2x vepředu a 2x120mm fan dole na výměník), takže si myslím, že do zdroje se nemá šnaci dostat nějak extrémně teplý vzduch...spojení Al+Cu, to jsem taky řešil, ale když jsem viděl, že se tak dělají Wbloky, tak jsem si říkal, že by to tady šlo taky...a s Ertym jsem mluvil, ale od něj by to jeho chlazení bylo asi za 800,-, ale RadekB mi nabídl ten blok 12x12 (cu+plexi víško) za 600,- a to přesně na zakázku, čili já bych spíš asi potřeboval nějakej dobrej návrch bloku, jak by měl vypadat a hlavně, jak to upevnit... :oops: :?
1)cekal jsem bezvetrakovou case, jinak totiz nevidim duvod vodou chlazeneho zdroje.Pripada mi pritazene za vlasy cpat k vodniku tolik vetraku.
2)Spojeni Al+Cu je reseno napr povrchovou upravou,ale jen tak to je velice nevhodne.
3)vodni vlok te na zdroj te vyjde na 50 kc za 1m trubky 30kc za 2 kolinka, 40kc za 2 fitinky a medeny plech,pasovinu nekde sezenes, klempir,vrakoviste,u elektrikaru. Vyjde te to do 150 kc a na 2 hodiny prace.
4) blok upevnis stejne jako puvodni AL pasivy.V plosnaku jsou pro ne diry.Blok muze vypadat velice podobne jako WB na disky.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“