Instalace Windows po sestavení počítače

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Žádnej, protože se vůbec nedostanu do míst, kde se přez F6 načítá SATA disk. Instalace skončí těsně po bootu z cd(černá obrazovka+nápis "Instalační program zjišťuje hardwarovou konfiguraci počítače...". V anglické verzi je to:"Setup is inspecting your computer`s hardware configuration...". Navíc sem zkusil pouze IDE disk a taky to nešlo. Tudíž se dá definitivně vyloučit jako příčina disk. Zbývá tedy deska(DFI LanParty UT nF4 Ultra-D), procesor(Athlon 64 3000+ s.939), grafika(Gainward GeForce 6600GT Golden Sample), paměti(Geil Ultra 1024MB CL2). Bohužel nemám možnost prohodit s někým komponenty (mimo pamětí). Ty však projely memtestem bez problému. Napadá mě, jestli neni některá z komponent vadná i když WinXP 64-bit běží bez problémů(mimo to, že tam půlka programů nefunguje).
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Není poškozený instalační CD?
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

To určitě ne. Zkusil sem nezávisle na sobě asi 5 CD a 2krát spouštěcí diskety.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

A co volba v BIOSu "MTRR Mapping Mode" ? Zkus ji dát na "discrete"
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Nemůžu tuhle volbu nikde najít. Čeho se to týká?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Deathroit píše:Nemůžu tuhle volbu nikde najít.
Třeba DFI tuto volbu v BIOSu nemá. Oč jde přesně nevím - je to u nast. pamětí, ale v manuálu od MSI píšou, že nastavení na "continuous" pouze u WXP 64-bit.
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

V manuálu sem nic podobného nenašel. Jak se pozná IRQ konflikt? A dokáže mi někdo vysvětlit, co je to HAL a jak se dá změnit? Díky
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

něco málo o IRQ a IRQ konfliktech najdeš třeba tady http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=5130

info o HAL třeba tady
http://www.programovat.kvalitne.cz/dire ... rectx.html
ale HAL nezměníš, je to součást systému
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Tak je to neuvěřitelný, ale problém je vyřešen. Sice nevim jak, ale to neni důležitý. Prostě sem témeř vše v BIOSu dal na disabled a najednou to šlo. Myslím si, že je to něco z POWER MANAGEMENTu. Nicméně se mi objevil další problém a to je instalace na SATA disk. Dostal sem ovladače na disketě, takže sem je pomocí F6 načetl (Sil3114 Non Raid ROM Only+nějaké dva ovladače od NVidie u kterých bylo v závorce required), poté instalace přeskočila na černou obrazovku s blikajícím podtržítkem v levém horním rohu a konec. Na IDE disk se instalace v pohodě. Taky sem zkusil novější ovladače, ale nepomohlo to). Asi to už nepatří sem, ale díky za pomoc. Pokusim se zde ještě lépe hledat.:)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Deathroit píše:Dostal sem ovladače na disketě, takže sem je pomocí F6 načetl (Sil3114 Non Raid ROM Only+nějaké dva ovladače od NVidie u kterých bylo v závorce required)
Ty SATAny máš zapojený na NV nebo na Silu?
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Mám tam pouze Sil3114, takže to mám zapojený tam.
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Tak už je problém vyřešen. Složitý problém má jednoduché řešení. Byl aktivovaný COM port a IrDA v BIOSu, ale na desce je to doplňková výbava, takže tam neni. Poté, co jsem je vypnul, proběhla instalace WinXP Pro naprosto bez problému. Děkuji všem za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“