1) S tím compem je to fakt, tak jsem to napravil v poznámce
2) Pokus jsem udělal (BIOS - Integrated Pheriperals - VIA OnChip IDE Device - všechny Primary i Slave IDE-Enabled, mimo Prefetch Mode, nastavený na AUTO), hláška se neobjevila, co z toho vypývá?
3) Připojení kabelu - zásuvka, ze který se větví kratší i delší konec, zasunuta do desky
ICE:
1) Na HDD jsem schopnej přesvitchovat na master/slave, zkontrolovat piny na HDD/desce - to neumím. Jak na to?
2) Kde se ve WINDOWSech zjišťuje přenosovej režim HDD, co to je HDtach 2.7?
milosh: Co to je naklonovat HDD?
Deska DFI AD77-Infinity,socA,VIA KT400 RAM DDR256MB CPU AMD Athlon XP-1700+ HDD 120GB,BarPlus,8MB,7200rpm Grafika nVIDIA GF FX-5700,128MB DDR
1. viz manuál k desce
2. HDtach je testovací program pevného disku.
přenosovej režim najdeš ve správci zařízení klikni na vlastnosti hdd a pak už to najdeš.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Dzin píše:1. viz manuál k desce
2. HDtach je testovací program pevného disku.
přenosovej režim najdeš ve správci zařízení klikni na vlastnosti hdd a pak už to najdeš.
1) V tom manuálu je uvedeno přesvičování, tak aby byla deska schopna zavést přes kabel buď 80-ti linkovej, nebo 40-linkovej přenos dat? V jaký sekci přibližně?
2) Bohužel jsem nebyl schopnej ten přenosovej režim ve správci PC najít. Dostal jsem se k diskům, ale po kliku na vlastnosti jsem nic nenašel
Deska DFI AD77-Infinity,socA,VIA KT400 RAM DDR256MB CPU AMD Athlon XP-1700+ HDD 120GB,BarPlus,8MB,7200rpm Grafika nVIDIA GF FX-5700,128MB DDR
ICE píše:?????????
na udma66 uz je potreba 80 zilovej... 40 staci jen na udma33...
nebo se pletu?
Ne, je to tak, jak píšeš.
Asi jo, ale na ty mechaniky 40 stačí. To jenom kdyby to nešlo zprovoznit normálně na 80, tak bych je dal na těch 40 a na 80 disky. Není to ono, ale aspoň je jistota, že není nikde omezenej přenos dat.
Naklonovat = zkopirovat 1:1 to co jsi mel na starem disku na novy. samy se udelaji oddily a vse zustane jak bylo predtim, jen budes uz mit jen disk novy jak potrebujes. Uz se to tu probiralo. Sam jsem to ted kamosovi klonoval a za 3/4 hodky to bylo hotovy. Stary 80GB disk na novy 160GB. Parada. Sice jsem zastancem instalovani noveho systemu nez to klonovat, ale zase kdyz pospichas a nechces s tim mit moc prace, je to lepsi.