ovladače ATI vs win 8.1 64b

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ovladače ATI vs win 8.1 64b

Příspěvek od Krteq »

Boooo01 píše:...
O čem je vlastně tenhle thread?

Bylo ti tu jasně vysvětleno, že AMD přestalo Windows 8/8.1 podporovat kvůli minimálnímu podílu na trhu a možnosti bezplatného upgradu na Win 10 a taky ti bylo řečeno, že pokud chceš Win 8.1 používat, stačí instalovat driver pro Windows 7.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

[quote="Boooo01"]

nedavno si mně zavolal jeden majitel firmy co se zabývá "penězy" a chtěl abych mu dal ve fa na pc win 10 , když jsem mu řekl co potencionálně win 10 odesílají , tak rychle dostal rozum a zustal u win XP :)

[quote]

Tak to si pekny blbec, ze si ho presvedcil drzet na podnikani system, který nemá uz ani bezpecnostni aktualizace. Ty budes asi ctenar aeronet ...
Boooo01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Boooo01 »

Krteq : hele více méně bylo vysvětleno ! ale jen lidmi tady,a jejich vlastnimy nazory ! což jako muže být pravda nebo ne že jo ! pokud bys četl co jsem psal , tak jsme se ptál jestli existuje oficilaní vyjadření AMD na jejich strankách ? ale jak tak vidím tak všíchni to v tichosti přehlížíte ! :)))

jo používat ovladače pro win 7 jo do win 8.1 skus to :) sice občas to jede ale většinou ne :)

killerek: mno asi jsem blbec , ale ty taky když se takhel vyjadřuješ :) a o tom jak to v takovy specifický fa funguje nevíš nic ! psal jsem že se jednalo o Fa ve která se zabývá "penězi" (jistě pochopiš že více nemuže napsat ani kdybych chtěl ! )

jen bych řekl že pokud by fa chtěla přejít na jiný system např WIN 10 tak to není jen o tom že nasypat sytem do PC ! (jak si asi představuješ) ale musí se příspusobit veškerý HW ve firmně a nejsou to jen PC , takže by Fa musela obmněnit HW za několik set milionu ! nevíc mnoho specifického HW nejde předělat na novější system ! tedka budu psat všeobecně "zabezpečení buduv zabezpečení aut zabezpečení lidi kamerové systemy system hlašeni na pčr system hlašeni na centralu firmy atd je to fakt hodně ! )
navíc většina takových firme má vnitřní sít absolutně odělenou od internetu (z bezpečnostnich dovodu ) ! takže používat např XP neni až takový problem ! což jak si by byl problem u win 10 které otravně vyžaduji aktualizace a další kraviny a bez nich stavkují !

ps už to pokračuje snad to sem mužu dát https://diit.cz/clanek/nvidia-ukonci-po ... ni-systemy když tak to smažte

jen bych dodal že počítam že další pokračovaní u Nvidia bude zaříznutí podpory win 8 8.1 a win 7 :) jen muj dohad nic víc , to bude řevu jak se to stane :lol: :razz: :razz: :razz:
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Delam v nadnarodni firme, kde je většina lokalit vyroba, takze vim, ze si sepsal jen vymluvy. Win XP se zmigrovali jiz rok před ukoncenim podpory od MS z duvodu bezpecnosti. Speciality u vyrobnich stroju se schovali za LAN FW, ale ty se ted budou take migrovat. Zaklad je mit kvalitni servisni smlouvy a pravidelne aktualizovat obsluzny SW a idealne i HW. V soucasnych vlnach ramsonwaru to uz ani jinak nejde. Dokonce security oddeleni v poslední vlne odřízlo jednu zem od korporatni site.

Pokud ta firma ma WinXP na siti, kde je klidne i jen z jednoho PC dostupny internet, tak si stejne jen zahrava s budoucim pruserem. Otazka je jen kdy to nejaky uživatel zpusobi.

A jen pro info Win 10 uz jsou v pilotu mezi uzivateli. Win 7 pilot zacinal take s velkym prestihem.
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

No přečet sem to tady a trochu nepochopil o co jde? Mám win 8.1 a mám aktuálně RX560 a drivery jsou normálně dostupné na AMD stránkách. Popravdě jsem nikdy nezkoumal aktuálnost ovladačů (když nebyly problémy, používal jsem ovladače co byly po ruce). V tom, že AMD zařízlo podporu pro win 8 a 8.1 problém nevidím, prostě je nás málo, ale fungující ovladače k dispozici jsou tak o co go? A že bych přecházel k Nvidii nevidím moc reálně, měl jsem tři dny v compu GTX 960 a bohužel si nedokázala poradit se dvěma 29" monitory + těžbou etherea + přehráváním filmu najednou což si RX 560 poradí hravě :D
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Boooo01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Boooo01 »

killerek: není neni dostupný z žádného pc v siti , nevíc je to daleko složitější než jsme psal firma je defakto zahraniční (majitel) naví jsou kolem toho "žabomíší valky" mezi majitel a vedením v čr :)
a opravdu je něco jiného pracovat v klaiskce firmně a je jedno jestli zahraniční nebo české , něž procovat ve fa kteá se zabývá penězy ! tedy co se týká bezpečnsoti a hw kolem ! kdybys jen věděl kolik nesourodeho HW musí člověk dokopat aby fungoval tak bys raději šel sedět na uřad prace :)

a opravu nemá cenu rozvadět co a jako kolem , prostě dokud 10tky nebudou ve fazi kdy budou "stabilní" a nebudou kravit a dělat si co chtěji ! a hlavně bude zcela jasné kdy kde jak a kam co odesilají "rozhodnutí majitele" tak do fa nesmi !
ps nedavno mi jeden z jiný firmy řikal přišla aktualizece win 10 a celé fa stála cca 2 hodiny ! toto kdyby se stalo u mně ve fe tak mně nejspiše zastřeli :)))

pbjun: o co tu jde , o to že AMD zařízlo podporu 8 8.1 a oficialně ani nepíplo (tedy na AMD stránkách nic
nebylo) jen najký dohady na forech nic víc ! tedka Nvida zařízla podpru 32b systemu což až tak moc nevadí , ale přepokládám že další krok AMD bude zaříznutí win 7 a u nvida bude další krok zařiznutí 8 8.1 a pak win 7 , takže mně to celé připadá jako umyslná snaha lidi donutit k tomu aby byly nuceni si do pc dát WIN 10 :(

a jak jsem psal žadný ruzumný manžer jak u AMD tak u Nvida nezabije přijem peněž ! což mně přivadí k myšlence že to nebylo zadarmo :) a doufám že všichni víme čeho je MS schopno ! třeba jak lidem chodily aktualizace na WIN 10 bez jejich souhlasu a samy se instalovaly atd je to více !
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

Boooo01 píše: ps nedavno mi jeden z jiný firmy řikal přišla aktualizece win 10 a celé fa stála cca 2 hodiny ! toto kdyby se stalo u mně ve fe tak mně nejspiše zastřeli :)))
chces mi povedat, ze existuje firma kde pustaju updaty na OS priamo a nie cez wsus?
ak ide o firmicku s 10 pocitacmi tak ok,
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

Tak otázka je jak se ty win10 vlastně chovají... Mi se je nepodařilo donutit aby aktualizace nestahovaly dokud já nebudu chtít...
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Boooo01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Boooo01 »

pbjun : skaven321: řekl bych že tohle už patří jinam :) do jiného therdu
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“