posouzení sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Luboš Mojžíš »

Tak jste mě tak navrtali,že po bezesný noci jsem se pohádal s manželkou,ochudil dceru a rozhod se pro 6600GT.Problém je ,že Leadtek nikde není a nikdo neví kdy bude. Tak jsem dal na radu a objednal MSI NX 6600GT.(nebo mám radši počkat na Leadtka?).Jo, a disk dám Hitachi a skříň euro ML 5412. Co vy na to?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Luboš Mojžíš píše: skříň euro ML 5412. Co vy na to?
a co takhle koupit radši nějakého Chiefteka nebo AOpena ?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Smith píše:
a co takhle koupit radši nějakého Chiefteka nebo AOpena ?
aby to měl doma ještě horší??? :lol: :oops:

ne ta EC je naprosto v pohodě....lepší než to mít v krabici od bot .... chieftek je dobrej ale drahej a AOpen je zlatej střed...
Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

Dík,že jsi se mě zastal.A co ta grafika?Je dobrá?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Luboš Mojžíš píše:Dík,že jsi se mě zastal.A co ta grafika?Je dobrá?
grafika je dobrá, pokud nemůžeš sehnat toho Leadteka, tak MSI je velmi dobrá volba.
a zdroj chceš použít jaký?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Luboš Mojžíš píše:Dík,že jsi se mě zastal.A co ta grafika?Je dobrá?
jj ta grafika je taky dobrá ..akorát pokuď vezmeš MSI tak budeš mít trochu hlučější chladič .. viz recenze na Pctuningu ale jinak je to to samé jako leadek :) rozhodně je to dobrá koupě...

zdroj na to všechno ti doporučuju..teda jestli je v tej skříni to nevim...ale 400W EC by měl v pohodě stačit .. na 350W by to mělo chodit taky ale to ti u zdrojů jako jsou EC nikdo nezaručí..hold musíš mít štěstí na kus ....
Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

Je tam 350W.Myslíš že to neutáhne?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Luboš Mojžíš píše:Je tam 350W.Myslíš že to neutáhne?
ee ono u těhle zdrojů nejde ani tak o celkovej výkon jako o napětí na větvých...a to je právě u EC zdrojů různé ... například moje 350W EC utáhla prescota 2,8 6600GT a dva disky... ale už to docela pískalo...

ale v tvém případě jsem si skoro jist že to nezvládne...400W EC už ano ...jestli to 350W EC utáhne tak to bude tip ťop ..bez rezervy..takže když k tomu pak přidáš dejme tomu ještě neco tak ti to bude padat :)

prostě 350W EC je na tuhle sestavu podle mě málo...
Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

Dík za radu.Nechám ho vymněnit za 400W.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

a co kua koupit poradno skrin ve ktere se da uz cokoliv v pohode uchladit i se solidnim 350W zdrojem?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23395

akorat te manzelka asi zabije za tu velikost. (ale to ji musis umet jako muz zduvodnit...)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

myslim že levnější řešení je ten EC400W :))
Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

Hele,jen tak pro úplnost,jsi ženatej???
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nejsem :-D Je mi teprf 21...

no... stejne te to vyjde s tim 400W na +/- 1500... a kdyz si vemu ze par lidem uz to odpravilo masinu... :oops: + me zazitky s EC.. (kamosuv shop) kompl, zdroj EC... odevzdano zakaznikovi... za 3 dny reklamace. strasny smrad a tak.. vetracek ve zdroji byl zapojenej naopak = netocil se... fakt musi mit super vystupni kontrolu :)))

ne vazne... melo by to taky stacit a aspon ti nebude lito do te bocnice rezat az budes tuningovat case.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ICE píše:nejsem :-D Je mi teprf 21...

no... stejne te to vyjde s tim 400W na +/- 1500... a kdyz si vemu ze par lidem uz to odpravilo masinu... :oops: + me zazitky s EC.. (kamosuv shop) kompl, zdroj EC... odevzdano zakaznikovi... za 3 dny reklamace. strasny smrad a tak.. vetracek ve zdroji byl zapojenej naopak = netocil se... fakt musi mit super vystupni kontrolu :)))

ne vazne... melo by to taky stacit a aspon ti nebude lito do te bocnice rezat az budes tuningovat case.
ee no nevim neřikam že EC je kvalita ale napájí to slušně postavil jsem x PC s tímto zdrojem a nikdy problém.... a osobně mám nyní 400W EC a dobrej zdroj...
Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

a) máš to všechno jednoduší (samo že z mého pohledu)

b)sestavu si nakofiguruju a nechám si jí postavit(sám si na to netroufám)s podmínkou,že to zdroj musí utáhnout. V případě průšvihu to pak můžu reklamovat. Firma co mi to staví (Petracomp) tvrdí,že comp otestuje a v případě potřeby zdroj vymnění.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Luboš Mojžíš píše:a) máš to všechno jednoduší (samo že z mého pohledu)

b)sestavu si nakofiguruju a nechám si jí postavit(sám si na to netroufám)s podmínkou,že to zdroj musí utáhnout. V případě průšvihu to pak můžu reklamovat. Firma co mi to staví (Petracomp) tvrdí,že comp otestuje a v případě potřeby zdroj vymnění.
a) to rozhodne :)

B) tak to je OK :)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Takže grafika OK, disk ok, ale nějaká blbá EC case špatná, vem AOpena nebo Chiefteca, jinak co máš s nějakým manželstvím ? To jako že ti budou rozhodovat o tom, jakou vezmeš case ? No to teda potěš klobás. case buď http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25628 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29046 :wink:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

JanHavlicek píše:Takže grafika OK, disk ok, ale nějaká blbá EC case špatná, vem AOpena nebo Chiefteca, jinak co máš s nějakým manželstvím ? To jako že ti budou rozhodovat o tom, jakou vezmeš case ? No to teda potěš klobás. case buď http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25628 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29046 :wink:
EC case není blbá není to hliník a podobný nadstandarty ale jinak je to dobrá za ty peníze výtečná skříň (když se vybere poctivá EC) ...Aopen je o dost dražší a vypadá chudějš a Chieftec? No to je luxus až k ničemu...

Jinak EC skříní jsou kvanta za skvělé ceny..takže si vyber nějakou dle libosti,a v tom obchodě kde ti to budou sestavovat i řekni o nějakou která není papírová :) některý EC se dělaj totiž z dost slabýho plechu pak hlavně bočnice jsou spíše papírový....ale dost EC řady 5xxx se dělá z poctivýho plechu...A ty bych doporučil...Aopen a chieftek jsou zbytečnosti....ano uspořádání mají lepší a montáž také usnadnují ale hodláš se snad v CASE hrabat každej den? :)
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne pát 28. led 2005, 16:29, celkem upraveno 1 x.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

skoro bych rekl, ze jsi nikdy nedrzel v ruce AOpena... 8-)

ale budiz... EC mu stacit bude, ale ta dost dobra sestava by si teda rozhodne zaslouzila lepsi, ze tu levnou plecku. Uz vidim jak bude vyrezavat ty mrizky z vetraku, nadavat na malo mista atd....
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ICE píše:skoro bych rekl, ze jsi nikdy nedrzel v ruce AOpena... 8-)

ale budiz... EC mu stacit bude, ale ta dost dobra sestava by si teda rozhodne zaslouzila lepsi, ze tu levnou plecku. Uz vidim jak bude vyrezavat ty mrizky z vetraku, nadavat na malo mista atd....
málo místa??? eeee co tam bude dávat? :lol:

jinak aopena jsem zrovna před pár dny držel... a právě říkám má dobrý uspořádání ale jinak na něm není nic co by podle mě ospravedlnilo ho prodávat za takovou šílenou cenu a o chieftecovi ani nemluvim...prostě na mě moc luxusu...

nenříkám že EC jsou skvělý...stejně dyž to rozřežu tak vypadá EC Aopen či něco jiného steně :lol: ale za ty prachy :-D a pak už takhle to měl doma těžký...tak ho nenuťte do dalšího tahání peněz od rodiny na blbou krabici od PC :lol: :oops:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“