Buď postavím systém na Athlonu 64-supr výkon ve všem hlavně ve hrách málo hřejí a menší spotřeba než u Prescottu a nebo po i když dobrých zkušenostech lidí ale dosti ohlasů na zákl.desky které pro tyto Athlony64 jsou ,tak jak kdy některé serie jsou úžasné některé zas totálně šmejdské a odcházející a proto že bych mooožná šel do Intelu,protože jak to ,,vypadá´´ není tady takových nepovedených desek a drží déle a je menší pravěpodobnost že narazím na špatný kus a nebo že mě po nějaké době odejde.Desku chci asi s I865PE nebo I875P.Ale asi s 865PE je levnější docela pro mě o dost.Za zásadní pro mě je stabilita,a kvalita a preciznost výdrž desky,aby deska vydržela jet jak hodinky po klidně nějaký ten rok,dále její celková stabilita a odladěnost všeho i biosu,dále slušný overkloker-ale nemusí ho mít brutální,bbrutální musí být hlavně kvalita desky,a slušná výbava,hlavní je pro mě ale SATA.
Jinak koukal jsem že tady jsou za supr desku asi nejvíc považovány Asus P4P800,napište dyžtak zda není něco kvalitnějšího,hlavně tam chci narvat vga s rozměrným chladičem a vadí mě že bych potřeboval více místa vzadu mezi chipsetem mainbordu a grafikou,ta má totiž vzadu pasiv s malýk větráčkem.A na to jsou nejlépší desky AThlon64,který mají chladič na chipset hoodně daleko i chladič od cpu.
Už jsem koukal na netu na recenze ,tady jsem něco pročítal hlavně o Asusu P4P800 pak rady na deskuu pro Intel a jiné ale stejně moc nevím.Díky za případné rady