POMOC Jak mam přetakovat AMD Athlon(tm) XP 1800+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

blod
Začátečník
Začátečník

POMOC Jak mam přetakovat AMD Athlon(tm) XP 1800+

Příspěvek od blod »

jak mohu přetaktovat AMD Athlon(tm) XP 1800+.PORADÍ MĚ NĚKDO ??? :( :( :(
stebloo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stebloo »

Musis rict jakou mas taky zakladni desku jestli umoznuje menit fsb a multiaplikator napis jakou mas sestavu
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

dole to maš napsané
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

M7VIK mám. Takže - v první řadě, deska neumí měnit násobič (a to ani s nejnovějším biosem), takže tam si musíš pomoct jinak (já drátuju patici). FSB měnit umí, ale neumí řídit nezávisle takt AGP a periferních sběrnic, takže se ta FSB nedá zas tak moc zvedat. Ideální by bylo nastavit základní FSB na 166 (dva jumpery asi 3 cm nalevo od southbridge). To změní i dělící poměry sběrnic a zároveň tím dost přetaktuješ. Ale nevím, jestli tvů procesor snese FSB 166.

Důležitá věc -
ten tvůj Athlon má jaké jádro ? Zjistíš to, když se na procesor podíváš - jestli je zelenej a jádro je čtvereček, je to Palomino, jestli je hnědej a jádro je obdélníček, je to Throughbred. To by bylo o dost lepší. A frekvence 1800+ je jaká ?

Tom
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Vlastnosti CPU
CPU typ AMD Athlon XP, 1533 MHz (5.75 x 267) 1800+
Označení CPU Thoroughbred-B
CPU Stepping B0
L1 Code Cache 64 KB
L1 Datová cache 64 KB
L2 Cache 256 KB (On-Die, Full-Speed)

Technické informace CPU
Typ pouzdra 453 Pin PGA
Velikost pouzdra 4.95 cm x 4.95 cm
Transistorů 37.6 Milion
Výrobní technologie 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
Plocha tělesa 84 mm2
Napětí jádra 1.50 - 1.65 V
I/O napětí 1.6 V
Typický příkon 44.0 - 64.0 W (V závislosti na taktu)
Maximální příkon 48.5 - 74.3 W (V závislosti na taktu)

Výrobce CPU
Jméno firmy Advanced Micro Devices, Inc.

TOTO SNAD BUDOU VYČERPAVAJÍCÍ INFORMACE :? :?
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Mas revizi B0, takze se by si se mel dostat v pohode nad 2Ghz
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

T-Bred B0 půjde taktovat v pohodě. Ale co je proboha 5.75x267 ???? Kde jsi to zjistil ? Tahle deska nikdy nemůže dát tuhle frekvenci FSB a ten násobič je taky blbost. Koukni do BIOSu, tam je nastavení FSB. Na 99% to bude 11,5x133.

Tenhle procesor by měl zvládnout FSB 166. Nebudeme zatím hejbat s násobičem, ale zkusíme zvednout FSB. Když se koukneš na desku, tak kousek vlevo od levého horního rohu southbridge jsou dva jumpery. Nejspíš budou oba nahoře. Vypni komp a ten levý přehoď dolu. Zapni komp. Procesor by se měl ohlásit jako AthlonXP 1909 MHz. Nech nabootovat systém a spusť test stability. Třeba Prime95. Jestli je někde nějaká bota, z Prime se to obvykle dozvíš už po pár minutách.
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

TomV píše:T-Bred B0 půjde taktovat v pohodě. Ale co je proboha 5.75x267 ???? Kde jsi to zjistil ? Tahle deska nikdy nemůže dát tuhle frekvenci FSB a ten násobič je taky blbost. Koukni do BIOSu, tam je nastavení FSB. Na 99% to bude 11,5x133.
To má určitě z AIDA32. Mě to zas na můj Barton 2500+ píše: 1833 MHz (5.5 x 333)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Victor píše:
TomV píše:T-Bred B0 půjde taktovat v pohodě. Ale co je proboha 5.75x267 ???? Kde jsi to zjistil ? Tahle deska nikdy nemůže dát tuhle frekvenci FSB a ten násobič je taky blbost. Koukni do BIOSu, tam je nastavení FSB. Na 99% to bude 11,5x133.
To má určitě z AIDA32. Mě to zas na můj Barton 2500+ píše: 1833 MHz (5.5 x 333)
Hele, ta AIDA je srandovní program... :-D Teď jsem se dozvěděl, že mám nastavení procesoru 5.75x371... :lol:
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Tak jsem ten levý jumper přehodil.Mám tedy:Podle CPU-Z
1909 Mhz.FSB 166Mhz.Bus Speed 332.1 Mhz.Multiplier x11,5,Voltaš 1.520v.
PRIME95 Vpohodě.Od rana hraju a ještě to nespadlo.tak co dál
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Teď můžeš zkusit pomalu zvedat sběrnici. Nastav v BIOSu FSB 170 a zase to nějakou dobu testuj. Nech si projet testy v Prime a hodně hraj :) . Pokud to bude stabilní, dá se FSB ještě zvýšit...
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

DÍK JDU NA TO PAK NAPÍŠU JAK TO ŠLAPE .PŘED NASTAVENÍM MI PŘI STARTU UKAZOVAL BIOS DDD400 ATĚD DDR333?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To je u KT400 normální. Je to daň za rychlejší FSB. Ve 166 MHz módu pojedou paměti jenom synchronně. Ale na výkonu se to negativně neprojeví, protože tomu hodně pomůže zrychlená FSB. Aspoň můžeš nastavit ostřejší časování pamětí, pc3200 (DDR400) moduly při téhle frekvenci určitě zvládnou nastavení Ultra.
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Tak jsem se dostal až na 2,1Ghz.Potom už to nebylo tak stabilní,začala se mi sekat i grafika,teplota CPU 41st.cel.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak to tak nech. Já mám 2100+ (viz. dole) a taky se nad 2100 MHz stabilně neudržím. Jak máš nastavenou FSB a násobič ?
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

FSB na 180.0 Mhz nasobič x 11,5
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak to máš úplně stejně, jako já. Nech to tak. To si myslím, že je s tvým procesorem docela dobrý výsledek, ne ? Jak šlo drátování ? A co teplota ?

Tom
Julian
Nováček
Nováček

Multiplikator

Příspěvek od Julian »

Jestli muzes hnout s multiplikatorem, tak zkus 10*200 nebo 10.5*200, pokud ti to ta deska umoznuje. Pameti pak bezej naplno(2*200) a CPU mas pretaktli zhruba jako ted. Akorat PCI/AGP bude standartne, takze tezko rict co bude lepsi :? . Oficialne sice neni podpora u KT400 na pameti DDR400, ale to nic neznamena, FSB jde vetsinou nastavit az do nevidim 8) , takze jde casto rochodit naplno lepsi pameti, ale musi jit hejbat s multiplikatorem :( .

Edit: Zapomel jsem dodat, ze se musi nastavit pameti na 1:1 s FSB :oops: , jinak to asi nerozchodis :twisted: .
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiplikator

Příspěvek od TomV »

Julian píše:Jestli muzes hnout s multiplikatorem, tak zkus 10*200 nebo 10.5*200, pokud ti to ta deska umoznuje. Pameti pak bezej naplno(2*200) a CPU mas pretaktli zhruba jako ted. Akorat PCI/AGP bude standartne, takze tezko rict co bude lepsi :? . Oficialne sice neni podpora u KT400 na pameti DDR400, ale to nic neznamena, FSB jde vetsinou nastavit az do nevidim 8) , takze jde casto rochodit naplno lepsi pameti, ale musi jit hejbat s multiplikatorem :( .

Edit: Zapomel jsem dodat, ze se musi nastavit pameti na 1:1 s FSB :oops: , jinak to asi nerozchodis :twisted: .
Nepůjde mu to. Ta deska to neuchodí. PCI/AGP budou mít šílený frekvence, protože KT400 neumí FSB 200 a nemá na to děličky. Už na těch 180 MHz jede PCI na 36 MHz a AGP na 72 MHz (při děličkách v režimu FSB 166). Jinak, KT400 OFICIÁLNĚ UMÍ DDR400 PAMĚTI, ale jen při FSB 133 a 100. Při FSB 166 můžou běžet pouze synchronně, ale jelikož se FSB 200 na téhle desce v podstatě nedá dosáhnout, tak na plných 200 MHz nepojedou. Při FSB 180 to dá 360 MHz. Hejbat s multiplikátorem tahle deska neumí (co si třeba přečíst všechny příspěvky v tomto tématu, když už reaguješ ?), proto se musí změnit fyzicky - tzn. buď můstky L3 na procesoru, nebo dráty do patice. FSB se dá většinou nastavit do nevidim u nForce2, ale ne u KT400. nForce na rozdíl od KT400 totiž umí zamknout frekvence AGP/PCI.
Julian
Nováček
Nováček

Příspěvek od Julian »

To, ze nemuze menit multiplikator jsem prehledl sorry, ale KT400 oficialne nepodporuje DDR400, ale neni to tak uplne pravda, existuje KT400A, ktera to oficialne podporuje :oops:. Ale jinak s tim 200 to holt asi fakt nepujde no, to uznavam :oops:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“