Instalace Windows po sestavení počítače

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Deathroit
Nováček
Nováček

Instalace Windows po sestavení počítače

Příspěvek od Deathroit »

Čau lidi,
mám takovej problém. Včera sem sestavil svůj první počítač. Vše proběhlo bez problému, dokonce se i počítač spustil. Všechny bootovací procedury na začátku proběhly dobře, vše se detekovalo jak mělo. Problém nastal až když jsem chtěl nainstalovat WinXP Pro. Dal sem boot s CD a naběhla hláška: Instalační program zjišťuje hardwarovou konfiguraci... Poté počítač nečinně běžel dál. Vydržel sem to asi půl hodiny. Zkusil sem ještě druhé WinXP Pro a to samé. Zkusil sem Win 98, instalace naběhla, zformátoval se disk a při hlášce instaluji soubory potřebné k instalaci nebo tak nějak se počítač opět tvářil, že se nic neděje. Zkusil sem instalaci WinXP 64-bit a proběhla v pořádku. Jsem z toho jelen.:) Prosím o každou radu. Počítač bez systému můžu vyhodit.:( Díky moc za pomoc.

Konfigurace: AMD Athlon 64 3000+, Arctic Cooling Freezer 64, DFI LanParty UT nF4 Ultra-D, GeIL Ultra 1024MB CL2 Dual Channel Kit, Gainward GeForce 6600GT PCIe Golden Sample, Maxtor DiamondMax 10 6B200M0 200GB, DVDRW NEC ND3500A, Chieftec 360W
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

skusal si winxp sp2?
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? mozno to boli prilis stare verzie win a proste nerozpoznali niektoru vec v pc, najskor cpu :)
predsa len 64bit win su novsie :)
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Zkoušel sem WinXP bez SP. Možná v tom bude ten problém. Je pravda, že jsou už docela starý a může dojít k nějaké nekompaktibilitě. Díky. Pokusim se někde sehnat WinXP s SP2 a dám vědět, jak to dopadlo.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Deathroit píše:Zkoušel sem WinXP bez SP. Možná v tom bude ten problém. Je pravda, že jsou už docela starý a může dojít k nějaké nekompaktibilitě. Díky. Pokusim se někde sehnat WinXP s SP2 a dám vědět, jak to dopadlo.
Ten HDD 200GB máš "vcelku" ?
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Mám ho vcelku.
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Bohužel nevím kde máš chybu, ale ty XP musí jít naistalovat ať jsou starší s SP1 nebo SP2. Osobně jsem dával na Athlona 64 3000+ XP z roku 2001 a až následně je updatoval. O warezu ani neuvažuju.
Jo nemáš ten HDD jen tak náhodou SATA!!!!
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Ten disk je SATA. Zjistil sem, že je na něj třeba nainstalovat ovladače. Ty mám na disketě k desce, ale ta instalace skončí dřív než můžu něco dělat.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Deathroit píše:Ten disk je SATA. Zjistil sem, že je na něj třeba nainstalovat ovladače. Ty mám na disketě k desce, ale ta instalace skončí dřív než můžu něco dělat.
Ty se tam dávaj před instalací........... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

To by mě zajímalo kdy. Měl sem za to, že naběhne instalace z cd, zmáčkne se F6 a naistalují se ovladače z diskety. Moje instalace skončí těsně předtím hláškou Instalační program zjišťuje hardwarovou konfiguraci počítače. Dál se nehnu.
racous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racous »

Dáš tam jenom disketu a nabootuješ a instalneš chápeš?
AMD 64 3000+ s.939 Venice 1000MHz ,MSI K8N Neo4 Ultra, nVidia PX6600GT TDH 128Mb DDR3 (550/1200), WD 2500KS 250GB SATA2,Maxtor 120Gb,Sound Blaster Live,Monitor LCD Samsung SyncMaster 710TM
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jo tak jsem to myslel........!
Myslel jsem že tě to pustilo dál.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Hoši ani se nesnažte, půjdou mu nainstalovat windowsy z instalačky Win XP SP1 a výš, mám to vyzkoušený :wink:

Takže má rada zní: Udělej si instalačku XP s SP1/SP2 u nějakého kamaráda, návod je ve FAQ
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

JanHavlicek píše:Hoši ani se nesnažte, půjdou mu nainstalovat windowsy z instalačky Win XP SP1 a výš, mám to vyzkoušený :wink:

Takže má rada zní: Udělej si instalačku XP s SP1/SP2 u nějakého kamaráda, návod je ve FAQ
Přesně tak - máš moc velkej HDD na WXP bez SP1@2. Nebo to udělej na WXP bez SP podle FAQ v sekci HDD.
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Tak sem nakonec sehnal Windows s SP2, ale žádná změna. Pořád instalace skončí dřív než začne. Zkusil sem ještě Win 2003 Server a Linux a obojí šlo naistalovat. Nemůže to bejt nějakým nastavením v BOISu? Díky za každou radu.
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Zkusil sem ještě bootovací diskety WinXP Pro SP2 a WinXP Home SP1 se stejným efektem.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jiný BIOS nepomáhá?
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Zkusil sem nejnovější a nepomohlo to.
Deathroit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deathroit »

Opravdu se nenajde nikdo s nějakým novým nápadem. Sem už opravdu zoufalej. Pod WinXP 64-bit nic moc. :cry:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

:idea: Jakej používáš "F6" driver?
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“