PROJEKT: Skodik Bigtower modding

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

Dominator píše:
slo by to udelat tak ze by si nekde sehnal hodne slabej plech a prilepil ho na ty dve zaslepky a pak tam muzes delat diry a podobne a v klidu by to drzelo
jo to jo, ale jak by to vypadalo, ten nesourobej material, spis me napada slepit to nejak nenapadne sekundakem, ale to je takove... vselijake
ja myslim ze pokud by byl treba hlinikovej a pak by si to vsechno prebrousil malinko a nabarvil tak to nebude poznat
a ky regulaci katod: zeptal jsem se cloveka kterej toho vi o elektronice o hodne vic nez ja a rekl mi ze v domacich podminkach je dost tezky vytvorit regulator na katodu (vysvetleni=pro rosviceni je potreba nejakej danej proud a nebo napeti ted nevim a nemuze to byt jinak protoze by se nerozsvitila a po rozsviceni to zase bud sviti nebo nesviti) takze to nebude zadna sranda jde to ale doma si to asi opravdu pry neudelate
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím vesmírem si nejsem tak jistý.
A. Einstein
----------------
Linux forever
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Jafido píše:katody nelze regulovat tak jednoduse jako zarovky diody, je potreba trosku slozitejsi obvod.

k vetrakum, 80 uprostred casu je naprosot k nicemu, bude jen ke zlosti, budou se ti spatne protahovat kabely.Horni 120 je zbytecne velka, kdyz uz tam chces mermomoci ventilator pouzil bych 80, ale i ta je zbytecna, nicemu tim nepomuzes.

Plynuly barevny prechod se hodi k vetsine casemodu, tim nic nezkazis. Pokud ho doplnis o nejaky hlavni motiv napr jiz zminovane pruhy, plameny, vlny, bude to vypadat velice pekne.
1) to s tou 80mm mi bylo jasne uz ze zacatku.. :)
2) katody by se imho takhle dali regulovat, sam jsem to teda nezkousel, ale je to logicke :) a nekdo mi to tak zlehka povtvrdil, tak at vyjadri nekdo v teto problematice uceny :)
3) barva.. no udelal bych to ale to bych to zas musel zapojit do celeho modu a ne jen takhle striknout bocnice, tedy dat i postupmy prechod pres roh case do predni strany.. nebo co myslite? kdyztak at zase nekdo hodi nejakou presnejsi predstavu, takdy tu zkusim zbastlit nejakou predstavu a hodim to sem ;-)
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Sorry, bez urážky, ale pokud nejsi schopnej spojit dvě záslepky nebo je nahradit, tak pak nevím, proč se pouštíš do casemoddingu...

Můžeše je slepit dvousložkovím epoxidem a pak mezeru zakitovat, nebo prostě udělat novou záslepku z plechu či plexiskla a pak stříknout...stačí přemýšlet...:)

PSone displej je displej s playstation one (mám ho ve svým threadu), ale nevím, jestli se dá ještě sehnat...

ad regulace katod: Já nemyslel jako regulaci svitu, ale například tuhle hračku (MOV cca. 3,5MB) (mám to doma). Jdou z toho tišťáku tři potenciometry, kterýma se ovládá délka svitu trubice a rychlost blikání...na to podsvícení by to mohlo být dobrý...

Ale fakt zkus trochu myslet, ať to tady není jako už u některých dřív, že by chtěli jen nadiktovat, co mají dělat a pak skutek utek... :wink:
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Dominator píše:1) to s tou 80mm mi bylo jasne uz ze zacatku.. :)
2) katody by se imho takhle dali regulovat, sam jsem to teda nezkousel, ale je to logicke :) a nekdo mi to tak zlehka povtvrdil, tak at vyjadri nekdo v teto problematice uceny :)
3) barva.. no udelal bych to ale to bych to zas musel zapojit do celeho modu a ne jen takhle striknout bocnice, tedy dat i postupmy prechod pres roh case do predni strany.. nebo co myslite? kdyztak at zase nekdo hodi nejakou presnejsi predstavu, takdy tu zkusim zbastlit nejakou predstavu a hodim to sem ;-)
2) Katody je mozne regulovat, ale jelikoz nejsou odporova zatez, neni mozne pouzit pouze potenciometr. Jinak v teto sekci je kdesi dokonce prislusne schema na regulator, pokud te to zajima blize zkus si ho vyhledat. regulatory katod se ale daji take koupit.

3)samozdrejme ze bys musel sladit cely moc a ne jen bocnice, ale jak to pojmes je jen na tobe. Moc pekne vypadaji kontrastni kombinace napr den/noc
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

barvit jenom bocnice je ptakovina ale asi by bylo pekny udelat predek svetlej a smerem dozadu to udelat tmavsi
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím vesmírem si nejsem tak jistý.
A. Einstein
----------------
Linux forever
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

brm brm brm

Příspěvek od Nox.lbc »

Sorry že jsem vás těma potenciometrama tak zmátnul, byl to vtip ... já o elektronice vim velký hovno (s prominutím)...

... když barvit case, tak jedině celou ... vpředu světlej a směrem dozadu stmavovat .. to bude cool ;-) ! good tip..
Nikdy se nesměju nejlépe, mám strach, aby to nebylo naposled.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Stoobi píše:Sorry, bez urážky, ale pokud nejsi schopnej spojit dvě záslepky nebo je nahradit, tak pak nevím, proč se pouštíš do casemoddingu...

Můžeše je slepit dvousložkovím epoxidem a pak mezeru zakitovat, nebo prostě udělat novou záslepku z plechu či plexiskla a pak stříknout...stačí přemýšlet...:)

PSone displej je displej s playstation one (mám ho ve svým threadu), ale nevím, jestli se dá ještě sehnat...

ad regulace katod: Já nemyslel jako regulaci svitu, ale například tuhle hračku (MOV cca. 3,5MB) (mám to doma). Jdou z toho tišťáku tři potenciometry, kterýma se ovládá délka svitu trubice a rychlost blikání...na to podsvícení by to mohlo být dobrý...

Ale fakt zkus trochu myslet, ať to tady není jako už u některých dřív, že by chtěli jen nadiktovat, co mají dělat a pak skutek utek... :wink:
jasny ja jen davam prostor NAPADUM ostatnich ;-) Sak tady nejde ani tak o ten muj mod (samo ze z meho pohledu ANO :) ), ale o tom abychom vymysleli NOVE bezva veci ;-)

a k barve te case:
no asi jo, nabarvim jen bocnice, ale ted otazkou bervit svislej prechod nebo diagonalni? Ja bych byl tak neco mezi tim tedy treba takhle ->
Obrázek
Naposledy upravil(a) Skodik dne sob 12. bře 2005, 21:39, celkem upraveno 1 x.
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

brm brm brm

Příspěvek od Nox.lbc »

Mohlo by to vypadat zajímavě ;-) .. ale proč ne celou case ?
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

ja teda nevim ale nabarvit jenom bocnici se mi zda skoda barvy a casu protoze bys na tom zas tak moc neudelal (kdyby ten predek mel jinou barvu nebo byl treba plechovej tak nereknu ale takhle...) aspon ten predek a vrsek bych nabarvil pokud to mas jednou stranou ke zdi jak jsi psal
//edit a ta kombinace barev v tomhle tvaru je moc pekna
Naposledy upravil(a) Zafod dne čtv 3. bře 2005, 20:19, celkem upraveno 1 x.
A. Einstein
----------------
Linux forever
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Zafod píše:ja teda nevim ale nabarvit jenom bocnici se mi zda skoda barvy a casu protoze bys na tom zas tak moc neudelal (kdyby ten predek mel jinou barvu nebo byl treba plechovej tak nereknu ale takhle...) aspon ten predek a vrsek bych nabarvil pokud to mas jednou stranou ke zdi jak jsi psal
pockat ted si asi nerozumime, barvit budu VSE, ale cernou.. pouze tohle udelam takhle zvlastne cervene. +ty divrka u mechaniky.. nozicky od case apod. Nebo jak myslite? Sak jak je videt na obrazku, tak to na cerny predek nebude navazovat.. ono zas na predek se mi zas moc prechod apod. davat nechce protoze je to clenite...

BTW: o tech nozickach jsem se jeste taky nezminil, nasel jsem takove 6cm vysoke, ale to nabarverni by k tomu case mohli docela seknout ;-) Ale ja myslim ze uz az moc predbiham :)
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

tak to jsme si opravdu nerozumeli. mozna by se to mohlo otozit o 180 stupnu a to cerveny potom prenest prez vrsek case na druhou bocnici a ty nozicky se mi zdaj trosku vysoky nebo ne?? ja bych je dal asi tak 30 - 40 [mm]
A. Einstein
----------------
Linux forever
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Zafod píše:tak to jsme si opravdu nerozumeli. mozna by se to mohlo otozit o 180 stupnu a to cerveny potom prenest prez vrsek case na druhou bocnici a ty nozicky se mi zdaj trosku vysoky nebo ne?? ja bych je dal asi tak 30 - 40 [mm]
hmm to asi ne, cervena zustane dole, ale mozna to zacnu zvedal trochu driv a pujde pres vrsek case na druhou stranu.. a tam to same..

ad nozicky: no klidne je zkratim, ale prave to zkusim na tekhle velkejch, mohlo by to bejt zajimave, protoze dole stejnak budou katody -> tudis podsviceni... a bude to primo na zemi, takze by to nebylo zas tak vyrazne.. uvidim no.
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

to zalezi jenom na tobe ja ti akorat davam napady jak jsi psal a ty nozicky jestli to budes mit na zemi tak to bude mozna opravdu lepsi akorat je bude chtit bud dost pevne pridelat aby se pri mensim opreni o case nezvrtli a neslozilo se to jako domecek z karet to by byla skoda takze opravdu pevne pridelat nebo svazat do krize nebo po obdvodu aby se to opravdu nehnulo (doufam ze vis jak to myslim)
A. Einstein
----------------
Linux forever
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Zafod píše:to zalezi jenom na tobe ja ti akorat davam napady jak jsi psal a ty nozicky jestli to budes mit na zemi tak to bude mozna opravdu lepsi akorat je bude chtit bud dost pevne pridelat aby se pri mensim opreni o case nezvrtli a neslozilo se to jako domecek z karet to by byla skoda takze opravdu pevne pridelat nebo svazat do krize nebo po obdvodu aby se to opravdu nehnulo (doufam ze vis jak to myslim)
jo chapu obvzlaste by to zabolelo, kdyz by to vlastne padalo na katody :/ tam budu muset udelat nejakou ocel. mrizku.. a taky me napadlo, ze tam dam nejaky _tlusty_ alobal kolem na spodek toho case aby se svetlo pekne odrazelo ;-)

BTW: jasny jsem rad ze davas napady, vesmes utvrzujes moje.. coz me tesi :)
ja jen oponuju.. toho si nevsimej to je u me normalni :D

BTW2: tempo diskuse je uplne pekelne :) ale rekl bych ze uz se to bude spomalovat, ze zacatku je to divocejsi protoze se to vlasne navrhuje a konzultuje.. tot moje prognoza :D
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

na ochranu tech katod bych udelal takovyhle tvar

___ ....... ___
......| @ |
......|___ |

//edit ty tecky jsou prazdne misto me to nebralo mezery

jak je ten zavinac tam bych vlozil ty konce katod a za ten vrsek by se to pridelalo do case drzelo by to katody a pokud by jsi to udelal dejte tomu z 2 [mm] tlustyho ocelovyho plechu 10 [mm] siroky "tak to udrzi i buldozer" a nemusis se bat ze kdyby to spadlo tak by se tomu neco stalo jestli by jsio chtel ale "ochranit" celou katodu tak by se dalo udelat tohle a pak uz treba jenom nejakou hlinikopvou slabou mrizku to by stacilo

a na to odrazeni toho svetla by stacila takova ta hlinikova folie na peceni akorat me ted momentalne nenapada jakym zpusobem ji tam inteligentne pripevnit
A. Einstein
----------------
Linux forever
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

Obrázek

tady to je lepsi obrazek nez to co jsem tam spachal tema znakama
A. Einstein
----------------
Linux forever
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Zafod píše:na ochranu tech katod bych udelal takovyhle tvar

___ ....... ___
......| @ |
......|___ |

//edit ty tecky jsou prazdne misto me to nebralo mezery

jak je ten zavinac tam bych vlozil ty konce katod a za ten vrsek by se to pridelalo do case drzelo by to katody a pokud by jsi to udelal dejte tomu z 2 [mm] tlustyho ocelovyho plechu 10 [mm] siroky "tak to udrzi i buldozer" a nemusis se bat ze kdyby to spadlo tak by se tomu neco stalo jestli by jsio chtel ale "ochranit" celou katodu tak by se dalo udelat tohle a pak uz treba jenom nejakou hlinikopvou slabou mrizku to by stacilo

a na to odrazeni toho svetla by stacila takova ta hlinikova folie na peceni akorat me ted momentalne nenapada jakym zpusobem ji tam inteligentne pripevnit
hehe pekny diky.. no ale budu chtanit celou katodu a udelam to z mrizky asi 2mm tlusta ale neni jakoby dratova, ale jako kdyz do plechu vyrezes ctverecky . Neni ani moc husta takze se svicenim by problem nebyl. Ten alobal mam doma snad taky je to neco specialniho, proste tlustci nez ten normalni a asi ho tam prilepim oboustranou izolepou nebo snad jen normalni, vim ze je to dost neprofissionaln,i ale za to kdyz se pretrhne nebo ho budu chcit dat pryc.. tak je to razdva hotove a je to jenom SPODEK case , tak co ;-) i kdyz ta mrizka bude asi hezky nastrikana tu jen tak neodbydu.
No vymyslene to mam hezky, ale prace je to tak do velkejch prazdnin :D (jako u kazdyho moddu..)
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

ta mrizka bude taky dobra nejlip se ti to bude ohybat prez nejakou tyc a jako valky kus ktery potom uriznes kdyby si to delal presne siroky jak to chces tak tam nebudes mit takovej hladkej radius
a ten alobal ze nebude profesionalne nalepeny o to nejde hlavne ze to bude splnovat ucel
A. Einstein
----------------
Linux forever
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

brm brm brm

Příspěvek od Nox.lbc »

Zafod píše:...ten alobal ze nebude profesionalne nalepeny o to nejde hlavne ze to bude splnovat ucel
O to samozřejmě jde, nemůžeš něco udělat jen napůl ... musí to držet, i vypadat pěkně ;-))
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: brm brm brm

Příspěvek od Zafod »

Nox.lbc píše:
Zafod píše:...ten alobal ze nebude profesionalne nalepeny o to nejde hlavne ze to bude splnovat ucel
O to samozřejmě jde, nemůžeš něco udělat jen napůl ... musí to držet, i vypadat pěkně ;-))
ja si pod pojmem profesionalni nalepeni predstavuju "dilo" ktere udela clovek ktery lepi dene desitky takovych alobalu uz treba 3 roky :-)
A. Einstein
----------------
Linux forever
Odpovědět

Zpět na „Projekty“