posouzení sestavy
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Luboš Mojžíš
- Nováček

-
Tak jste mě tak navrtali,že po bezesný noci jsem se pohádal s manželkou,ochudil dceru a rozhod se pro 6600GT.Problém je ,že Leadtek nikde není a nikdo neví kdy bude. Tak jsem dal na radu a objednal MSI NX 6600GT.(nebo mám radši počkat na Leadtka?).Jo, a disk dám Hitachi a skříň euro ML 5412. Co vy na to?
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a co takhle koupit radši nějakého Chiefteka nebo AOpena ?Luboš Mojžíš píše: skříň euro ML 5412. Co vy na to?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Luboš Mojžíš
- Nováček

-
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
grafika je dobrá, pokud nemůžeš sehnat toho Leadteka, tak MSI je velmi dobrá volba.Luboš Mojžíš píše:Dík,že jsi se mě zastal.A co ta grafika?Je dobrá?
a zdroj chceš použít jaký?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj ta grafika je taky dobrá ..akorát pokuď vezmeš MSI tak budeš mít trochu hlučější chladič .. viz recenze na Pctuningu ale jinak je to to samé jako leadekLuboš Mojžíš píše:Dík,že jsi se mě zastal.A co ta grafika?Je dobrá?
zdroj na to všechno ti doporučuju..teda jestli je v tej skříni to nevim...ale 400W EC by měl v pohodě stačit .. na 350W by to mělo chodit taky ale to ti u zdrojů jako jsou EC nikdo nezaručí..hold musíš mít štěstí na kus ....
- Luboš Mojžíš
- Nováček

-
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ee ono u těhle zdrojů nejde ani tak o celkovej výkon jako o napětí na větvých...a to je právě u EC zdrojů různé ... například moje 350W EC utáhla prescota 2,8 6600GT a dva disky... ale už to docela pískalo...Luboš Mojžíš píše:Je tam 350W.Myslíš že to neutáhne?
ale v tvém případě jsem si skoro jist že to nezvládne...400W EC už ano ...jestli to 350W EC utáhne tak to bude tip ťop ..bez rezervy..takže když k tomu pak přidáš dejme tomu ještě neco tak ti to bude padat
prostě 350W EC je na tuhle sestavu podle mě málo...
- Luboš Mojžíš
- Nováček

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
a co kua koupit poradno skrin ve ktere se da uz cokoliv v pohode uchladit i se solidnim 350W zdrojem?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23395
akorat te manzelka asi zabije za tu velikost. (ale to ji musis umet jako muz zduvodnit...)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23395
akorat te manzelka asi zabije za tu velikost. (ale to ji musis umet jako muz zduvodnit...)
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Luboš Mojžíš
- Nováček

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nejsem
Je mi teprf 21...
no... stejne te to vyjde s tim 400W na +/- 1500... a kdyz si vemu ze par lidem uz to odpravilo masinu...
+ me zazitky s EC.. (kamosuv shop) kompl, zdroj EC... odevzdano zakaznikovi... za 3 dny reklamace. strasny smrad a tak.. vetracek ve zdroji byl zapojenej naopak = netocil se... fakt musi mit super vystupni kontrolu
))
ne vazne... melo by to taky stacit a aspon ti nebude lito do te bocnice rezat az budes tuningovat case.
no... stejne te to vyjde s tim 400W na +/- 1500... a kdyz si vemu ze par lidem uz to odpravilo masinu...
ne vazne... melo by to taky stacit a aspon ti nebude lito do te bocnice rezat az budes tuningovat case.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ee no nevim neřikam že EC je kvalita ale napájí to slušně postavil jsem x PC s tímto zdrojem a nikdy problém.... a osobně mám nyní 400W EC a dobrej zdroj...ICE píše:nejsemJe mi teprf 21...
no... stejne te to vyjde s tim 400W na +/- 1500... a kdyz si vemu ze par lidem uz to odpravilo masinu...+ me zazitky s EC.. (kamosuv shop) kompl, zdroj EC... odevzdano zakaznikovi... za 3 dny reklamace. strasny smrad a tak.. vetracek ve zdroji byl zapojenej naopak = netocil se... fakt musi mit super vystupni kontrolu
))
- Luboš Mojžíš
- Nováček

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
a) to rozhodneLuboš Mojžíš píše:a) máš to všechno jednoduší (samo že z mého pohledu)
b)sestavu si nakofiguruju a nechám si jí postavit(sám si na to netroufám)s podmínkou,že to zdroj musí utáhnout. V případě průšvihu to pak můžu reklamovat. Firma co mi to staví (Petracomp) tvrdí,že comp otestuje a v případě potřeby zdroj vymnění.
B) tak to je OK
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Takže grafika OK, disk ok, ale nějaká blbá EC case špatná, vem AOpena nebo Chiefteca, jinak co máš s nějakým manželstvím ? To jako že ti budou rozhodovat o tom, jakou vezmeš case ? No to teda potěš klobás. case buď http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25628 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29046 
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
EC case není blbá není to hliník a podobný nadstandarty ale jinak je to dobrá za ty peníze výtečná skříň (když se vybere poctivá EC) ...Aopen je o dost dražší a vypadá chudějš a Chieftec? No to je luxus až k ničemu...JanHavlicek píše:Takže grafika OK, disk ok, ale nějaká blbá EC case špatná, vem AOpena nebo Chiefteca, jinak co máš s nějakým manželstvím ? To jako že ti budou rozhodovat o tom, jakou vezmeš case ? No to teda potěš klobás. case buď http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25628 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29046
Jinak EC skříní jsou kvanta za skvělé ceny..takže si vyber nějakou dle libosti,a v tom obchodě kde ti to budou sestavovat i řekni o nějakou která není papírová
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne pát 28. led 2005, 16:29, celkem upraveno 1 x.
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
málo místa??? eeee co tam bude dávat?ICE píše:skoro bych rekl, ze jsi nikdy nedrzel v ruce AOpena...![]()
ale budiz... EC mu stacit bude, ale ta dost dobra sestava by si teda rozhodne zaslouzila lepsi, ze tu levnou plecku. Uz vidim jak bude vyrezavat ty mrizky z vetraku, nadavat na malo mista atd....
jinak aopena jsem zrovna před pár dny držel... a právě říkám má dobrý uspořádání ale jinak na něm není nic co by podle mě ospravedlnilo ho prodávat za takovou šílenou cenu a o chieftecovi ani nemluvim...prostě na mě moc luxusu...
nenříkám že EC jsou skvělý...stejně dyž to rozřežu tak vypadá EC Aopen či něco jiného steně