Problém s instalací nového HDD do PC

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Rein
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rein »

JirkaH:
  • 1) S tím compem je to fakt, tak jsem to napravil v poznámce
    2) Pokus jsem udělal (BIOS - Integrated Pheriperals - VIA OnChip IDE Device - všechny Primary i Slave IDE-Enabled, mimo Prefetch Mode, nastavený na AUTO), hláška se neobjevila, co z toho vypývá?
    3) Připojení kabelu - zásuvka, ze který se větví kratší i delší konec, zasunuta do desky
ICE:
  • 1) Na HDD jsem schopnej přesvitchovat na master/slave, zkontrolovat piny na HDD/desce - to neumím. Jak na to?
    2) Kde se ve WINDOWSech zjišťuje přenosovej režim HDD, co to je HDtach 2.7?
milosh: Co to je naklonovat HDD?
Deska DFI AD77-Infinity,socA,VIA KT400 RAM DDR256MB CPU AMD Athlon XP-1700+ HDD 120GB,BarPlus,8MB,7200rpm Grafika nVIDIA GF FX-5700,128MB DDR
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

1. viz manuál k desce
2. HDtach je testovací program pevného disku.
přenosovej režim najdeš ve správci zařízení klikni na vlastnosti hdd a pak už to najdeš.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Rein
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rein »

Dzin píše:1. viz manuál k desce
2. HDtach je testovací program pevného disku.
přenosovej režim najdeš ve správci zařízení klikni na vlastnosti hdd a pak už to najdeš.
  • 1) V tom manuálu je uvedeno přesvičování, tak aby byla deska schopna zavést přes kabel buď 80-ti linkovej, nebo 40-linkovej přenos dat? V jaký sekci přibližně?
    2) Bohužel jsem nebyl schopnej ten přenosovej režim ve správci PC najít. Dostal jsem se k diskům, ale po kliku na vlastnosti jsem nic nenašel
Deska DFI AD77-Infinity,socA,VIA KT400 RAM DDR256MB CPU AMD Athlon XP-1700+ HDD 120GB,BarPlus,8MB,7200rpm Grafika nVIDIA GF FX-5700,128MB DDR
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Shit píše:
ICE píše:?????????
na udma66 uz je potreba 80 zilovej... 40 staci jen na udma33...

nebo se pletu?
Ne, je to tak, jak píšeš. :)
Asi jo, ale na ty mechaniky 40 stačí. To jenom kdyby to nešlo zprovoznit normálně na 80, tak bych je dal na těch 40 a na 80 disky. Není to ono, ale aspoň je jistota, že není nikde omezenej přenos dat.
milosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

Naklonovat = zkopirovat 1:1 to co jsi mel na starem disku na novy. samy se udelaji oddily a vse zustane jak bylo predtim, jen budes uz mit jen disk novy jak potrebujes. Uz se to tu probiralo. Sam jsem to ted kamosovi klonoval :-D a za 3/4 hodky to bylo hotovy. Stary 80GB disk na novy 160GB. Parada. Sice jsem zastancem instalovani noveho systemu nez to klonovat, ale zase kdyz pospichas a nechces s tim mit moc prace, je to lepsi.

Tady je o tom neco malo napsany 8-)

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“