posouzení sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

posouzení sestavy

Příspěvek od Luboš Mojžíš »

Zdravím.Rád bych znal váš názor na níže uvedenou sestavu z hlediska komtability a kvality jejích komponentů.Nejsem si jist základní a grafickou deskou.Zrovna tak u DVD vypalovačky si nechám poradit. Jo,a nechtěl bych,aby případné změny nějak zásadně zvyšovaly cenu compu.Dík.
Pentium 3,0GHz HT Prescott (soc.775) + Arctic Cooling Freezer 7
ASUS P5GD1 Pro (i.915)
2 x 512 DDR 400 CL2,5 Corsiar
HDD Seagate 160GB SATA
VGA ASUS PCX GeForce 5750 128MBDDR TVout DVI PCIex
DVD TEAC DV-W516 retail
mech.3.5" 1.44MB
skříň Eurocase 5410 MidiTower + tichý zdroj 350W
Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

Doplnění

Úplně jsem zapomněl.Chci na něm střihat video,nějakou tu hru a jakousi rezervu do budoucna.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

sestava výborná skvěle vybráno...ale grafiku bych koupil určitě NV6600GT od leadeku rozhodně lepší volba! :)
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

ad grafika: raději bych použil něco výkonnějšího, třeba GF6600 (GT) na PCI-Express
ad DVD: raději vezmi jinou mechaniku, s Teac jsou občas problémy. Vem třeba NEC ND-3520A

jinak s tím zbytkem bych souhlasil
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Dobrá sestava, ale ta grafika se tam vůbec nehodí, vem 6600GT a radši ušetři za paměti, než tu 5750, taky vem místo Teaca LG GSA-4163B
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jak bylo řečeno VGA to chce lepší!
Raději bych tam viděl AMD 939 pokud je to na střih videa. Ale pokud seš Intelák tak .......
Toho Teaca mám já i kamarád a je naprosto bezproblémů!!! :roll: :lol: :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Len sa pridam.... lepsia grafika.... podla mna by postacovala aj klasicka 6600... a ten Teac tiez snimto modelom nemam najlepsie skusenosti ( dost reklamacii )...., radcej nieco ine....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dzin píše:Jak bylo řečeno VGA to chce lepší!
Raději bych tam viděl AMD 939 pokud je to na střih videa. Ale pokud seš Intelák tak .......
terochu wedle...právě že je to na střih videa tak proto intel :) máš to obrácené na hry a domu je AMD na video a pracovní stanice je Intel :)

a nejde o to jestli je intelák...neflamuj...požadavek byl dán na video a tady je intel jasně lepší :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Digitaldoom píše:
Dzin píše:Jak bylo řečeno VGA to chce lepší!
terochu wedle...právě že je to na střih videa tak proto intel :) máš to obrácené na hry a domu je AMD na video a pracovní stanice je Intel :)

a nejde o to jestli je intelák...neflamuj...požadavek byl dán na video a tady je intel jasně lepší :)
Nebudu se stebou hádat :roll: ale zaspal si dobu :wink:
Na PCT je test CPU a z toho vyčteš trochu něco jiného.
A dělal jsem z kamarádem praktickej test :)
Pokud máš připomínky tak na SZ :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dzin píše: Pokud máš připomínky tak na SZ :wink:
máš SZ :)

ad.: na tohle se nekoukej intel je pro práci s videem lepší jenom je tu jeden uživatel v omylu :) a já to nejsem......

ale ta grafika by mě zajímalo jak si na ní přišel? taková dobře sestavená sestava a taková do očí bijící nesmyslná GK....
Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

Přiznám se Ti, nesestavoval jsem ji já. Ale platit ji budu já,takže sháním názory lidí,kteří tomu rozumějí víc než já a jsou ochotni mi poradit.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Luboš Mojžíš píše:Přiznám se Ti, nesestavoval jsem ji já. Ale platit ji budu já,takže sháním názory lidí,kteří tomu rozumějí víc než já a jsou ochotni mi poradit.
chápu takže jak sme se tu všici shodly určitě kup 6600GT ...značku ti neporadim....nevim jak u PCIexpres ale mě se jako dobrá voba pro AGP jeví 6600GT leadek ... :);)
scarinko
Začátečník
Začátečník

6600gt

Příspěvek od scarinko »

vsetci tu trepete aby si kupil 6600gt ale vam povedal ze by nechcel tu zostavu predrazovat a rozdiel medzi 5750 a 6600gt je dost velky a na to co s tym on bude robit si myslim ze je to akurat.
Za to ze ma vykonny pocitac nemusi mat aj najvykonnejsiu grafiku.
5750 nie je az taka zla karta. ja si myslim ze to je dobre zvlast ked sa pozriete na cenovy rozdiel
AMD Athlon64 3000+ VeniceBOX DFI LP UltraD nForce4 2x512MB DDR 500 ADATA Viteste Hitachi SATA 160GB Sapphire Radeon X800GT 475/980@570/1120 BOX!!! LG Supermulti 4156B Case Airbox Black
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

BTW, neni ta deska + grafika bundle dohromady? asus to tak prodava... ze Lorde :lol:
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

HADES píše:ad grafika: raději bych použil něco výkonnějšího, třeba GF6600 (GT) na PCI-Express
ad DVD: raději vezmi jinou mechaniku, s Teac jsou občas problémy. Vem třeba NEC ND-3520A

jinak s tím zbytkem bych souhlasil
DVD i GK souhlas s HADESem, pokud nepotřebuješ DVD-R9, tak velice jsem byl spokojenej i s předchůdlyní NEC ND 3500A. Teď mám viz podpis a taky max spokojenost, hlavně žatím žádnej problém se čtením vypálených DVD i CD.
Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

Přátelé,dík za Vaše názory, docela jste mi pomohli. Jdu do NEC 3520 a
Leadteku Winfast PX 6600TD. Proti 5750 to není výrazně dražší(ne-li levnější), recenze vesměs výborné (oproti 5750) a všichni si u ní pochvalují( v případě potřeby) ochotu k přetaktování. Ještě jednou dík.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Luboš Mojžíš píše:Přátelé,dík za Vaše názory, docela jste mi pomohli. Jdu do NEC 3520 a
Leadteku Winfast PX 6600TD. Proti 5750 to není výrazně dražší(ne-li levnější), recenze vesměs výborné (oproti 5750) a všichni si u ní pochvalují( v případě potřeby) ochotu k přetaktování. Ještě jednou dík.
No my mysleli verzi 6600GT, 6600 je něco jinýho, to je pomalejší verze :oops: , ovšem ta taky docela jde, ale jestli máš money na 6600GT verzi. vem radši tu
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

no a taky to samozrejme poskladej do lepsi skrine...
Luboš Mojžíš
Nováček
Nováček

Je mi jasné,že GT a TD je něco jiného. Ale jak napsal scarinek,je to o penězích. Už takhle jsem přešvihl rozpočet a někde musím říst dost. Uvažoval jsem ubrat paměť (jak mi tu někdo radil), ale nakonec jsem zvolil tuhle alternativu, protože si myslím,že na střih videa budu potřebovat spíš tu paměť. A ta karta není zase tak úplně špatná,ne?
(jinak,dcera mi říká,když se dívá na ten comp,že je to jako házet perly sviním). Ahoj.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No tak tedy vem klasickou 6600, ale jen ne 5750, to nemá smysl kupovat
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“