Návrh změn v sekci bazar

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

shadow píše:Updatuji tento thread a tímto navrhuji:

Bazar přesunout z "Ostatní" a vytvořit ho jako novou skupinu "Bazar". Ten rozdělit na sekce "Nákup" a "Prodej" , ke zvážení navrhuji i sekci "Informace - ocenění" nebo něco v tom smyslu.

Současně stav je VELICE nepřehledný. Když mě zajímá jen nabídka, musím očima přeskakovat poptávku, "íčka" a naopak, což vše velice zdržuje a vůbec to vše působí chaoticky.

Bazar měl být rozdělen už dávno. Co vy na to?
jsem jednoznačně za, takhle je rozdělenej každej jinej bazar :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

imho by se s tím dalo souhlasit, ale moc nebazaruju, takže v současném stavu zas takovej problém nevidím...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

no s tim tak uplne nesouhlasim, vobcas muzes najit neco zajmavyho, aniz bys to chtel :)
nebo, kdyz uz udelat rozdeleni, tak to udelat tak, aby tam bylo vsechno standartne pohromade a byly by tam naky tlacitka, kterejma vy se to dalo vyfiltrovat
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Dané řešení by řešilo lépe (elegantněji) i věc, kdy řada uživatelů se nyní registruje a leze na toto fórum jen kvůli Bazaru.

Sekce Nákup (Poptávka) by zakládáním threadů byla otevřená všem - bez ohledu na datum registrace a počet postů.

Sekce Prodej (Nabídka) by zakládáním threadů byla přístupná jen uživatelům s minimálně měsícem od registrace a s minimálně dvaceti příspěvky, jak se toto omezení nyní vztahuje, pokud se nemýlím, technicky uživatelskou skupinou na oba dva případy, tj. poptávku a nabídku.

edit: doplněno.
Naposledy upravil(a) shadow dne ned 5. bře 2006, 11:16, celkem upraveno 1 x.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Dr Meduza píše:no s tim tak uplne nesouhlasim, vobcas muzes najit neco zajmavyho, aniz bys to chtel :)
nebo, kdyz uz udelat rozdeleni, tak to udelat tak, aby tam bylo vsechno standartne pohromade a byly by tam naky tlacitka, kterejma vy se to dalo vyfiltrovat
To je také dobrý nápad. Existuje takový nějaký osvědčený mod?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

shadow píše:Dané řešení by řešilo lépe (elegantněji) i věc, kdy řada uživatelů se nyní registruje a leze na toto fórum jen kvůli Bazaru.

Sekce Nákup (Poptávka) by zakládáním threadů byla otevřená všem - bez ohledu na datum registrace a počet postů.

Sekce Prodej (Nabídka) by zakládáním threadů byla přístupná jen uživatelům s minimálně měsícem od registrace a s minimálně dvaceti příspěvky, jak se toto omezení nyní vztahuje, pokud se nemýlím, technicky uživatelskou skupinou na oba dva případy, tj. poptávku a nabídku.

edit: doplněno.
wedení fóra není modům nakloněno kvůli risku stability... jinak už by tu bylo zlepšovátek kopice :)

osobně si myslím že by spíš bodnul mod natvrdo hlídající pravidla bazaru, tj teď sice ti co nesplňují pravidla nesmí postovat, ale technicky vzato můžou dokud to nikdo nezjistí.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

zombux píše:osobně si myslím že by spíš bodnul mod natvrdo hlídající pravidla bazaru, tj teď sice ti co nesplňují pravidla nesmí postovat, ale technicky vzato můžou dokud to nikdo nezjistí.
Technicky se hlida pocet prispevku, fyzicky pak doba od registrace.

Osobne si myslim, ze sekce kde je cca 50 novych temat denne, tj. 1 stranka, neni treba dale delit a kazdy je schopen tu jednu stranku projit, aniz by ho to casove vyrazne zdrzelo.

Ale i tuto navrhovanou zmenu probereme...
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Wilik píše:
zombux píše:osobně si myslím že by spíš bodnul mod natvrdo hlídající pravidla bazaru, tj teď sice ti co nesplňují pravidla nesmí postovat, ale technicky vzato můžou dokud to nikdo nezjistí.
Technicky se hlida pocet prispevku, fyzicky pak doba od registrace.

Osobne si myslim, ze sekce kde je cca 50 novych temat denne, tj. 1 stranka, neni treba dale delit a kazdy je schopen tu jednu stranku projit, aniz by ho to casove vyrazne zdrzelo.

Ale i tuto navrhovanou zmenu probereme...
ano, ale ne každej tady leze každý den...stačí tu nebýt pár dní a podle tvého odhadu 50 nových témat denně to je už slušná porce k prolezení.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Ja myslim, ze se tu docela casto narazi na zasadni nedostatky phpBB, coz jsou prave modifikace, kdy nejakou pridate, cimz si naprosto useknete cestu k updatu celeho enginu fora, dale podsekce, ktere by vyresili to co se tu pise. Byla by sekce bazar a tam podsekce nakup, prodej apod.. Hlidani kdo muze a nemuze do bazaru... atd atd

Chapu, ze o tomto nelze rozhodovat ze dne na den, ale stoji to na zamysleni, zda misto neustale reseni problemu, situaci, by nestalo za to prejit na lepsi engine, kde toto uplne odpadne. Jako dobry priklad bych si treba vzal OCguru, kde to probehlo bez jedineho vetsiho problemu.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Skodik píše:Chapu, ze o tomto nelze rozhodovat ze dne na den, ale stoji to na zamysleni, zda misto neustale reseni problemu, situaci, by nestalo za to prejit na lepsi engine, kde toto uplne odpadne. Jako dobry priklad bych si treba vzal OCguru, kde to probehlo bez jedineho vetsiho problemu.
no tak OCguru bych za dobrej priklad zrovna nedaval :roll:

2 shadow: hm to nevim, jestli je na to nakej pouzitelnej mod
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Mám dotaz, jaká smysl má dle mého názoru zbytečně omezující (a tím i stupidní) pravidlo, že inzerát prodávajícího musí obsahovat cenu. Je zcela standardní v bazarech, že se uvádí např. cena dohodou. Mně jako inzerenta přeci nemůže nikdo nutit, abych si zjišťoval aktuální tržní cenu a tu uváděl nebo měl nějakou představu. Tu můžu získat až na základě cenových nabídek kupujících. Takto to vede akorát ke zbytečnému nadhodnocování ceny.

Navrhuji toto pravidlo s okamžitou účinností zrušit.
show must go on..
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

shadow píše:Mně jako inzerenta přeci nemůže nikdo nutit, abych si zjišťoval aktuální tržní cenu a tu uváděl nebo měl nějakou představu. .
1) od toho jsou "íčka", ne?
2) ne, nutit tě nemůže, ale když ti pak někdo řekne, že tvoji pamět koupí za 500, ty mu budeš věřit, že ti dává slušnou nabídku (Wilík tady něco podobného - snad v zájmu uživatele - demonstroval, teď to záhadně zmizelo) a pak zjistíš, že jsi mohl dostat 1000, nebudeš rád. IMHO je to slušný ochranný mechanismus proti lidské blbosti a já bych ho nechal při životě.

//ad Wilík, to bylo vlastně trochu jinak, to byla slovní hříčka "za cenu vyšší jak koruna" vs. "moje první nabídka je 500 a ty mně nemůžeš odmítnout, není to aukce" u HW s cenou cca. 1200; omlouvám se, že míchám shnilé hrušky s jabkama
//opravena diakritika, aby si to mohl přečíst i zombux :oops: :lol:
Burn in hell.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

shadow píše:Mám dotaz, jaká smysl má dle mého názoru zbytečně omezující (a tím i stupidní) pravidlo, že inzerát prodávajícího musí obsahovat cenu. Je zcela standardní v bazarech, že se uvádí např. cena dohodou. Mně jako inzerenta přeci nemůže nikdo nutit, abych si zjišťoval aktuální tržní cenu a tu uváděl nebo měl nějakou představu. Tu můžu získat až na základě cenových nabídek kupujících. Takto to vede akorát ke zbytečnému nadhodnocování ceny.

jj je to imho naprosto debilni pravidlo
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

shadow píše:Mám dotaz, ...
No, navrhovat muzes pochopitelne cokoli, ale dle meho nazoru (hehe, tohle se me vzdycky libi v tvych postech :) ) to samozrejme sve logicke opodstatneni ma. Mozna by bylo priste mnohem jednodussi se s dotazem na vysvetleni obratit primo na nekoho kompetentniho a az pote delat zavery a navrhy.

Kazdopadne k veci - duvod uvedeni ceny u prodeje: drive 90% inzeratu vypadalo takto:
A - prodam XY, cena dohodou
B - mam zajem, nabizim 100,-
A - 100,- je malo, chci aspon 500,-

Takze protoze temer kazdy ma nejakou predstavu o tom, za kolik sve zbozi chce prodat, je tento pozadavek uveden rovnou jako povinny, abychom temto zbytecnym dotazum predesli. Pokud nekdo skutecne nevi a nechce zjistovat, tak muze prodat formou aukce, kde uvedeni ceny povinne neni.

V pravidlech tento pozadavek z vyse uvedeneho duvodu tudiz zustane, pokud se nedomluvime na jinem ucinnejsim reseni.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Nech si ty své blbé poznámky, na koho se mám obracet a nemám. Tato sekce a tento thread přímo slouží k těmto návrhům. Nebo se ti nelíbí, že se ptám / navrhuji veřejně, že tady musíš odpovědět také věřejně a nemůžeš toho či onoho poslat do řitního otvoru více stroze jako po SZ?

Krom toho je rozdíl mezi návrhem a požadavkem. Myslel jsem si, že rozdíl mezi tím jsi schopen rozeznat.

Každý si udělá obrázek, zda to tvé "vysvětlení" odůvodňuje toto byrokratizující pravidlo nebo ne. Já si to nemyslím a na tebou uvedených bodech:

A-
B-
A-

nevidím nic špatného. Akorát to ve svém důsledku, jak říkám, vede k nadhodnocování ceny a vzniku zbytečných OT diskuzí o výši ceny, kde je hned v reakci odkazováno, že v tom kterém shopu s řádnou zárukou to stojí stejně, nebo to vyjde dokonce levněji apod. a v důsledku toho jsou udělovány i zbytečné žluté karty (godlike).

edit: A každý nemusí mít nějakou představu, já nesleduji třeba tolik tržní ceny a nechci požadovat něco nepřiměřeného, ale zase ne úplně nevýhodného, což se mně může stát, když se na cenu zeptám nejprve v rámci "I", což by byla navíc zbytečná duplicitnost.

A prodávat formou aukce nemůžeš nikoho nutit.

Někdy by se vyplatilo více přemýšlet o nastavených pravidlech. Nedomyšlených věcí je v pravidlech bazaru víc.

Možná by se mohli vyjádřit i další...
show must go on..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

shadow píše:Nech si ty své blbé poznámky, na koho se mám obracet a nemám. Tato sekce a tento thread přímo slouží k těmto návrhům. Nebo se ti nelíbí, že se ptám / navrhuji veřejně, že tady musíš odpovědět také věřejně a nemůžeš toho či onoho poslat do řitního otvoru více stroze jako po SZ?
tochu přeháníš ne?

k věci: Wilik má pravdu i Ty máš pravdu, oba dva argumenty jsou rozumné a posoudit, kterou cestou se vydat je obtížná věc

já osobně vidím jako lepší variantu, kdy prodávající uvede alespoň orientačně své představy o ceně
souběžně bych však povolil aukci, tj. vyvolávací cena s možností udat minimum nebo neudat minimum

tj. stávajcí stav mi vyhovuje neboť má stejnou vyjadřovací sílu jako to co nyvrhuješ Ty, ale navíc zavádí pořádek

zdůrazňuji znovu "já osobně vidím", netvrdím, že je to správná cesta, tvrdím, že se mi zdá lepší než ta, co navrhuješ
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

pavel.minarik píše: tochu přeháníš ne?
pouze reaguji na invektivu Wilika (pochopitelně podrážděně, protože jsem na to už alergický)

kompromisním řešením by bylo (dle mého názoru) udělat z tohoto pravidla, v případě jehož porušení je thread přesunut na SD, pouze doporučení, u kterého nenásleduje přesun na SD.

To je ode mě vše k tomuto tématu.
show must go on..
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

shadow píše:Nech si ty své blbé poznámky...
To nebyly zadne blbe poznamky... jestlize zacinas prispevek slovy "mam dotaz" a aniz by ti na to kdokoli mohl reagovat zakoncujes "navrhuji" - coz je tvuj obvykly zpusob, kdy neco nevis ci nerozumis a presto prichazis s (pokud mozno jedinymi nejlepsimi moznymi) navrhy a pozadavky, tak jsem reagoval viz vyse - k veci.

Kazdopadne pravidla byla psana v davne dobe od ICE, pote upravovana az do dnesni vysledne podoby. Vysledek pokazde prosel pripominkami moderatoru a je takovy, jaky vidis. Odrazi roky zkusenosti se zdejsim bazarem a prave proto jsou ta pravidla takova jaka jsou.

Kazdy ma moznost nechat si zbozi nejdrive ohodnotit (formou dotazu I:) a nebo projit nejaky internetovy obchod, na jehoz zaklade muze lehce cenu odhadnout. Pokud nema cas, prehled a nebo proste nechce - ma moznost prodavat formou aukce, kde pozadavek ceny neni. Nikdo nikoho do niceho nenuti - a uz vubec ne prodavat ve zdejsim bazaru, kdyz ti ta pravidla tak strasne nevyhovuji a byrokratizuji te.

Fascinujici je, ze ty si urcis co je spravne a my bychom meli pristupovat na tvoje kompromisy... jako obvykle jen vyvolavas bouri ve sklenici vody - a zcela zbytecne plytvas casem vsech. Proc proste nemuzes poslat SZ jako 99% ostatnich uzivatelu?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

shadow píše:...
On je návrh a návrh. Většina uživatelů "navrhuje", protože má pocit, že určité věci by měly být řešeny jinak, lépe a slušně se na to zeptají. Ty ale vždy přijdeš, něco označíš za stupidní (případně slovo "stupidní" doplň jinou invekvitivou) a myslíš si, že se před tebou asi posadíme na zadek a okamžitě dojde ke změně dle tvého mínění?

Co se týče onoho pravidla v bazaru, je takové, jaké se za ty roky co zdejší fórum existuje ukázalo, jako nejlepší. Pokud bude nutné, tak pravidlo upravíme, ostatně, všechna pravidla procházejí postupem času úpravami a to i na základě připomínek "vás" uživatelů...
Bathory
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak znova. pro ty co nemají představu, kolik peněz za hardware chtějí, je tu položka I:. nechápu co je tak složitého na tom to pochopit.
Pfizer & Moderna inside
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“