ROFL, na koho tedy byla ta "Pascal 10x Maxwell" prezentace vůbec cílena?Dolan píše:del42sa: Myslím že pri tom bolo spomenuté, že sa jedná o multiGPU DNN a týkalo sa to Nvlinku. Nik asi netvrdil, že 10x výkonnejšia bude samotná karta, že? To, že si to niektorí redaktori potom nesprávne preložili už asi nieje chyba Nvidie (tak ako si niektorí zamenili herný a herný VR výkon pri GP104).
Krteq: To som si samozrejme všimol a došlo mi, že to nebude klasické FMA Flops.Išlo mi ale o to, že v tom prvom grafe je ten pomer úplne iný ako v druhom. A nepredpokladám že by behom vývoja našli nejaký nový zázračný algoritmus na násobenie matíc.
Ja k tomu mám proste len toľko: Ak bude Volta vydaná v roku 2018 na 16nm tak to bude FAIL pretože zo 16nm už žiadne ďalšie zázraky nedostanú a proti Pascalom to tak nič neprinesie.
Jinak zprůměrovat několik hodnot do jedné (5x), vzít druhou hodnotou z NVLINK (2x) a udělat z toho násobek který se pak prezentuje jako zlepšení oproti předchozí architektuře, to opravdu umí jen marketing nV
Zpět k Voltě, nV sama potvrdila, že Volta má být úplně nová architektura, tak proč by i na 16nm FinFET nemohla nic nového přinést
Výrobní proces a frekvence nejsou vše.