Kam má funět větrák uprostřed bočnice?
Moderátor: morke
- 3lemen7
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vetrak na bocnici je uplne dokonalej tim ze muze privadet studenej vzduch presne na jednotlive komponenty, takze urcite DOVNITR, ven vam muze odvadet vzduch jakykoli jiny vetrak - nejlip vzadu v case, navic kdyz date aby foukal ven tak se bude "prat" o vzduch s vetrakem na procaku a to muze delat randal... ja mam 2 vetraky na bocnici a oba foukaji dovnitr...
- Benet
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Oldboy
- Začátečník

Klasický řešení, máš recht, nemám na to patent...Slezman(CZE) píše:2 charlie: to mas klasicke řešeni, takže dobre. Jenom si myslim, ze kdybys poklidil kabely dole, mohl ti toho silencera zásobovat vzduchem ten přední fan.....mohl bys tak vyřadit ten fan v bocnici = zbytečnej zdroj prachu ve skřini
...poklidil kabely dole????
a, to bych je asi musel vyhodit, netuším kam bys je jinak chtěl poklidit, někudy vést musí a u dna skříně žádnej ventoš nemám...
b, schválně je mám dole aby nebránily proudu vzduchu od toho ventilátoru před hadrem a ten je v 1/3 výšky skříně....TADY je vidět že GK a HDD jsou zhruba ve stejné výšce. Někam ty EIDE kabely (a to mám díky Epoxu kulaty...) a tlustý FireWire musím nacpat... Než se odhodlám přesedlat na 2x SATA RAID 0 ještě chvilku potrvá, zase přesunovat celej systém
Musím však upozornit, že tyhle moje ventilátory se kvůli hluku točí někde okolo 1500 takže raděj jeden ze předu a druhej z boku, oni moc velkej průvan neudělaj a když už je ten case na to připravenej je škoda ho tam nedát... To původní boční ventilátor 90x90 od Chieftecu byl hlučnější než náš vysavač - daruju v Brně zdarma
Naposledy upravil(a) Oldboy dne pát 25. úno 2005, 22:51, celkem upraveno 1 x.
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- Sir_Killer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ak je ten fan umiestneny tak sproste jak ho mam ja
[tj.:uprostred bocnice, oproti ramkam ] a nechces kupovat nove fany,
tak ho urcite daj IN, ja som ho mal OUT a nejako sa mi to hrialo,
tak som ho otocil a teplota mi klesla o 7 stupnov [!!!]
[pri vytazeni procesoru 95-100% {DVD=>XviD}].
A absolutne najlepsie riesenie je vyrezat kruh z plexi, vlepit ho do tej diery a
fan dat dopredu dole, on aj tak narusuje prudenie vzduchu...
[tj.:uprostred bocnice, oproti ramkam ] a nechces kupovat nove fany,
tak ho urcite daj IN, ja som ho mal OUT a nejako sa mi to hrialo,
tak som ho otocil a teplota mi klesla o 7 stupnov [!!!]
[pri vytazeni procesoru 95-100% {DVD=>XviD}].
A absolutne najlepsie riesenie je vyrezat kruh z plexi, vlepit ho do tej diery a
fan dat dopredu dole, on aj tak narusuje prudenie vzduchu...
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 76#6639076
Now working on project :
Hazard[2] - sketches complete, hdd complete
Now working on project :
Hazard[2] - sketches complete, hdd complete