POMOC Jak mam přetakovat AMD Athlon(tm) XP 1800+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Julian píše:To, ze nemuze menit multiplikator jsem prehledl sorry, ale KT400 oficialne nepodporuje DDR400, ale neni to tak uplne pravda, existuje KT400A, ktera to oficialne podporuje :oops:. Ale jinak s tim 200 to holt asi fakt nepujde no, to uznavam :oops:
Tak existence KT400A mi unikla... Sorry. M7VIK má teda čipset KT400A. FSB 200 by šlo u KT600, ale tady ne.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

TomV píše:Tak to máš úplně stejně, jako já. Nech to tak. To si myslím, že je s tvým procesorem docela dobrý výsledek, ne ? Jak šlo drátování ? A co teplota ?

Tom

Nevím co myslíš tím drátovaním,ale teplota se drží na 40°.Jěště chci dodat že mam paměti Nanya Technology DDR-SDRAM PC3200 (400) při nastavení ultra musím resetovat CMOS. :? Výsledek se mi zdá docela dobrý,ale budu muset koupit ještě novou grafiku,aby ta moje bedna jela trochu svižněji ve hrách (mam 64 bit. grafiku)3D Mark pouze necelých 5000 b.Co poradíš-poradíte ?? 8)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já myslel, že jsi měnil násobič. Proto to drátování (patice). :) Teplota je v pohodě, ale ty paměti jsou divný. Já mám 512 MB pc3200 Seitec a při FSB 180 mi běžej v pohodě i na to nejostřejší ruční nastavení. Ale je fakt, že CAS 1.5 jsem nezkoušel... :)
Co se týče grafiky, tu bych sám potřeboval trochu upgradovat (viz. podpis). Ale s tou ti moc neporadím, protože se v dnešním sortimentu grafik (ATI vs. nVidia a všechny jejich možné a nemožné typy) moc nevyznám. Zkus se poptat v příslušném fóru (ATI, nVidia), co by ti poradili...

Tom
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

mam tyto paměti:
DRAM Type DDR-SDRAM
DRAM Size 512 MBytes
DRAM Frequency 180.0 MHz
FSB:DRAM 1:1
DRAM Interleave 4-way
CAS# Latency 2.5 clocks
RAS# to CAS# 5 clocks
RAS# Precharge 3 clocks
Cycle Time (TRAS) 7 clocks
# of memory modules 3
Module 0 Nanya Technology DDR-SDRAM PC3200 - 256 MBytes
Module 1 Nanya Technology DDR-SDRAM PC3200 - 128 MBytes
Module 2 Nanya Technology DDR-SDRAM PC3200 - 128 MBytes

NEVADÍ ŽE MÁM JEDNU 256 A DVĚ 128 ??? JSOU TO PŘECE STEJNÉ TYPY.
NASTAVÍM TO PODLE "SPD" A JEDE TO , KDYŽ DAM JINÉ ČASOVÁNÍ TAK TO KLEKNE :shock:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak to se ani moc nedivím. Víc modulů pohromadě občas dělá problémy. Nech to na SPD, tím ostřejším časováním stejně moc výkonu nenabereš. Nestojí to za ty problémy s nestabilitou.
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Vidím že máš Tome stejnou desku Biostar M7VIK.tak se chci zeptat na co je ten RAID1 na desce.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

blod píše:Vidím že máš Tome stejnou desku Biostar M7VIK.
No právě. Vyjímečně vím, co radím, přetaktovával jsem před měsícem... :D
blod píše:Tak se chci zeptat na co je ten RAID1 na desce.
Ten konektor umožňuje (díky RAID řadiči Promise) připojit dva disky do diskového pole typu RAID 0, nebo 1. Typ 0+1 nepodporuje, na to by tam musely být ty konektory dva...
Xsha-ghas
Nováček
Nováček

Jak na mého starouška Durona

Příspěvek od Xsha-ghas »

Mám Duron 1100 na MSI KT3 Ultra, 512 RAM(256 je 2,5 CL 266 MHz Kingmax a ta druhá je nějaká obyč, taky na 266MHz) Zkusil jsem FSB na 115 při VCore 1,8 (standartní bylo 1,75) a při startu Woken se objevovala BlueDeath, tak jsem dal VCore na 1,825 (a taky nevím,kolik můžu do CPU max.pustit VCore) a při těch 115 FSB to vše chodí OK (1265MHz) Můžu to najak dostat ještě víš? Nevím jestli nebude problém s pamětmi (hlavně nevím,kolik do nich můžu pustit max. napětí) Jinak v BIOSu mi standartně jedou na 2,5 3 3 6. Nevím tedy, jestli mám zkusit propojit L1 můstky, abych mohl měnit multiplikátor. Bude to hodně znát pokud mi to poběží na 10*133 než 11*115 nebo bych měl zkusit jít ještě níž a víš (třeba na 8,5*150) Vím, že čím je vyšší FSB, tak že se zvyšuje propustnost pamětí atd, ale mám zase jenom DDR266 a tak nevím,co zvládnou. A ještě bych rád věděl,zda má cenu kupovat Bartona a s tou DDR266 se s ním pokoušet o OC? Díky moc za odpověď.
Zion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zion »

Xsha-ghas:

Proc to tady vsude pises? Udelej si vlastni tema a odpovi ti driv! :?
AMD Athlon XP 1800+(T-Bred,BO;1,6V)@2400+(166x12.5;1.7V).Soltek SL-NV400-64(nForce2 400,AGP 4-8x,FSB 266-400,DDR266-400).768DDR(Kingston 333MHz,CL2.5).).HDD Hitachi (250GB;8MB), Seagate Barracuda IV(40GB;2MB).Sapphire ATI Radeon X1650Pro(256MB;600/1400)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“