Ahoj lidičky moc vám všem děkuji,teĎ jen mám problém,jak to vypadá furt mě laká ono AMD Athlon 64-jenže ty desky nevím jakou ať jsou vychvalované MSI K8N Nforce3 250 a jiné desky tak jsou i dosti poruchové a dost lidí jich má ok,ale najde se i početná skupinka co má se svým mainbordem na platformě AMD Athlon 64,problémy a proto jsem uvažoval o již zmiňovaném Intelu,jenže tam mě vadí nišší výkon a topící cpu a dále hlavně asi že jak jsem koukal tak cpu Ps 3,4GHz na s478 už nějak není k sehnání a navíc je drašší než obdobný amd,zatímco P4 3,2GHz je víceméně stejně drahé jako obdobné AMD.
A další neduh Intelu je že podle mě je chipset s chladičem na mainbordu docela blízko agp slotu a moje vga má i vzadu pasiv +ještě větráček,to na AMD deskách je tam místa hafo.Takže nějak asi začnu a poraďte mě,moc prosím.Navrhuji to pro vysoký výkon,extrémní stabilitu a celkově dlouhodobý a kvalitní chod pc bez nějakých problému s hw,takže:
Ceny a zboží převzaty z CC:
AMD platforma:
s754
Cpu:Athlon 64 3200+ BOX 5987kč s dph nebo spíše Athlon 64 3400+ BOX 6897kč s dph
Mb:MicroStar K8N Neo Platinum - nForce3 250 3246kč s dph,Gigabyte GA-K8NS-Pro - nForce3 250 3045kč s dph,nebo drahá a pro mě docela i známá ale od nás ani mnou nezkoušená značka Epox-Epox EP-8KDA3+ - nForce3 250 za nesymbolickou cenu 4357kč s dph,Abit KV8-Pro - VIA K8T800 Pro 3159kč s dph nebo obdobná- Abit KV8-Pro 3rd Eye - VIA K8T800 Pro 3328kč s dph,
dále Ram 1-2x Kingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5 1kus za2275kč s dph
a nějaký super zdroj:Enermax 485W ATX EG485AX-VHB(G)SFMA 485W za 4286kč s dph
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30362
nebo- Enermax EG465AX-VE 460W 4712kč s dph
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23152
ale který je ze zdrojů lepší mě stále uniká-takže k tomu byste se také dyžtak mohly vyjádřit,jde mo o hodně Wattů,hodně Amperů a o výbornou kvalitu a preciznost zdroje a dále o skvělé filtrování vlivů ze sítě atd. ,-pak tam je ještě jeden Enermax za 4800kč ale ten asi nebude k sehnání zatím to tak vypadá.Nebo
velmi podobná sestava:
Platforma Intel:
Cpu:Intel Pentium 4 3,2GHz 800MHz 1MB BOX cena 6757kč s dph nebo
Intel Pentium 4 3,4GHz-je nedostupné ale to je pro mě škoda
Mb:i865PE Abit IS7-E - Intel 865PE za 2670kč s dph,verzi IS7 nemají.
Možná i desku od Asuse- Asus P4P800-E Deluxe - Intel 865PE cena 3679kč s dph,
nebo i875P Abit IC7 - Intel 875P 3600kč s dph,nebo asi zbytečně drašší Abit IC7-G - Intel 875P cena 4485kč s dph,
Ram:asi stejný asi 2x512Mb DDR433 Kingmax-snad pojedou v dualchanelu
Zdroj:viz horejšek tedy Enermax
--------------------------------------------------------------------------
MSI:záruka 3roky,Gigabyte záruka 3roky,Epox záruka 3roky,Abit záruka bohužel pro mě jen 2roky, Asus záruka 3roky.
Jde mě hlavně o kvalitu mainbordu.Aby byla celkově precizní stabilní,dlouho vydržela ,a pokuď možno nedošlo k nafouknutí kondíků atd....
Díky všem moc za případné rady.Ať už to mám zkrku a mám solidní a konečně funkční pc,když už se mě doma valí skvělý monitor a chudák hdd,bedna fdd,a jiné roztřesené komponenty které josu žhevé až zas budou fachat.Díky
Rozhoduji se pro supr fungující z.desku s478/s775/s754/s939
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Nvidia fanda
- Začátečník
-
- Shit
- Odborník PCT
- Nvidia fanda
- Začátečník
-
Re:Shit no uvažoval jem o tom,ale tam mám menší přehled celkově a i v mainbordech-i když jsou defakto totožné se s754,ale cpu i desky obdobné se s754 jsou drašší a cpu jsou pomaleji taktované a skoro vždy pomalejší ve hrách než s754 cpu,takže nevím,ale zatím mě to moc nepřěsvědčilo,jedině se to dá brát jako investice do budoucna že nejspíš nezajde ten s939 tak rychle jako s754 a budou pak na něj rychlejší cpu.
Ps:mám na tebe dotaz-proč se nafukují kondenzátory na mainbordu a vga?Co to způsobuje,a dá se tomu nějak pomoci tedy neboto zhoršit?Dá e tomu předejít?-kam bych měl dyžtak založit nový thread kam se to hodí ten dotaz na kondíky?
Jinak do toho new pc půjde vga Nvidia Geforce je tam jedno výkonově zda tam bude chipset via/nvidia/intel?Díky za případné opovědi na blbé dotazy
Ps:mám na tebe dotaz-proč se nafukují kondenzátory na mainbordu a vga?Co to způsobuje,a dá se tomu nějak pomoci tedy neboto zhoršit?Dá e tomu předejít?-kam bych měl dyžtak založit nový thread kam se to hodí ten dotaz na kondíky?
Jinak do toho new pc půjde vga Nvidia Geforce je tam jedno výkonově zda tam bude chipset via/nvidia/intel?Díky za případné opovědi na blbé dotazy
- Nvidia fanda
- Začátečník
-
A nakonec ač se mě moc nechtělo začínám do budoucna uvažovat o Intel na s775.Neboly:
Intel Pentium 4 550 3,4GHz 800MHz 1MB BOX 775pin
a pokuď by byl ten s ozančením J-jestly jsem četl dobře má míň topit jinak to má bý to samý.
mainboard: nějaký osvědčený a kvalitní-ale nevím jaký
chipser i865Pe nebo novější ale s AGP a ne s PCI-E
Ram a zdroj stejný jako psaný dříve u sestav Athlon 64.
Intel Pentium 4 550 3,4GHz 800MHz 1MB BOX 775pin
a pokuď by byl ten s ozančením J-jestly jsem četl dobře má míň topit jinak to má bý to samý.
mainboard: nějaký osvědčený a kvalitní-ale nevím jaký
chipser i865Pe nebo novější ale s AGP a ne s PCI-E
Ram a zdroj stejný jako psaný dříve u sestav Athlon 64.