PROJEKT: Skodik Bigtower modding

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

PROJEKT: Skodik Bigtower modding

Příspěvek od Skodik »

Obrázek
Zdravim,
tak i ja jsem po nejake dobe podlehl tuningu :) Nejprve jsem se rozhodoval zda modovat middle ci bigtower... ale jelikoz nemuzu mit okno, mam tu stranu case smerem ke zdi, tak jsem chtel byt aspon vyjimecny tim bigtowerem :) No cirou nahodou se vse rychle naskytlo, a tak jsem ted tady kde jsem a ani nevim jak :D No jeste upozornim je to muj prvni case modding; takze i ja jsem zvedavej jak to dopadne :)
No takhle to asi nejak vypada, vybral jsem jen par podstatnych snimku..
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
A tohle jsou plany:
Takze case najdriv upravim dle obrazku, potom ji nabravim na matne cernou. Dale dam dolu nozicky (mozna kolecka) a ze spod bude case osvicen 2ks cervenych katod. Ty fany budou taky cervene svitici :wink: a bude na nich jen nerez mrizka..

A ted bych potreboval trochu poradit, mam udelat "vedlejsi" prvky treba cervenou (nastrikat)? Tim myslim treba kryt u supliku CD-ROM a tlacitko Power, no a dal uz tak ani nevim co :) Poradte? Za kazdych navrch bude hrozne vdecny!

Obrázek
Obrázek
nemyslite ze ten fan bude vadit nekdy vetsimu zdroji?? no co se da delat te 80mm by vadil taky :) je tam asi 9cm pro zdroj...
Obrázek
u toho posledniho si nejsem jistej zda tam vubec ten fan dam, protoze teply vzduch bude stoupat sam...

Hned upozornim, ze vsechny obrazky co budu vkladat budou mit 800*600 a snad nikdy neprekroci 100Kb/ks (vetsinou tak 60KB) no a ted uz tech obrazku bude taky mene, prece jenom tohle byl zacatek..

EDIT: Pridano LOGO :D
Naposledy upravil(a) Skodik dne ned 19. čer 2005, 22:45, celkem upraveno 1 x.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No jsem zvědavej, jak se toho ujmeš, přeci jen, Bugtower je už trochu něco jinýho... :wink: To co jsi ukazoval nevypadá špatně, ale všechny ty prvky na předním panelu jsi podle mě nacpal moc k sobě a ve výsledku bude předek prázdnej a jen na tom jednom místě toho bude moc...:(

Pak barvy, docela by mohla být kombinace dobrá, ale nezůstal bych jen u těch krytek a čudlů, ale co třeba na bočnici udělat prostě přechod z červený na černou, sprejem takovej ten plynulej, jestli víš, jak to myslím...

A nakonec k tomu plechu uvnitř...já bych tam ten fan nedělal, ale naopak bych prořízl celej ten plech a hlavně pod zdroje, abys mohl použít zdroj s 12cm fanem a ten mohl vzduch bez zábran nabírat od CPU... :wink: Podle mě tam ten plech zbytečně překáží...stačí nechat jen takový lišty na krajích... :wink:
GoodMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GoodMan »

Ten přechod je dobrý nápad, ale asi těžko provedetelný ... Na to si budeš muset sehnat nějakého sprajera, sám to asi neuděláš (ted jestli nejsi lakýrník ... :oops:) Umístění fanů se mi zdá dobré, ale Stoobi je v tomhle ohledu zkušenější, takže má asi pravdu ...
oGGy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oGGy »

Udělat souměrnej plynulej přechod bude asi makačka, ale můžeš to zkusit sám. Nic těžkýho to neni, stačí sprej jakoby zvednout. No tady sem to velmi zhruba načrtnul. Nebude to asi zrovna ono... Modrá čára představuje směr lakování. Jinak vycházel sem z toho, že to budeš lakovat pomocí spreje.
CPU: Intel Core2Duo E6320 1.86GHz@2.6GHz (7x375MHz) MotherBoard: Gigabyte GA-965P-DS4 - Intel P965 Memory: Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC) GPU: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 Pro 256MB Storage #1: Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023A - 160GB Storage #2: Western Digital Caviar SE WD2000JD-55HBB0 - 200GB Storage #3: Western Digital Caviar SE WD2000JS-22MHB0 - 200GB Drive: Samsung SH-S183L PSU: Fortron Blue Storm II FSP500-60THN/THN-P 500W Monitor: Fujitsu-Siemens ScaleoView S20-1W Case: CoolerMaster RR-PCH-S9U1 Hyper TX
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Záleží, jestli se to bude autorovi líbit, ale ten přechod chce zkusit...zas tak složitý to není...a třeba můžeš použít jen nějaký pruhy nebo i nic...byl to jen nápad...

Ad ty fany...tak jak jsi to uvedl, tak to je celekm dobrý, ale záleží jakej máš zdroj...ten 80mm uvnitř mi připadá zbytečnej... :(
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

No ja bych to udelal tak aby tam mohl zustat ten prachovy filtr.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Ta mechaniková část by skvěle posloužila jako "strojovna" pro vodníka :)

Bude vodník?
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

tak tu nezevluj a dej se do práce ;) :) imho bych místo koleček volil spíš nějaký lepší nožky.. pže ty kolečka můžou vypadat pěkně hnusně, viz. Gigiho steel casemod
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

brm brm brm

Příspěvek od Nox.lbc »

1) Dobrá case pro Modding !
2) Na bočnici rozhodně nějaký přechod barev (ne zebra ;-)
3) Přední maska bude dost prázdná se mi zdá ..
4) Ten kovovej přechod v case vyřezat ..
5) Kolečka v žádnym případě ... nožičky jo ;-)
Nikdy se nesměju nejlépe, mám strach, aby to nebylo naposled.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

wow to je zajem :)

1) fan do prostred asi nedam a s tou vystuhou mozna neco udelam...
2) predni panel
no ja nevim, kdyz to rozhodim, tak to bude zase vse tak nejak rozhazene :) Urcite chci vyuzit te 2. pozice pro mechaniku, protoze ta by tam byla zbytecna a ten display a rezistory, jo to nevim.. hodte nekdo kdyztak navrch, ono rikat ze je to divny je jednoduche, ale dat navrch uz takova sranda neni :)
3) barevny prechod, kua to je ale napad !! ale s tim plynulym prechodem si asi netroufnu, ovsem i chaotickej by mohl bejt peknej, ne? A navic je problem, ze cervena se nedela v matne podobe :/ -> to bych si potom vubec nedokazal predstavit jak by to vypadalo
No a ty pruhy jeste mozna, ale s moji rukou kterou nepotrhnu ani nadpis rovne :) tak to nevim nevim :DD
4) no ten puvodni prachovy filtr by mi tam prekazel, ale dolu neco dam.. neco jako Stoobi u routeru, proste ne moc huste, spis jen tak aby to pochytalo tu vetsinu..
5) vodnik zatim v planu neni nejsou love :) Ale misto tam na to je KRASNE :)
6) kolecka asi taky nebudou, to bylo jen kdyby ch videl neco fakt super.. asi dam vyssi nozicky, i kvuli katodam, jeste uvidime :)
7) jinak uz vyrezavam, ale jinak prace mi nepujde moc rychle, mam hodne povinosti :(
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

s tim ze to ovladani bude moc naplacany souhlasim ja bych dal to LCD spis nahoru, regulaci ventilatoru do oblasti disketovky a ostatni ovladani na velkou zaslepku treba druhou odspoda jinak napad peknej a vhodna case az na ten "rozdelovaci" plech
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím vesmírem si nejsem tak jistý.
A. Einstein
----------------
Linux forever
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Dominator píše:wow to je zajem :)
Taky jsme na PCtuningu, ne? :) Tady je casemoddingový ráj...sorry XPM :)

Já osboně bych asi taky dal ten displej někde do horní pozice. A místo dvou spodník udělal nějakej hezčí regultor, třeba i s 6 potencimetrama, abys toho mohl hodně regulovat (třeba i katody)...prostě udělat nad sebe tři a tři...

Dvě mechaniky do stealthu nebo jen víčka na červeno...a hned to bude působit, že toho je víc, když se to toztáhne...a co LCD z PSone? :)

K té červené...proč bys neudělal přechod? A červená v matný? To není problém...když skočíš do nějaký prodejny autolaků (já mám jednu dost dobrou hned před školou), tak ti namíchaj odstín jakej chceš a matnej v pohodě...prostě se jen přidá matňovač. A když nemáš pistoli, tak ti to namíchaj a narvou do spreje za 200,-Kč (teda u nás). A pak to bude pevný jako lak na autě...doporučuji... :wink: Podsvícení ze spoda už jsem na pár case viděl a vypadá to dobře, ale chce si s tím pohrát, aby to zase neosvětlilo celej pokoj...a uvidíme co ještě vymyslíš...
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Stoobi píše:
Dominator píše:wow to je zajem :)
Taky jsme na PCtuningu, ne? :) Tady je casemoddingový ráj...sorry XPM :)

Já osboně bych asi taky dal ten displej někde do horní pozice. A místo dvou spodník udělal nějakej hezčí regultor, třeba i s 6 potencimetrama, abys toho mohl hodně regulovat (třeba i katody)...prostě udělat nad sebe tři a tři...

Dvě mechaniky do stealthu nebo jen víčka na červeno...a hned to bude působit, že toho je víc, když se to toztáhne...a co LCD z PSone? :)

K té červené...proč bys neudělal přechod? A červená v matný? To není problém...když skočíš do nějaký prodejny autolaků (já mám jednu dost dobrou hned před školou), tak ti namíchaj odstín jakej chceš a matnej v pohodě...prostě se jen přidá matňovač. A když nemáš pistoli, tak ti to namíchaj a narvou do spreje za 200,-Kč (teda u nás). A pak to bude pevný jako lak na autě...doporučuji... :wink: Podsvícení ze spoda už jsem na pár case viděl a vypadá to dobře, ale chce si s tím pohrát, aby to zase neosvětlilo celej pokoj...a uvidíme co ještě vymyslíš...
no to jo to u nas taky mychaj, ale jsou to drahy laky na auto.. to uz neneni v radu par stovek... takze asi tak :/ Tedy jak by to mohlo vypadat s tou lesklou??

Jinak ted jsem taky uvazoval, ze bych to trochu rozhodil na vic zaslepek (mam zatim i jen 1x CD-ROM. Ale otazkou je kde sehnat zaslepku pres 2 pozice? Na 2 obyc. zaslepky by se to blbe delalo.. A kdyz to bude pres 2 zaslepky tak se mi tam aspon vejde 20x4 display 8)

Co je ten PSone display? Respektive co to obnasi..

EDIT: ad PCT no jo na OC se tolik o moddingu nemluvi, tady je zivo :)
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

2Stoobi: to s tou regulaci "svitivosti" (doufam ze to tak je) je dobry napad nevis nahodou jak to provest nebo spis nejaky link na stranky kdy by se to dalo najit dik
jestli chce barvit tlacitka mechanik na nejakou barvu tak bych nedaval stealth ale opravdu jak rikas bych jenom nastrikal dvirka kdyz by se to povedlo vypadalo by to hezky
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím vesmírem si nejsem tak jistý.
A. Einstein
----------------
Linux forever
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

Ale otazkou je kde sehnat zaslepku pres 2 pozice? Na 2 obyc. zaslepky by se to blbe delalo.. A kdyz to bude pres 2 zaslepky tak se mi tam aspon vejde 20x4 display 8)
slo by to udelat tak ze by si nekde sehnal hodne slabej plech a prilepil ho na ty dve zaslepky a pak tam muzes delat diry a podobne a v klidu by to drzelo
Naposledy upravil(a) Zafod dne čtv 3. bře 2005, 17:52, celkem upraveno 1 x.
A. Einstein
----------------
Linux forever
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Zafod píše:2Stoobi: to s tou regulaci "svitivosti" (doufam ze to tak je) je dobry napad nevis nahodou jak to provest nebo spis nejaky link na stranky kdy by se to dalo najit dik
jestli chce barvit tlacitka mechanik na nejakou barvu tak bych nedaval stealth ale opravdu jak rikas bych jenom nastrikal dvirka kdyz by se to povedlo vypadalo by to hezky
tu regulaci katody budu mit samo taky ;-) jde jen o tom zregulovat 12V s tim invertorem...
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nox.lbc »

Dominator píše:
Zafod píše:2Stoobi: to s tou regulaci "svitivosti" (doufam ze to tak je) je dobry napad nevis nahodou jak to provest nebo spis nejaky link na stranky kdy by se to dalo najit dik
tu regulaci katody budu mit samo taky ;-) jde jen o tom zregulovat 12V s tim invertorem...
Od toho jsou potenciometry ne ?-)

Ad: Zafod ... Ten plech přes dvě záslepky je dobrej nápad ! Doporučuju !
Ad: PCT ... Nejlepší fórum o CaseModdingu !-)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Zafod píše:
slo by to udelat tak ze by si nekde sehnal hodne slabej plech a prilepil ho na ty dve zaslepky a pak tam muzes delat diry a podobne a v klidu by to drzelo
jo to jo, ale jak by to vypadalo, ten nesourobej material, spis me napada slepit to nejak nenapadne sekundakem, ale to je takove... vselijake
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

brm brm brm

Příspěvek od Nox.lbc »

Dominator píše:
Zafod píše: jo to jo, ale jak by to vypadalo, ten nesourobej material, spis me napada slepit to nejak nenapadne sekundakem, ale to je takove... vselijake
Hmm, třeba napodobit plast ... nabarvením .. co já vim ;-) Nebo prostě předek udělej odlišnej !
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

katody nelze regulovat tak jednoduse jako zarovky diody, je potreba trosku slozitejsi obvod.

k vetrakum, 80 uprostred casu je naprosot k nicemu, bude jen ke zlosti, budou se ti spatne protahovat kabely.Horni 120 je zbytecne velka, kdyz uz tam chces mermomoci ventilator pouzil bych 80, ale i ta je zbytecna, nicemu tim nepomuzes.

Plynuly barevny prechod se hodi k vetsine casemodu, tim nic nezkazis. Pokud ho doplnis o nejaky hlavni motiv napr jiz zminovane pruhy, plameny, vlny, bude to vypadat velice pekne.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Odpovědět

Zpět na „Projekty“