Televize s 4K místo monitoru k počítači

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Televize s 4K místo monitoru k počítači

Příspěvek od CageJ »

AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

V recenzich dobre vychazi televize Samsung JU7500 (JU7502) ,v game modu se dostanes i na imputlag 16ms,coz si myslim je na TV luxus.ale je samozrejme drazsi

https://www.alza.cz/48-samsung-ue48ju75 ... 70.htm?o=2
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

Wlkus píše:Našel sem teď tady tohle https://www.alza.cz/40-philips-bdm4065u ... 06#recenze

Za 20k v alze, dá se sehnat za 17k. Je to VA panel, což by mi celkem nevadilo, ale PWM podsvícení i když někdo to na heurece hodnotí že to je v pohodě. Co mě ale sere jsou výstupu dozadu, takže na zeď to člověk pořádně nedá a ovládání taky vzadu, super design...

Za ty prachy dávaj telku se stejnou obrazovkou, navíc má tuner, lepší repro a vlastní OS. Jediná výhoda toho monitoru je proti tomu vstupy a minimální inputlag, teoreticky. Nechápu za co si účtujou přirážku...
O tomto monitoru jsem i já nedávno uvažoval, ale nakonec jsem si vzal Dell 27" na UHD. Dle toho postovaného videa je problém s obrazem v OS.

Imho raději todle, než nějakou 4k TV....
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle ne, to radši tu Samsung TV, 27" palců na 4K je hovadina. 4K a jeho ppi je ideál tak pro 40". Na 27" prosě příliš malé pixely, nečitelnost jemného 1 pix textu a pod.
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

DOC_ZENITH píše:Tohle ne, to radši tu Samsung TV, 27" palců na 4K je hovadina. 4K a jeho ppi je ideál tak pro 40". Na 27" prosě příliš malé pixely, nečitelnost jemného 1 pix textu a pod.
Sorry pomotal jsem to, samo že mám 27" QHD. UDH je fakt na tak malej display (27") na lupu...

Docu já myslel aby vzal ten Philips 40" 4K.
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Já se podepíšu pod to, co píše DOC a Ache. Philips nemá špatný televize po HW stránce, ale strašně tragickej FW. Mám PFS8109 55'', barvy super, pohybová ostrost taky, ale jako monitor fakt ne. Krom toho umřela po týdnu používání, a znovu dva dny po vrácení z RMA.

Toť jen k Philipsům obecně...
Hafanana
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hafanana »

O vikendu jsem testoval 40" 4K televizi pripojenou jako monitor k PC, vice se muzete docist tady: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=233477

Ted jen napisu moje postrehy ke 4K monitorum obecne: Vetsi rozliseni je super, ale ma smysl jen od 32" vyse. Napr. 24-27" 4K monitor je holy nesmysl. Podpora her pro tohle rozliseni je celkem tragicka. Samozrejme ze fungujou, ale problem je jejich UI. Pokud mate pri FHD rozliseni napriklad ve strategiich 20-25% obrazu u dolni strany obrazu ovladani hry, ruzna tlacitka, kompas, mapu apod, tak na 4K monitoru to rovnez zabira neskutecnych 25% obrazovky! Pritom by to mohlo byt daleko mene, kdyby tvurci her mysleli na hrace. Setkal jsem se s tim u kazde hry co jsem zkousel. Dalsi vec jsou textury, pokud nestahnete tusim 8GB High-res textur jako vyslo pro Shadow of Mordor, tak lepsi graficky zazitek ze hry mit stejne nebudete. Naivne jsem si myslel, ze to bude zazitek jak svina, ale ono prd. Navic ta zatez na grafiky je enormni samozrejme. Takze az budu upgradovat monitor, tak to urcite nebude 40" 4K display, ale mnohem lepe udelam poridim-li 27-28" 2560x1440 apod - kvalita je jinde, jsou to uz vychytany modely a input lag je nekolikrat mensi nez u dnesnich 4k panelu.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“