Rozhoduji se pro supr fungující z.desku s478/s775/s754/s939
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Nvidia fanda
- Začátečník
-
Rozhoduji se pro supr fungující z.desku s478/s775/s754/s939
Zdravím.Tak začnu hodlám shánět processor,ram,z.desku.
Buď postavím systém na Athlonu 64-supr výkon ve všem hlavně ve hrách málo hřejí a menší spotřeba než u Prescottu a nebo po i když dobrých zkušenostech lidí ale dosti ohlasů na zákl.desky které pro tyto Athlony64 jsou ,tak jak kdy některé serie jsou úžasné některé zas totálně šmejdské a odcházející a proto že bych mooožná šel do Intelu,protože jak to ,,vypadá´´ není tady takových nepovedených desek a drží déle a je menší pravěpodobnost že narazím na špatný kus a nebo že mě po nějaké době odejde.Desku chci asi s I865PE nebo I875P.Ale asi s 865PE je levnější docela pro mě o dost.Za zásadní pro mě je stabilita,a kvalita a preciznost výdrž desky,aby deska vydržela jet jak hodinky po klidně nějaký ten rok,dále její celková stabilita a odladěnost všeho i biosu,dále slušný overkloker-ale nemusí ho mít brutální,bbrutální musí být hlavně kvalita desky,a slušná výbava,hlavní je pro mě ale SATA.
Jinak koukal jsem že tady jsou za supr desku asi nejvíc považovány Asus P4P800,napište dyžtak zda není něco kvalitnějšího,hlavně tam chci narvat vga s rozměrným chladičem a vadí mě že bych potřeboval více místa vzadu mezi chipsetem mainbordu a grafikou,ta má totiž vzadu pasiv s malýk větráčkem.A na to jsou nejlépší desky AThlon64,který mají chladič na chipset hoodně daleko i chladič od cpu.
Už jsem koukal na netu na recenze ,tady jsem něco pročítal hlavně o Asusu P4P800 pak rady na deskuu pro Intel a jiné ale stejně moc nevím.Díky za případné rady
Buď postavím systém na Athlonu 64-supr výkon ve všem hlavně ve hrách málo hřejí a menší spotřeba než u Prescottu a nebo po i když dobrých zkušenostech lidí ale dosti ohlasů na zákl.desky které pro tyto Athlony64 jsou ,tak jak kdy některé serie jsou úžasné některé zas totálně šmejdské a odcházející a proto že bych mooožná šel do Intelu,protože jak to ,,vypadá´´ není tady takových nepovedených desek a drží déle a je menší pravěpodobnost že narazím na špatný kus a nebo že mě po nějaké době odejde.Desku chci asi s I865PE nebo I875P.Ale asi s 865PE je levnější docela pro mě o dost.Za zásadní pro mě je stabilita,a kvalita a preciznost výdrž desky,aby deska vydržela jet jak hodinky po klidně nějaký ten rok,dále její celková stabilita a odladěnost všeho i biosu,dále slušný overkloker-ale nemusí ho mít brutální,bbrutální musí být hlavně kvalita desky,a slušná výbava,hlavní je pro mě ale SATA.
Jinak koukal jsem že tady jsou za supr desku asi nejvíc považovány Asus P4P800,napište dyžtak zda není něco kvalitnějšího,hlavně tam chci narvat vga s rozměrným chladičem a vadí mě že bych potřeboval více místa vzadu mezi chipsetem mainbordu a grafikou,ta má totiž vzadu pasiv s malýk větráčkem.A na to jsou nejlépší desky AThlon64,který mají chladič na chipset hoodně daleko i chladič od cpu.
Už jsem koukal na netu na recenze ,tady jsem něco pročítal hlavně o Asusu P4P800 pak rady na deskuu pro Intel a jiné ale stejně moc nevím.Díky za případné rady
Naposledy upravil(a) Nvidia fanda dne ned 16. led 2005, 21:56, celkem upraveno 2 x.
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Nvidia fanda
- Začátečník
-
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
Re: Rozhoduji se pro ideálńí a dlouhodobě fungující z.desku
Nic není absolutně dokonalý, ani Intel.... Abit i Asus na platformě Intel bývají OKNvidia fanda píše:zákl.desky které pro tyto Athlony64 jsou ,tak jak kdy některé serie jsou úžasné některé zas totálně šmejdské a odcházející a proto že bych mooožná šel do Intelu,protože jak to ,,vypadá´´ není tady takových nepovedených desek a drží déle a je menší pravěpodobnost že narazím na špatný kus a nebo že mě po nějaké době odejde.
- Nvidia fanda
- Začátečník
-
Re:Shit ,ano vím,ale to co čtu,jak jsou hodně velké rozdíly v doporučení chipsetu NFORCE 250 nebo VIA 880pro na Athlon 64 a dále to jak někteří jsou blahem bez sebe z mb MSI NFORCE3 250,něktří jsou s ním pouze spokojeni a někteří ho haní a jsou i atcí ktěří ho furt reklamovaly,prostě hodně dost odlišných kvalit mainbordů od MSI-a to jsem ji osadil švagrovy do pc a je supr-až na to že se musel aktualizovat bios -hlásilo to nesmyslný teploty ale jinak je i on s ní spokojenej ale podle jiných ohlasů,no...,to sámý ASUS údajně velký krám s Nforce3 250,jedinej snad Abit s VIA 880Pro ale i Abity byly problémový pamatuju na supr desky na Athlon XP NF7/NF7-S a taky měly dost a dost trable a bylo i dost špatných kusů těchto jinak super mainbordů.Ještě možná bude dobrý nový ABIT Nforce3 250 údajně s nej.japonských součástek.Takže snad jen ty Abity a možná MSI ale stejně...
Takže asi zkusím Intel,nu uvidí se.
Re:TomV ,jinak ta deska Abit IS7-myslýš tuto?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24563
-škoda jen že na ni CC DÁVÁ jen 2roky,3pro mě je jistota apk se i případně líp někomu udává když je v záruce.
Docela levná,na to kolik stávaly super Intel desky od renom.značek.-tak doufám že to nejsou nějaký krámy.A Asus je o 900kč drašší,to je podivný,hmm...
Takže asi zkusím Intel,nu uvidí se.
Re:TomV ,jinak ta deska Abit IS7-myslýš tuto?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24563
-škoda jen že na ni CC DÁVÁ jen 2roky,3pro mě je jistota apk se i případně líp někomu udává když je v záruce.
Docela levná,na to kolik stávaly super Intel desky od renom.značek.-tak doufám že to nejsou nějaký krámy.A Asus je o 900kč drašší,to je podivný,hmm...
Naposledy upravil(a) Nvidia fanda dne úte 11. led 2005, 08:20, celkem upraveno 1 x.
- Shit
- Odborník PCT
2 Nvidia fanda: A64 a NF3 - Různý revize, různý kombinace, i různý "ruce" .... Chce to prošťourat net, aby konkrétní kombinace makala 100% OK
O.T. Můj kámoš chtěl (má) platformu Intel (sc.775) - teď brečí a chce A64 - dělá video - A64 je pomalejší na video, ale míň topí...problémy s teplem u Intelu .. .. (jeho názor, ale já s jeho názorem souhlasím - ale je fakt, že jsem příznivcem AMD, takže to ber s "rezervou" ) .
O.T. Můj kámoš chtěl (má) platformu Intel (sc.775) - teď brečí a chce A64 - dělá video - A64 je pomalejší na video, ale míň topí...problémy s teplem u Intelu .. .. (jeho názor, ale já s jeho názorem souhlasím - ale je fakt, že jsem příznivcem AMD, takže to ber s "rezervou" ) .
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
2Digitaldoom: 865 nebo 875? 875 je dražší. býval dražší až o 2k a taky výkonější až o 2% možná víc ale o moc ne. 865PE je dobrá volba. P4P800 deluxe od Asusu je super deska. IS7 od Abitu...
2Shit: povídačky AMDčkařů o topení Intelu už jsou hodně starý. Sice pořád aktuální ale starý. Každej může z rukávu vysypat hafo argumentů, proč mu ta či ona platforma nevoní. Autor hledá Intel tak hledejme řešení pro Intel.
2Nvidia fanda: jakej procesor (jádro) chceš do tý sestavy použít? Northwood? Kdybys šihlal po prescottu (strašně moc topí a hřeje se) tak je možná lepší zvolit desku s lga a 915 (925) čipsetem. Člověk nikdy neví, kdy bude ten procesor zase pomalej s 478 moc možností mít nebudeš
2Shit: povídačky AMDčkařů o topení Intelu už jsou hodně starý. Sice pořád aktuální ale starý. Každej může z rukávu vysypat hafo argumentů, proč mu ta či ona platforma nevoní. Autor hledá Intel tak hledejme řešení pro Intel.
2Nvidia fanda: jakej procesor (jádro) chceš do tý sestavy použít? Northwood? Kdybys šihlal po prescottu (strašně moc topí a hřeje se) tak je možná lepší zvolit desku s lga a 915 (925) čipsetem. Člověk nikdy neví, kdy bude ten procesor zase pomalej s 478 moc možností mít nebudeš
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Shit
- Odborník PCT
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mam teď toho Fic865PE max a podle testů mám
zkoušel jsem to na
FIC 865PE MAX
zapůjčený :P4 2,8E@3,2 800FSB a 1MB catche
zapůjčený: A-DATA 2x512MB 500Mhz
WD ATA 160GB 8mb
zapůjčený: Leadek 6600GT AGP
WIN XP+SP2
a výsledek:
PC MARK 04 .... 4875
PC MARK CPU .... 4862
PC MARK RAM .... 4720
takže myslim docela slušný ne? na kancelářskou desku ale nevim...kdybych sehnal Abit 1S7 nezlobil bych se ale do i875 se teda moc nevyplatí jít ...koukal sem na testy a o moc větší výkon to nei..leda že by se mi nějaká podařila splašit za přijatelný peníz zkusim si půjčit FIC i875 MAX za 1600,- mi ho nabízí .... tak na zkoušku ho testnu
zkoušel jsem to na
FIC 865PE MAX
zapůjčený :P4 2,8E@3,2 800FSB a 1MB catche
zapůjčený: A-DATA 2x512MB 500Mhz
WD ATA 160GB 8mb
zapůjčený: Leadek 6600GT AGP
WIN XP+SP2
a výsledek:
PC MARK 04 .... 4875
PC MARK CPU .... 4862
PC MARK RAM .... 4720
takže myslim docela slušný ne? na kancelářskou desku ale nevim...kdybych sehnal Abit 1S7 nezlobil bych se ale do i875 se teda moc nevyplatí jít ...koukal sem na testy a o moc větší výkon to nei..leda že by se mi nějaká podařila splašit za přijatelný peníz zkusim si půjčit FIC i875 MAX za 1600,- mi ho nabízí .... tak na zkoušku ho testnu
- Nvidia fanda
- Začátečník
-
No,asi s478.Ten nový socket vypadá chatrně-prý se pak můžou ulomit nožičky na desce.
Jinak pořádný Nortwoody se nedají sehnat tak asi Prescoot.
Jinak pořádný Nortwoody se nedají sehnat tak asi Prescoot.
Naposledy upravil(a) Nvidia fanda dne úte 11. led 2005, 19:20, celkem upraveno 1 x.
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
Já bych ti doporučil MSI 865PE Neo2, mám ji doma rok a půl a žádný problémy, nedávno jsem taťkovi skládal PC do kanclu s Celerem D 2,66GHz a taky touhle deskou a taky jede, dokonce ji z CC poslali v nějaké nové revizi s pasivním chladičem čipsetu a dvěma konektory na fany
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
asus i abit i epox jsou rozhodne lepsu desky jak MSIJanHavlicek píše:Já bych ti doporučil MSI 865PE Neo2, mám ji doma rok a půl a žádný problémy, nedávno jsem taťkovi skládal PC do kanclu s Celerem D 2,66GHz a taky touhle deskou a taky jede, dokonce ji z CC poslali v nějaké nové revizi s pasivním chladičem čipsetu a dvěma konektory na fany
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
Na platformě Intel ano.ICE píše:asus i abit i epox jsou rozhodne lepsu desky jak MSIJanHavlicek píše:Já bych ti doporučil MSI 865PE Neo2, mám ji doma rok a půl a žádný problémy, nedávno jsem taťkovi skládal PC do kanclu s Celerem D 2,66GHz a taky touhle deskou a taky jede, dokonce ji z CC poslali v nějaké nové revizi s pasivním chladičem čipsetu a dvěma konektory na fany
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele: